Šta znači sanjati oluju?

San u kom vidite oluju na neki način predstavlja Vaš život i stanje u kom se trenutno nalazite. On je jasna naznaka da prolazite kroz težak period. Svi problemi koji Vas u stvarnosti muče naći će način da vam se oslikaju u snovima. Vaši problemi Vas iscrpljuju.

Advertisements

S druge strane, ovakav san može da znači da se osećate usamljeno. Ova usamljenost vam još više povećava opterećenje i stres. Kada sanjate da ste se izgubili u oluji, ovo je obično znak da počinjete da se predajete i da odustajete od borbe sa problemima. Paralisani ste strahom i stresom.

Problemi i teret koji Vas muče ne dozvoljavaju vam da razmišljate ni o čemu drugom. Ne uspevate da pronađete izlaz i sve vam dolazi odjednom, bez predaha.

Kao motiv koji se javlja u snovima, oluja predstavlja Vaše neobuzdane emocije, unutrašnji nemir i okolnosti koje ne možete da kontrolišete. Sve ono što se dešava duboko u nama ali i svuda oko nas, a nismo u stanju da utičemo na razvoj situacije – sve to će naći svoje mesto u ovakvim snovima.

Oluja u snovima ne samo da ukazuje na Vaše mentalno i emocionalno stanje, već Vas upozorava na to da je krajnje vreme za velike promene. Ove promene morate da napravite vi, jer vam se u suprotnom jako loše piše. Jasno je da ne možete uticati na razvoj dešavanja oko sebe, ali to ne znači da im se ne možete prilagoditi.

Ovakvi snovi su od velikog značaja, ne samo zbog tumačenja situacija u kojima se nalazite i boljeg razumevanja Vaše same psihe. Oni su dobri pokazatelji i budućeg razvoja Vašeg života. Na primer, ako ste na neki način uspeli da se izborite sa olujom u ovom snu, ovo je solidna naznaka da ćete i u stvarnosti biti uspešni kada je rešavanje nekih problema u pitanju.

Advertisements

Oluja u snovima često biva simbol neuspeha i predstojećih gubitaka, ali je i Vaš otpor toj oluji simbol uspeha i trijumfa. Kada govorimo o mogućim gubicima koje ovakvi snovi mogu da najave, nije uvek reč o materijalnim i finansijskim gubicima.

U nekim slučajevima ovi gubici mogu biti i mnogo značajniji. Nekada to mogu biti dobri odnosi sa dragim ljudima. U najgorem slučaju, san o oluji najavljuje smrt voljene osobe, ali samo onda kada ste u snu bili bespomoćni.

Sanjati da vam se oluja približava

Snovi u kojima vidite da se oluja kreće prema vama i da se značajno približava najavljuju probleme i potencijalne pretnje u budućnosti. Dublje tumačenje ovakvih snova u mnogome zavisi od detalja iz samog sna. Ova pretnja moze biti nešto što ste možda i očekivali ili nešto sasvim iznenadno.

Ako u ovom trenutku postoji nešto što bi vam u budućnosti moglo praviti problem budite na oprezu. U svakom slučaju budite na oprezu, jer vam predstoji izazovan period, pa pokušajte da se pripremite na neki način.

Ako sanjate oluju koja se kreće u Vašem smeru, a kada se osvrnete oko sebe i vidite da ste sasvim sami – ovo je znak da vam nailazi jako težak period koji je nemoguće izbeći. Ono što možete da uradite jeste da skupite hrabrost i da se direktno suočite sa bilo čime jer je to jedini način da na kraju izađete kao pobednik.

Advertisements

Česta simbolika ovog sna jeste dubinska promena kojoj ćete se možda i opirete. Budite svesni da je nekada početi ispočetka, od nule, upravo ono što vam treba. To je verovatno jedini način da nastavite napred. Sve ovo može delovati jako strašno, ali nema razloga za paniku.

Imajte vere u sebe i svoje veštine. Život je jako kreativan kada je slanje poruka u pitanju. Oslušnite svoje potrebe ali i okolnosti oko Vas. Biće vam jasno zašto nešto mora da se desi. Tada će vam biti lakše i da podnesete tu promenu.

Sanjati besnu oluju

Kada sanjate da vidite oluju koja besni, uništava gradove i uzima ljudske živote i razara prirodno okruženje, onda ovo znači da se u vama kuvaju jake emocije vezane za bes. Ovo može biti slučaj kod pojedinaca koji se osećaju bespomoćno u svom životu.

Oko njih se odvijaju dešavanja koja jako loše utiču na njih, a oni nemaju nikakvu moć da promene kurs i prilagode svoj život svojim željama i potrebama. Ovakav san vam se može desiti kada osećate da vam se život raspada, a vi ne uspevate da iskontrolišete svoje emocije.

Bes se obično rađa iz straha. Ono što možete da uradite jeste da nađete način da se smirite i objektivno osmotrite svoj svet. Takođe je važno da prihvatite promene koje su neizbežne, ali i činjenicu da nekada ne može sve da ide onako kako ste vi zamislili.

Advertisements

Sanjati da ste preživeli oluju

San u kome ste preživeli oluju ima jako dobro značenje. Ovo je znak da ćete proći kroz neki potencijalno opasan period bez gubitaka.

Ovaj san je takođe i upozorenje na neke buduće neuspehe ili gubitke. Važno je da održavate kontakte sa ljudima oko sebe. Ne samo da je prijateljstvo važno za vašu sreću, ono je važno i u momentima kada vam treba pomoć.

Sanjati da posmatrate oluju

Kada sanjate oluju ali se vi nalazite na bezbednoj udaljenosti, ovo znači da ćete svedočiti nekim problemima ili nevoljama. Ove teškoće neće imati veliki uticaj na Vas. Međutim, izbegavajte rizično ponašanje jer svaka oluja može brzo promeniti smer i krenuti pravo na Vas.

Sanjati da ste pobegli od oluje

San u kome ste uspeli da pobegnete od oluje najavljuje značajno poboljšanje Vaše situacije. Uskoro ćete rešiti sve svoje probleme.

Sanjati malu oluju

Snovi u kojima vidite malu oluju znače da ćete naići na neke privremene zastoje na Vašem putu. Ono što je važno jeste da neće dugo trajati. Ako je oluja bila mala onda ovo obično biva znak da ćete na nekom polju biti uspešni. Važno je da se potrudite da ne privlačite previše pažnje na sebe. Budite umereni i držite se plana.

Advertisements

Sanjati da ste plakali u oluji

Ovaj san treba da vam pokrene svaki alarm u glavi. Ovo je jasan znak da ste odustali od svojih želja i ciljeva, što ne smete da dozvolite. Morate se suočavati sa svojim problemima i snagom volje probiti put. Odustajanje nije opcija.

Sanjati da ste zarobljeni u oluji

Ovaj san najavljuje sukobe u domu ili na poslu. Neretko se radi i o unutrašnjem sukobu. Međutim, ovo ne bi trebalo da bude išta naročito kritično. Čak i ako se ne desi ozbiljan problem, san u kom ste zarobljeni u oluji najavljuje sitne gubitke i stanje koje će vam izazivati nervozu.

Sanjati da ste u epicentru oluje

Sanjati da se nalazite u epicentru oluje najčešće znači da ćete se naći u sred jednog ili više sukoba koji se neće nužno ticati Vas lično. Jako je verovatno da će se ljudi u Vašoj okolini sukobiti. Važno je da budete pažljivi u akcijama i rečima koje koristite, jer će moći da budu pogrešno protumačene.

Ovako ćete biti uvučeni u rasprave u kojima ne treba da učestvujete. Sa druge strane, možda ćete biti u situaciji da pomirite zavađene strane, ali opet – budite oprezni jer ne želite da postanete deo svađe.

Sanjati da Vas je uhvatila oluja

Ovaj san može biti jako neprijatan. Njegova poruka, takođe, može biti teška za prihvatiti. Ako sanjate da Vas je uhvatila oluja, naročito ako ste pre toga bili u poziciji da joj pobegnete, ovo je znak da treba da promenite neke stvari vezane za Vas.

Advertisements

Ovo znači da bi vam bilo od koristi da budete malo asertivniji i sigurniji u svoje odluke. Ovaj san vam govori da ste osoba kojom se lako manipuliše, odnosno da dozvoljavate drugima da vladaju Vašim razmišljanjem i odlukama. Osećaj frustracije i ljutnje na sebe može biti dobro početno mesto za neka nova poglavlja u Vašem životiu.

Dobro razmislite o svojim odlukama i radnjama, ali posvetite vreme građenju poverenja svojoj intuiciji. Krajnje je vreme da počnete da razmišljate svojom glavom i živite svoj život onako kako zaista želite. Tuđe mišljenje treba da ostane upravo to, ono ne utiče na Vas.

Sanjati da oluja prolazi

Kada sanjate da posmatrate kako oluja prolazi i da gledate na zemlju preko koje je oluja prošla, ovakvi snovi donose nekoliko značenja. Kao prvo, donose olakšanje jer je najgore završeno. Sa druge strane, ovakav san donosi i prazninu i tugu.

Posle traumatičnog i iscrpljujućeg perioda olakšanje i tuga na neki način idu ruku pod ruku. Burne i bolne faze su sastavni deo svačijeg života. One su neophodne za rast i razvoj, jer ni jedno nije moguće bez neke vrste otpora. Ovaj san govori o prihvatanju gubitaka i žrtvovanju.

Dobro i loše se smenjuju, to je u osnovi prirode koja je ciklična. Ono što je sada važno jeste da treba prihvatiti da se nešto desilo na način na koji se desilo i priznati gubitak.

Advertisements

Život ne zastaje zbog nikoga, pa ni Vaš zbog Vas. Treba ispraviti glavu i nastaviti napred, jer druga opcija ne postoji. Pred vama je novi put i nova avantura, iako možda tako ne izgleda trenutno. Ponovo ćete biti srećni, to vam je zagarantovano.

Sanjati oluju na moru

Ovakvi snovi nisu česti kao neki drugi. Ono što je važno napomenuti jeste da ovaj san ima i te kako važnu poruku i duboku simboliku. Ako sanjate da ste daleko od obale ili možda izgubljeni na moru ovo može biti znak da se u stvarnosti osećate izgubljeno, kao da ste zalutali.

Ako u ovaj miks dodamo jaku, zastrašujuću oluju, to znači da osećate da ste izgubili kontrolu, posebno nad stvarima koje Vas muče. San u kom vam oluja slomi ili potone brod na kom se nalazite ukazuje na neizbežne loše stvari kroz koje ćete morati da prođete.

Važno je napomenuti da ovi snovi nemaju uvek loše značenje. To vam govori da ste u dubini duše mnogo jači nego što verujete. Imajte vere u sebe, tako ćete moći i da izvučete svoj brod iz jake oluje i zadržite kurs na kom ste bili.

Ovakav san vam šalje poruku da treba da budete ponosni na sebe, ali i da Vas podseti na to da trebate ostati fokusirani na svoje ciljeve.

Advertisements

Sanjati da vam brod tone u oluji

Ovaj san je upozorenje i tako ga treba shvatiti. To nagoveštava neprijatnost u budućnosti na koju se treba pripremiti. Vrlo je verovatno da će neki planovi na kojima radite odavno biti izgubljeni zauvek, bez mogućnosti da ih obnovite.

Ako sanjate da se vi nalazite na brodu koji tone u oluji, ovo je upozorenje na teškoće koje će se javiti na ličnom planu. Ako ste u braku ili u ozbiljnoj vezi treba da povedete računa o mogućim neobičnim ponašanjima kod partnera, jer postoji mogućnost da će vam biti neverni.

Ako budete uspešni u tumačenju ovog sna, onda postoji šansa da umanjite negativni rezultat ovog neprijatnog događaja. Treba da reagujete na vreme, pre nego se neki incident desi. U suprotnom će biti previše kasno.

Sanjati snežnu oluju

Snežna oluja u snovima ima nekoliko značenja. Najčešće se radi o simbolu obnove i regeneracije. U nekim slučajevima ovaj san je znak da se osećate zatočeno, na ovaj ili onaj način. Niste u stanju da radite ono što zaista želite, pa počinjete da opterećujete voljene ljude. Ovaj san je takođe znak da svojoj porodici treba da date malo prostora.

Strah od samoće može početi negativno da utiče na Vas. U ovakvom mentalnom stanju dozvoljavate sitnicama da Vas nerviraju, a za time nema potrebe. Ovaj san vam šalje jasnu poruku da je sad pravo vreme za važne promene. Možda treba da se prisetite nečega što je bilo važan deo Vaše ličnosti, ili treba da upoznate nekoga malo bolje.

Advertisements

Sanjati peščanu oluju

Skoro sve popularne knjige snova napominju da obratite pažnju na osećanja koja ste imali u toku sna. Iako može biti zastrašujuć, ne treba paničiti posle ovog sna. Ostanite smireni i pokušajte racionalno da dođete do zaključka koji bi bio od koristi.

Još jedna važna stvar kod snova sa peščanim olujama jesu detalji iz snova. Oni će vam pomoći da kvalitetno protumačite značenje.

Peščana oluja nije uvek znak opasnosti. To obično naglašava da se u Vašem životu dešava nešto na šta treba da obratite pažnju. Neretko se naprasno probudimo iz sna i sećamo se samo slika, ne i toka dešavanja. Ovo nije nužno loše, jer je nekad i malo dovoljno za uspešno tumačenje.

Najčešće značenje sna u kome ste se našli u sred peščane oluje jeste to da vam predstoji naporan period kada je u pitanju komunikacija, i to sa voljenim ljudima.

Ako ste pretpreli neke povrede u ovom snu, ovo je loš znak jer predstavlja povrede koje ćete pretrpeti od strane ljudi kojima verujete. Ovo obično znači da Vas neko ogovara i da vam se lažno predstavlja.

Advertisements

Ako ste, sa druge strane, u ovom snu proživeli peščanu oluju bez povreda onda je ovo dobar znak koji vam kaže da će sve potencijalne nevolje proći bez većih problema.

Ako u snu vidite peščanu oluju, ali ste na bezbednoj udaljenosti od nje, ovo je znak da će se sve dobro završiti po Vas, ali je jako važno da ostanete neutralni. Desiće se drama koja se Vas ne tiče, pa tako treba i da ostane. Ne mešajte se u nešto ako za time nema potrebe.

Kada sanjate da gledate peščanu oluju sa visine, ovo je i te kako dobar znak jer vam govori da ćete imati određene brige u budućnosti, ali će se one ispostaviti minornim.

Kada sanjate da se nalazite u centru peščane oluje, ali Vas zrna peska ne dodiruju, onda budite sigurni da ćete uspeti da izbegnete probleme.

S druge strane, ako sanjate da vam peščana oluja kida odeću i da Vas jak vetar obara s nogu, ovo je jako ozbiljan san. Hitno treba da preduzmete mere za povećanje bezbednosti, jer možete doći u situaciju sa katastrofalnim ishodom. Ovo se može odnositi na bilo koju sferu života.

Advertisements

Kada sanjate da uspete da pobegnete iz centra peščane oluje ovo je sjajan znak. Teškoće će uskoro biti iza Vas i konačno ćete imati period sreće i mira.

Sanjati oluju – simbolika

U gotovo svim religijama širom sveta postoje elementi i božanstva koji su čvrsto vezani za prirodne fenomene, pa tako i za oluje. Ova božanstva su uvek u vrhu najjačih i najpoštovanijih. Od oluje se možemo sakriti, ali je nemoguće da je sprečimo. Priroda je i dalje jedna od najjačih sila sa kojom se svakodnevno susrećemo i sa kojom moramo da naučimo da živimo.

U momentima kada smo suočeni sa silinom jedne oluje najbolje možemo da razumemo u kakvom smo odnosu sa prirodom, u suštini. Ona je jedna nesalomiva sila koja nam je nekad naklonjena i blaga, a nekad nemilosrdna i preka. Čovek nije mnogo značajniji od bilo koje druge životinje, a to postaje jasno upravo u ovim momentima.

Snovi u kojima vidite oluju uvek imaju duboko značenje. Bilo da se radi o poteškoćama, problemima, depresiji ili usamljenosti, pa čak i snagi ili slabosti, ovaj san nosi važnu simboliku.

Kada sanjate da ste sami u oluji ovo je često simbol Vaše jake ličnosti i toga da ste nezavisni i čvrsto stojite na zemlji. Ako ne osećate strah u ovom snu, onda je ovo predstava Vašeg stava prema životu. Spremni ste da se suočite sa svim mogućim dešavanjima i ne prezate od problema.

Advertisements

S druge strane, ako ste u ovakvom snu uplašeni, ovo je znak da nemate dovoljno jaku volju i želju da izađete na kraj sa teškoćama. Skoro pa da se predajete jer ne uspevate da smognete snage da nastavite dalje.

Ako sanjate da u oluji štitite nekoga, ovo je dobar znak jer ste i u budnom stanju zaštitnički nastrojeni kada su voljene osobe u pitanju. Ono što je važno zapamtiti kod ovih snova jeste to da, iako mogu biti zastrašujući, nemaju uvek katastrofalno značenje. Osim toga, čest su tip snova kod mnogih ljudi.

Ovaj san je svojevrsno upozorenje da treba da obratite pažnju na elemente iz svakodnevnog života koji vam unose nemir. Možda se ne osećate bezbedno, možda brinete za svoj posao ili finansije, možda je to neki događaj zbog kog strepite, ali i mnogo drugih stvari.

Oluja u snovima često simbolizuje strah ili anksioznost, a ova osećanja se podsvesno prelivaju u svet snova, jer ste i u budnom stanju zabrinuti za ili zbog nečega.

Ovi snovi nekada mogu da budu dobri pokazatelji toksičnih ili destruktivnih elemenata u Vašem životu. To mogu biti događaji ili ljudi iz Vaše okoline, ali i vi sami. Razmislite o tome na koje sve načine štetite sami sebi.

Advertisements

U ovom slučaju, strah koji u snovima izaziva oluja predstavlja strah koji imate u stvarnosti. Detalji sna će vam ponuditi uvid u stvari iz budnog sveta koje vam unose nemir i strah. Ovo može biti generalno osećaj slabosti i nedostatka kontrole, ili nešto konkretnije.

Osećaj nedostatka kontrole ili gubitka kontrole može biti jako neprijatan. Bilo da se radi o nekim događajima ili uopšteno emocijama, ovo se može preliti na snove. Takođe, ovakav san može ukazivati na to da se osećate sićušnim naspram nekog problema koje se čini ogromnim.

Za sam kraj ovog teksta ostavljamo vam nekoliko saveta koji bi mogli biti korisni kod tumačenja snova o oluji. Važno je da se setite koje ste to emocije imali u samom snu? One će vam dati dobar uvid u emocije koje osećate u budnom stanju.

Dešava se da često pogrešno tumačimo svoje emocije, pa tako strah razumemo kao nešto drugo. Ako ste osećali strah u snu, verovatno u stvarnosti postoji nešto što vam izaziva slično osećanje.

Sledeća važna stvar jeste koliko ste bili blizu, odnosno daleko od oluje? Ako ste u snu oluju posmatrali izdaleka onda je ovo dobra naznaka toga da ste u stvarnosti svesni problema koji Vas muče. U suprotnom, ako ste bili u sred oluje, treba zapamtiti osećanja i misli koje ste u tom snu imali, jer obično mogu da daju dodatno značenje.

Advertisements

Još jedna važna stvar kod ovih snova jesu neki dodatni simboli. Na primer, okolina u kojoj ste se nalazili, ljudi koji su bili u Vašoj blizini ili neki specifični predmeti.

Recimo, san u kom obnavljate svoj dom posle oluje simbolizuje oporavak posle nekog teškog perioda. Ovo je vrlo dobar znak, jer vam govori o Vašoj dobroj sreći. Kuća uopšteno može imati razna značenja u snovima, pa bi možda i na to trebalo obratiti pažnju.

Advertisements
Advertisements