Šta znači sanjati labuda?

Labud je jedan od simbola koji se povremeno javlja u snovima i nosi mnoga značenja. Da biste otkrili koje je značenje vašeg sna, morate uzeti u obzir sve propratne detalje i okolnosti u kojima ste videli ovu divnu pticu.

Advertisements

Jedino tako možete steći uvid u ono što se krije iza predstave labuda, ali i u poruke koje vam šalje vaša podsvest. San u kome ste videli labuda ukazuje na to da dobar deo svog života posvećujete uživanju u društvu i da ste izrazito usmereni na druge.

Ukoliko u vašem snu labud pluta mirnim vodama poput jezera, on je simbol vaših pozitivnih osećanja i iskustava, ali i signal da ćete uskoro ostvariti nešto čemu težite.

Labud na jezeru u vašem snu predviđa da ćete u budućnosti živeti u blagostanju. On je znak materijalnog progresa. Videti labuda u snu može biti simbol radosti i zabave, a može ukazivati i na dugoročnu sreću i značajnu prednost u vama bitnim životnim sferama. On dolazi sa dobrim znakovima koji se povezuju sa dostojanstvom.

Bilo da labud pluta po vodi ili leti,  san u kome se pojavljuje predskazuje da ćete se naći u povoljnoj materijalnoj situaciji, kao i da će vašu porodicu zadesiti velika sreća. Sanjati da hranite labuda ukazuje na to da vas očekuje ljubavna sreća.

Ukoliko je ova elegantna dugovrata ptica u vašem snu bele boje, ona u kazuje na vaš prosperitet. A ako ste u snu videli mnoštvo labudova, izvesno je da vam predstoje mirni dani.

Advertisements

Ako u snu vidite jednog labuda, možete očekivati lepe vesti. Ovo je znak da ćete biti spokojni i da ćete živeti u miru. S druge strane, uznemireni labudovi u snu predskazuju da dolazi nepovoljan period za vas.

San u kome se igrate sa labudovima, suprotno od onoga što biste mogli pomisliti, predstavlja upozorenje. Naime, mogli biste u budućnosti izabrati pogrešnog partnera i ući u brak zbog koga biste zažalili.

San u kome vidite crnog labuda, nažalost, takođe ima negativno značenje. On ukazuje na zabrinutost, rasprave i sukobe sa partnerom brige, ponekad čak i na potencijalni raskid.

Osim toga, ovaj san govori o nečemu misterioznom, pa čak i zabranjenom ili nedostupnom. Ukoliko ste već u braku, crni labud vam može ukazivati na mogućnost da se zaljubite u drugu osobu, sa kojom ne možete da ostvarite vezu.

Na vama će biti da odlučite da li želite da nastavite u smeru ka njoj. Crni labud je simbol promena koje su, nažalost, povezane sa duševnim bolom i patnjom.

Advertisements

Sanjati da vas labud juri

Ako vas u snu labud juri, to ukazuje na potencijalnu svađu sa partnerom. Takve situacije može da spreči samo dobar dijalog, a ovaj san vam govori da bi možda trebalo otvoreno da pričate sa svojom voljenom osobom o problemima i nesuglasicama. Takođe, snovi poput ovog ukazuju na mogućnost da imate partnera sklonog ljubomori.

Sanjati mrtvog labuda

Mrtav labud u snu predstavlja razočaranje. Moguće je da će problemi koji se ponavljaju uticati na to da sumnjate u bliske ljude i izgubite samopouzdanje. Ovakav san ukazuje na mogućnost raskida i veliki emotivni bol.

Osim toga, on može ukazivati i na neka “otrovna” prijateljstva koja nesvesno negujete. Na primer, ako imate neku prijateljicu koja je prilično popularna, trebalo bi da budete pažljivi kada delite nešto sa njom, jer ona nije takva kakvom se čini. Zato pažljivo birajte reči pred njom.

Sanjati mrtvog labuda takođe može da simbolizuje vašu prezasićenost i nezadovoljstvo. Takav san je upozorenje da izbegavate nemoralne i poročne aktivnosti.

Sanjati da labud leti

Ukoliko labud u vašem snu leti, očekuju vas životne promene, a možda čak i putovanje koje bi se moglo izjaloviti. Ako u vašem snu vidite kako leti jato labudova, vrlo je verovatno da će u vašem životu doći do neočekivanih pokreta. Moguće je i da nećete moći odmah da ostvarite svoj plan.

Advertisements

Ako na nebu vidite labuda koji leti, verovatno podsvesno osećate potrebu za predahom. To je  nagoveštaj da će se neka vaša prijatna očekivanja uskoro obistiniti.

Vaše želje će uskoro postati realnost. Ukoliko je labud sam, u pitanju je nešto čemu ste se nadali duže vreme. Sanjali u kome letite na labudovim leđima može govoriti da kontrolišete svoje emocije na dostojanstven način.

Sanjati da hranite labudove

Ukoliko sanjate da hranite labudove, moguće je da ćete izbeći neko veliko razočaranje ili da ćete konačno oprostiti prijatelju koji se ogrešio o vas.Osim toga, ovaj san označava da vam je voljena osoba odana i simbolizuje veliku ljubavnu sreću.

Sanjati da labud polaže jaja

San u kome labud polaže jaja govori da možda očekujete prinovu u porodici. Naravno, za žene ovaj san ne ukazuje uvek na trudnoću. Možda ćete neko vama blizak dobiti dete. Može čak i da se desi da dobijete novog kućnog ljubimca.

Advertisements

Sanjati malog labuda

Mali labud u vašem snu predstavlja vaš ljubavni život. On vam predskazuje sreću na ljubavnom polju. Takođe, ako ste videli malog labuda s majkom, izvesno je da ćete dobro zaraditi i izgraditi dobru reputaciju.

Sanjati da vas je labud ugrizao

Sanjati da vas je ugrizao labud predstavlja upozorenje. Takav san nikako nije dobar znak. On vam govori da neko iz vašeg okruženja bi mogao da vas izda ili da proširi neistine o vama koje bi vam nanele bol. Zato je najbolje što možete da uradite da obratite pažnju na svoje ponašanje. Trudite se da vaša reputacija ostane besprekorna i klonite se ljudi koje površno poznajete.

Sanjati labuda u vodi

San o labudu u vodi je izrazito pozitivan. On ukazuje na promene u vašem životu koje će vas dovesti do sreće. Ukoliko je u vodi jato labudova, moraćete da budete strpljivi i uporni da biste dostigli to što želite.

Sanjati labudove u zoološkom vrtu

Ukoliko su labudovi u vašem snu u zatvoreni u zoološkom vrtu, to govori da vam je veoma potreban mir. Razmislite, možda je vreme za odmor.

Sanjati labuda sa patkama ili guskama

Labud koji je u snu okružen guskama ili patkama govori da nekoj osobi pridajete manje kvaliteta nego što ona zaslužuje. Moguće je da ćete se zbog toga mnogo pokajati.

Advertisements

Sanjati belog labuda

San u kome vidite belog labuda je znak sreće i govori o čistoći osećanja. Ako je labud veći nego što jeste u realnom svetu, on predstavlja vašu sposobnost da na elegantan način izbegnete neprijatelje.

Moguće je da neke osobe pokušavaju da vas povrede, ali da ste vi otkrili kako da iz takvog sukoba izađete neoštećeni i da to ne ostavi posledice na vaše odnose sa drugim ljudima ili ugrozi vaš posao.

Međutim, ako se veliki beli labud nalazi u vašoj kući, simbolika ovakvog sna nije pozitivna. On govori o vašoj nesreći i nezadovoljstvu.

Labud koji pliva u bazenu ukazuje na to da treba da donesete neke odluke koje će vam koristiti. Beli labudovi, kako u snovima tako i u realnosti, predstavljaju pročišćenje. Oni su simbol nade, ali i obećanja, milosti i novih početaka.

Oni predstavljaju čisti potencijal. Kroz njih vas vaša podsvest podseća da treba da budete dostojanstveni i graciozni i u situacijama kada to nije jednostavno.

Advertisements

Prema nekim tumačenjima, on čak ukazuje na mogućnost da će vas privući osoba na koju ranije niste obraćali pažnju ili vam je bila neprivlačna. Kako god da gledate na stvari, beli labud je dobar znak.

Sanjati crnog labuda

Iako crni labud u snu uglavnom ima negativno značenje, ponekad može ukazivati i na nešto sasvim suprotno. Moguće je da ćete doživeti nešto što će vas iznenaditi.

Vrlo je verovatno da vas očekuju stvari poput promene odnosa sa bliskim osobama, emotivno isceljenje ili neki neočekivani blagoslov. Crni labud koji pliva sa drugim labudovima predstavlja vaš odnos sa voljenom osobom. Taj zajednički ples po vodi je simbol vernosti i sklada.

Ako u snu vidite jato crnih labudova koji se kreću, imaćete ili već imate skladnu i čvrstu porodicu. Ovo jato je simbol zajedništva i ljubavi koju osećate prema bližnjima.

Advertisements

Nasuprot tome, ako sanjate dva crna labuda koji se tuku, moguće je da sa vašim prijateljem ili voljenom osobom nešto nije kako treba. San u kome jurite za crnim labudom, a on se brzo udaljava, govori da možda želite da uhvatite nešto što ne bi trebalo. Možda je u pitanju nešto što vi vidite kao “zabranjeno voće” ili tabu.

Crni labudovi simbolizuju misteriozne delove nas koji žele da budu otkriveni i istraženi. Oni ukazuju na uranjanje u mračne dubine emocija i uma.

Ako se posmatra kao kombinacija simbolike crne boje i onoga što označava labud, ovaj san može biti znak da bi trebalo da se razvedrite. A može značiti i da treba da naučite da  prihvatate svoju tamnu stranu.

San o crnom labud može se povezati sa nečim što nije deo vaše svakodnevnice. On vam ukazuje na to da je vreme da se pripremite za otkrivanje nečega novog.

San u kome dva crna labuda plivaju zajedno znak je da vaša ljubavna veza ide u dobrom smeru. Ako uočite da se labudovi kreću u specifičnom smeru moguće je da ćete uskoro doći do nekog važnog trenutka u vezi. Ovaj san je slika i prilika harmoničnog odnosa koji vi i vaš partner negujete.

Advertisements

Snu u kome krećete za crnim labudom i vidite da se on udaljava predstavlja upozorenje. Takvi snovi ukazuju da bi trebalo dobro da razmislite, te da izbegavate da pažnju posvećujete stvarima koje nisu konstruktivne. Trebalo bi da se uverite da idete ka nečemu što vam je potrebno. Jedino tako ćete izbeći razočaranja.

Ukoliko se u vašem snu dva crna labuda bore jedan protiv drugog, ovo može označavati da se udaljavate od nekoga ko vam je blizak, a možda će čak doći i do sukoba. Vaš zadatak je da date sve od sebe da situacija ne ode predaleko i tako izbegnete neprijatnosti.

Sanjati žutog labuda

San o žutom labudu nije čest, a ova neobična ptica predskazuje da će vam se uskoro dogoditi nešto uzbudljivo. Takav san simbolizuje vašu zabrinutost zbog specifičnog problema ili teškoća u prošloj vezi. On ukazuje da se niste pomirili sa nečim za šta ste mislili da ste prevazišli.

Sanjati sivog labuda

San u kome ste videli sivog labuda predskazuje buduće probleme. Moguće je da će doći do nesuglasica sa prijateljima ili bliskim osobama.

Advertisements

Sanjati labuda – simbolika

Labud u snu nosi veoma dobru simboliku. Kao znak nečeg čistog i lepog, on najavljuje srećne događaje kao što su veridbe i venčanja. Zbog gracioznog držanja, ove ptice predstavljaju i simbol dostojanstva.

Sanjati ovu pticu ukazuje na radosne trenutke koji vam predstoje sa najmiljijima. Ona je sve ono lepo, čisto i milosrdno u vama.

Neretko ovakav san govori da neko ko nije obraćao previše pažnje na vas sada to i te kako čini. Da li postoji neka osoba u vašoj blizini koja se trudi da vam se približi? Razmislite o tome i budite iskreni prema sebi, možda je upravo ta osoba vaš idealni partner.

Vaš zadatak je da otkrijete ono što je ispod površine i da tako negujete i sopstvenu unutrašnju lepotu, koja će se pokazati u pravom trenutku.

Tako će se izmeniti i vaš doživljaj života, pa ćete intuitivno osetiti gde se nalazi vaše mesto u životu. Zato treba da verujete u sebe i da se odvažite da krenete u pravom smeru.

Advertisements

Izvesno je da će na vašem putu biti izazova, ali ne dozvolite da vas bilo šta pokoleba na putu do ostvarenja snova. San u kome labud pluta po vodi najava je uspeha i srećnih događaja. Možete se nadati blagostanju i dobrom zdravlju.

San o labudu ponekad može da upozorava na zdravstvene tegobe, te da vas podseća da bi trebalo da odete do lekara.

S druge strane, labud može da simbolizuje i tračarenje, pa je moguće da ćete vi pomoću neke priče, koja nije istinita i šteti nekome, doći do neke koristi. Ova božanstvena ptica simbolizuje i majčinstvo ili plodnost. U nekim slučajevima, san o labudu ukazuje na nedostatak majčinske ljubavi.

Neobično je i to što labud u snu govori o uživanju u zemaljskim zadovoljstvima, te da bi bilo dobro uzdržati se od preterivanja. Izbegavate, recimo, neumerenost u jelu. Labud koji u vašem snu leprša krilima predskazuje prosperitetnu budućnost. Ovaj simbol vezuje se i za porodičnu ljubav i brigu o deci.

Kako je labud po prirodi monogaman, odnosno ima samo jednog partnera u toku čitavog života, on je takođe i simbol vernosti. On je životinja koju odlikuje milost i neretko se javlja u mitovima, knjigama i na umetnickim delima.

Advertisements

Osobine po kojima su labudovi poznati jesu monogamnost i briga o mladuncima. Ove ptice ostaju sa jednim partnerom do kraja i predstavljaju brižne roditelje. One su veoma zaštitnički nastrojene prema svom gnezdu i potomstvu, a partneru ostaju verne čak i nakon smrti.

Upravo zbog toga, one simbolizuju posvećenost, a ako ih sanjaju osobe koje nisu u vezi, ovo je znak da će upoznati nekoga ko će im biti veran.

Labud je takođe predstava istinske i duboke ljubavi. Ova ptica pomaže pripadnicima svoga jata, deli sa njima kolektivnu odgovornost i ljubav. Ako vam se u snu javi labud, on je najverovatnije tu da ukaže na ljubav među vašim članovima porodice ili vaš odnos sa partnerom.

Ukoliko vam je u mislima neko drugi u trenutku kada sanjate ovu pticu, moguće je da je to osoba koju iskreno volite. Labudovi se pare jednom godišnje, a nakon toga određeno vreme ne lete. U tim trenucima, oni se skupljaju u jata i kao zajednica rade na tome da sačuvaju jedni druge.

Oni koji mogu da lete, čuvaju one koji to ne mogu. Zato mnogi tumačenje pojavu labuda u snu i kao simbol saradnje. On može ukazivati na vašu potrebu da se oslonite na nekoga i da mu verujete, te da znate da je ta osoba pored vas kada je potrebno.

Advertisements

Posmatrajući nekoliko vekova unazad, ljudi su bili uvereni da su labudovi isključivo beli. Međutim, u 17. veku je otkriveno da ova ptica može biti i crna. Mnogi su ostali zaprepašćeni njenom lepotom, pa ne čudi to što je ona postala simbol neočekivano lepih događaja. U snovima ona je glasnik dobrih stvari koje vam dolaze u budućnosti.

Na simboliku ljubavi i posvećenosti neizostavno se nadovezuje i romantika, pa tako labud dolazi i sa tim značenjem. Romantika se iskazuje na razne načine, pa nekada je dovoljno samo biti tu za nekoga kome je to potrebno da bi vaš odnos dobio romantičnu notu.

Već je bilo reči o tome kako labudovi brinu jedni o drugima i ostaju verni partnerima, a romantična simbolika koji donose u vaš san ukazuje na to da biste uskoro mogli da pronađete pravu ljubav.

Osoba koja će biti vaš izbor možda za vas predstavlja iznenađenje, ali nemojte brinuti o tome. Budite otvorenog uma i vaš životni partner će se pojaviti vrlo brzo.

Ono što labuda čini tako elegantnim, ali u isto vreme i najneobičnijom među pticama jeste njegov dugi vrat. Ako u snu posmatrate labuda kako isteže vrat, ovo govori o vašoj sposobnosti da budete tu za ljude kojima verujete i koje podržavate.

Advertisements

Ovaj san govori da ste vi neko ko vrednuje veze, te da ulažete mnogo napora da se nađete drugima na usluzi i da im pomognete. Ako labud u vašem snu vrat proteže upozoravajuće ili agresivno, verovatno treba da verujete samo onima koji su vam najbliži.

Sanjati labuda – ostala značenja

Labudovi se prvenstveno smatraju simbolima odanosti i uzajamne ljubavi. Oni su nagoveštaji sreće i promena nabolje. Beli labudovi koji u vašem snu plivaju po mirnoj vodi ukazuju da ćete imati uspešnu budućnost i mnogo prijatnih iskustava.

Ako belog labuda sanja muškarac, ovaj san predskazuje sastanak sa devojkom koja čista i nevina, i koja će njegovom životu dati novi smisao. S druge strane, crni labudovi koji plivaju po bistroj vodi ukazuju na sumnjive užitke.

Sanjati crnog labuda znači da bi se moglo desiti nešto loše. Moguće je da ćete u skoro biti veoma neprijatno iznenađeni licemernom crtom ličnosti voljene osobe. Ukoliko ste sanjali mrtvog labuda, to može ukazivati na vašu opterećenost prizemnim zadovoljstvima.

Advertisements

Međutim, neke knjige snova ovaj simbol tumače kao predstojeće razočaranje. Snovi o malim labudovima znače da će vam vaša deca prirediti veliku radost i da ćete biti ponosni na njih. Ako muškarac sanja jato labudova, to znači da će se uskoro venčati sa mladom devojkom.

Labud je i simbol porodičnog blagostanja, pa se ponekad može tumačiti i kao nagoveštaj da ćete uskoro osnovati porodicu, ukoliko je trenutno nemate. A ako labudovi u snu plivaju ka vama, izvesno je da vas čeka sreća porodičnog života.

Ako devojka koja je neudata sanja labuda, ovaj san može biti predskazanje poznanstva sa momkom koji će joj postati životni partner.

San u kome tek udata žena vidi par gracioznih belih labudova, govori da ona ima uspešan brak, a postoji mogućnost i da će uskoro postati majka. Njen život sa suprugom će biti dug i srećan.

San u kome starija osoba vidi labudove govori da će ona uskoro doživeti neku prijatnost ili čuti lepe vesti. Ukoliko u snu vidite crnog labuda kako pliva prema vama, moguće je da je neko tajno zaljubljen u vas.

Advertisements

Vi ga možda ne primećujete, čak možda i potcenjujete, a niste ni svesni da je upravo on vaš idealan par. Ako ste u snu videli da labud pliva sa malim labudovima, verovatno će neka vama bliska osoba dobiti prinovu u porodici.

Videti u snu jato labudova koje sleće na vodu govori da vas uskoro očekuje događaj koji će vas navesti da preispitate svoje životne vrednosti i stavove.

Snovi o labudovima, pored najave srećnih događaja, govore i o zadovoljstvu sa voljenim osobama. Međutim, labud koji vas juri ili napada, upozorava da je vreme da pritisnete kočnicu. Treba da se odmorite i posvetite ljudima, druženju.

Labud koji šišti u snu je simbol loših vesti. Nekada čak ukazuje i na smrt nekoga ko je bolestan. A ako labud u vašem snu peva, smrt će za tu osobu biti bezbolna. San u kome vidite jaja labuda ukazuje da vas očekuju uspeh i prosperitet.

Ponekad se može desiti da sanjate i plavog labuda. On označava da treba da uživate u miru i u dobrim prijateljima.

Advertisements

San u kome vam labud pređe put govori da je potrebno da detaljnije analizirate sebe kako biste svaku promenu koja dolazi prihvatili spokojno i s ljubavlju. Sanjati da vas je napao labud može ukazivati na to da vas nešto čini uznemirenim. Razmislite šta bi to moglo biti i nemojte potiskivati probleme.

Advertisements
Advertisements