Šta znači sanjati blizance?

Često naša podsvest prepisuje značenja pojava koje vidimo u stvarnosti. San u kojem su glavni akteri blizanci može da ima dva na različitim aspektima utemeljena značenja. Pre svega, on može da predstavlja reflekciju Vašeg odnosa koji imate sa svojim supružnikom ili porodicom.

Advertisements

Pored toga, može da se odnosi i na Vašu karijeru. Jasna je i evidentna razlika ova dva tumačenja, ali ono što je izvesno jeste da njihova veza ne može biti osporena.

Naime, moguće je Vas je neko iz Vaše okoline naveo da iskažete ono što jeste duboko u sebi ili ono što ste i od samoga sebe sakrili. Moguć razlog za to krije se iza Vaše nesigurnosti – vrlo je moguće da se ne osećate komotno da razgovarate sa ljudima iz Vaše okoline o onome što u suštini jeste. Njihova reakcija je ono što Vas parališe.

San o blizancima može da se interpretira i kao Vaša dualnost – zapravo, Vi ste osoba koja ima dosta kvaliteta, a problem se krije u tome što niste sigurni kako će svet i okolina prihvatiti tu Vašu svestranost.

Ne osećate se bezbedno, jer se sa jedne strane nalaze Vaše težnje i osećanja koja gajite, a pak, sa druge strane nalazi se ono što smatrate da je opšteprihvatljivo.

Postoji velika mogućnost da ukoliko ste nedavno uplovili u ljubavnu vezu, ukoliko ste se venčali ili generalno rečeno, ukoliko otpočinje novo poglavlje Vašeg života, ovakav tip sna Vam poručuje da Vaša uznemirenost i sumnjičavost mogu da prouzrokuju mnoge probleme unutar Vaše zajednice i odnosa sa drugim ljudima

San o blizancima može da znači i da Vi u Vašoj podsvesti gajite dve zamisli o budućnosti. Ukoliko ste nekada razmišljali o pokretanju novog biznisa, sada je pravo vreme za to.

Sanjati rođenje blizanaca

Ukoliko u snu vidite simpatične i razigrane blizance, to može da ima predskazujuće značenje –moguće je da ćete se suočiti sa okolnostima kao što su čuvanje blizanaca, ili još češće, moguće je da će neko iz Vašeg okruženja zaista roditi blizance.

Ukoliko ste u snu Vi ti koji ste rodili blizance, to može biti predznak da će Vam se u bliskoj budućnosti desiti susret sa nekim Vama bliskim srcu, koji željno priželjkujete. Taj događaj promeniće Vaše poglede na svet.

Moguće je da će se taj susret odigrati na nekom svečanom događaju, poput venčanja, krštenja ili rođendana. San u kome rađate blizance može se interpretirati i kao poruka Vaše podsvesti koja Vam poručuje da je došao pravi trenutak da se pokrenete i prestanete da kukate.

Ukoliko radite posao u prehrambenoj industriji ili poljoprivrednoj proizvodnji, ovaj san ukazuje na uspešnu sezonu, bogate prinose i veliki novac. Generalno, san o dolasku blizanaca na svet simboliše svečanosti, ceremonije – slavljenje velikih događaja.

Advertisements

Moguće je da Vam predstoji period u kome ćete da se venčate, diplomirate ili slavite rođendan. Taj događaj neće Vam samo doneti dobar provod, nego i mnogobrojne prilike. Strpite se i uverite se sami u to. Neizostavna je i sličnost blizanaca koje u snu rađate.

Naime, ukoliko su blizanci jednojajčani onda san ukazuje na pozitivnu i blistavu budućnosti, ali ukoliko su blizanci različiti onda Vam san govori da Vam u životu predstoje mnogobrojne situacije oko čijeg ishoda Vi morate da se potrudite.

Dakle, moguće je da ćete dobiti priliku za unapređenje, međutim ta pozicija će zavisiti od utiska koji ćete ostaviti na poslodavca, i slično.

Sanjati da ste okruženi blizancima

Ukoliko Vas u snu okružuju blizanci, takav san se obično tumači kao fertilnost, začeće i prinova. Ukoliko u stvarnosti težite da se ostvarite (ponovo) kao roditelj, moguće je da Vam Vaša podsvest govori da ste duboko u sebi spremni da načinite taj korak.

Takođe, moguće je i da neko iz Vaše okoline pokušava da ostane u drugom stanju, i da ovakav san poručuje da će se to obistiniti.

Najčešće se simbolika ovakvog sna krije iza činjenice da je neko u Vašem okruženju trudan, ali da tu informaciju krije od ostalih. Ovakav san Vam može ukazati i na veoma povoljnu finansijsku situaciju u narednom periodu. Očekujuju Vas veliki poslovni poduhvati koji će Vam doneti novac.

Sanjati zle blizance

Ukoliko ste se u snu našli u društvu zlih blizanaca, to simboliše licemerje koje svaki čovek sadrži u sebi, pa tako i Vi. Tumačenje ovog sna može da bude i pokazatelj jakih, moćnih i neprijatnih emocija – gnev, zloba, netrepeljivost ili sujeta, koji teže da izađu na videlo.

Nemojte da odbijate ova osećanja, jer ona su sastavni deo života – svako je u nečijoj priči loš i ne postoji bezgrešan čovek. Da biste balansirali svim osećanjima, neophodno je da pronađete mehanizam kojim ćete kontrolisati ovakve emocije.

Sanjati blizance (za slobodne osobe)

Ukoliko sanjate blizance, a pritom ste slobodni, ovakav san se interpretira kao poboljšanje na polju ljubavi. Steći ćete veliko samopouzdanje koje će Vam pomoći prilikom upoznavanja sa drugom osobom. Potrudite se da u narednom periodu budete što više komunikativni, i ne odbijajte poziv prijatelja da odete na kafu, proslavu ili žurku.

Advertisements

Na takvim okupljanjima i prilikama, upoznaćete nekoga za koga ćete smatrati da Vam je druga polovina. Ukoliko niste u braku ili vezi, a pritom sanjate da ste roditelj blizancima, takav san Vam ukazuje da je vreme da potražite svrhu Vašeg života. Upoznajte sebe i spoznajte šta je ono što Vas čini srećnim. Kada budete istinski zadovoljni sobom, sve ostalo će pronaći svoje mesto u Vašem životu.

Sanjati da rodite blizance

Ukoliko ste sanjali da ste postali roditelj blizanaca, taj san ima dvojako značenje. Kao prvo, to bi moglo značiti da se trenutno nalazite na životnom raskršću. Postoje dva puta, a samo jedan kojim Vi treba da se krećete, ali problem nastaje jer se Vi u oba puta pronalazite.

Ukoliko su blizanci koje ste rodili različitih polova, onda Vam san ukazuje da ćete se osećati loše. To može da se odnosi na sukob koji ćete imati sa nekim iz Vaše porodice.

Sanjati da neko ima blizance

Ukoliko ste sanjali da je neko iz Vaše okoline – porodice, dobio blizance, onda se taj san tumači kao Vaša tendencija da povećate brojčanost Vaše porodice. Čak i ukoliko ste se već ostvarili kao roditelj, moguće je da Vam podsvest ukazuje da ste spremni za još jedno dete.

Advertisements

Ukoliko ste u vezi ili braku, a sanjate da vaš partner ima blizance, takav san se obično tumači kao otpočinjanje novog poglavlja Vašeg života – promena posla, unapređenje, saradnje..

Ukoliko u snu Vaša sestra ili brat ima blizance, onda Vam taj san ukazuje da se mnogi ljudi mešaju u Vaš privatni život. Morate da postavite granice bez obzira na poštovanje koje gajite prema tim ljudima – Vaš život je samo Vaš i niko drugi nema pravo da donosi odluke umesto Vas.

Sanjati da ste rodili blizance (ako niste trudni)

Ukoliko ste sanjali da ste rodili blizance, a da pritom niste u drugom stanju, taj san simboliše da osećate veliki napor da u svakom trenutku budete idealni i da budete prihvaćeni od strane svih. Vi ste jednostavno osoba koja je fleksibilna, koja se u svakom društvu može prikloniti, međutim to sa sobom nosi izvestan broj problema – izvesno je da time gubite sebe.

Ukoliko ste sanjali jednojajčane blizance, to znači da ste osoba koja u svemu što joj se zadesi, pronađe dobro i izvuče sopstvenu korist.

Sanjati da imate blizance (tumačenje za trudnice)

Ukoliko ste trudni, a pritom ste sanjali da ste rodili blizance – dva dečaka, ovaj tip sna bi mogao da znači Vašu težnju da u svakom segmentu Vašeg života imate kontrolu. Ukoliko ste pak sanjali dve bliznakinje, to ukazuje na Vašu ličnost – Vi ste jedna negovana, lepa žena prirodne lepote, koja je uvek doterana, i koja važi kao sinonim za eleganciju.

San o devojčicama blizankinjama ukazuje na promenu koja će Vam se desiti. Ukoliko ste trudni, a u snu vidite blizance kao decu nekoga iz Vašeg okruženja, taj san se obično tumači kao strah i paniku koju osećate zbog bebe.

Moguće je da se osećate nesigurno oko dužnosti koje se od Vas očekuju kao roditelja, i da preispitujete svoje sposobnosti, no, upravo ovaj san Vam poručuje da ne brinete, jer ćete se snaći vrlo dobro.

Biti roditelj jeste jedan iscrpan posao, ali zapamtite – to nije nešto što se uči, i niko nije rođen naučen. Sposobnost da se bude dobar roditelj se ne stiče rođenjem, to ćete postati u hodu. Neophodno je da se opustite i uživate u trudničkim čarima.

Sanjati bebe blizance

Ukoliko ste u snu sanjali zdrave, negovane i srećne blizance, onda Vam takav san poručuje da Vam naredni period donosi blagostanje, sklad i veliki napredak. U Vašem životu nastupa jedan od najlepših i najuspešnijih perioda. Mnoge lepe stvari će Vam se dogoditi.

Advertisements

Sanjati da blizanci doje

Ukoliko u snu vidite bebe blizance koji doje Vas ili osobu iz Vaše okoline, ovakav san Vam poručuje da je pravo vreme da učinite dobronamerno delo – pokloniti staru odeću, nahraniti psa lutalicu i sl. Svaka takva radnja će Vam se vratiti duplo. Ukoliko u snu ste Vi ti koji doje blizance, onda Vam ovaj san poručuje da morate da povratite svoj balans i da uživate u budućnosti sa ljudima oko Vas.

Ukoliko u snu istovremeno dojite oba deteta, to značenje se može preneti na Vaš fertilitet u sadašnjosti. Moguće je da ćete u narednom periodu ostati u drugom stanju ili ukoliko ste muškarac, Vaša partnerka.

Sanjati blizance sa svih strana

San u kojem se svuda oko Vas nalaze blizanci, se tumači kao poboljšanje životne situacije i povećanje brojčanosti porodice.

Moguće je da Vam podsvest govori da je pravo vreme da se ostvarite kao roditelj ili eventualno Vam ukazuje na to da neko iz Vaše okoline čeka dete, ali da tu informaciju krije od javnosti. Ovakav san može da ukazuje na to da će Vaša trenutna finansijska situacija u narednom periodu biti poboljšana.

Sanjati blizance u svom domu

Ukoliko u snu vidite blizance koji se nalaze u Vašoj kući ili stanu, to simboliše dolazak nekoga ili nečega u Vaš dom, a to će Vašu porodicu „podići na noge“ u pozitivnom smislu. Moguće je da ćete dobiti prinovu, kupiti psa ili da će neko od ukućana dobiti unapređenje.

Advertisements

Sanjati da imate blizanca

San u kojem ste vi jedan od dva blizanca se interpretira kao potvrda Vaših vizija i ideja koje krijete od očiju okoline. Ovaj san je potvrda da su Vaši planovi i te kako validni i da sadrže veliki potencijal. Nemojte da se plašite da ih drugima prezentujete, jer se iza Vašeg trenutnog straha krije veliki uspeh.

Sanjati da se blizanci drže za ruke

Ukoliko u snu vidite blizance kako se drže za ruke, onda taj san simboliše pomirenje sa onima sa kojima ste u svađi ili konfliktu oko različitih pogleda na svet. Ovaj san i ovakvo tumačenje može da se odnosi na ljude u Vašoj okolini – porodica, prijatelji, kolege, nadređeni na poslu.

Sanjati sijamske blizance

Iako je svima prvo osećanje na ovaj san nešto negativno, tumačenje ovog sna se vezuje za povoljne događaje i veliku sreću. Ovaj san bi se mogao tumačiti i kao Vaša duboka povezanost sa nekim iz Vašeg okruženja.

Vaša podsvest Vam ukazuje da je došlo vreme da postanete nezavisni od tuđeg uticaja. U redu je ponekada uzeti u obzir tuđe savete, ali budite svesni da je neophodno da svoje odluke donosite sami, bez učešća drugih lica, ma koliko Vam oni bili bliski i dragi.

Sanjati rođenje blizanaca na javnom mestu

Ukoliko u snu svedočite rođenju blizanaca na javnom mestu, to znači da posedujete veliku ambiciju da se dokažete i izborite za svoje mesto. Javnost u Vašem snu se interpretira Vaše okruženje.

Advertisements

Moguće je da želite da budete istaknuta ličnost na Vašem poslu i da želite drugima da pokažete Vaš potencijal, međutim, nametnula se još jedna osoba sa sličnim afinitetima kao i Vi, te je Vi smatrate konkurencijom. To u Vama budi osećaj potištenosti, besa i obezvređenosti.

Neophodo je da načinite korekcije u Vašem životu, jer ćete u suprotnom u takvom okruženju postati demotivisani i prepustićete bitku toj osobi.

Ukoliko ipak okruženje koje u Vama budi nezadovoljstvo nije posao, nego Vaša porodica ili društvo, morate biti svesni da ljudi uvek čine onako kako se osećaju, bez osvrtanja na Vaša osećanja. Upamtite da nikad nije kasno da pronađete ljude koji će da Vas cene i koji druge neće stavljati ispred Vas.

Sanjati blizance u automobilu

Ukoliko u snu vidite blizance u automobilu, ovaj san se interpretira kao Vaša težnja da budete veliki u tuđim očima. Moguće je osećate odgovornost da se pokažete u najboljem svetlu u novom okruženju u kojem ste se nedavno našli. Takva situacija u Vama budi anksioznost i strah.

Advertisements

Neophodno je da shvatite da je u životu najbitnije da ste Vi zadovoljni u Vašoj koži, jer od tuđeg prihvatanja Vi ne dobijate ništa. Pokušajte da pronađete ono što Vas ispunjava ili ukoliko ste to već spoznali, onda da nastavite da radite na tome. Shvatite da je život kratak, i da svakim danom trošite vreme koje biste uložili u svoju sreću i potencijal.

Sanjati blizance – simbolika

Generalno gledano, san o blizancima ukazuje na dvojnu prirodu – antonime (vernost i prevaru, dobro poslovanje i otkaz..). U ljubavnim odnosima to se afirmiše na način gdje je jedan partner veran, a drugi vara. U poslovnim odnosima je slično značenje – adekvatno obavljate svoj posao, ali iz nekog razloga dobijete otkaz.

Tipično tumačenje govori o predskazanju – moguće je da težite tome da se ostvarite kao roditelj, te da je ta Vaša želja pronašla svoj put i u Vašu podsvest. Moguće je i da su se blizanci pojavili u Vašem snu upravo jer se neposredno tog dana videli u stvarnosti blizance koji su ostavili trag na Vašu podsvest.

Blizanačka trudnoća nešto je zaista posebno, baš kao što je posebno istovremeno na svet doneti dva mala bića. San o dolasku blizanaca na svet predstavlja simbol uspeha, nečeg za šta ste se mnogo i dugo borili i na kraju to postigli.

San o blizancima predstavlja bliskost, povezanost i prisnost sa nekim iz Vaše okoline, bez koga ne možete zamisliti svoj život. Moguće je da Vama ovladava strah od gubitka te osobe.

Advertisements

Ta osoba je Vama najvažnija u životu, i sa njom se razumete bez ijedne izgovorene reči. Sasvim je normalno da imate strah od gubitka bliskih ljudi, no morate da shvatite da razmišljanjem na taj način nećete ništa postići. Potrudite se da što više zajedničkog vremena provodite – pravite uspomene svakim danom.

San o blizancima ukazuje na pregršt ideja koje gajite u svojoj glavi. Ono što Vas koči jeste Vaš strah da te iste ideje predstavite ljudima u Vašoj okolini. Vi niste svesni svog potencijala – Vaše ideje su sjajne i neophodne. Nemojte da Vam strah stvara barijeru i predstavlja enormnu prepreku do života koji zaslužujete.

Setite se priče o žabi – „ukoliko je žaba (u Vašem slučaju strah) prepreka, pojedite žabu“.  Na osnovu gore navedenih tumačenja, možemo izvesti zaključak a to je – postoje pozitivno i negativno tumačenje ovog sna. Uprkos tome, ovi snovi se interpretiraju uglavnom pozitivno jer dvojstvo ukazuje na mnogo dublja osećanja i mnogo veći napredak u poslovnom ili privatnom životu.

Advertisements