Šta znači sanjati cveće?

Kada vidite u snu šareno cveće, imajte na umu da je u pitanju simbol dobrote i empatije. Ovakav san može značiti da je nekome u vašem okruženju potrebna velikodušnost ili saosećanje.

Advertisements

Ukoliko sanjate pupoljke, odnosno cveće koje se nije u potpunosti rascvetalo, to bi moglo ukazivati na vaš prikriveni talenat ili potencijal koji tek treba da ostvarite.

Verovatno bi trebalo da se posvetite njihovom otkrivanju, ako trenutno osećate da ste nezadovoljni kada su u pitanju vaša postignuća i ciljevi.

Možda se nakon sna u kome ste videli cveće osećate tužno. Ne budite zabrinuti. Sigurno postoji neko koga možete pozvati da vam pomogne. Na kraju krajeva, možete izaći u šetnju i usput poznati nekoga ko će vam popraviti dan.

Ipak, ako ste sanjali uvelo cveće, to može biti upozorenje da ćete u bliskoj budućnosti biti razočarani ili se naći pred izazovom. Ovaj simbol može označavati kraj emotivne veze, posebno uzimajući u obzir da se poklanjanje cveća tumači kao gest ljubavi.

Cvet može biti simbol duhovnosti. Još jedno moguće značenje je mirenje sa onim što ste izgubili. Preispitajte se da li ste objektivni ili je vaše viđenje ljubavi nezrelo. Moguće je i da ste zarobili sebe mislima o tome koliko je vaš život bio lep pre gubitka.

Uvelo cveće može da predstavlja i talente koje ste ostavili po strani i pustili da svenu, ili da ste zbog ležernijeg odnosa prema životu propustili priliku da razvijete nove potencijale.

Kako je cveće jedna od nagrada za uspeh u nečemu, moguće je i da osećate da je vam potrebna neka vrsta priznanja. Razmislite. Da li imate želju da se drugi dive vašim postignućima?

Ukoliko ste sanjali da u snu dobijate cveće, možda potajno osećate da vam je potrebno više divljenja od voljenih osoba, kolega ili poznanika.

Cveće koje niče i cveta na neplodnom tlu podseća vas da treba da ostanete jaki i pozitivni čak i teškim vremenima.

Sanjati da berete cveće vezuje se najčešće za novu ljubav ili vezu koja se rascvetava. Osmotrite svoj odnos sa partnerom. Da li vam odjednom sve izgleda skladno i zdravo?

Advertisements

Cvet predstavlja nešto lepo, pa može biti da tek sada uviđate koliko je neko u vaš život doneo lepote. Shvativši to dobićete novu životnu perspektivu.

Cveće najčešće sanjaju žene, što verovatno ima veze sa ženskim doživljajem sveta. Žene su sklonije uživanju u mirnoj lepoti, ali i romantičnim osećanjima. Osim toga, žene su osetljivije kada je njihova fizička lepota u pitanju.

San u kome vidite cveće pak može značiti da ste previše fokusirani na to kako izgledate i da bi trebalo da se oslobodite sujete.

Cveće u snu predstavlja pozitivna i lepa osećanja. Može značiti da cenite sve ono što ulepšava vaš život, da osećate poštovanje i ljubav prema drugima i da uživate u svemu dobrom što vam se dešava. Ovakav san može da znači i da uživate u uspehu koji ste napokon ostvarili.

Imajte u vidu da cveće koje vidite u snu može imati i negativno značenje. Ono najčešće predstavlja narcisoidnost, egocentričnost, sujetu i opsesiju spoljašnjim izgledom ili savršenstvom.

Pri tumačenju snova vezanih za cveće treba uzeti u obzir i boju latica, ali i vrstu cveta.

Sanjati da ste bacili cveće

Ako bacate cveće u snu, moguće je da ćete se u budućnosti posvađati sa nekim bliskim. Međtim, ako bacate cveće dok aranžirate buket, moguće je da ćete doživeti prijatno iznenađenje

Sanjati da ste brali cveće

Oni koji su sanjali da beru cveće sigurno će se obradovati kada otkriju da takav san znači rascvetavanje ljubavi. Ukoliko ste sanjali ovakav san, pripremite se, jer vas čeka novi emotivni uzlet.

Sanjati uvelo ili umiruće cveće

Uvelo ili umiruće cveće ukazuje na nešto loše. Ovakav san je najčešće upozorava da bi vas uskoro mogla zadesiti neka žalost.

Advertisements

Može biti u vezi sa vašom trenutnom emotivnom vezom, pa zato treba da se pripremite za potencijalno razočaranje, možda čak i raskid.

Cveće koje je uvelo ili vene u nekim slučajevima predstavlja i vaše zapostavljene talente, te bi verovatno trebalo da počnete da radite na tome. Budite uvereni da nemate šta da izgubite.

Međutim, uvelo cveće ima još značenja. Ono je simbol depresije i žala za prošlošću, a može simbolizovati i lažnu vezu sa nekim koga volite.

Prema tumačenjima Gustavusa Milera, uvele biljke u snu predstavljaju suprotnu situaciju u realnosti, pa će tako njegov život biti veličanstveniji.

Svakako, biljke u svakom obliku ukazuju na osetljivost osobe koja ih sanja, a uvelo cveće predstavlja melanholičnu prirodu sanjara.

Advertisements

Ukoliko je uveli cvet u saksiji, pokušaj da ga vratite u život u snu označava da se prisećate uspomena iz nekog lepšeg životnog doba. Ako niste uspeli da cvet posadite u zemlju, to je upozorenje da treba da kontrolišete svoje emocije.

Ako u svojim snovima vidite uvele ruže i ljubičice, Nostradamus savetuje da pomognete ljudima koji su u nezavidnoj poziciji i da se bavite dobrotvornim radom.

Svenuli cvet koji nije u saksiji podseća vas da obratite pažnju na prevarante i suparnike. Neko od vaših pritajenih neprijatelja mogao bi vam naneti nepravdu. Tako cigansko tumačenje ovog sna kaže da ne treba verovati novim planovima za budućnost, ali ni poslovnim partnerima i kolegama.

Sanjati izbledele pupoljke predskazuje izdaju ili kršenje dogovora. Baba Vanga ovaj san tumači kao upozorenje vezano za lukave komšije, lažne i nezahvalne prijatelje.

Ženska knjiga za tumačenje snova vidi ovaj san kao mogućnost da osobe u braku ostvare romantičnu vezu sa nekim ko nije njihov životni partner. Iako na početku udvarači izgledaju idealno, vrlo brzo će pokazati svoje pravo lice, a raskid sa takvom osobom će biti bolan i tužan.

Uvelo cveće za Vangu je opadanje životne energije, upozorenje da je prisutna neka hronična bolest.

Sanjati da ste sadili cveće

San u kome sadite cveće otkriva vašu podsvesnu težnju da stvorite nešto lepo, a ponekad može značiti i da to nešto već imate u svom životu.

Sađenje cveća može značiti i da želite poštovanje i ljubav drugih, pa čak može simbolizovati i veliku sujetu. Zato možda treba da se preispitate da li preterano obraćate pažnju na sopstveni fizički izgled ili na tuđu lepotu.

Često se sađenje cveća u snu tumači i kao ljubav prema nekome ko “cveta”. Ponekad, ovaj san označava prepreke koje bi mogle da vam se nađu na putu skorije vreme. Ipak, ne treba da brinete, jer ćete ih uspešno prevazići.

Ukoliko cveće sadite u vrtu, takav san posebno naglašava vašu želju da stvorite ili podstaknete rast nečega lepog, te da želite da budete ponosni na to. Ovaj san otkriva vaše najlepše želje — da budete voljeni i da uživate u blagodeti sa porodicom i prijateljima.

Advertisements

Sanjati buket cveća

Sanjati da ste od neke osobe dobili buket cveća, znači da je verovatno da vam se ta osoba divi. S druge strane, ako vi nekome dajete buket cveća, to znači da smatrate da ta osoba zaslužuje neku vrstu nagrade ili se vi njoj divite.

Lepo složen buket cveća simbol je sreće i zadovoljstva, a za mlađe osobe često je i znak da se bliže slavlja i zabave. Buket u snu može imati i negativno značenje, ako je cveće u njemu uvelo.

Tada je najava bolesti neke bliske osobe. Ako je cveće u buketu crno, označava smrt nekoga ko vam je drag. Jedan ili više buketa ruža, opet, ima dobru simboliku. Najčešće je u pitanju najava braka.

Sanjati umetno cveće

Veštačko cveće, bilo da je od plastike ili papira, predstavlja vašu odlučnost da raskinete sa bliskom osobom. To može biti raskid veze, prekid prijateljstva sa nekim ko vam je dugo bio prijatelj.

Vaš postupak će svakako rastužiti osobu, a tuga može biti rezultat odbijanja ili činjenice da osoba od koje odlazite ne razume zašto to činite.

Advertisements

Sanjati da ste uzgajali cveće

San u kome gajite cveće predstavlja radosne vesti od bliske osobe. Radost koja vas čeka može biti vezana i za profesionalni i za privatni život.

Recimo, može se desiti da dobijete unapređenje ili posao koji toliko dugo čekate. Gajeni cvet simbol je velikog potencijala koji posedujete, ali koji želite da sakrijete.

Takođe, on označava i da je vreme da vaše veštine predstavite u punom sjaju. Počnite da radite na ostvarenju svojih snova.

Sanjati da ste kupili cveće

Ako sanjate da kupujete cveće, to znači da imate u planu poklon za neku blisku osobu. Osim toga ovaj san je pokazatelj da stalno nalazite nove načine da izrazite svoje emocije prema voljenoj osobi. Da li će vam taj gest doneti sreću ili ne, zavisi od vrste cveća koje kupujete.

Advertisements

Sanjati cvećaru

Cvećara u snu znači da vas očekuje dobra zabava. Ovaj san govori da vas očekuje mnogo slavlja, posebno vezanih za vaš privatni život. Osim toga, ovaj san je pokazatelj i da je u vašem životu prisutan neko poseban sa kim ćete uspostaviti trajnu vezu.

Sanjati da ste jeli cveće

Dobar znak je i kada sanjate da jedete cveće, jer će vaša tuga uskoro postati deo prošlosti.

Sanjati da zalivate cveće

Ako sanjate da zalivate cveće, svejedno da li je divlje ili pitomo (iz bašte), govori da imate usklađen i ispunjen život. Vaši porodični odnosi su cvrsti i ispunjeni ljubavlju i podrškom.

Sanjati da cveće cveta

Cveće koje cveta ima veoma pozitivnu simboliku. Ono znači da će uskoro vaše okruženje početi da primećuje vaše talente, jer će i oni početi da se rascvetavaju.

Vaše je da samo nastavite da radite kako ste radili do sada i svaki vaš napor će biti nagrađen. Zahvaljujući tome, spoznaćete svoju svrhu i zakoračiti na put zadovoljstva i sreće.

Advertisements

Sanjati sveže cveće

Jedan od najboljih znakova zasigurno je san o lepom i svežem cveću. Ovakvi snovi znače da ćete uspeti u životu, i to posebno kada je u pitanju materijalni status.

Dakle, ako planirate sada da uložite u nešto, ovo je idealan trenutak za to. Bićete u prilici da se nađete na mestu sa koga vam se pružaju brojne mogućnosti da ostvarite ono što planirate.

Sanjati vrt pun cveća

Ako sanjate da se nalazite u vrtu, bašti ili polju punom cveća — to je dobar znak.

Bilo da imate partnera ili je vašem fokusu odnos sa nekom drugom voljenom osobom, kao što su roditelji, braća ili sestre, ovaj san znači da imate dobru vezu, a sam vrt ili cvetna poljana simbol je vaše ljubavi, brige i povezanosti sa tom osobom.

Sanjati miris cveća

Ako sanjate miris cveća, bilo da je ruža ili bilo koji drugi cvet, takav san se uglavnom tumači negativno. U slučaju da je miris neprijatan, taj san najčešće govori o nesreći ili gubitku.

Advertisements

Sladak miris, međutim, ukazuje na nešto sasvim suprotno — mogućnost da će vaš život krenuti u povoljnom pravcu. Ako uživate u mirisu cveća, to može biti uzrokovano uzbuđenjem pred sastanak sa potencijalnim romantičnim partnerom.

Sanjati zmiju i cveće

Zmija blizu cveća predstavlja vašu bojazan da u nečemu nećete uspeti ili da će vas tuđa zavist sprečiti da ostvarite ciljeve. To može biti i strah da će vaš čin uvažavanja biti pogrešno protumačen i izazvati ljutnju, ili strah da budete nepriznati i potcenjeni.

Sanjati saksiju sa cvećem

Ovo je jedan od onih snova koji nema pozitivno značenje. Ukoliko sanjate cvet u saksiji, to je loš znak. Ako vam cveće u saksiji poklanja neko koga znate, to je, nažalost, najava smrti te osobe. Obično je u pitanju blizak prijatelj ili neki član porodice.

Sanjati da čupate cveće

Ako u snu čupate cveće, vrlo je verovatno da se previše trudite oko nekoga. Osim toga, ovo cveće može biti simbol uspomena koje želite da negujete, kao i dobrih vesti i značajnih događaja koji predstoje u skorijoj budućnosti.

Sanjati mrtvo cveće

Mrtvo cveće povezano je sa vašim osećanjima koja su uzrok neuspeha ili tragedije koji s mogli biti izbegnuti. Može da označava i životno razočaranje. Za takve situacije biće vam potrebna emotivna zrelost i volja da ispravite ono što se da ispraviti.

Advertisements

Sanjati da aranžirate cveće

Aranžiranje cveća za poklon nekom drugom tumači se kao dobar znak. Ovaj san govori da ćete dobiti prijatne vesti koje će vam doneti olakšanje ili dugoročnu sreću.

Sanjati da stavljate cveće u vazu

Ako u snu stavljate cveće u vazu, očekuju vas dani puni blaženstva. Možda vas je doskora nešto mučilo, a ovaj san označava da ćete skoro doći do rešenja i uploviti u mirnu luku.

Jedino što je važno jeste da ulažete napor i da kvalitetno radite, i svaki vaš trud će se na kraju isplatiti.

Sanjati da cveće raste na neplodnom tlu

Cveće koje raste na neplodnom tlu, te vene zbog nedostatka hranljivih materija, u snu predstavlja poteškoće kroz koje sanjar prolazi. Simbolika ovog sna vezuje se često za ideju smrti nekoga ko vam je blizak, kao što je član porodice ili prijatelj.

Ali, cveće koje ipak raste na neplodnom tlu znači da ćete uskoro možda pronaći put iz nepovoljne pozicije u kojoj ste se našli, te da ćete brzo zadobiti poštovanje drugih. Sve što treba je da budete uporni.

Advertisements

Sanjati da kidate latice cveća

Kidati latice cveta znači da ste skloni nepromišljenim potezima, te da ne kontrolišete osećanja kada ste frustrirani ili kada vas voljena osoba izbaci iz takta. Takvo ponašanje često može dovesti do ozbiljnih sukoba i otežavati vam život.

Ono dalje može dovesti do toga da formirate negativne stavove, te da tako sebi skratite priliku da se razvijete kako u poslovnom tako i u ličnom pogledu.

Sanjati latice cveća

Cvetne latice ukazuju na karakter sanjara, a osoba koja ih sanja verovatno je veoma delikatna i tanana duša. Ukoliko su latice u snu suve, to predstavlja udaljavanje od nekoga koga volite. Ako su pak latice sveže, očekuje vas sreća i nova lepa osećanja.

Sanjati crno cveće

Crno cveće simbolizuje smrt. Međutim, nije u pitanju konkretna smrt vas ili nekoga koga poznajete, već vaša misao o smrti. Najčešće znači da strahujete da ćete izgubiti nekoga ko vam je veoma važan.

Advertisements

Sanjati žuto cveće

Žuto cveće predstavlja poštovanje prema nekome ko je za vas mnogo učinio. Ovo cveće simbolizuje radost, slavlja, ako i rast starih i sklapanje novih prijateljstava.

U pitanju je odličan znak koji ukazuje na to da ćete vi i vaši prijatelji doživeti lepe stvari koje će ojačati vaše prijateljstvo.

Sanjati crveno cveće

Ako ste sanjali bilo koje crveno cveće, osim ruža, ovo može značiti da podsvesno uživate u kaznama koje stižu loše osobe. Može čak i značiti da vam je drago kada nešto loše zadesi osobu koja vam se ne dopada.

Ukoliko malo zaronite dublje  podsvest, možda mislite da drugi uživaju u vašoj lošoj sreći, a ovaj san može značiti i ljubomoru ili ljutnju. Zato se trudite da razumete sebe i izbegavajte ova osećanja koja će vam samo zakomplikovati život.

Sanjati ljubičasto cveće

Videti ljubičasto cveće snu znači da se vi u određenoj situaciji nalazite u neutralnoj poziciji i drago vam je što prisustvujete nečemu lepom, a ne morate da učestvujete. Moguće je i da vam je drago što ste izbegli da budete deo nečega što vam se ne dopada.

Advertisements

Kako ljubičasta boja predstavlja i simbol moći, moguće je da se dobro osećate jer su drugi nemoćni u odnosu na vas. Razmislite da li vam predstavlja užitak da suparnike vidite kao slabiće.

Sanjati plavo cveće

Tumačenje ovog sna zavisi od nijanse plave. Tako, ako ste videli svetloplavi blistavi cvet, vaš život će biti blagorodan i miran. Tamnoplava nijansa, s druge strane, simbol je tuge i pokajanja zbog pogrešnih stavova koje ste donedavno zastupali.

Sanjati belo cveće

Belo cveće  snu znači da ste odlučili da odbacite sve negativno iz vašeg života i da uživate u procesu pročišćenja. Ovaj san, međutim, može da znači da mnogo patite zbog stvari koje vas sputavaju, ili da bi trebalo da što pre trebalo da prekinete sa lošim navikama.

Sanjati zeleno cveće

San u kome se pojavljuje zeleno cveće označava da ste skloni osećajima ljubomore i zavisti. Potrudite se da se otarasite takvih emocija, jer vas samo sputavaju.

Sanjati cveće različitih boja

Advertisements

Šareno cveće ili cveće u različitim bojama u snu znači da imate vedar duh, pozitivan stav i otvoren um. Stvari prihvatate onakvima kakve jesu i lako se prilagođavate u svakoj situaciji.

Sanjati cveće u raznim bojama ukazuje i na vašu emotivnu stabilnost. Ukoliko osećate životno zadovoljstvo i harmoniju, vrlo je verovatno da ćete imati snove poput ovog.

Takvi snovi ukazuju na nesebično pružanje, ali i prihvatanje, pa razmislite šta pružate i šta dobijate zauzvrat, jer svaki odnos mora biti uzajaman.

Cveće o kome brinete daje vam najlepše cvetove, a to važi i za drage ljude. Negujte vaše odnose na najlepši mogući način i oni će rast i postajati sve lepši i bolji.

Sanjati ružičasto cveće

Ružičasto cveće se vezuje za romantična osećanja i nežnost, a sanjati ga znači da ste u vezi sa nekim ko vam je naklonjen. Cveće u ovoj boji je i simbol nevinosti, te možete očekivati nova iskustva i lepa iznenađenja.

Sanjati cveće – simbolika

Kao deo prirode, cveće je uvek u sebi nosilo značenje lepote. Na mnogim biljkama ono privlači insekte oprašivače, a našem oku je milo zbog boja, oblika, ali i značenja.

Svaki cvet, kako u snu, tako i na javi ima svoje značenje, a za većinu ljudi on se vezuje za lepotu, ljubav i pažnju. U snovima često može označavati prosperitet, blagostanje, veselje i naklonost drugih.

Ipak, negativna simbolika je neizbežna, pa tako može kazivati na nekontrolisane emocije, zavist, ljubomoru, raskid ili smrt. Muškarci ovakve snove retko imaj, i uglavnom ih sanjaju žene.

Sanjati cveće znači da život posmatrate sa dosta vedrine, a i kada vas zadese teškoće ili se nađete pred izazovom, nalazite način da to prebrodite. Takve situacije su za vas deo života i neophodne da biste postali jači.

Advertisements

Baš zato, cveće u snu vam govori da ste sposobni da savladate sve što život baci pred vas, i da to postižete tako što neprestano radite na sebi. Uz trud i veru u sebe, ništa vas neće sprečiti da ostvarite šta ste naumili.

Snovi o cveću često oslikavaju stvarnost, pa tako je cvet u snu, baš kao i na javi, simbol ljubavi i naklonosti. Ovakav san može značiti da vam je neko zahvalan ili da je ljubazan prema vama.

Ponekad san o cveću može govoriti da treba da budete zadovoljni onim što imate. On oslikava vaša osećanja spokoja i mira, ali i zadovoljstva zbog ljudi kojima ste okruženi.

Možda imate posao na kome ste zahvalni, porodicu koja vas poštuje ili ste materijalno obezbeđeni. Budite zahvalni na svemu tome i negujte to.

Ako imate želju da učinite nešto lepo, to će druge učiniti srećnima, a oslikaće se i u vašom snovima. Bilo da želite da se bavite dobrotvornim radom ili je vreme da počnete da pomažete bližnjima, znajte da ste na dobrom put. Štagod lepo da stvorite ili učinite, to će biti izvor vašeg zadovoljstva.

Ako imate nešto lepo u svom životu i znate kako da uživate u tome, ništa vam drugo i ne trena. Kuća o kojoj ste sanjali, srećna porodica, idealni partner ili uspešna karijera svakako su nešto na čemu treba biti zahvalan i što treba negovati, baš kao i cveće.

Cveće u snovima može biti odraz vaših težnji da budete cenjeni ili voljeni, da uživate u porodici i prijateljstvima.

Imajte na umu da u odnose ne treba ulagati previše napora i da svaki odnos treba da bude uzajaman. Ukoliko neko ne oseća prema vama to što biste vi želeli, naučite da ne trošite sebe i da prihvatite da vas sreća čeka na nekom drugom mestu, sa nekom drugom osobom.

Cveće u snu, naravno, može biti i simbol egocentrizma i narcisoidnosti. Na kraju krajeva, opsesija sopstvenim izgledom je povezana sa cvetom (narcisom).

Ukoliko se previše trudite da sve na vama i oko vas bude perfektno, a pri tom ne negujete duhovni deo ličnosti, trebalo bi da se preispitate.

Advertisements

Možda čak i nipodaštavate osobe koje se ne stide svojih nesavršenosti. Budite iskreni prema sebi i otkrijte odakle to dolazi. Ovo je realnost u kojoj ništa nije savršeno, pa ta potreba za perfekcijom može dovesti do toga da izgubite sve ono što je zaista lepo u vašem životu.

Kao simbol radosti najčešće se javlja sađenje cveća. Taj san je vezan za dobar osećaj koji imate kada god radite nešto lepo i korisno za druge, kada nesebično dajete.

Radost vam mogu pričinjavati i sitna zadovoljstva koja svakodnevno doživljavate. Dakle ključ je u skromnosti i velikodušnosti.

Sadnja cveća takođe ponekad ima negativnu konotaciju. Može označavati da je za prevazilaženje nekih teškoća potrebna mudrost, ali ako znate kako da povučete pravi potez, nema tog problema koji nećete prevazići.

Većina tumačenja snova o cveću ukazuju na obilje, zadovoljstvo i lepotu, pa ne čudi što ovakvi snovi mnogim sanjarima poprave dan. Ipak, ako se desi da vaš san nosi negativnu simboliku, ne dozvolite sebi da vas to deprimira.

Neka upravo takvi snovi budu vaša motivacija da se borite i sa vedrinom pregurate teške dane. Šta god da se desi, znajte da ne postoji nerešiv problem. Uđite hrabro u novi dan i ne odustajte od svojih snova.

Advertisements