Šta znači sanjati ples – da plešete?

Snovi o plesu mogu biti pozitivni i negativni. Njihova simbolika zavisi od vrste plesa, pokreta tokom plesa, pa čak i muzike uz koju ste plesali.

Advertisements

Reč „ples“ ima veliki broj različitih simbolika, a svaki oblik plesa je različit i unikatan. Svaki oblik plesa služi različitim kontekstima i izražavanju emocija.

U nekim kulturama ples može služiti kao vid verske prakse, dok u nekim kulturama se ples doživljava kao praznična praksa. Nebitno od konteksta, ples ima pozitivna dejstva na ljude, može smanjiti stres, napetost tela i može razbistriti um.

Kao i u pravom životu, tako i u snovima, ples je jako simboličan, te ima svoje konotacije. Plesanje se može tumačiti vrstom izraza oslobođenja i slobode. Sanjati o plesu može biti povezano sa vašim uznemirenim stanjem, bilo psihološki ili emocionalno. Značenje ovog sna bi bilo da vaša podsvest žudi za slobodom.

Takođe ples može biti vrlo intiman, te se takav san može povezati sa vašom željom da budete intimniji sa nekim. Sreća, optimizam, duhovna i emocionalna sloboda, strast i želja, sve to može biti simbol plesa u snu.

Tumačenje sna u kome plešete će zavisiti i od kulturnog konteksta. Značenje i simbolika plesa varira zavisno od kulture. Kako biste našli pravo tumačenje vašeg sna bitno je da obratite pažnju na detalje. Koji ples je bio u pitanju, ko je plesao, gde ste plesali, kako ste se osećali tokom sna, kako su ljudi reagovali na ples, itd.

Advertisements

Sa plesom se mogu povezati i seksualnost, zadovoljstvo, radost, pobeda, samopouzdanje i slavlje. Ukoliko sanjate kako Vi plešete bez ijedne brige na svetu, onda ovaj san ukazuje na vaš stav u životu. Vi ste osoba koja ne voli obaveze, volite da živite bezbrižnim životom.

Sanjati da ste plesali

Sanjati da plešete simbolizuje vašu trenutnu sreću i zadovoljstvo, a sve to zapravo osećate i na javi. Uživate u svojoj slobodi i svojim mogućnostima. Nemate problema da se slobodno izrazite. Vi radite ono što želite, kažete ono što mislite, i ponašate se po osećaju.

Suprotno ovome, ako vas neko sprečava i ograničava da se ponašate onako kako vi želite, onda je ovaj san povezan sa vašom željom da budete slobodni. Ples može biti simbol vaše potrage za slobodom. Ovakav san predstavlja pomeranje granica i oslobađanje od limitiranih mišljenja drugih.

Ravnoteža i harmonija je nešto što nalazite u svakodnevnom životu. Sanjati o plesu takođe može biti simbol neozbiljnosti, sreće, gracioznosti, senzualnosti i seksualne želje. Morate da se utopite sa ovim kvalitetima tokom života.

Sanjati da neko pleše

Sanjati da drugi plešu može biti simbol vašeg pesimizma i negativnog pogleda na život. Ovaj san simbolizuje vašu zavist prema drugima koji su srećni i uspešni. Dok gledate druge kako uspevaju i ostvaruju svoje želje u životu, vi postajete sve negativniji kada se radi o vama.

Advertisements

Imate osećaj da vas drugi čine srećnim i zadovoljnim. Te se zbog toga uvek brinete, uvek ste nezadovoljni onim što imate. Ovaj san ukazuje da ste ljubomorni na tuđi uspeh. Žudite za onim što drugi imaju, ali ne znate kako da dođete do toga.

Trebalo bi da posvetite više pažnje sebi i vašim ciljevima, umesto što gledate druge. Plešite sami u svom ritmu. Drugo tumačenje ovog sna bi bilo da ste vi srećni kada su i drugi oko vas srećni. Radujete se tuđoj sreći. Možda se radujete zbog nekoga od vaših prijatelja ili članova porodice.

Sanjati da plešete sa nekim

Ovaj san je znak da ste trenutno u fazi da se zaljubite u nekoga. Ali to važi samo ukoliko ste se dobro osećali dok ste sanjali da plešete sa nekim. Ukoliko ste sanjali da ste plesali sa vašim partnerom, to znači da vam je veza jaka i stabilna, uzajamno se brinete i podržavate.

Vaša veza je puna poverenja i ljubavi, treba da je negujete da bi takva i ostala. Ali u slučaju da se niste osećali prijatno tokom ovog sna, onda san ukazuje na to da ste trenutno u vezi sa osobom koja vam se ne dopada. Rešite stvari na vreme sa tom osobom, dok još nije kasno.

Sanjati da plešete nekome u krilu

Ukoliko ste sanjali da plešete u nečijem krilu, ovaj san znači da je moguće da radite stvari da biste se približili cilju za koji smatrate da je nemoguće postići. San može da simbolizuje vaše seksualne privlačnosti prema osobi sa kojom provodite dosta vremena, iako znate da je veza sa tom osobom nemoguća.

Advertisements

Ples u krilu može se tumačiti kao znak da morate biti otvoreniji prema svojim namerama i željama, ili da morate biti realniji u pogledu onoga što možete na iskren i pošten način da postignete u životu.

Ovaj san takođe može da simbolizuje vašu želju da nekoga zadirkujete dostignućem, ili ciljem za koji znate da ga zapravo ne možete postići. Takođe može biti simbol da koristite vašu seksualnu privlačnost da kontrolišete nekoga.

Sanjati da posmatrate nekoga kako pleše

Ovaj san može biti simbol nostalgične veze. Taj san je nagoveštaj vaše želje da živite u prošlosti, želite da se vratite nekoj prethodnoj vezi. Takođe, ovaj san može biti znak da još uvek imate osećanja prema nekoj vašoj bivšoj ljubavi. Ovaj san takođe može biti znak vaše nespremnosti da se prepustite nekoj novoj vezi.

Ostavite prošlost u prošlosti, ne možete da vratite vreme, to vam poručuje podsvest ovim snom. Pomerite se sa mrtve tačke, život je kratak i treba da živite u sadašnjosti jer u prošlosti nemate više šta da tražite.

Sanjati da loše plešete

Sanjati da loše plešete je povezano sa vašim samopoštovanjem. Ne slažete se sa situacijom, ili ne ispunjavate očekivanja koja imaju drugi. Vaša želja za perfekcijom vaš uvek drži napetim, ne dozvoljava vam da uživate u životu i da proslavite vaše uspehe, bili to mali ili veliki.

Advertisements

Sanjati da plešete sa pokojnikom

Ukoliko ste sanjali da plešete sa preminulim članom porodice, onda ovaj san upozorava na svađe i nesuglasice u porodičnom krugu. Videti kako nepoznat mrtav čovek pleše se uvek tumači kao loš znak koji upozorava na predstojeće probleme, moguće čak i bolest. Kako bi izbegli posledice, knjiga snova vas savetuje da odete u crkvu.

Sanjati da plešete iz straha

Ovaj san je znak da neko manipuliše vama, igrate kako vam drugi sviraju. To nije vaš ritam, nije ono što želite da uradite. Nemojte dozvoliti da vas neko iskorišćava.

Sanjati da plešete i uživate

To je pozitivan znak. Ovaj san ukazuje na pozitivnost i optimizam u kojem trenutno uživate. Ovaj san je i simbol kraja jedne faze vašeg života, stvari će konačno doći na svoje mesto. Ovaj san takođe može biti predznak neke nove romantične veze ili nagoveštaj za predstojeći uspeh.

Takođe, ovaj san je znak da treba da mirno i objektivno pristupate pri donošenju bitnih odluka, treba da dobro razmislite pre nego što nešto odlučite kako bi izbegli nepotrebne situacije ili nevolje.

Sanjati da plešete pred ogledalom

Ovaj san nije česta pojava ali ima smisleno tumačenje. Pokušavate da budete bolja verzija sebe, radite na sebi, pokušavate da pronađete način na koji da volite sebe. Potrebno je da verujete sebi i budete sigurni u sebe.

Advertisements

Sanjati kako plešete pred ogledalom ukazuje na vašu želju da vidite svoj napredak na kome ste radili poslednjih par meseci. Vi ste sami sebi sudija, odlučujete o tome da li ste postigli željene rezultate, i time podstičete sebe da budete bolji i hrabriji.

Sanjati da plešete u klubu

Ovaj san je znak vašeg opuštenog stava prema životu. Klubove posećujemo kada želimo da se opustimo, provedemo i zabavimo. Ukoliko se niste dugo opustili ili zabavili, onda vam ovaj san govori da je potrebno da stavite pauzu na obaveze, i odvojite malo vremena za opuštanje.

Sanjati da ne umete da plešete

Ukoliko ste sanjali da ne znate da plešete, san ukazuje na osećaj tuge i blokade u vašem životu. Možda su to izazvala neka druga osećanja u vama, ili ste isključeni iz nekih kolektivnih situacija. Ovo znači da smatrate sebe nesposobnim pri pokušaju da pratite tuđi ritam, osećate kao da se ne uklapate sa ritmom vašeg života.

Sanjati da vas je neko pitao za ples

Sanjati da vas neko pita za ples može značiti da ste sledbenik. Imate osećaj da vam je potreban neko zbog koga ćete se osećati potpuno i u harmoniji. Ovaj san može biti način na koji vas vaša podsvest ohrabruje da izađete među ljude i zapravo učestvujete u životu.

Sanjati takmičenje u plesu

Ovaj san je simbol vašeg takmičarskog duha. Želite da se istaknete među svojim vršnjacima, te vam ne pada teško da delite svoje ideje i zamisli bez obzira na vašu profesiju.

Advertisements

Učestvovati u plesnom takmičenju tokom sna je odraz vaše želje da vas neko primeti, da vam pruži priznanje i unapređenje na poslu. U potrazi ste za načinima da vaša okolina prihvati vaše predloge i ideje.

Sanjati da plešete sa bivšim ili bivšom

Ovaj san znači da ste vi u potpunosti prihvatili vaš rastanak. Raskid je bio miran i bez mnogo drame, odluka koju ste oboje svesno doneli i koja je imala pozitivan uticaj na vas.

Sanjati da plešete sa partnerom

Ovaj san je pozitivan znak. To je simbol vaše jake emotivne i intimne veze koju delite sa vašim partnerom. Vrlo ste srećni i zadovoljni sa vašim brakom.

Vaš partner je neko ko vas uvek podržava, motiviše i daje vam vetar u leđa kako bi vi krenuli novim putevima i rešavali izazove koje vam život daje. Sa vašim supružnikom delite produktivan mentalitet te vas to čini srećnim i zadovoljnim u zajednici koju ste sagradili.

Sanjati da plešete na ulici

Ovaj san ima jako pozitivno značenje, jer ukazuje na to da će se vaše želje ostvariti. Nešto što dugo iščekujete će se dogoditi iznenada. Ovaj san takođe znači da ste vi vrlo hrabra osoba i da se ne bojite ničega i nikoga. Ne bojite se velikih planova i zamisli, te zbog toga možete ostvariti sve što sebi zacrtate.

Advertisements

Sanjati da ste napustili ples

Sanjati da napustite ples znači da je potrebno da se otarasite uspomena iz vaše prošlosti kako bi mogli da krenete dalje. Vaše misli vas stalno vode nekoj osobi koja nije više deo vašeg života, deluje kao da ne možete nikako da zaboravite na tu osobu.

Ovaj san vam takođe može govoriti da se osećate izolovano, deluje vam kao da ne pripadate nigde. Moguće je da taj osećaj nepripadanja imate zbog vaše porodice ili grupe prijatelja. Ovaj san može biti i znak da ste u potrazi za partnerom, ali nikako da uspevate u tome.

Već vas hvata umor potrage. Plašite se bliskosti, i čim stvari postaju ozbiljnije vi odlazite. Teško vam pada da izrazite ono što osećate, te ljudi u vašoj okolini misle da ste hladni.

Sanjati ritualni ples

Sanjati ritualni ples je simbol pogoršavanja vaše veze sa vašim „pravim ja“. Postajete previše opterećeni materijalnim uspehom, te zanemarujete svoje duhovne i moralne vrednosti. Vašem duhovnom “JA’’ je potrebno više mira i zadovoljstva u emocionalnom aspektu vašeg života.

Ovaj san je simbol da vam je potrebno da se više upustite u stvari koje će vas ispuniti u emocionalnom i duhovnom aspektu. Potrebno vam je mira i spokoja, te se fokusirajte više na to, umesto na materijalnu dobit.

Advertisements

Sanjati grupni ples

Ovaj san ukazuje na povezanost vaše grupe, i na harmoniju koja vlada u toj grupi. Ukoliko su tu bile i vaše kolege sa posla, onda san ukazuje i na dobar način timskog rada. Ovaj san je usko povezan sa vašom potrebom da budete deo nečega, nekog jedinstva. San može ukazivati na vašu mentalnu fleksibilnost prilikom rada na zajedničkim projektima u kojima se svačija ideja poštuje.

Sanjati erotski ples

Ukoliko ste sanjali da plešete „prljavi“ ples, taj san obično znači da imate želju da svoj seksualni život začinite. Moguće je da vam je trenutna situacija dosadila, te su vam promene potrebne.

Sanjati časove plesa

Ovaj san se tumači kao znak vaše potrage da budete fleksibilniji u pristupu koji imate na život. Potrebno je da budete otvorenijeg uma i shvatanja kako bi mogli da se prepustite novim iskustvima i kako bi stekli novi način gledanja na život.

Budite otvoreni svemu što život može da vam ponudi. Radite na sebi, improvizujte kada ne znate šta ćete, budite brzopleti, kreativni, nije sve u vašoj kontroli, uživajte, to je jedini način da steknete uspeh i napredujete.

Držati se zastarelih ideala može biti samo kočnica i smetnja u vašem životu. San ukazuje na to da ste vi otvorena osoba koja voli avanture, pozitivni ste i volite da isprobavate razne stvari. Niste neko ko se plaši novih stvari, vi ste neko ko uživa u tome. Time i privlačite ljude oko sebe.

Advertisements

Moguće je da pokušavate da uradite nešto novo, započnete neki novi posao, ili prosto učite neke nove veštine u kojima ćete uživati i od kojih ćete imati i finansijske dobiti. Dosta vam je monotonije, vreme je za promene. Spremni ste za korak napred i promene koje ćete napraviti, ispostaviće se da je ta promena nešto najbolje što ste mogli da uradite za sebe i svoj život.

Sanjati učitelja plesa

Ovaj san znači da ćete zanemariti stvari koje su vam bitne, i probleme pa čak i obaveze koje su pred vama kako bi potražili lično zadovoljstvo.

Sanjati da plešete na zabavi

Ovaj san je znak vaše želje da zapravo odete negde i zabavite se. Nemate dovoljno vremena za tako nešto, a želite da odete, te ste zbog toga sanjali o tome. Međutim, ovaj san ima i druga tumačenja koja su povezana na nekom dubljem nivou sa vama.

Ukoliko ste sanjali da plešete na zabavi i da pritom uživate u tome, a svuda oko vas su poznata lica, taj san znači da vam vaši prijatelji nedostaju i da želite da budete bliži sa njima. Moguće je da ste upoznali osobu koja je pridobila vaše interesovanje, te želite da je bolje upoznate.

Takođe, moguće je da ćete uskoro upoznati nekoga kome ćete vi privući pažnju, te će se ta osoba zainteresovati za vas. Ali ukoliko ste se osećali usamljeno tokom sna, onda je to znak vašeg osećaja da nigde ne pripadate. Moguće je da niste baš u najboljim odnosima sa vašim kolegama. Duboko u sebi želite ono što i svi, da budete voljeni i prihvaćeni onakvi kakvi jeste.

Advertisements

Sanjati egzotični ples

Sanjati egzotični ples može ukazivati na vašu potrebu da se oslobodite, bez ikakve brige kako će drugi ljudi reagovati na to.

Sanjati da plešete valcer

Taj san je simbol vaše staloženosti i samouverenja. Vi ste osoba koja veruje sebi i svojim sposobnostima, te vam ne pada teško da prihvatite teške izazove. Ostajete hladne glave kada je to najteže, te zbog toga možete uvek da donesete mirnu i staloženu odluku. Racionalno i objektivno.

Sanjati da plešete na ledu

Ovaj san je znak vaše potrebe za emocionalnom podrškom, pogotovo kada se nalazite u stresnim situacijama. Potrebno je da budete emocionalno zreliji. Moguće je da vam osoba koju volite sprema iznenađenje u bliskoj budućnosti. San vam takođe šalje snažnu poruku, živite u momentu. Ostavite da stvari idu svojim tokom, sve će doći na svoje mesto i bez vašeg mešanja.

Sanjati da plešete salsu

Ovaj san ukazuje na vaš umor od monotonog života, potrebno vam je malo zabave i uzbuđenja u životu. Uvek tražite nešto novo, vi ste osoba koja voli avanture, te zbog toga monotonija i rutina nemaju mesta u vašem životu. Ovaj san takođe može biti simbol vaše strasti, uživate u prepuštanju, u životnim užicima. Idete u smeru u kom vetar duva, prepuštate se da vas on vodi.

Sanjati ples – simbolika

Plesanje je miks komunikacije i umetnosti. Ples ne čine samo pokreti, već ples ima mogućnosti da prenese vaše najdublje želje i emocije. Značenja koja su povezana sa plesom u snu mogu se kretati od najjednostavnijih do najkompleksnijih tumačenja. Simbol plesa u snu može biti samopouzdanje, ili vaše lično osnaživanje.

Advertisements

Sanjati o plesu može biti simbol vaše jačine i hrabrosti, imate kontrolu nad svojim životom i samoća vam ne smeta. Naprotiv vi uživate u sopstvenom društvu, to vam pruža osećaj slobode i kontrole.

Ukoliko ste sanjali da plešete sami, taj san znači da vam prija izolovanost. Sklanjate se od negativnih ljudi, dobijate više prostora da se izrazite, osećate se slobodnije i autentičnije. Sanjati ples je pozitivan znak, simbol je predstojećih dobitaka i nekih svečanijih događaja u vašem životu.

Ples takođe može biti simbol vaše transformacije koju ćete doživeti u romantičnom pogledu, i ulaskom novih prijatelja u vaš život. U materijalnom kontekstu, san o plesu se takođe može odnositi na finansijsku dobit.

Pred vama je moguća promocija, kao i uspeh u poslovnom polju. Imali ste izazovan projekat i dobro ste se pokazali u njemu, te vam je reputacija još bolja nego ranije. Snovi o plesu se mogu povezati sa vašim načinom izražavanja i komunikacije koju imate sa drugima.

Sanjati o plesu sugeriše na vašu iskrenost. Vi ste otvorena osoba koja nema problema sa ispoljavanjem svojih emocija i mišljenja.

Advertisements

Ukoliko sanjate da vas je neko prekinuo dok ste plesali, ili ne želite da plešete, onda je ovaj san znak da je potrebno da poradite na vašim veštinama komunikacije. Krijete svoja mišljenja i teško vam pada da se izrazite.

Posledica toga je da vas ljudi često potcenjuju ili uopšte ne shvate. Dolazite do nesporazuma te im teško pada da shvate vaše postupke, a to može uticati negativno na vašu reputaciju.

Plesati u snovima može biti simbol sreće i radosti. Značenje sna bi bilo da ste vi u ovom trenutku zadovoljni sobom i onim što ste nedavno stekli. Sve teče po planu, te smatrate da nema potrebe da se mešate ili išta menjate.

Ovaj san je simbol vašeg zadovoljstva vašim trenutnim životom. San se takođe može odnositi na vaša osećanja pobede ili sreće zbog postignuća u vašem životu. Konačno je primećen vaš trud i rad, i shodno tome nagrađen. Prevazišli ste razne prepreke, vodili razne bitke, te ste ponosni na sebe što ste konačno uspeli.

Dakle, ples u snovima može biti vaš način slavlja i svečanosti jer ste uspešno rešili probleme i napredovali. Zaključak bi bio da snovi o plesu nose pozitivne konotacije, uglavnom su simbol sreće, radosti i slavlja.

Advertisements

Ovaj san je simbol vašeg samopouzdanja, hrabrosti, jačine, pobede, uspeha i sreće. Sve ste to sami stekli i uspeli. San o plesu može da simbolizuje i vašu želju za slobodom. Želite da se slobodno izrazite i uvek kažete ono što mislite, imate potrebu da izgradite snažne veze sa ljudima u vašoj blizini.

Advertisements
Advertisements