Šta znači sanjati držanje za ruke?

Ako ste se u snu držali za ruke sa nekom osobom, to obično simbolizuje nešto pozitivno za Vas. Takvi snovi mogu da simbolizuju početak nove ljubavne romanse.

Advertisements

Recimo, ako ste u ovom periodu pod nekim pritiskom i stresom, možda sanjate baš ovakav san zbog želje za zbližavanjem sa nekom osobom, koja će biti tu za Vas u teškom periodu i pomoći Vam da se izborite sa svojim problemima.

Verovatno Vam nedostaje osoba sa kojom možete da podelite svaki svoj problem, bez ustezanja, sa kojom možete da ostvarite prisan odnos, da dobijete pažnju koju zaslužujete i osećate se sigurno u prisustvu te osobe.

San u kom se držite za ruke sa nekom osobom može da simbolizuje nešto pozitivno za Vas. U budućnosti ćete verovatno privući pažnju osobe suprotnog pola. Da biste otkrili pravi razlog Vašeg sna, potrebno je obratiti pažnju na sve što ste u snu videli.

Možete sanjati držanje za ruke sa nekim koga poznajete i sa nekim koga ne poznajete. Možete sanjati da držite za ruku sadašnjeg partnera, svog prijatelja, roditelja ili svoje dete. Postoji zaista mnogo različitih snova o držanju za ruke. Svi oni mogu imati negativno ili pozitivno značenje za Vas. Naravno, to sve zavisi od detalja koje sanjate.

Pročitajte ovaj tekst do kraja ako želite da saznate sve o ovakvim i sličnim snovima i koje je njihovo značenje. Verujemo da će Vam ovaj tekst pomoći da mnogo bolje razumete svoj san i shvatite sta on za Vas zapravo znači.

Sanjati držanje za ruke sa dragom osobom

Možda će Vas neka osoba uskoro pokazati interesovanje za Vas i pokušati da Vas zavede, jer ovakav san upravo to znači. Ovakav san može da simbolizuje Vaš stres, Vaš strah da će Vas neka draga osoba napustiti ili prevariti.

Ako ste se u snu držali za ruke sa tom osobom, kako biste joj pružili pomoć, a ne postoji nikakva fizička privlačnost između Vas, taj san nije dobar znak zato što će neka osoba otići od Vas onda kad Vam najviše bude potrebna.

Sanjati da se neprijatelji drže za ruke

Ako ste u snu videli neprijatelje kako se drže za ruke, to nije dobar znak, ali se ne odnosi na Vas tako da budite bez brige. Moguće je da će se osobe koje ste videli u snu, u  narednom periodu posvađati. Kao što smo već naveli to nema nikakve veze sa Vama i Vi nećete ispaštati zbog njihovog sukoba. Može Vam samo biti nelagodno zbog tog sukoba.

Sanjati da se držite za ruke sa nepoznatom osobom

Ako sanjate da se držite za ruke sa nekim koga ne pozajete, to znači da se verovatno osećate usamljeno u stvarnom životu. Potrebna Vam je neka osoba da bude uz Vas. Ovakan san može da bude najava strastvene ljubavne veze. Svakako postoji mogućnost da će Vam se to ostvariti i da ćete otpočeti vezu sa nekom osobom.

Takođe, ovakav san može da se odnosi i na želju koju imate da razvijete odnos sa nekom osobom, ili da ojačate odnos sa prijateljem. Kroz ovakav san može da se pokaže i Vaša volja za humanitarnim radom ili možda volonterskim radom.

Advertisements

Ako već niste, može se desiti da u skorijoj budućnosti počnete da se bavite time. Možda se pridružite nekoj dobrotvornoj organizaciji. Još jedno značenje ovog sna je da Vi možete uvek da računate na svoje prijatelje i da se oslonite na njih i svoju porodicu. Za bilo šta u životu možete računati na njih. Uvek imate na koga da se oslonite.

Sanjati držanje za ruke sa svojom decom

Ako ste sanjali da se držite za ruke sa svojom decom, to govori o tome koliko ih Vi volite. Nemate razloga za brigu. Možda sada u životu imate neke probleme ili ste naišli na poteškoće. Ovakav san najavljuje rešavanje Vaših problema.

Staviše, ovakav san može ukazivati na to da u realnom životu želite da posvetite svojoj deci više vremena. Sanjati da šetate sa detetom držeći ga za ruku, može ukazivati na okončanje neke problematične situacije u koju ste dospeli.

Zbog Vaših godina i životnog iskustva koje imate, odrasli ljudi na određene stvari gledaju mnogo ozbiljnije nego deca. Upravo je to ono što nam je ponekad potrebno, da svet posmatramo očima deteta i ponekad uključimo dečiju maštu. Rešenje za problem sa kojim se trenutno suočavate je lakše nego što Vi mislite. Rešavanje tog problema će Vam doneti veliko olakšanje.

Sanjati da se držite za ruke sa voljenom osobom

Ako ste sanjali da za ruku držite voljenu osobu, to može značiti da Vam preti gubitak u finansijskom smislu, tako da se takav san smatra kao loš predznak. Ako sanjate da za ruku držite bračnog partnera, momka ili devojku, to takođe može da znači da ćete se uskoro naći pred nekim iskušenjem.

Vaša veza će proći kroz neki vid testa. Može doći do toga da se Vaš partner i Vi nađete u nezgodnoj situaciji, da analizirate Vaš odnos, Vaše odluke i preispitujete osećanja koja imate jedno prema drugom. To će Vam samo pomoći da bolje sagledate stvari i to kakva vam je veza trenutno i da li ide u dobrom smeru kao i kakva je vaša budućnost.

Još jedno značenje koje ovaj san može imati su Vaše finansije. Može Vam se desiti neki novčani gubitak, budite pažljivi sa novcem. Potrudite se da ne rasipate novac. Trudite se da uštedite što više možete. Da ne bi došlo do problema u budućnosti što se Vaših finansija tiče, trebalo bi bolje da rukujete sa novcem. Kao što smo već rekli, štedite i budite pažljivi.

Sanjati držanje za ruke s nekim ko Vam se sviđa

Sanjati držanje za ruke sa osobom koja Vam se u stvarnom životu dopada, je pokazatelj Vaših iskrenih emocija prema toj osobi. Ovakav san je svakako dobar znak. Imate osećaj da svakim danom Vaša ljubav prema toj osobi raste sve više i više.

Verovatno želite sa tom osobom da uđete u vezu. Razmišljate često o njoj i u stvarnom životu. Tako da nije čudno što je sanjate. Možda Vam san poručuje da treba da preduzmete prvi korak i bliže upoznate osobu koja Vam se dopada.

Advertisements

U slučaju da se već poznajete, probajte da poboljšate odnos koji vec imate. Možda ste zabrinuti za tu osobu pa Vas san samo podseća na to. Moguće je da mislite da ta osoba ima neki problem i potpuno ste spremni da joj pomognete u rešavanju problema.

Sanjati da se držite za ruke sa simpatijom

Ako sanjate da se držite za ruke sa simpatijom, to znači da ćete na neki način uvek biti povezani. Ako su Vam u snu ruke bile zalepljene lepkom, to je još jedan znak da ćete biti povezani uvek. Ako ste se u snu zajedno zadesili u nekoj teškoj ili problematičnoj situaciji, to će samo ojačati Vaš odnos.

Ali u takvoj situaciji morate da izgradite poverenje i možda ćete doznati neku stvar o Vama koja će Vas rastužiti. Na kraju taj događaj će vas vrlo verovatno zbližiti. Ovakav san može imati i negativnu konotaciju. Vama verovatno izgleda da je Vašoj simpatiji prijatno u Vašem društvu. To može da znači da je Vaša simpatija uvidela gde ste najranjiviji, i da ako se posvađate ona to može da upotrebi protiv Vas.

Sanjati držanje za ruke sa prijateljem

Ako ste sanjali da se držite za ruke sa prijateljem, možda baš to sanjate jer ste zabrinuti u vezi Vašeg prijateljstva. Verovatno ste zabrinuti zbog budućnosti Vašeg odnosa, uplašeni ste da će se Vaš prijatelj udaljiti od Vas ili Vi od njega i na taj način ugroziti prijateljstvo koje imate.

Advertisements

Ovakav san može da znači da ste u prethodnom periodu bili distancirani i manje u kontaktu sa ljudima, i da možda to potajno želite da promenite. Vi želite da se još više zbližite sa svojim prijateljima i da se povežete sa njima.

Sanjati da se držite za ruke sa detetom

Ukoliko se u snu držite za ruke sa detetom, to znaći da ćete uspeti da nađete rešenje za neki problem koji Vas je u poslednje vreme mučio. Dobre vesti su što ćete uskoro pronaći rešenje za Vaš problem.

Rešenje Vašeg problema je prilično prosto. Samo do sada Vama nikako nije padalo na pamet. Ne brinite, uskoro ćete se osloboditi i lakše ćete disati. Na kraju, osetićete veliko olakšanje što ste uspeli da se rešite problema.

Sanjati držanje za ruke sa neprijateljem

Ako ste se u snu držali za ruke sa nekim ko Vam više nije prijatelj, ili sa nekim koga doživljavate kao konkurenciju ili rivala, moguće je da će se Vaš loš odnos promeniti u budućnosti na bolje. To isto znači i ako sanjate da se držite za ruke sa neprijateljem.

Možda ćete pronaći zajednički jezik sa tom osobom, ili ponovo izgraditi prijateljstvo. Zapamtite da su veliki oni koji praštaju i to će Vam pomoći da uspostavite unutrašnji mir. Tako ćete skinuti teret sa svojih leđa, osećaćete se bolje, ali je važno da se potrudite kako biste održali dobar odnos.

San u kom za ruku držite neprijatelja, takođe može da znači da ste razumna i realna osoba, da ste fleksibilni i lako se prilagođavate bilo kojoj situaciji. Primećujete tuđe mane ali i svoje. Vi niste osoba koja optužuje druge ili ih osuđuje. Vi umete da saslušate druge ljude i da im se nađete.

Sanjati da se držite za ruke s nekim koga poznajete

Ako u snu držite za ruku osobu koju poznajete, onda je to znak da Vama nedostaje neka osoba da bude pored Vas. Voleli biste da imate nekog na koga možete da se oslonite, kao i ona na Vas. Osobu od poverenja.

Sanjati držanje za ruke sa članom porodice

Ako ste sanjali da držite za ruku nekog člana Vaše porodice, verovatno se osećate zapostavljeno od strane neke bliske osobe. Kao da ne dobijate onoliko ljubavi koliko Vam je potrebno i koliko zaslužujete.

Sanjati da se držite za ruke sa bivšim partnerom

Ako sanjate da se držite za ruke sa bivšim partnerom, to može značiti Vašu želju da mu se vratite i ponovo budete zajedno. Postoji mogućnost da i on misli na Vas.

Sanjati držanje za ruke sa neobičnom osobom ili izmišljenim likom

Ovakav san je dobar znak. Nagoveštava upoznavanje sa interesantnom osobom, koja će lako privući Vašu pažnju, i ostaviće pozitivan utisak na Vas. Reč je o kreativnoj osobi, koja ima puno različitih interesovanja. Verovatno je neki umetnik. Biće Vam bitno da izgradite dobar i kvalitetan odnos sa tom osobom. Moguće je da će zatražiti neki savet od Vas.

Advertisements

Sanjati da se držite za ruke sa partnerom i pevate

Ako u snu pevate držeći se za ruke sa bračnim partnerom, to možete da sanjate jer se bojite da Vas partner vara. To saznanje Vam teško pada i teško se nosite sa takvom situacijom. Ljuti ste na sebe jer ste previše verovali i bili naivni. A sa druge strane imate želju da pokušate da popravite Vaš odnos. Ali opet mislite da je bolje da se rastanete. Isprepletana su Vam osećanja.

Sanjati držanje za ruke sa devojkom ili dečkom

Ako ste sanjali da se držite za ruke sa dečkom ili devojkom, to je jasan pokazatelj da prema toj osobi osećate neke emocije. Prosto rečeno, Vi ste jedno za drugo. Između Vas postoji hemija i velika privlačnost.

Sanjati da se držite za ruke sa osobom sa invaliditetom

Ovakav san se odnosi na Vašu sadašnju vezu. Možda ćete trebati Vašem partneru da dokažete da se i dalje osećate isto u vezi njega, jer se sada možda oseća nesigurno. Možda će Vaša veza naići na neki test u budućnosti. Možda će neke osobe pokušati da se umešaju u Vašu vezu. Moraćete da pokažete spremnost da se borite za svoju ljubav.

Takva situacija će samo učvrstiti Vaš odnos. Vaš partner će videti Vaše zalaganje i to će biti nepobitan dokaz ljubavi. Time ćete pokazati da ste spremni da se suočite sa problemima. Da ste istrajni i spremni da budete uz svog partnera šta god da se dogodi.

Advertisements

Vaša veza će napredovati i opstati u budućnosti. Situacija iz koje ste izašli će učvrstiti Vaš odnos i nećete imati većih problema u vezi.

Ako ste sanjali da držite za ruke nekog ko je invalid, u nekim retkim slučajevima to može da bude znak da će kvaliteta Vaše veze da opadne. Pojaviće se problemi u vezi zbog kojih ćete se zapitati da li želite da nastavite vezu sa tom osobom.

Sanjati da se rukujete sa nekim

Ako se u snu rukujete sa nekim, to je jasan znak da ćete sresti neku jako samoživu osobu. Nemojte da dozvolite da Vas takvi ljudi ugrožavaju na bilo koji način. Recite šta mislite jasno i glasno, i postavite granice. Nikada ne dozvolite nikome da Vas koristi.

Sanjati da čvrsto držite nekoga za ruku

Ako ste sanjali da držite nečiju ruku čvrsto, to onda ukazuje na to da Vi želite da budete dominantni u ljubavnom, ali i u prijateljskom odnosu. Verovatno ste Vi najdominantnija osoba u društvu i prija Vam da to budete. Ta uloga Vam potpuno odgovara.

Sanjati držanje za ruke sa ljudima koji Vas trebaju

Ako ste sanjali da se držite za ruke sa nekim kome ste potrebni, taj san ukazuje na to da ste Vi timski igrač, i da najviše rezultata postižete kada radite u timu.

Advertisements

Sanjate da se držite za ruke sa religioznim vođom

San u kom se držite za ruke sa religioznim vođom, je loš predznak. Trebalo bi da se pozabavite nekim moralnim i etičkim pitanjima u Vašem životu. Ta pitanja tiču se Vašeg privatnog i poslovnog života. Nemojte ih ostavljati kao prepreku već ih na vreme otklonite, kako biste mogli da napredujete dalje u životu.

Moguće je da ste trenutno u situaciji kada treba da napravite neki izbor ili donesete neku važnu odluku koja se tiče Vašeg života. Svakako dobro promislite pre nego što napravite izbor. Razmislite i Više puta ako treba, samo nemojte da prenaglite, jer ne želite posle da se kajete zbog toga ili žalite zbog na brzinu donete odluke.

Sanjati držanje za ruke – simbolika

Snovi o držanju za ruku imaju pretežno pozitivno značenje. Iskazuju emocije sanjara, interesovanje za ljubavne i prijateljske odnose. Takođe, ovakvi snovi mogu biti simbol nečeg iskrenog i pozitivnog. A mogu imati i negativno značenje, mogu najavljivati neki peh.

Kada u snu držite nečiju ruku to može značiti da očekujete ili tražite nečiju pomoć. Možda Vas nešto zamara, guši, osecate se da ste pod pritiskom i da Vam neke stvari izmiču iz ruku. Kroz san, podsvest Vam govori da se slobodno obratite porodici i voljenim osobama kada naiđu problemi u svakodnevnom zivotu.

Advertisements

Ne možete sve sami, značiće Vam podrška koju ćete dobiti od njih. Slobodno se oslonite na druge kada je to moguće. Ne možete uvek sve sami a vaši bližnji su tu za Vas, da Vam pruže podršku kada Vam je teško.

Ako pogledamo kinesko tradicionalno tumačenje snova, videćemo da san o držanju za ruku znači nešto negativno. Tačnije, predstavlja “lošu sreću” sanjara ili neku nesreću. Ukoliko sanjate kako držite za ruku nekog bližnjeg, to može da znači da Vam preti neki veći gubitak na poslovnom planu, možda ćete imati problema sa finansijama ili će Vam propasti poslovni projekat.

Smatrajte san kao upozorenje da budete pažljiviji sa novcem. Jer zaduživanje i uzimanje kredita kod banaka, samo će Vas odvesti u veća dugovanja. Držanje za ruku je odraz Vaše želje za podrškom. Vi se često oslanjate na druge ljude, a to je zato što nemate dovoljno vere u sebe. Imate jako osetljivu ličnost, emotivni ste i krhki.

Vi volite da budete okruženi bliskim ljudima u koje imate poverenja, a to je zato što tada osećate da ste zaštićeni. Znate da će Vas oni podržati, da će biti uvek tu za Vas, da će Vas gurati napred i takvo okruženje Vam odgovara i osećate se sigurnim.

Takođe, nekad nas božanstvo usmerava kroz određene simbole u snu. Kada sanjate da držite za ruku nepoznatu osobu, to može biti znak da ste usmeravani da idete ka boljem životu. Sami pažljivo osmotrite stvari koje ste videli i doživeli u snu, kao i ljude koje ste držali za ruku, i ocenite koja je to osećanja izazvalo kod Vas.

Advertisements

I psihološko tumačenje snova o držanju za ruke jako je važno. Znači da Vi težite ka tome da imate partnera kom možete u potpunosti da verujete i kome možete da ispričate svoje tajne. To isto važi i kada je u pitanju prijateljstvo.

Svoje slabosti Vi ne pokazujete drugim ljudima, probleme rešavate sami, a to je zato što osećate da Vam u životu nedostaju osobe od poverenja. Vi želite da se otvorite toj osobi, osobi od poverenja. Da se otvorite u potpunosti i budete skroz iskreni sa njom. To se i odražava u Vašim snovima u kojima držite nekoga za ruku.

Ovakvi snovi simbolizuju prijateljstvo, ljubav, sreću i pomirenje. Zaključujemo da snovi u kojima se držite za ruke pretežno imaju pozitivno značenje za Vas, ali to takođe zavisi i od toga sa kim se držite za ruku.

Advertisements