Šta znači sanjati čokoladu?

Ne gledaj me – nisam čokolada. Tako kaže jedan od stihova jugoslovenske muzičke grupe. Naravno, čokolada je nešto u čemu svi uživamo od malih nogu! Predstavlja zadovoljstvo i optimizam. Čokolada je nešto što čini da se osećamo bolje. Uz ruže, ona simboliše ljubav.

Advertisements

Ukoliko sanjate snove u kojima se pojavljuje čokolada – oni govore o svim onim malim, slatkim zadovoljstvima u vašem životu. Ili predstavljaju vašu želju da uživate u vašem životu.

Možda čak i govore o tome, da vam nedostaje onaj trenutak zadovoljstva, poput onog kada ubacite prvu kockicu čokolade u usta. Takođe, ovaj san može da nagoveštava vašu potrebu da napravite pauzu od stresnih stvari koje vam se dešavaju.

Svesni smo vremena u kojem živimo, te toga da svako od nas traži svoje mesto pod ovim nebom. Pokušavamo na sve načine da ukrademo pokoji trenutak sami sa sobom.

Ukoliko nismo u mogućnosti da se potpuno osamimo, u životu tražimo načine na koje bismo mogli da kompenzujemo takva zadovoljstva. Snovi u kojima se pojavljuje čokolada može da govori o vašim prethodnim iskustvima, te vašim težnjama da vam život bude ukusan poput čokolade.

Bez obzira koliko problema sa sobom donosi život, uvek ćemo pronaći nešto što će nam pomoći da prevaziđemo te poteškoće. Čokolada je poklon. Nagrada za uspeh. Nešto što nam sleduje nakon duge borbe.

Međutim, kako u svemu treba biti doziran, tako i sa čokoladom. Naravno, previše nam je loših stvari, ali takođe, potrebno je da povedemo računa o konzumaciji onih koje su dobre i pozitivne.

Mnogo pozitivnih stvari možete da očekujete. Desiće se promene na bolje. Čokolada je znak da je užitak na pomolu. Da ćete konačno da se zauzmete za sebe i ljude u koje verujete.

Sanjati da jedete čokoladu

Naravno da nema ništa lepše od prvog zalogaja čokolade u ustima. San u kojem jedete čokoladu je dobar znak. Simbolizuje finansijski i emotivni napredak. Uložite u sebe, te sprovedite svoje planove u delo, sada je povoljan period. Poslovni uspeh je na pomolu.

Nema potrebe da brinete, ali je važno da razmišljate, te da ne dozovlite da vas slava ili uspeh ponesu. Ukoliko je u prošlosti postojalo neko vaše negativno delanje, sada je došlo vreme da sve to svedete u ravan, te ispravite greške koje je moguće ispraviti.

Doživećete duhovno prosvetljenje, te ćete želeti da postupate u skladu sa svojim načelima. Ukoliko je čokolada koju jedete neukusna ili stara, to može da bude znak da neke stvari u životu ne radite kako treba.

Advertisements

Sanjate da jedete čokoladu koja vam ne prija, znači da se borite sa nekim stvarima iz prošlosti, te da smatrate da ste vi kamen spoticanja u vašem emotivnom odnosu. Radite na tome. Nemojte da budete letargični, te da sve prepuštate slučaju. Nisu sve stvari u našem životu samoodržive.

Potrebno je da ulažemo u njih, kako bismo učinili da one traju. Ako vam je previše svega, u redu je da se odmorite i da pronađete put ka sebi. Te tek onda kada pronađete put ka sebi, onda ćete pronaći put ka drugim ljudima.

Sanjati da neko jede čokoladu

Ako druga osoba u snu jede čokoladu, to može biti znak da smatrate da vam neko uzima “vaše parče torte”. Vaš zalogaj zadovoljstva i uspeha. Pazite se zavidnih ljudi.

Sanjati da ste dobili čokoladu

Uvek se lepo osećamo kada dobijemo poklon. U snu, čokolada dobijena na poklon simboliše pomoć koju će nam neko pružiti, baš onda kada nam je ta pomoć potrebna. Takođe, ovaj san može da znači da imate osobu u životu koja je emotivno zainteresovana za vas, ali vi toga niste svesni.

Čokolada kao poklon može da bude znak nove emotivne veze, braka ili veridbe. Takođe, ukoliko ste sami, ovo može da znači dolazak potencijalnog partnera u vaš život.

Potrebno je da se fokusirate na stvari koje vas okružuju. Bez obzira koliko vam se ponekad čini da je sve beznadežno, vreme će pokazati da se ipak nalazite na pravom putu, te da vam život donosi mnoštvo pozitivnih iskustava. Spremni ste da volite, te da budete voljeni.

Sanjati da ste pravili čokoladu

Ukoliko u snu imate taj talenat da napravite svoju čokoladu, to je pozitivan znak. Bićete zadovoljni, raditi, te će vaš uspeh biti nagrađen. Ovaj san znači da je naišao povoljan period, u kojem možete da se odvažite na finansijka ulaganja, te pokretanje novih poslovnih projekata.

Sve promene koje slede u vašem životu, biće pozitivne. Možda će vam se ponekad učiniti da je sve isuviše dramatično, no ne treba da se plašite. Nailaze svakojaki periodi u vašem životu, ali verujte da će sve na kraju da bude baš onako kako treba.

Sanjati da ste ukrali čokoladu

Ukrasti čokoladu u snu nije baš najpovoljniji znak. To može da manifestuje vašu slutnju da ćete povrediti nekoga, ili da će neko povrediti vas. Potrebno je da povedete računa o ponašanju.

Advertisements

Ukoliko vaša emotivna veza nije stabilna, ne bežite od partnera, no idite ka njemu. Možda imate sumnje da vas je partner prevario. Razgovarajte sa njim o tome. Takođe, povedite računa o svom ponašanju.

Sanjati da ste odbili čokoladu

Odbili ste čokoladu u snu? To se, svi znamo, retko dešava u životu. Ovaj san može da bude znak da ne želite da prihvatite stvari koje su vam potrebne, jer smatrate da ih niste zaslužili. Takođe, može da znači da ste se prepustili privremenom užitku, a nadate se da će trajati večno.

Znamo svi da nam je ponekad potrebna pauza od svega što nam se dešava, ali to ne znači da treba da se odreknemo svih stvari u život, pa i života samog. Imate problem? Radite na rešavanju istog. Niko drugi do vas samih vam neće ponuditi rešenje. Potrudite se da dobijete onakav život kakav ste zaslužili.

Sanjati da vidite čokoladu

Videti u snu čokoladu predstavlja pozitivan znak. Može da simboliše prosperitetan i pozitivan događaj u skorijoj budućnosti. Takođe, ukazuje na to da imate stabilne porodične odnose, te da nema potrebe da se brinete. Možda vam je na pomolu i nova ljubav. To može da bude neko ko će uspeti da vas ispuni emotivno, te bude tu za vas.

Sanjati pokvarenu čokoladu

Pokvarena čokolada u vašem snu može da se vezuje za ne tako dobra značenja. Možda u vašem životu sledi period razočarenja ili poteškoća. Potrebno je da razmislite o svojim postupcima, te da se osvrnete oko sebe. Važno je da drugim osobama kažete kako se osećate i kroz šta prolazite.

Advertisements

Razgovor vam uvek može pomoći da rešite ili da sprečite problem. Pokvarena čokolada u snu takođe može da znači da je vaš ljubavni život trenutno dinamičan.

Sanjati da kupite čokoladu

Ukoliko ste sanjali da kupujete čokoladu, očekujte dobre vesti. Dobićete poziv koji niste očekivali. Ukoliko je na vašem poslu turbulentan period, potrebno je da se strpite, jer će uskoro sve da bude baš onako kako treba.

Sanjati ružnu čokoladu

Ukoliko čokolada u vašem snu nije imala najlepši ukus, to može da predstavlja vaše nezadovoljstvo ili razočarenje. Možda će vas izdati neko od koga to niste očekivali. Takođe, ovo može da znači da je došlo vreme za promene, te da će one biti izazvane od strane ljudi koji vam ne žele dobro.

Sanjati da jedete puno čokolade

Mnogo čokolade nije dobro za vas. To može da simboliše određene tragedije ili probleme koji će da nastupe u vašem životu. Povedite računa o svom ponašanju. Ukoliko ne umete da se kontrolišete, poradite na tome. Život je pun izazova. Ne činite ga još izazovnijim i opasnijm vašom potrebnom za preterivanjem.

Takođe, snovi u kojima jedete mnogo čokolade, mogu da znače da ste se prepustili svemu što vam život donosi, te da vas ta reka nosi kuda ona hoće. Uzmite stvari u svoje ruke. Vodite računa o tome da pronađete ravnotežu i balans. Vredni ste, sposobni. Ne dozvolite da vaše dobre strane prođu nezapaženo.

Sanjati da nekome dajete čokoladu

Ukoliko vi u snu nekome poklanjate čokoladu, to može da znači da će vaš odnos sa tom osobom da pređe na neki viši nivo. Ta osoba može da bude vaš partner, prijatelj ili neko od članova porodice.

Takođe, ukoliko je ta osoba suprotnog pola, to može da znači da ćete biti u kratkoj vezi. Slede promene u vašem životu, a sve se tiču emotivnog plana. Uskoro ćete upoznati nekoga ko će vam doneti dobro u životu, te ostati sa vama. Veza koja je na pomolu, biće dugotrajna.

Sanjati da se naduvate od previše čokolade

U svemu je potrebno imati meru. Pazite da ne prelazite svoje granice. Vodite računa o tome da ne preterujete, kako u dobrim, tako i u lošim stvarima.

Sanjati da vam nude čokoladu

San u kojem vam neko nudi čokoladu, znači da je nova ljubav na pomolu, te da u vašem životu postoji osoba kojoj ste važni i kojoj se dopadate.

Advertisements

Sanjati toplu čokoladu

Najlepši napitak za hladne zimske dane je upravo topla čokolada. Ukoliko ste zaljubljeni, doživećete mnogo romantičnih gestova od strane vašeg partnera. A ukoliko niste zauzeti, desiće vam se nova ljubav, koja sa sobom donosi nove, divne, tople, romantične trenutke.

Topla čokolada u snu može da simbolizuje vašu porodicu. Simbolizuje vašu naklonost ka istoj, govori o tome kako u svim životnim nedaćama, imate ljude na koje možete da se oslonite. Ukoliko se nalazite na raskrsnici u životu, vaša porodica je adresa na koju treba da se obratite, ukoliko imate neke nedoumice.

Vaš život je ispunjen sjajnim, intimnim, kvalitetnim odnosima. Spremni ste da prihvatite mane drugih ljudi, te radite na svojim nedostacima. Alternativo, ovaj san može da ukazuje na nedostatak pažnje i ljubavi. Takođe, ne treba da se brinete. U životu postoji srodna duša za vas.

Sanjati čokoladu u kutiji

Čokolada koja je zapakovana u kutiji može da bude negativan znak. Može da bude znak da su neke stvari skrivene od vas, a da vaša pohlepa po svaku cenu želi da se dočepa tih istih stvari. Možda biste želeli više novca, te biste išli ka tome po svaku cenu. Osvrnite se oko sebe. Izvažite – koliko dajete, koliko dobijate. Ne činite stvari koje mogu da koštaju druge ljude.

Advertisements

Sanjati da delite čokoladu sa nekim

Slatkiše delimo samo sa nekim ko nam je važan, zar ne? Tako da, osoba sa kojom delite čokoladu u snu vam mnogo znači. Ovaj san je znak da ne treba da odustajete od stvari koje se dešavaju u vašem životu.

Sanjati čokoladice

Ukoliko sanjate mnogo čokoladica u snu, to znači da vas očekuju nova dešavanja na emotivnom i ljubavnom planu. Svakako, ovaj san ima pozitivno značenje. Možda ćete učvrstiti već postojeće odnose, ili ćete stupiti u nove, za koje ćete biti sigurni da su oni pravi u vašem životu.

Možda se plašite da uradite nešto drugačije od stvari koje ste do sada radili. Ne brinite, jednom kada načinite prvi korak, videćete kako sve ide svojim tokom. Važno je da budete svesni stvari koje vas okružuju. Čokoladice u snu mogu da predstavljaju ljude ili događaje koji su važni za vaš poslovni i emotivni razvoj.

Ovaj san može da nam sugeriše da je potrebno obnoviti odnose, raditi na njima, a ne samo dozvoliti da se stvari rasprše i idu svojim neodređenim tokovima. Vi ste dobar prijatelj, te vas mnogo ljudi smatra za oslonac.

Ovaj san takođe može da znači da se osećate kao da nosite svoju porodicu na leđima, te da se od vas očekuje da rešite sve poteškoće koje naiđu u vašem životu. Ukoliko u snu dajete nekome čokoladice, ili neko daje čokoladice vama, to znači da vas očekuju dobre vesti i povoljni događaji. Ljudi imaju visoko mišljenje o vama, te vas cene.

Advertisements

Sanjati čokoladno mleko

Čokoladno mleko u snu može da bude manifestacija pažnje koju dobijate u svom životu. Ako je posuda sa mlekom prazna, to znači da vam je potrebno više pažnje. Ukoliko uživate dok pijete čokoladno mleko u snu, to znači da ste zadovoljni mestom na kojem se nalazite u vašem životu.

Ukoliko sanjate čokoladno mleko, ovo može da predstavlja i vašu nesigurnost. Možda niste sigurni da ste pronašli svoje mesto u svom okruženju i životu. Obratite pažnju na ljude koji vas okružuju.

Sanjati da ste odolili čokoladi

Naravno da je teško odoleti čokoladi! Ovaj san predstavlja iskušenja na koja ćete naići na putu ka vašem cilju. Cilj je vredan, izazovi su veliki. Budite sigurni u sebe, sve nedaće koje nailaze, uspećete da prevaziđete.

Sanjati tortu od čokolade

Čokoladna torta je vrhunac čokoladnog užitka. U snu, ona predstavlja vašu strast, te vaše seksualne želje ili fantazije. Ovaj san može da ima erotična značenja. Takođe, čokoladna torta u snu predstavlja ljubavnu stabilnost, te dobre odnose sa partnerima.

Takođe, čokoladna torta može da govori o promenama koje će da nastupe u našem životu. Ili se možda nalazite u situaciji kada smatrate da živite svoj najbolji život.

Advertisements

Ukoliko ste sami, te ste izgubili svaku nadu da će se nešto promeniti na vašem ljubavnom planu, podiginite glavu! Nove ljubavi dolaze! Dolazi period sreće I zadovoljstva. Sve one borbe koje ste vodili u životu, smiriće se. Konačno ćete pronaći svoju sigurnu luku.

Sanjati istopljenu čokoladu

Ukoliko sanjate istopljenu čokoladu, značenje tog sna može da bude svakojako. Istopljena čokolada može da znači da ćete sve svoje probleme i neuspehe uspeti da transformišete u stvari koje su dobre za vas.

Možda nećete moći da utičete na stvari koje su se već dogodile, ali ćete itekako moći da se borite za to da se neke greške u vašem životu ne ponove. Jesti istopljenu čokoladu u snu, znači da ste emotivna osoba, da ste svesni sebe i drugih ljudi.

Svesni ste svojih vrednosti, te tražite pravi način na koji bi drugi ljudi mogli da vas primete. Ne dozvolite da vas turbulencije ometaju na vašem poslovnom planu. Iako se možda ponekad čini da ćete doživeti neuspeh, zapamtite da stvari nisu uvek onakve kakve nam se čine na prvu.

Sanjati sladoled od čokolade

Čokoladni sladoled u snu je pozitivan znak. Predstavlja mir i prosperitet. Turbulentan period je iza vas, sada će da nastupi blagostanje. Moći ćete da uživate u plodovima svog rada.

Advertisements

Sanjati prodavnicu čokolade

Ako u snu vidite ili se nalazite u prodavnici čokolade, to je znak da su vam potrebne neke stvari, koje ne posedujete u životu. Ili je znak da želite da pomognete nekome kako bi se ostvario. Vaš ljubavni život će doživeti prosperitet.

Sanjati čokoladu za kuvanje

Ukoliko sanjate čkoladu za kuvanje, to može da znači da vam je po svaku cenu potrebna pažnja. Te da ukoliko drugi ljudi ne ispune vaša očekivanja, bez obzira da li su ona realna, vi ćete ih skloniti od sebe. Očekujete da uvek imate nekoga ko vam je blizu, a prema tim ljudima se ponašate arogantno.

Povedite računa o svom ponašanju. Život nam vraća ono što drugima dajemo. Kontrolišite vaše emocije, vaše izlive besa ili ponašanje koje nije racionalno. Put kojim treba da koračate, neka bude put razvitka, a ne destrukcije. Povedite računa o komunikaciji sa voljenom osobom.

Sanjati belu čokoladu

Bela čokolada u snu je znak da kažnjavate sebe. Da smatrate da neke stvari niste zaslužili. Da sebi uskraćujete mala životna zadovoljstva. Možda ste trenutno izgubljeni, te ne vidite svrhu u svom životu. Potrebno je da negativne misli ostavite sa strane. Da se borite. Da ne odustajete kada naiđete na prepreku.

Advertisements

Možda ste prošli kroz neke teške stvari, ali to svakako nije razlog da krivite sebe, te da dižete ruke od svega. Ukoliko ste dobili poslovnu ponudu, ovaj san je znak da ne prihvatate nešto ukoliko smatrate da zaslužujete više ili bolje. Vodite računa o svojim finansijama. Potrudite se da izgradite karijeru. Imate u životu ljude koji vas cene i poštuju.

Sanjati kakao u prahu

Svako od nas zna da od kvalitetnog kakaa nastaje najbolja čokolada. Međutim, ukoliko sanjate kakao, to može da znači da vas neke stvari sputavaju u životu. Možda ste okruženi ljudima koji vam se predstavljaju kao prijatelji. Takođe, možda se vi lažno predstavljate drugim ljudima. Promenite pristup, te postavite jasne granice. Važno je znati gde se nalazimo, te šta kome pripada.

Sanjati čokoladu – ostala značenja

Kako smo već i rekli, sanjati čokoladu – donosi užitak i dobre vesti. Donosi ljubav, donosi radost, sreću. Možete da se opustite, te konačno uživate u životu. Počnite da činite male stvari za sebe. Pronađite ono što vam odgovara. Okružite se ljudima koji vam prijaju.

Izađite iz vaše zone komfora. Načinite korak koji niste smeli ili niste hteli. Verujte u sebe i svoje sposobnosti. Ostanite dosledni stvarima koje radite. Sanjati čokoladu može da predstavlja našu težnju da nam život bude sladak, upravo poput čokolade.

Dobra dela u životu prate dobri ishodi. Ukoliko ste u vezi, znači da će ova veza da potraje. Ostaćete dosledni sebi, te slici koju svet ima o vama. Stvari koje vam se dešavaju u životu, iako vam se ponekad čine da će trajati zauvek i da su loše, verujte da nije tako.

Advertisements

Sve ono što se dešava, naravno da ima uticaj na nas. Naše je, da kada se desi, to kanališemo, te se potrudimo da učinimo nešto dobro s tim u našem životu. Znate kako kažu, da sreća uvek prati hrabre. Tako i vi. Pokažite hrabrost tamo gde treba da ste hrabri, povucite se, te ne dovodite u opasne situacije.

Pokušajte da odredite prioritete. Sanjati čokoladu koja je lepo umotana, može da znači da ćete uskoro da dobijete jedan duhovni dar, a za sve materijalno ćete se sami izboriti. Na dobrom ste putu.

Advertisements