Šta znači sanjati med?

Med u snu je simbol koji se može tumačiti na više načina. Ova poslastica mogla bi najavljivati uspostavljanje dobrih odnosa sa ljudima. Međutim, ukoliko imate određeni problem sa nekim ko vam je važan, ovaj san vas može upozoravati da tu osobu ne treba da pritiskate, već da se naoružate strpljenjem.

Advertisements

Ako u snu kupujete med verovatno je da se finansijskim problemima u koje ste upali bliži kraj. Ako pak sanjate da prodajete med, očekuje vas uspeh na poslovnom planu.

Ukoliko u snu jedete med, to znači da radite posao koji volite i da ste uspešni u tome. Osim toga može značiti i da ste samostalni, da vas mišljenje drugih ne pogađa.

San u kome terate nekoga da jede med vas podseća da treba da budete samouvereni čime god da se bavite. Pčelinje saće u snu je najava promena na bolje koje vas uskoro očekuju.

Ako sanjate da vi pravite med, verovatno vas muče neka pitanja koja bi trebalo da zadržite za sebe. Budite oprezni kada izgovarate određene reči i sve će biti kako treba. San u kome sakupljate med predstavlja otkrivanje odgovora i rešenja za sve dileme koje trenutno imate.

Sanjati med u tegli simbol je nove ljubavi ili uspešne veze, ukoliko već imate partnera, a san u kome mažete med na parče hleba je podsetnik da treba da osećate zahvalnost zbog svega što imate. Ukoliko u snu častite medom svoje prijatelje, uskoro možete očekivati goste.

Sanjati da prodate med

Ako ste sanjali da prodajete med, verovatno ste veoma snalažljivi kada je posao u pitanju. Uspešni ste, kreativni i lako nalazite načine da dođete do dodatne zarade. Neretko razmišljate o poslovnim mogućnostima i poduhvatima koji vam predstoje, stalno dolazite do novih ideja i znate kako da dobijete najviše iz određene situacije.

Sanjate da kupite med

San u kome ste kupili ili kupujete med ukazuje na to da ste zadovoljni svime što imate. Nije vam potrebno mnogo za sreću i ne želite više od onoga što već imate. Ne smatrate da su vam potrebne promene i zadovoljni ste svakim aspektom svog života.

Kupovanje i konzumiranje meda u snu ukazuje i na to da su vaše seksualne potrebe zadovoljene, ali postoji mogućnost da nije isti slučaj sa vašim partnerom. Razmotrite da li ste previše okrenuti sebi i sopstvenom zadovoljstvu i da li to utiče na vaš odnos prema partneru.

Da li ga zanemarujete? To su stvari koje se rešavaju otvorenim i dobronamernim razgovorom. Tako ćete možda naći novi način da zajedno uživate u intimnostima i “začinite” svoj seksualni život.

San u kome kupujete med takođe može najavljivati finansijske teškoće koje vam predstoje. Naravno, zbog toga ne treba da budete zabrinuti, jer će vam porodica priskočiti u pomoć.

Advertisements

Bilo da ste nedavno ostali bez posla ili ste imali neočekivane troškove i teško vam je da se borite sa novonastalom situacijom, znajte da niste sami. Najbliži će vas podržati i biti tu za vas u ovom periodu. Moguće je i da ćete dobiti korisne savete koji će vam pomoći da se oporavite.

Sanjati med sa svih strana

San u kome je med gde god da pogledate upozorava na moguće zdravstvene probleme. Zato povedite računa o svom zdravlju u narednom periodu.

Sanjati da jedete med

San u kome jedete med dolazi sa veoma pozitivnom simbolikom. Ovaj san ukazuje na to da biste uskoro mogli doći do cilja koji ste postavili. Može se odnositi na poslovne uspehe ili uspehe u emotivnom životu. Moguće je da ćete u narednom periodu upoznati svog budućeg bračnog partnera i osnovati veoma srećnu porodicu.

Ako u ovom trenutku osećate nezadovoljstvo zbog posla kojim se bavite, ovaj san se može protumačiti i kao podsticaj da se pozabavite onim što vam smeta. U krajnoj liniji, možda bi čak trebalo da pronađete bolje plaćeno radno mesto ili nešto što vas ispunjava.

Ukoliko med u vašem snu ima loš ukus, moguće je da ćete doživeti razočaranje na društvenom ili porodičnom planu. Nije isključeno da ćete čuti loše vesti koje bi mogle da utiču na vaše mišljenje o nekom članu porodice ili nekom dragom prijatelju.

Moguće je da šire neke glasine o vama, odali su neku tajnu za koju niste hteli da bude otkrivena ili je jednostavno došlo do nesporazuma, a oni nisu spremni da vas saslušaju. To će vas povrediti.

Jedno od značenja sna u kome jedete med govori da postoji opasnost da u narednom periodu zapostavite porodicu i prijatelje zbog specifičnih okolnosti ili preopterećenosti poslom.

Ako u snu med jedete sa hlebom, ovo je simbol zdravog, ispunjenog i zabavnog života koji imate bez preterano mnogo rada i žrtvovanja nečega do čega vam je stalo.

Sanjati da neko jede med

San kome posmatrate nekoga drugog kako jede med govori o nečijem karijernom uspehu. Verovatno je u pitanju neko koga poznajete, neko čije su sposobnosti svi potcenjivali. Ovaj san treba da vas podseti da i vi možete da ostvarite sve što poželite. Zato ne treba da zavidite ili da budete ljubomorni na ovu osobu, već ona u vašim očima treba da bude primer za ugled.

Advertisements

Sanjati mnogo meda

San u kome ste videli ogromnu količinu meda jeste znak da će naredni period u vašem životu biti bezbrižan. Pored toga što ćete uživati u ljubavi i miru, vaša karijera će značajno napredovati.

Čak i ako naiđete na neku vrstu prepreke, lako ćete je prevazići. Uživajte u svemu što imate i budite zahvalni na tome. Trudite se da se nađete onima koji su manje srećni od vas. Pružite pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Sanjati med u rukama

Ukoliko u snu imate med na rukama, u pitanju je veoma dobar znak. Ovakav san simbolizuje period velike materijalne dobiti, što će učiniti vaš život znatno jednostavnijim. Moguće je da ćete se u ovom periodu posvetiti duhovnosti i religiji, sa željom da postanete bolja verzija sebe.

Ovo je period u kome ćete se ponovo povezati sa prijateljima i porodicom, a vaš odnos sa partnerom će postati još bolji. Ako i postoje neki problemi sa voljenom osobom, u ovom periodu ćete uspeti da ih razrešite. Međutim, postoji mogućnost i da ćete upoznati neku novu osobu kada to najmanje budete očekivali. Ova osoba će potencijalno postati veoma važna u vašem životu.

Sanjati da deca jedu med

Ukoliko u snu vidite dete ili decu kako jedu med, ovaj san je upozorenje da treba da obratite pažnju na neku blisku osobu, posebno na njeno zdravlje. Vrlo je verovatno da nekome vama bliskom sada treba vaša pažnja i podrška, pa vas ovaj san podseća da budete uz njih.

Advertisements

Sanjati da vam neko daje med

Ukoliko ste u snu dobili med od nekoga, u pitanju je veoma dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da ćete ostvariti ono što ste planirali, samo treba da nastavite da se trudite. Osim toga, na ovom putu ćete usrećiti i druge ljude kojima ćete pomoći da ostvare svoje snove.

Sanjati da nekome nudite med

Ukoliko u snu nekome nudite med, verovatno ste zabrinuti za tu osobu.

Sanjati da neko liže med sa vašeg tela

Sanjati da neko liže med sa određenog dela vašeg tela ukazuje na mogućnost da niste iskreni sa voljenom osobom. Moguće je da ste razočarani u ljubav zbog ranijih iskustava i niste sposobni da se prepustite u potpunosti u novoj vezi.

Ukoliko mislite da vaš partner to ne vidi, grešite. Ovoj osobi je zaista stalo do vaše veze i pokušava da vas razume. Razmislite da li je vraćanje u prošlost konstruktivno u situaciji u kojoj imate nekoga takvog pored sebe, spremnog da izgradi život sa vama.

Sanjati da nekome dajete med

Sanjati da vi nekome dajete med govori o vašoj sklonosti da žrtvujete druge osobe zarad sopstvene koristi. Prosto, to je deo vas. Međutim, ovi snovi se često javljaju kod ljudi koji su postali roditelji.

Oni ukazuju na to da ćete možda biti u prilici da se preselite zbog promene posla ili ćete biti primorani da prihvatite posao koji vam ne odgovara u potpunosti, ali koji će vam doneti materijalnu korist. Takav san govori da ćete uraditi sve što je potrebno kako biste svojoj porodici omogućili lagodniji i bolji život.

Sanjati bure puno meda

San u kome vidite bure ispunjeno medom znači da će vam naredni period biti srećan za sve što započnete da radite. Ukoliko je u snu bure slomljeno i med se proliva iz njega, u pitanju je upozorenje. Moguće je da ćete uskoro biti veoma razočarani ili da će do vas doći neke neprijatne vesti. Slično je značenje i ukoliko sanjate gorak med.

Sanjati med u tegli

Ukoliko u snu vidite med u tegli, a skloni ste da ga svakodnevno konzumirate, iza toga najverovatnije ne postoji nikakvo dublje značenje. Ipak, ovakav san može nositi i drugačiju simboliku. Moguće je da želite da se udaljite od neke situacije ili osobe, jer imate utisak da vas ograničavaju.

Verovatno niste u mogućnosti da pokažete šta sve možete da uradite ili da napredujete, jer se osećate sputano. San o medu u tegli govori da je vreme da ostavite svoje strahove po strani i konačno uklonite sve prepreke. Na vama je da iskoristite svoje potencijale.

Advertisements

Sanjati da terate nekoga da jede med

Ukoliko ste u snu nekoga naterali da jede med, ovaj san govori da treba da imate više samopouzdanja. Šta god da ste počeli, uspećete da završite, ali ne možete da sumnjate u sebe.

Sanjati da prospete med

Ukoliko ste u snu prosuli med, bilo slučajno ili namerno, moguće je da ćete imati problema sa zdravljem u narednom periodu. Možda će biti ozbiljniji, ali nije isključeno ni da će biti u pitanju nešto što ćete lako preboleti. Ipak, ovaj san može značiti i da u ovom periodu nećete imati previše sreće.

Naći ćete se pred izazovima koje nije lako savladati, pa će vam biti potrebna podrška i pomoć bliskih osoba. Prosuti med može da simbolizuje neprilike novčane prirode koje će vas uskoro zadesiti, a razlog mogu biti odluke koje ste doneli u određenom trenutku i koje su dalje dovele do gubitka novca.

San poput ovog može se tumačiti i kao poziv da se pozabavite problematičnim odnosima sa osobama od kojih na neki način zavisite ili sa kojima morate da ostvarite kontakt. Moguće je da vam takva ideja nije preterano mila, ali postoje situacije u kojima ponos morate da ostavite po strani.

To posebno važi za poslovne i romantične odnosima. Budite oprezni i ne dozvolite da vas ego ili tvrdoglavost navede da narušite nešto što je zapravo važno. Setite se da ponekad postoje stvari koje su važnije od toga da dokažete da ste u pravu.

Advertisements

Sanjati da vam je telo prekriveno medom

San u kome je vaše čitavo telo prekriveno medom ukazuje na vašu seksualnost. Verovatno ste upoznali osobu koja je idealna za vas i savršeno vam odgovara. U svakom pogledu osećate zadovoljstvo i sve što treba je da se potrudite da ova osoba ostane u vašem životu.

Sanjati med ukazuje na strastvenu ljubav koju osećate prema partneru. Tu leži vaša snaga, a sa osobom koju volite osećate duboku povezanost.

Sanjati med (značenje za bolesne osobe)

Ako trenutno bolujete od nečega, a u snu ste videli med, simbolika ovog sna je veoma dobra. Uskoro ćete se oporaviti.

Sanjati med na podu

Med koji se prolio po podu u snu je veoma loš znak. Očekuju vas velike promene koje nisu dobre za vas. Ova promena će uticati na vas i vaše životne stavove. Ovaj san znači da bi vas draga osoba mogla izdati, a nije isključeno i da će to biti prevara partnera.

Advertisements

Verovatno će vam ovo srušiti čitav svet i imaćete utisak da se ne možete oporaviti. Ipak, morate da sačuvate svoje dostojanstvo. Imajte na umu da vreme leči sve i budite uvereni da dolazi dan kada će čitava situacija biti daleka prošlost. Za sada, stavite zdravlje na prvo mesto.

Sanjati da sakupljate med iz košnice

Ukoliko u snu sakupljate med iz košnice, verovatno je pred vama početak nekog novog projekta. Možda ćete se zbog toga naći u nekoj neprijatnoj situaciji koja zahteva od vas brzo prilagođavanje.

Moguće je da će vam samo iskustvo biti pomalo zastrašujuće zbog odgovornosti koju imate, ali će svakako obogatiti vašu karijeru. Izvesno je da ćete kroz ovaj projekat naučiti mnoge nove stvari, te razviti nove veštine i steći značajna poznanstva, pa je vaš zadatak da ostanete istrajni.

Sanjati da med pada sa neba

San u kome med pada sa neba je veoma povoljan znak. Ovaj san je najava “kiše” dobrih stvari koja će vas uskoro zasuti.

Sanjati da vidite med

Ukoliko ste u snu samo videli med, očekuju vas promene na bolje. Moguće je da će vam se konačno isplatiti neki trud koji ste davno uložili u ostvarenje nekog sna. Med u snu simbolizuje veliku sreću i dobro zdravlje. Očekuju vas brojni uspesi i ostvarenje svih ciljeva i želja.

Advertisements

Ponekad ovakav san simbolizuje povratak neke osobe u vaš život. To može biti neko koga dugo čekate, poput stare ljubavi. Ako trenutno imate probleme na poslu ili teškoće u međuljudskim odnosima, san o medu vam govori da će se uskoro vaše muke okončati na najbolji mogući način.

Sanjati muve u medu

San u kome vidite muve u medu upozorava na potencijalne neprijatelje. Trebalo bi da obratite pažnju na ono što se dešava oko vas i da se čuvate.

Sanjati med i mleko

Med i mleko u snu, baš kao i u izreci, simboli su veoma povoljnog perioda koji vam predstoji. Živećete prosperitetno i u blagostanju.

Sanjati pčele i med

Sanjati med i pčele jeste najava dobrog perioda koji vam predstoji. Očekuju vas uspesi i nagrada za veliki trud koji ste uložili u poslednje vreme. Nije isključeno da ćete dobiti nove prilike, pa je na vama da se potrudite da ih ostvarite.

Međutim, ovaj san se može povezati i sa zdravljem. Ako je neko vama blizak nedavno iskusio zdravstvene probleme, uskoro će ozdraviti. San poput ovog vam govori da ćete se okružiti dobrim ljudima i uživati u životu.

Advertisements

Sanjati mrave u medu

Sanjati mrave i med je prilično loš znak. Ako ste ostvarili uspehe i osećate da ste poslovno ispunjeni, trebalo bi da budete svesni svoje konkurencije. Morate da imate na umu da ste okruženi osobama koje mogu biti nastrojene prijateljski, ali vam zavide ili su možda zlonamerne.

Ovaj san je još jedno upozorenje da pazite kome se poveravate i da slušate svoje instinkte. Ako ispričate nešto lično lažnom prijatelju, rizikujete da srušite sve na čemu ste radili. Potrudite se da neke stvari zadržite za sebe.

Sanjati pčelinju košnicu

Sanjati pčelinju košnicu najava je vašeg napretka. Ovaj san ukazuje na to da ste već na pravom putu da ostvarite svoje ciljeve i da će se vaš trud isplatiti. San kao što je ovaj govori da je vreme da malo predahnete.

Ukoliko je pritisak koji sebi namećete preveliki, vreme je da malo usporite i da prestanete da se opterećujete nebitnim stvarima. Moguće je i da sumnjate u sebe, a ukoliko je to slučaj, vaš zadatak je da istrajete i da ne dozvolite da odustanete od svog cilja. Verujte u sebe.

Osim toga, san o pčelinjoj košnici podseća da pazite kome se poveravate o šta govorite osobama u svom okruženju. Moguće je da će neke od tih osoba odati vaše tajne jer vam zavide zbog uspeha koje ostvarujete. Pre svega, obratite pažnju na kolege s posla.

Advertisements

Sanjati lažni med

San o lažnom medu ukazuje na mogućnost da bi bliska osoba mogla da vas izda. U pitanju je nešto što će vam teško pasti, jer je u pitanju osoba na koju možete da se oslonite i u koju imate beskrajno poverenje. Od tog trenutka, osećaćete se iskorišćeno i obmanuto od nekoga ko vam je bio prijatelj.

Ali, trudite se da odluke ne donosite iznenada i ostanite pribrani koliko god da vam je teško. Moguće je da je osoba koja će vas povrediti kolega s posla, te da će se lične i profesionalne teškoće biti isprepletane.

Sanjati da medved pokušava da razbije košnicu i pojede med

Ako ste videli medveda koji u snu pokušava da razbije košnicu i pojede med, moguće je da ćete uskoro imati susret sa nekom nezgrapnom i loše vaspitanom osobom.

Sanjati da pijete čaj sa medom

San u kome pijete čaj sa medom je znak da treba da se opustite i date sebi prostora. Verovatno ste pod prevelikim stresom jer previše radite. Ovo može uticati na vaše zdravlje, pa je san poput ovog podsvesna poruka da je vreme za odmor.

Advertisements

Sanjati saće

Saće u snu simbolizuje priznanje koje ćete dobiti za sav trud uložen u prethodnom periodu. Saće nastaje kada se udruži veliki broj pčela koje marljivo rade. Vaši napori povezuju se sa ovim insektima, a krajnji proizvod onoga na čemu radite sa saćem.

San poput ovog će vas motivisati da radite još više i bolje. Ako imate decu, san o saću je znak da ćete ih vi inspirisati da počnu da razvijaju svoje veštine. San u kome jedete saće ukazuje na to da ćete biti zadivljeni uspehom neke osobe.

Ako u snu nosite saće verovatno je da ćete vi doprineti uspehu to osobe, koja je možda vaš prijatelj ili neko kome ste mentor ili profesor. Ovaj san takođe znači da ste vi osoba koja izdržava porodicu. Na poslu se drugi zaposleni ugledaju na vas, a imate poštovanje i nadređenih koji vam poveravaju važne projekte.

San o saću ukazuje da ste važan i cenjeni član zajednice, kao i da se zalažete za društvenu odgovornost. Ali, ne samo to. Ovaj san je poruka da ukoliko razmišljate da započinjete sopstveni posao ili novi projekat, pravo je vreme da to učinite. Vaš trud će doći sa materijalnim nagradama, a ostvarićete i važna partnerstva i prijateljstva.

Ako planirate da se venčate u narednom periodu, ostvarićete zadovoljstvo u bračnom životu. Sve će proteći po planu i ostvarićete skladan odnos, a vaš intimni život će biti više nego dobar.

Advertisements

Sanjati pčelinjak

San u kome ste videli pčelinjak takođe je najava budućeg uspeha i dobrih vesti. Ali ovaj san govori i da, iako uglavnom donosite dobre odluke, morate da znate kako da prepoznate prilike i iskoristite ono što vam se pruža. U suprotnom možete da pretrpite neprijatne posledice.

Obratite pažnju na probleme iz prošlosti koje možda niste rešili. Pozabavite se time pre nego što se okrenete nečemu novom. Veliki uspesi i dobre prilike su pred vama, ali morate obratiti pažnju i na okruženje. Možda postoji neko ko je ljubomoran na vas, pa malo opreza nije na odmet.

Advertisements