Šta znači sanjati da bežite?

San o bežanju je najverovatnije jedan od najčešćih snova koje snivamo. Svejedno je da li sanjate da Vas neko progoni, da bežite od senke, ajkule, psa, zeca, ili, pak nekog čudnog predmeta, grupe ljude ili zombija, ovakvi snovi uglavnom znače brigu.

Advertisements

Bez obzira na to što Vas muči ovakav san, prihvatite ga kao upozorenje. Vreme je da prihvatite odgovornosti od kojih bežite, a koje se sigurno neće same rešiti.

Ukoliko Vas progoni neka životinja, bilo koja – krajnje je vreme da se pomirite sa strašću koja Vas opseda. Ako muškarca u snu juri osoba suprotnog pola, on se na javi verovatno oseća nemoćno, kao da će ga neko svakog trena proždreti.

Razmislite, možda sanjate ovakve snove zato što se plašite svojih postupaka? Onih koji tek slede. Ako Vam se čini da ste dovoljno udaljeni od onoga što Vas juri, onda ni strepnje ni nevolje iz realnog životu nisu preteće, još uvek.

Ukoliko ste blizu, budite spremni da se suočite sa problemima koji će brzo izaći na videlo. San je direktno povezan sa tim problemima. Sanjali ste da Vas napadaju dok bežite? Takve situacije u snu samo naglašavaju Vaše strahove.

Stres svakodnevice je itekako ostavio traga na svakome pojedinačno. Međutim, od bežanja nemate nikakve koristi – prihvatite svoje odgovornosti i angažujte se tako da ne nosite veliki teret. Porodica, prijatelji ili deca zavise od Vas.

Razlog više da se trezveno suočite sa odgovornošću. Ukoliko se, ipak, odlučite na promene, razmislite kakav će uticaj promene ostaviti na ljude iz Vašeg okruženja, i na kraju, hoće li Vas učiniti srećnijim?

Nije isključeno da će nešto što sanjate učiniti da se osećate uplašeno. Međutim, da biste razumeli značenje ovog sna, moraćete da priznate sebi šta je to što Vas i na javi plaši. Dok ne dođete do takve spoznaje, možete očekivati da se jedan ovakav san ponovi.

Nemojte da odustanete od projekta ili plana na poslu iako isti izaziva osećaj anksioznosti. Dajte sve od sebe da u budućnosti postignete uspeh na poslu.

Istina je da snove o bežanju mnogo češće sanjaju žene nego muškarci. Ovakvi snovi simbolizuju da Vam nešto u životu izaziva stres. U gorem slučaju, anksioznost.

U snovima često bežite od neke opasne životinje, ili, sa druge strane, poznate ili nepoznate osobe koja je rešena da Vam učini nešto nažao. Može Vas juriti neko ili nešto što u snu i ne možete videti.

Advertisements

Sve gore navedene opcije u snovima simbolizuju da Vas nešto u životu brine. Na javi biste najverovatnije da izbegnete nešto ukoliko u snu bežite od nekoga ili nečega.

Životinja ili osoba koja vas u snu juri može biti verodostojna predstava nekoga ili nečega što biste da izbegnete u stvarnom životu. Razumevanje sna može otežati moguće metaforično predstavljanje stvari ili situacija koje biste na javi rado izbegli.

Skoro uvek osoba koja od nečega ili nekoga beži u snu, u stvarnom životu bi najradije pobegla od svih problema i izazova. Ukoliko u snu bežite od čoveka, u stvarnom životu postoji mogućnost da budete prevareni.

Ako, pak, mlada devojka u svom snu beži od muškarca sigurno je da nije u potpunosti spremna za ozbiljnu vezu. Muškarac u snu je neko poznat? Najbolje bi bilo da sa njim izbegnete bilo kakve susrete jer u stvarnosti taj odnos nema izglede da bude srećan.

Računjate na to da Vam san uvek šalje neku važnu poruku koja je u vezi sa onim što se može desiti u budućnosti. Imate vremena da razmislite o svojoj akciji i da istu isplanirate.

Ovakav san simbolizuje krajnje bekstvo. Ako ste uspeli da pobegnete pred goničem i u stvarnom životu ćete uspešno izbeći situaciju koja bi možda bila i po život opasna.

Moguće je da ste konačno u stanju da se izdignete iznad neke nepovoljne situacije i da se sa lakoćom nosite sa neprilikama.

Možda je vreme da napustite toksično okruženje? Ima sve potrebne sposobnosti i veštine da se stavite iznad opasne situacije.

Najvažnije je da ne dovolite da Vas to nešto što Vas juri ne proguta. To bi, nažalost, moglo značiti nepovratne promene. Računjate na to da se konačno nalazite na tački sa koje nema nazad.

Sanjati da bežite od opasnosti

Ukoliko ste sanjali da bežite od opasnosti, razmislite. Jeste li posumnjali da neko iz Vašeg okruženja gaji nezadovoljstvo ili mržnju prema vama?

Advertisements

Sa druge strane, možda pokušavate da ojačate samopoštovanje i svoju reputaciju podignete na viši nivo. Ili, niste ponosni na stvari koje ste radili u prošlosti, i to Vas proganja. Verovatno je da ćete poželeti da se kaznite.

Sanjati da bežite od nekog koga poznajete

Ukoliko u snu bežite od ljudi koje dobro poznajete, bilo da se radi o jednoj osobi ili više njih, Vi na javi verovatno pokušavate da izbegnete svaki oblik odgovornosti. Možda je vreme da prestanete da se ponašate poput deteta?

Ne bi bilo loše da se oslobodite tog straha od vezivanja i da se oduprete ograničenjima. Ukoliko Vam se neko zaista sviđa i vidite da stvari među Vama funkcionišu kako treba, rešite se straha i upostavite vezu.

Ako u snu bežite od roditelja, prijatelja, učitelja, šefa ili nekog drugog lica koje poznajete, takav san bi mogao da znači da osećate krivicu zbog nečega, ali još ništa spremni da to priznate.

Advertisements

Niste ponosni na nešto što ste uradili, negdje i žalite zbog učinjenog ali niste spremni ni da slušate osuđivanja drugih, kao ni da snosite posledice.

Sanjati da pokušavate da pobegnete

Ukoliko ste usnili da bežite od nekoga da Vas ne bi uhvatio, verovatno imate neke probleme koje ste radi da rešite po svaku cenu.

Očajanički nastojite da izbegnete neku sramnu situaciju ili prosto da izbegnete prateće neprijatne posledice. Ovakav san obično znači da izbegavate da se suočite sa problemom.

Međutim, koliko ovakav san može biti znak da odbijate da rešite problem, sa druge strane može ukazivati na Vaše nastojanje da se približite nečemu ili nekome od čega ste u snu bežali.

Na koncu, može biti manifestacija presije koju osećate jer sebi i svojoj porodici ne možete da pružite sigurnost.

Sanjati da bežite sa venčanja

Ukoliko ste sanjali da bežite sa venčanja, verovatno ste svesni poteškoća koje narušavaju harmoniju u odnosu sa voljenom osobom.

Sanjati da ne možete da pobegnete

Ukoliko ste sanjali da ne možete da bežite iako to želite, uhvatite se u koštac sa brigama od kojih svakako ne možete pobeći. Odgovornost morate preuzeti.

Krajnje je vreme da odrastete, inače će Vas pojesti odgovornosti koje nikako da preuzmete. Ubrzajte tempo.

Sanjati da bežite od policije

Ukoliko sanjate da bežete od policije, svesni ste krivice i sada Vas ta emocija progoni. Ovakav san shvatite kao upozorenje, ili, na kraju, i kao podsetnik da ne možete zauvek da izbegavate odgovornost.

Osećate se neprijatno zbog komenatara drugih na račun Vaših postupaka.

Advertisements

Sa posledicama ćete se svakakao suočiti, ne možete pobeći od njih. Jedino što se može desiti, ali nije povoljno za Vas je da se posledice mogu javiti iznenada i to onda zaista neće biti prijatno.

Sanjati da neko beži od vas

Ukoliko sanjate da ste Vi rešeni da stignete nekoga ko pokušava da pobegne od Vas, verovatno neko izbegava Vašu kontrolu. Nije isključeno da neki problemi prosto izmiču kontroli.

Neprijatne emocije može izazvati i nemogućnost da kontrolišete loše navike kojim robujete. Takođe, niste u stanju da držite pod kontrolom neki problem i zbog toga ste pod stresom.

Sanjati da pobegnete od neprijatelja

Povedite računa o svom zdravlju ukoliko ste sanjali da ste pobegli od neprijatelja. Vreme je da se odmorite. Ako ste u snu pobegli od neprijatelja, to je siguran znak da ćete ga i pobediti.

Videli ste da Vam neprijatelj beži? Verovatno se predmet ogovaranja. Ili, da bude još gore, neko Vam nešto radi iza leđa. Ne brinite, ti ljud svakako ne mogu postići svoje ciljeve.

Advertisements

Sanjati da bežite preko lestava

Ukoliko ste u snu koristili lestve da pobegnete od onoga što Vas juri, očekujte uspeh u nečemu po visokoj ceni.

Sanjati da bežite od ubice

Ukoliko ste sanjali da bežite od ubice koja ubija sve pred sobom, ovakav san shvatite kao upozorenje. Iako ovakav san verovatno ukazuje na moguće prevare u bliskoj budućnosti, budite srećni što ćete ih uzbeći.

San u kome ste uspeli da izbegnete smrt možda i nije dobar znak i može da ukazuje na tegobe u vezi sa zdravljem u skorije vreme. To bi mogao biti iznenadan trošak – i vremena i novca.

Takođe, snovi u kojima bežite od ubice, mogu ukazivati na to da se osećate zarobljeno u nekoj situaciji iz koje ćete uskoro izaći, konačno.

Dalje, bežanje od ubice u snu ukazuje na to da ćete trebati svu svoju snagu i energiju da sačuvate finansije koje Vam pripadaju.

Advertisements

Ubica je neko koga poznajete? Kako biste zadržali finansije, verovatno ćete morati da otkrijete nečiju tajnu.

Sanjati da bežite od supruge

Ukoliko muškarac sanja da beži od supruge, nije isključeno da oseća da mu u tom odnsou fali vazduha.

Daljina od žene od koje bežite u snu, u stvari predstavlja vreme koje imate prije nego li ozbiljno obratite pažnju na nešto što Vas već dugo brine.

Ovakav san se često ponavlja? Pozabavite se onim što Vas brine, krajnje je vreme. Bilo da je predmet Vaše brige nešto što je usko vezano za posao ili lični život.

Advertisements

Sanjati da bežite od muža

Ukoliko ste sanjali da bežite od sopstvenog muža, priznajte sebi – osećate strah koji je verovatno posledica rasipanja kućnog budžeta ili prevare. Da li zaista sebe cenite onoliko koliko biste trebali? Razmislite.

Sanjati da bežite iz zatočeništva

Sanjali ste da bežite iz zarobljeništva? Radujte se. Ponovo ste pronašli slobodu i rešili se onoga što je ograničavalo Vašu nezavisnost. Verovatno se otvaraju neke nove mogućnosti. Izbegavate stresne situacije i represije.

Sanjati da ne vidite osobu od koje bežite

Ukoliko ne možete da vidite osobu od koje bežite, skoro je sigurno da Vi osećate unutrašnju teskobu i da je vreme da preispitate svoja osećanja ili zauzmete neki drugi stav u vezi sa nečim što je usko vezano za karijeru. Ako, kada se u snu okrenete, vidite senku, nešto se negirali.

Sanjati da niste uspeli da pobegnete

Ukoliko u Vašem snu niste uspeli da pobegnete pred goničem i uhvaćeni ste, to ukazuje da je problem sa kojim se nosite verovatno prevelik i niste u mogućnosti da ga prevaziđete.

Neke stvari u Vašem životu su neizbežne. Odgovornosti, kao ni posledice nekih dešavanja ne možete izbeći. Način ne postoji. Reklo bi da uzaludno ulažete i trud i resurse. Prije ili kasnije,moraćete da se suočite sa tim

Advertisements

Snovi uglavnom odražavaju one stvari koje živimo. Iako ste se u snu osećali sumorno i beznadežno, najbolje će biti da događaje koji slede doživite kao lekciju – nikako kao kaznu.

To će biti olakšavajuća okolnost kod prihvatanja stvari koje niste u mogućnosti da promenite. Izazovi koji su pred Vama nisu laki, i verovatno ćete uskoro morati da odlučite spasavate li sebe ili bliske ljude iz okruženja.

Ako usnite ovaj san – očekujte da će se nešto uskoro završiti. Loš je znak, ali, ma koliko bolno iskustvo bilo, računajte da je kraj. Kraj kao olakšavajuća okolnost.

Nekome ste pobegli, ali, on Vas je, nažalost, opet uhvatio? To može značiti da ćete uspešno završiti neki posao. Možda, čak, dobijete i nagradu za to.

Sanjati da bežite iz zatvora

Ukoliko ste u snu bežali iz zatvora, moguće je da ste u stvarnom životu za nešto lažno optuženi. Uspeli ste da pobegnete iz zatvora? To uvek shvatite kao znak upozorenja.

Advertisements

Nije pravo vreme da preduzimate korake koji su nepromišljeni. Povedite računa o tome šta radite ili govorite. Ovakav san može da ukazuje na odsustvo sposobnosti da ispunite neke planove.

Dobro razmislite pre nego što napravite ikakve radikalne poteze. Naime, san u kome ste uspeli da pobegnete iz zatvora, takođe, ukazuje na to da je potrebno da napravite neke promene nakon što revidirate životni stil.

Moguće je da će rizična ideja biti uspešna na kraju. Ranjavanje koje Vas je snašlo prilikom bežanja iz zatvora znak je da čete upasti u nevolju na javi.

Mnogo zatvorenika beži iz zatvora? Ovakav san je upozorenje- mogući su ozbiljni javni sukobi. Ili, prevara. Izbegnite planiranje novih projekta ukoliko se Vaš pokušaj bekstva iz zatvora završio neslavno.

Razbili ste zatvorske rešetke da biste pobegli? Moguće je da ćete se konačno rešiti nečijeg pritiska ili uticaja u realnom životu.

Advertisements

Nažalost, neuspešan beg iz zatvora može da bude i upozorenje na težak period koji Vas očekuje -Vaša reputacija je ozbiljno narušena, a mogući su i veliki gubici.

Vraćeni ste u zatvor? Niste uspeli da pobegnete? Posle teške borbe, Vaš neprijatelj će izaći kao pobednik, nažalost.

Sanjati da bežite od kriminalaca

Ukoliko ste usnili da bežite od kriminalaca, san shvatite kao upozorenje i pokušajte da se zaštitite od drugih koji bi Vas iskoristili nekada u budućnosti.

Psuju dok Vas jure? Veliki bes Vas opseda u stvarnosti. Dajte sve od sebe da ćutite. Ukoliko sebi dozvolite da izgubite živce, posledice bi mogle biti strašne.

Advertisements

Sanjati da bežite od čudovišta

Ukoliko ste sanjali da bežite od čudovišta, takav san odražava Vašu unutrašnju borbu. Progone Vas unutrašnji demoni izazivajući nemir i nesigurnost. Mučite se mračnim mogućnostima.

Dobra strana Vašeg života nije ni na vidiku i zbog toga se osećate očajno. Iako se osećate kao da ne možete izdržati pod teretom koji Vas je pritiskao, priznajte sebi da ste sve sami stvorili.

Ne vidite čudovište od kojeg bežite? U realnom životu, osećate se ranjivo i ugroženo.

Uvredljivi ste i jako osetljivi onda kada se predmet kritike ljudi iz okruženja jer sve doživljavate previše lično. Iracionalni strahovi i imaginarne pretnje oslikane su kroz nevidljivo čudovište iz Vašeg sna.

Sanjati da ste uspeli da pobegnete

Ukoliko ste uspešno pobegli u Vašem snu, to znači da ćete uspeti da izbegnete neke nevolje na javi. Dakle, ukoliko ste u nevolji dok sanjate i u snu pronađete način da se iz nevolje izbavite, na javi ćete izaći iz opasne situacije ili prevazići neki izazov.

Advertisements

Uspešto ste pobegli? To se često smatra izuzetno povoljnim znakom. Možete da se nadate uspehu u stvarnosti.

Uspeh će doći kao posledica spoljnih uticaja, a ne Vaših angažovanja. Na primer, slučajno ste se probudili kasno? Zakasnili biste, ali zbog loših vremenskih prilika – škola je otkazana.

Sanjati da bežite od zombija

Ukoliko ste sanjali da bežite od zombija, budite svesni da se problem koji postoji u vezi neće rešiti sam. Na vreme počnite da ga rešavate.

Ovakav san u stvari pokazuje kakav je Vaš odnos prema društvenom pritisku i odgovornostima. Ako ste uspeli da im pobegnete, shvatite to kao dobar znak.

Sanjati da bežite kao u usporenom snimku

Advertisements

Malo je ljudi koji nisu sanjali ovakav san. Nemojte biti leni, pa malo dublje sagledajte odnose i ljude iz okruženja. Ovakav san ukazuje da postoje stvari koje možete učiniti da se na javi stvari poprave.

Ukoliko ne možete da vidite ko ili šta Vas proganja, zapitajte se, jeste li načisto u vezi sa tim kako se  osećate u vezi nekoga ili nečega? Nije isključeno da ima veze sa Vašom karijerom.

Bežite od senke? Rešili ste da sebi uskratite nešto za čim čeznete.

Sanjati da dete ili beba beži od opasnosti

Ukoliko usnite da beba beži od neke opasnosti, u stanju ste da sagledate poteškoće u vezi, ali u nekim životnim situacijama sve zahvaljujući životnoj perspektivi.

Ovakav san simboliše Vašu brižnu prirodu. Međutim, ne bi bilo loše da stvari sagledate i iz nekog drugog ugla – možda će slika koju vidite biti šira, a samim tim ćete lakše do rešenja Vašeg problema.

Ukoliko može postojati način da se bes izrazi na pravi način – Vaš način to sigurno jeste. Praktičan i produktivan.

Sanjati da letite kako bi pobegli od opasnosti

Ako ste usnili ovakav san, krajnje je vreme da proširite svoje vidike, objektivno sagledate stvari koje opsedaju Vaš um i pokušate da ih razumete. Nepoželjni emocionalni naboji Vas ograničavaju.

Ako sanjate da letite da pobegnete od opasnosti, vrlo je moguće da imate problema sa zavisnošću. U vezi ste, a partner ne mari mnogo za Vaša mišljenja i osjećanja?

Sanjati da bežite od manijaka

Ukoliko ste sanjali da Vas juri manijak, očekujte promene u Vašem životu. I to promene koje nisu male – možda promenite posao ili mesto stanovanja.

Advertisements

Sanjati da bežite od životinje

Ukoliko usnite da Vas jure neke divlje životinje, ali Vi uspešno uspevate da im pobegnete, nažalost, moguće je da u skorije vreme budete suočeni sa ozbiljnom bolešću. Bolest ćete, na radost svih, pobediti i oporaviti se.

Ovakav san može biti i pokazatelj da neki autoritet ima kontrolu nad Vama. Bežali ste od psa? Čuvajte se tračeva, u neposrednoj blizini biste mogli svedočiti nekoj nevolji. Budite oprezni – moguće je da Vas izda prijatelj.

Ako, pak, bežite od medveda,  moguće je da uskoro stanete na ludi kamen. Ovakav san shvatite i kao upozorenje ako ste preduzetnik – Vaši poslovni rivali su itekako aktivni.

Obratite pažnju na Vaše zdravlje ako ste u snu bežali od zmije. Ne zanemarujte probleme, to Vam sigurno neće doneti ništa dobro.

Ukoliko u snu bežite od konja, verovali ili ne, moguć je poziv na romantičan sastanak. Osoba koja Vas pozove, naklonjena Vam je. Moguće je da Vaš strah od prevare sve pokvari.

San u kome bežite od bika, shvatite kao upozorenje – igrate se sa osobom čijih sposobnosti niste svesni.

Apsolutno ste je potcenili. Ne bi bilo loše da zatražite pomoć drugih ukoliko želite da završite svoj plan. Ako se bežali od vukova, usporite. Potreban Vam je odmor kako biste napunili baterije.

Sanjati da bežite uz stepenice

Neimanje volje da rešite izazove ili problemi koji Vas opterećuju verovatno su uzrok ovakvog sna – bežite stepenicama. Previše ste lenji i apsolutno ništa ne radite po pitanju ličnog razvoja. Možda je vreme da to promenite?

Sanjati da bežite – simbolika

Potrudite da nikad ne tumačite situaciju iz sna doslovno. Uglavnom se radi o metafori i znak je upozorenja.

Potrudite se da budete u toku sa dešavanjim iz vašeg okruženja. Budite oprezni, mogli biste da učestvujete u nesreći.

Advertisements

Ovakav san obično znači da će se Vama desiti nešto loše. Pročitajte još nekoliko razloga zbog kojih sanjate ovakve snove.

Kada sanjate ovakav san, možete da očekujete i prosvetljenje koje će  Vam biti od koristi. Shvatićete važnost prećutanog jer je to materijal koji uvek možete koristiti protiv Vaših neprijatelja.

Moguće je da sanjate ovakve snove zato što želite da pobegnete od svojih obaveza. Imate želju da iskoristite ovo vreme i uživate u trenutku. Vaša uloga u firmi je vitalna, i nažalost, nije ju lako zameniti. Bićete umorni i iscrpljeni.

Ovakav san može manifestovati borbu koju ste imali u životu. Pokušajte da razumete problem prijatelja, jer bi nerazumevanje moglo odvesti ka nesporazumu. Ishitreno ćete reagovati i osuditi ih, a oni će vam zameriti.

Da biste se rešili problema, naučite da budete pažljiviji prema prijateljima, i, čak ako Vam je teško – prihvatite ih baš takve kakvi su. Pružite im pomoć, pošto će Vama njihova pomoć uskoro biti potrebna.

Prijatelj Vam je skoro dao savet? San ukazuje na to da možda ne bi bilo loše da razmotrite dato upozorenje.

Njihova mišljenja Vam se neće dopasti. Ali, u dubini duše ste svjesni da Vam govore istinu. Slušajte ih i pažljivo motrite na okruženje. Pomažu Vam da pobegnete od opasnosti.

Nije isključeno da će neko Vama blizak biti učesnik neke saobraćajne nesreće koja će prouzrokovati veliku štetu.

Ljudi koje će biti u opasnosti, upozoreni su sa Vaše strane. Nažalost, upozorenje nisu shvatili ozbiljno i nisu se udaljili od ljudi koji loše utiču na njih.

Neće biti lako da ih uklonite iz kruga prijatelja, ali nećete odustati. Tražićete načine.

Advertisements

Svi odlično znamo koliko je ovaj san uznemirujući i neretko – strašan. Naime, i ako bi ovakav san bio upozorenje na neku opasnost, nemojte biti zabrinuti.

Događaji koji nakon ovog sna slede, neće Vaš život učiniti groznim. Neprocenjive lekcije su nagrada za neprijatnosti koje ćete doživeti.

Budite strpljivi. I to može da bude poruka koju ovaj san nosi. Želeli ste da se osvetite zbog učinjene nepravde? Nemojte to da radite, usmerite energiju na nešto drugo, produktivnije.

Pažljivije delujte i mudrije donosite odluke. I, ukoliko osetite strah u nekim situacijama, nemojte da paničite. Ne želite da povredite ni sebe ni svoje voljene. Najlakši način da se iskupite za svoje greške je da preuzmete odgovornost.

Advertisements