Šta znači sanjati luk?

Luk u snovima se uglavnom odnosi na zdravlje i osetljivost. Osim toga luk može da simbolizuje i negativna osećanja. Možda ste u prethodnom periodu bili jako ljuti na nekoga ili ste se osećali nemoćno u nekim situacijama.

Advertisements

Kao i za ostale snove, i u ovom slučaju važi da je za najpotpunije razumevanje sna potrebno da zapamtite detalje, redosled odvijanja, kao i Vaše emocije koje su se tada javile.

Neka stara tumačenja kažu da luk u snu najavljuje suze, ali da to ne mora biti pravilo. Ovo povrće je i znak mogućih sudskih parnica, svađa i nesporazuma. Moguće su i rasprave i podele vezane za imovinu. Luk u snu je i bes i zavist na koje ćete naići na Vašem putu ka ostvarenju nekih želja.

Međutim, ako ste u snu jeli luk, lako ćete savladati sve prepreke, a neprijatelji Vam neće biti veliki problem. Sanjati luk se nekad odnosi i na veliku finansijsku dobit koja Vas očekuje. Može se desiti da pronađete neki novac ili neki nakit.

Ako nešto tražite veoma dugo, verovatno ćete već narednih dana uspeti da pronađete to. Uvek obratite pažnju na količinu luka u snu, jer se to odnosi pre svega na količinu besa, stresa, mržnje, sa kojom ćete morati da se suočite na svom putu ka ostvarenju ciljeva.

Sanjati da jedete luk

Ako ste sanjali da jedete beli, znači da ste preopterećeni mislima i osećanjima. Pošto ste previše osećajni verovatno sve shvatate mnogo jače nego što je u stvarnosti. Potreban Vam je odmor i vreme za sebe. Sagledajte tačno sve aspekte svoga života i jasno definišite šta je ono na šta želite da usmerite svoju energiju.

Advertisements

Trenutno Vam se čini da ste ispali iz ravnoteže i veoma ste pesimistični, ali pokušajte da okrenete to u svoju korist tako što ćete rešavati deo po deo problema, a ne sve od jednom. Očekujte i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, a to će biti posledica povećane fizičke aktivnosti.

Razmislite o svojoj ishrani, možda Vam je potrebno više povrća i voća. Takođe, ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, možete očekivati jedan jako lep period pun ljubavi i nežnosti.

Sanjati da kupite ili dobijete luk

Ako ste u snu dobili ili kupili luk, to znači da ste trenutno ranjivi. Vi ste osećajna osoba koja uvek vodi računa o dugima. Ali, pripazite jer bi neko mogao to da iskoristi i počne da se druži sa vama samo zbog lične koristi. Ako je neko Vama blizak bolestan, moguće je poboljšanje zdravstvenog stanja.

Moguće je i da ćete konačno rešiti da ostvarite sve planove vezane za zdrav način života i pozabavite se svojim fizičkim zdravstvenim stanjem. Svima su poznate blagodati fizičkog rada na psihu i to je upravo ono što Vam je potrebno.

Sanjati mnogo luka

Mnogo luka u snu simbolizuje dobro zdravstveno stanje ili poboljšanje istog. Osim toga, ovaj san se odnosi i na ljubavni život. U bliskoj budućnosti možete doživeti plimu neverovatno lepih osećanja prema nekoj osobi.

Advertisements

Biće Vam važno samo da pružite ljubav, a ta ljubav će Vam biti i uzvraćena. Jedan lep period pun nežnosti, smeha, razumevanja i ljubavi je pred Vama. Ukoliko ste već u ozbiljnoj vezi, moguća je trudnoća ili brak.

Sanjati da ste prodali ili dali luk nekome

Ukoliko ste u snu prodavali ili davali luk nekome, moguće je da ćete se uskoro naći u situaciji u kojoj nećete moći da iskontrolišete svoja osećanja. Takođe, ukoliko već niste u vezi, možete očekivati da ćete upoznati osobu prema kojoj ćete osetiti ogromnu količinu ljubavi.

Pored toga, ovakav san se odnosi i na finansije i govori o tome da treba da pripazite kako trošite svoj novac. Nemojte kupovati svaku sitnicu koja Vam padne na pamet.

Sanjati da sadite luk

Ako ste sanjali da sadite luk, verovatno neki događaj iz Vaše prošlosti ili detinjstva mnogo utiče na Vaš trenutni stav o osećanjima i ispoljavanju istih. Dobro razmislite koji bi to događaj mogao biti, možda će Vam prisećanje i analiziranje pomoći da prevaziđete to.

Advertisements

Takođe, događaji koji će se desiti u narednom periodu mogli bi imati velikog uticaja na ceo Vaš život. Potrudite se da širite ljubav i dobrotu, bez obzira da li Vam je trenutno to uzvraćeno. Svakako će se nekada dobro dobrim vratiti.

Sanjati da pržite luk

Ako ste sanjali da pržite luk, to znači da možete očekivati finansijski dobitak. Posao kojim ste nedavno počeli da se bavite će Vam doneti dobru zaradu. Pored toga, moguće je i da će Vam igre na sreću ići od ruke, ali ipak ne rizikujte previše.

Sanjati da bacite luk

Ako ste u snu bacili luk moguće je da ćete u narednom periodu imati određenih zdravstvenih problema. Vreme je da odete na preventivne preglede, kontrole, ali i da se maksimalno posvetite zdravom načinu života. Posebno obratite pažnju na ishranu i kretanje. Osim toga, budite pažljivi ukoliko se budete našli u situaciji u kojoj se od Vas zahteva da donesete neke velike odluke.

Način na koji tada odreagujete i odluke koje tada donesete će imati ogroman uticaj na Vaš život. Ovo se najpre odnosi na finansijski i poslovni aspekt života. Ono što je interesantno je da ćete uspeti da iskontrolišete svoja osećanja i po prvi put potpuno poslušate razum.

Sanjati da sečete luk

Ako ste sanjali da sečete luk, to znači da volite da dobro analizirate sve što Vam se dešava. Pre nego uradite nešto, najpre to sagledate iz svih mogućih uglova, pa se tek onda odlučujete na potez. To je sa jedne strane dobro, ali sa druge strane mnogo Vas koči i zbog toga Vam je teže da čujete sopstveni instinkt.

Advertisements

Takođe, nemojte mnogo obraćati pažnju na mišljenja drugih ljudi, a posebno nemojte analizirati svaku rečenicu i reč koju Vam je neko uputio. To Vas samo može zbuniti, a i izmoriti.

Osim toga, ovaj san znači i da možda uskoro dobijete poziv na sastanak sa osobom za koju niste sigurni da li Vam se sviđa. Dobro procenite, ako Vas ništa ne košta i ne ugrožava, pružite šansu. Možete se iznenaditi veoma prijatno.

Sanjati iseckan luk

Sitno iseckan luk u snu znači da ste jako nestrpljivi i da sve želite sad i odmah. Probajte da shvatite da forsiranjem nećete postići mnogo toga. Osim toga, lako gubite strpljenje, ali uvek nekako uspevate da rešite probleme na koje naiđete. Veliku ulogu u ovome igra Vaša najuža porodica.

Sanjati da ljuštite luk

Ako ste sanjali kako ljuštite luk, neka istina će izaći na videlo. Ovo će Vam omogućiti da napokon jasno shvatite šta treba da uradite i gde da usmerite svoju energiju. Nakon ovog otkrića suočićete se sa određenim problemima, ali ne brinite, upoznaćete i osobu koja će Vam mnogo pomoći oko svega, a nakon toga ćete razviti snažno prijateljstvo.

Sanjati da neko seče luk

Ukoliko ste u snu videli nekoga kako seče luk, verovatno osećate neku dozu ljubomore prema toj osobi. Moguće je da ste ljubomorni na opušten i bezbrižan stil života koji ta osoba vodi. Međutim, ako ste se Vi rasplakali dok je neko sekao luk, ovakav san ima skroz suprotno značenje. Osoba koju ste sanjali je verovatno ljubomorna na Vas.

Advertisements

Nije na odmet da pripazite kakve sve tajne i mišljenja delite sa tom osobom, jer se može desiti da pokuša da Vas iskoristi. Pored toga, ako niste prepoznali osobu koju ste sanjali, to znači da neko analizira svaki Vaš pokret i razmišlja mnogo o nečemu što ste rekli. Budite pažljivi da slučajno ne povredite nekoga svojom brzopletošću i rečima.

Sanjati truo luk

Truo luk u snu simbolizuje neprijatelja. Možda ste se zamerili nekome a da toga niste ni svesni. Mogući su nesporazumi u narednom periodu, pa pokušajte biti što jasniji kada nekome iznosite svoje misli.

Sanjati da plačete dok sečete luk

Ako ste sanjali da sečete luk i pri tome ste plakali, može se desiti da ste pod stresom, da znate da to što radite škodi Vašem zdravlju, ali da nemate izbora. Osim toga, moguće je da ćete morati da prođete kroz velike probleme na putu ka ostvarenju nekog svog cilja, ali to je jedini način da isti i ostvarite. Samo hrabro i odlučno napred.

Sanjati da neko seče luk i da plačete

Ukoliko ste u snu plakali zbog luka, a niste primetili da ga neko seče u Vašoj blizini, moguće je da Vas muči nešto iz prošlosti. Mislite da su neki Vaši potezi mnogo uticali na život kakav sad vodite.

Advertisements

Razmislite da li to možete ispraviti na bilo koji način. Ako ne možete, onda je bolje da pokušate da ne živite u prošlosti i da svoju energiju usmerite na budućnost. Bitno je da ste naučili nešto i izvukli pouku iz sopstvenih grešaka.

Sanjati kako luk raste

Ako ste u snu gledali luk kako raste, na javi ćete svedočiti početku neke nove ljubavne priče. Moći ćete samo da posmatrate kako Vaša sopstvena osećanja prema nekoj osobi rastu i nećete imati nikakvu kontrolu nad njima. Osim toga, napokon ćete uočiti benefite zdravog načina života ili se bar osloboditi nekih loših i štetnih navika.

Sanjati svež luk

Svež luk u snu predstavlja samu srž Vaših osećanja koja potiču iz Vaše porodice. Ukoliko postoje trenutne tenzije u porodičnim odnosima, verovatno je to ono što Vas koči da ispoljite svoja osećanja prema nekome.

Susrešćete se sa osobom koja nema granicu kada izražava svoje mišljenje i smatra da je to u redu i da je “samo iskrena”. Međutim, postoji granica između iskrenosti i bezobrazluka i osetite se slobodnim da takvim osobama i ukažete na to. Ne dajte da Vas takva “iskrenost” povredi.

Sanjati da kradete luk ili da vam neko ukrade luk

Ukoliko ste u snu sanjali da kradete luk, znači da ste ljubomorni na nekoga. Ako je Vama neko ukrao luk, znači da je moguće da neka treća osoba pokušava da se umeša između Vas i Vašeg partnera.

Advertisements

Sanjati mladi luk

Mlad luk u snu znači dobro zdravlje ili poboljšanje istog. Dobro obratite pažnju na svoju ishranu, ona je jako važna. Ovaj san Vam govori da je vreme da svoj jelovnik obogatite sa što više sezonskog voća i povrća. Pored toga, moguća su neka nova prijateljstva i poznanstva uz pomoć kojih ćete napredovati i naučiti kako da razmišljate pozitivno.

Sanjati da berete luk

San u kome berete luk ima dobro značenje. Govori o tome da ste na dobrom putu da ostvarite neke davne snove. Osim toga, ovaj san Vas podseća i da se trud i poštenje uvek isplate. Možete očekivati i lepe vesti u bliskoj budućnosti. One će Vas motivisati i dati Vam elana da budete još bolja verzija sebe. Sunčani dani su pred Vama.

Sanjati neobično velik luk

Ako ste u snu videli luk neobično velikih dimenzija, to znači da ćete u narednom periodu steći smirenost i duhovnu snagu kakvu odavno priželjkujete. Uspećete napokon da se posvetite sebi i naučite kako da se borite sa problemima na jedan smiren i racionalan način.

Sanjati vreću luka

Vreća luka u snu ukazuje na neki događaj koji će se desiti i koji će u Vama izazvati bujicu osećanja. Očekujte veliku korenitu promenu. Ukoliko ovaj događaj bude loš, ne brinite, uz Vas će biti jedan prijatelj na kojeg uvek možete da se oslonite i on će Vam pomoći da prebrodite prepreke. Osim toga, ovakav san može ukazati i na prepreke na poslu i laži koje neko može širiti o Vama.

Sanjati miris luka

Miris luka u snu je nagoveštaj nadolazećih promena i novih iznenadnih vesti. Nešto će Vas iznenaditi. Te promene će Vam otvoriti neke nove mogućnosti i ukoliko ih iskoristite kako treba postići ćete veliki uspeh na poslu.

Advertisements

Ako Vas je miris koji ste osetili privlačio i ako ste uživali u njemu, možete biti smireni i znati da ste izabrali pravi put. Ako Vam je miris bio izrazito odbojan, preispitajte svoje prošle odluke, posebno one u bliskoj prošlosti. Moguće je da ste negde pogrešili i da zato sad imate problema.

Osim toga, loš miris luka znači i da su mogući zdravstveni problemi, tako da ne bi bilo loše da preventivno posetite svog lekara. Budite i malo obazriviji. Nepažljivost i površnost Vas mogu skupo koštati.

Sanjati polje luka

Ako ste sanjali polje luka, to znači da će se pred Vama otvoriti novi putevi i naći ćete se pred velikim izborom. Bićete u nedoumici jer će Vas puno toga privlačiti, te se zbog toga potrudite da odredite svoje prioritete u životu. Birajte srcem.

Sanjati crveni luk

Crveni luk u snu predstavlja ljubav. Ukoliko ste trenutno sami, predstoji Vam nova veza puna strasti i ljubavi. Ako ste u braku, desiće se nešto što će ponovo kod Vas probuditi neka lepa stara osećanja i osećaćete se kao da ste tek na početku veze. Sada je pravo vreme da otputujete na neko romantično putovanje.

Advertisements

Sanjati beli luk

Beli luk u snu simbolizuje ravnotežu ili balans u Vašem životu. Ukoliko je beli luk truo, buđav, pokvaren, vreme je da date sebi malo odmora i otputujete na neko zanimljivo mesto. Nasuprot tome, ako je beli luk koji ste sanjali veliki, beo, čist, znači da je u Vašem životu sve u najboljem redu i da ste upravo tamo gde i treba da budete.

Takođe, ukoliko ste u dugoj i stabilnoj vezi, beli luk može da nagovesti trudnoću u bliskoj budućnosti ili neku drugu veliku promenu, poput selidbe i započinjanja zajedničkog života. Beli luk simbolizuje i Vašu duhovnu snagu i stabilnost. Trenutno ste u stanju da odolite velikim iskušenjima, pa nije loše da odradite neki posao koji odavno odlažete.

Sanjati prolećni luk

Prolećni luk u snu simbolizuje napredak na poslu i buđenje kreativnosti kod Vas. Odjednom ćete dobiti mnogo novih i interesantnih ideja. Mudro ih iskoristite, jednu po jednu. Najbolje je da najpre zapišete ono što Vam padne na pamet i onda redom probate da realizujete te ideje. Ukoliko planirate neki projekat, najverovatnije ćete postići veliki uspeh sa njim.

Sanjati luk – simbolika

Uvek obratite pažnju na boju, miris i ukus luka koji sanjate. Na okruženje, na okolnosti i ljude koji se pojavljuju u takvom snu. Nemojte deliti svoja osećanja sa svima. Posebno ne svoje planove i želje.

Ovakav san može predskazati sukobe unutar porodice, podstaknute najverovatnije trenutno lošom finansijskom situacijom. Ako ste tokom sna jeli luk, Vaše telo Vam poručuje da Vam je potrebno više vitamina i da je vreme da maksimalno korigujete ishranu.

Advertisements

Možda ste u prošlosti imali nekih zdravstvenih problema koji bi mogli da se vrate ukoliko se ne pridržavate zdravih namirnica i uopšteno zdravog načina života.

Ako ste u snu jeli luk čiji je ukus bio izrazito oštar i jak, a Vama nije smetao, znači da neprijatelji sa kojima ćete se suočiti nisu mnogo strašni i koliko god se trudili neće Vam nuditi.

Snovi u kojima se pojavljuje luk mogu poslužiti i kao upozorenje da ne verujete svakome. Pazite sa kim delite svoje tajne, a posebno svoje planove za budućnost. Može se desiti da neko pokuša da Vas sabotira u ostvarenju istih.

Ovo povrće u snu predstavlja i Vašu netrpeljivost prema drugima. Mnogo se lako ljutite. Ne bi bilo loše da povremeno pokušate da imate više razumevanja za druge.

Što se poslovnog aspekta života tiče, luk često može da najavi probleme sa poslom, a posebno ukoliko ste u skorije vreme započeli neki novi posao. Može se desiti da Vas poslovni partneri ne shvate i da to dovede do nepotrebnih razmirica. Umesto da se naljutite pokušajte da objasnite i izgladite stvar.

Advertisements

Ako ste tokom sna videli vrt sa lukom, susrešćete se sa podsmehom izazvanim zavišću kolega na poslu. Vaša dostignuća su za svaku pohvalu, ali, neretko, mogu biti trn u oku drugima. Može se desiti da neko od bliskih kolega pokuša da spreči Vaš uspeh.

Kod muškaraca, truli luk u snu govori o neprijateljima, ali i o neuspehu u seksualnom životu. Kod žena, ovakav san ukazuje na moralna preispitivanja i velike i nagle promene mišljenja.

Isečeni luk u snu govori o Vašem detaljisanju i perfekcionizmu. Vi uvek želite da znate sve detalje i zalazite u samu srž problema. To je dobro samo po sebi, ali nemojte preterivati sa analiziranjem ponašanja drugih osoba.

Luk u snu znači da je sada vreme da budete mnogo hrabri i ukoliko naiđete na probleme budite istrajni. Upornost će se isplatiti. U narodnim verovanjima luk se smatra zaštitom od zlih sila, tako da moguće je da podsvesno osećate da neko šalje negativnu energiju prema Vama.

Razmislite da li ste se nekom zamerili ili ste nekome konkurencija. Osim verovanja o zaštiti, luk se smatra i povrćem koje ima mnoge zdravstvene benefite, pa je zbog toga vrlo moguće da ovakav san ima veze sa Vašim zdravstvenim stanjem.

Advertisements

Kako se luk često koristi kao začin u kuhinji, vreme je da “začinite” svoj život. Razmislite o nekim aktivnostima koje bi bile potpuna novina za Vas. Planinarenje ili paraglajding su možda nešto u čemu biste trenutno mnogo uživali.

Potrebna su Vam nova uzbuđenja, nove avanture i novi predeli. Uvek je uzbudljivo upoznati neke nove ljude i nove kulture. Luk, takođe, simboliše i promenu. Možda doživite neku situaciju koja će Vam promeniti pogled na svet i neke stavove koje ste do skoro smatrali nepromenljivim.

Osim toga, možda Vam se ukaže poslovna prilika ili nova ljubav zbog koje ćete promeniti mesto stanovanja.

Sanjati luk – ostala značenja

Predmeti koje sanjate uglavnom predstavljaju ono sa čim se najviše susrećete na javi. Međutim, nekada mogu imati dublje značenje i uglavnom predstavljati Vaše psihičko stanje i osećanja.

Advertisements

Pored toga, neki snovi mogu imati proročki karakter. Takve snove ćete prepoznati po jasnoći i aktivnosti više čula tokom sna. Zvuci mogu biti jači, boje izraženije i slično. Luk u snu se uglavnom povezuje sa osećanjima, mogućim suzama, ljubomorom, skrivanjem, zlim mislima.

Ako ste već bili upoznati sa simbolikom luka u snovima, verovatno Vam sopstvena podsvest ovakvim snovima govori da obratite pažnju na ove stvari, odnosno navedena značenja.

Kako luk ima spolja koru, a suze na oči Vam naviru tek kada ga isečete, znajte da Vas može povrediti nešto što je skriveno. Tek malim grebanjem ispod površine možete doći do istine koja Vas interesuje, ali ona Vas može povrediti.

Osim toga, emocije koje imate su verovatno “slojevite”. Spolja izgledate hladno i čvrsto, ali zapravo ste jako emotivna ili čak afektivna osoba. Jednom kada Vas neko iznervira teško prelazite preko toga i uglavnom Vas ljutnja drži jako dugo.

Sa Vama je lepo družiti se, međutim ukoliko neko namerno pokuša da zađe u dublje delove Vaše ličnosti, može ga sačekati nešto što će ga povrediti. Vi ste osoba koja samo probranim prijateljima dopušta da je upoznaju na svim nivoima.

Advertisements

Moguće je i da trenutno imate mešana osećanja vezana za neki skorašnji događaj. Vaša osećanja variraju iz sata u sat. Pokušajte da meditacijom i boravkom u prirodi uravnotežite sopstveni život i unesete mir u svoje misli.

Naučite da kontrolišete sopstvena osećanja. Pokušajte da ne reagujete afektivno nego tek kad se smirite. Ako Vas je u prošlosti neko mnogo povredio, možda ste to sakrili duboko u sebi i sada ta osećanja izlaze na površinu kad god Vas nešto rastuži ili podseti na tu osobu.

Pokušajte da prošlost ostavite u prošlosti i budete jači od svega toga što se desilo. Najbolji i najbrži način zaboravljanja loših uspomena jeste prihvatanje. To se desilo i Vi tu ne možete ništa više da uradite. Tek kada pustite neke stvari videćete širu sliku i biće Vam lakše da odlučite kako da reagujete.

Luk u snu se takođe može odnositi i na finansije. Verovatno trenutno jako nekontrolisano i nepromišljeno trošite novac. Pre svake kupovine dobro razmislite da li Vam je to zaista potrebno.

Ako ste tokom sna luk pronašli u svom džepu, znači da ćete verovatno iznenada dobiti neki veći novčani dobitak. Takođe, još jedna od stavki na koju se može luk odnositi jeste i Vaše zdravlje. Zapamtite detalje sna kako biste što tačnije uspeli da ga rastumačite.

Advertisements
Advertisements
Advertisements