Šta znači sanjati prase?

Prase u snovima predstavlja poboljšanje i napredak koji možete očekivati u najskorije vreme.

Advertisements

Poboljšanja u bliskoj budućnosti mogla bi se odnositi na finansijsku situaciju, kao i dolazak povoljnih životnih okolnosti.

Prasad u snovima pojavljuje se u različitim kontekstima koji se odnose na mnoge segmente Vašeg života, prenoseći značajne informacije.

San u kome ste usanjali prase može se odnositi na sebičnost, pohlepu, gramzivost, neurednost, ali i na prekomernu toleranciju.

Ovakvi snovi takođe mogu označavati i osobu iz Vašeg života koja poseduje osobine slične gore navedenima.

Snovi u kojima se pojavljuje prasad, ljubiteljima prasadi mogu biti upozorenje na njihove krive stavove o nekim ljudima ili situacijama.

Ukoliko ste sanjali prase, postoji mogućnost da stvari suštinski i nisu onakve kako ih Vi doživljavate. Osim toga, prase je takođe i znak da u će u Vašem životu nastupiti promene.

Kada sanjate dobro ugojeno i zdravo prase, to znači da možete očekivati pozitivne promene na poslovnom planu, a Vaš uspeh će biti još veći i značajniji ako ste sanjali više od jednog praseta.

Sanjanje jednog praseta predstavlja neki dodatni, ali ne preveliki dobitak na koji niste računali. Isto tako, prasad u snovima nagoveštava dolazak boljih vremena i okolnosti koje će Vam ići u prilog.

Bilo bi izuzetno korisno da pametno iskoristite sve prilike koje Vam se ukažu, jer je dolazak nove šanse neizvestan.

Sanjati da prodate prase

San u kome prodajete prasad ima pozitivno značenje, jer pokazuje da ćete uskoro doći do onoga što je već dugo predmet Vaših želja, ali tek nakon uloženog truda i energije.

Advertisements

San može značiti i da ćete se uskoro dočepati nečega o čemu ste maštali, a to bi moglo biti novo vlasništvo nad nečim.

Da bi se ovo realizovalo, nemojte štediti svoje napore i lična ulaganja, jer samo tako možete doći do cilja.

Sanjati da jedete prasetinu

Sanjati da jedete prasetinu ima uglavnom negativno značenje i poručuje da bi uskoro neko od Vaših najbližih mogao imati zdravstvenih problema.

Isto tako, ovaj san ukazuje i na potrebu da se sa više obzira ophodite i nastupate prema ljudima.

Sanjati puno prasadi

San u kome vidite mnogo prasadi jeste znak upozorenja, jer postoji mogućnost ugrožavanja Vaših međuljudskih kontakata.

Trebali biste više pažnje usmeriti na svoju komunikaciju i odnose sa ljudima i nastupati sa Više poštovanja i uvažavanja.

Ako ste imali ovakav san, shvatite ga kao simbol gubljenja ugleda kod ljudi sa kojima ste u bliskoj vezi.

Sanjati mrtvo prase

Snovi o mrtvim prascima najavljuju dolazak materijalnih poteškoća kao posledicu loših i nepromišljenih poslovnih ulaganja.

Ovaj san je simbol dolaska lošeg perioda za Vas, ali on neće biti dugotrajan.

Istovremeno, ova promena će biti i Vaša provera koliko ste sposobni da podnesete naporan rad. Ako ovaj test uspešno svladate, pružiće Vam se šansa za uživanje i zadovoljstvo.

Advertisements

Sanjati mrtvo prase može se tumačiti i kao pokazatelj potrebe da dobro analizirate kako prijateljske, tako i ljubavne odnose.

Ukoliko u tom kontekstu postoje konflikti, bilo bi dobro da ih se otarasite kako bi sebi stvorili mogućnost mirnog života.

Sanjati da ste ubili prase

Ukoliko sanjate da ubijate prase, nema potrebe da brinete, jer uprkos surovom postupku, ovaj san ima pozitivno značenje.

San se može odnositi na ogromnu finansijsku dobit od unosnog posla ili dobijanje nagrade zbog dobrog poslovnog ulaganja.

Sečenje praseće glave u snu uglavnom ima negativno značenje. Bilo bi dobro da budete oprezni kako biste izbegli povrede i ozlede.

Advertisements

Sanjati da ste prasetu odsekli glavu može biti poruka da ćete uskoro doživeti razočaranje ili gubitak. Ako se ovakvi snovi ponavljaju određeno vreme, trebali biste obratiti više pažnje na njih.

Ovakav san može predstavljati i opasnost u skorijoj budućnosti, pa svakako imajte to na umu i izbegavajte rizične okolnosti.

Kada sanjate da je prasetu glava krvava, to je upozorenje da nećete uspeti realizovati Vaše planove, zbog čega ćete biti duboko razočarani.

Sanjati bolesno ili mršavo prase

Kada sanjate neuhranjeno i bolesno prase, to je refleksija negativnih osećanja i najava neprijatnih događaja u najskorije vreme.

Ovaj san je simbol tuge i razočarenja koje se može odnositi na Vama bliske ljude iz prijateljskog ili porodičnog kruga.

Sanjanje praseta nezdravog izgleda je simbol mogućeg konflikta na radnom mestu koji neće dovesti do ozbiljnih posledica i imati značajniji uticaj.

Pojavljivanje izgladnelog praseta u snu, može biti znak loše materijalne situacije ili porodičnih problema oko dece i najbližih članova.

Ipak, ove znakove ne treba smatrati ključnima i od presudnog značaja, jer će se uz malo energije i volje situacija razrešiti na najbolji mogući način.

Kada sanjate da ste se susreli sa neuhranjenim prasetom, to simbolizuje razočaranje na finansijskom i biznis polju.

Advertisements

Postoji i zamensko tumačenje u vezi ovog sna, a to je pojavljivanje sukoba i razmirica sa kolegama ili svađa u porodičnom krugu.

Sanjati da neko ubije prase

Kada u snu gledate nekoga dok ubija i kasapi prase, to je simbol znatiželje koja se odnosi na Vašu želju da budete upućeni u sve ono što će Vam se dešavati u budućnosti.

Utrošićete mnogo dana i energije u pokušajima da odgonetnete šta Vam donosi budućnost

Sanjati debelo prase

Kada sanjate debelo prase, to je simbol dolaska bolje materijalne situacije u kojoj ćete uspeti značajno uvećati svoje bogatstvo. Ovaj san je znak uspeha i radosti.

Možete se opustiti jer dolazi dobro vreme za Vas, za Vašu porodicu i prijatelje kojima ćete rado pomagati. Isto tako, ovaj san je simbol novih biznis mogućnosti i vrednih poslovnih ugovora.

Advertisements

Sanjati veliko prase

Sanjati veliko prase poruka je o dolasku dobrih promena. Isto tako, ovaj san može se odnositi na nezadovoljstvo Vašim fizičkim izgledom zbog viška kilograma sa kojim se borite.

San u kome se pojavljuje veliko prase poručuje da u skorije vreme možete očekivati dugo željeni posao kao nagradu za lojalnost i angažovanje.

Sanjati krmaču sa prasadima u daljini

Kada sanjate krmaču koja brine o svojim prasićima i koja je prilično udaljena od Vas, to je simbol dolaska sreće i radosti u budućim danima i poslovima koje planirate.

Postoji velika mogućnost za postizanje nečega izuzetno velikog i značajnog na poslovnom planu, pa Vam predstoji stabilno vreme na kome će Vam zavideti.

Potrebno je naglasiti jednu stvar, da biste iskoristili velike mogućnosti koje će Vam se pružiti, trebali biste pre svega obratiti pažnju i dati sve od sebe da poslove otpočnete najbolje što možete.

Advertisements

Nemojte smetnuti s uma da je ovaj san simbol napretka i novih poglavlja u životu.

Sanjati da ste hranili prase

Kada u snu hranite i brinete o prasetu, to je uglavnom pozitivan znak. Ovakav san pokazuje sve Vaše dobre i uspešne životne pokušaje koji će dovesti do realizacije Vaših planova.

Ukoliko Vam u snu prase jede iz ruke, to označava Vašu nepokolebljivost da istrajete u zacrtanim ciljevima. Kada prase odbija da jede, to je predskazanje sukoba u bliskoj budućnosti.

Snovi o hranjenju prasadi trebali bi Vas usmeravati u pozitivnom pravcu i uticati na Vas da pokrenete životne promene.

San u kome hranite prase, jasno poručuje da ne trebate brinuti oko ostvarenja Vaših snova, jer će se oni ostvariti čak i onda kada niko ne veruje u Vas.

Advertisements

Hranjenje praseta u snu otkriva i još jednu stranu Vaše ličnosti koja se odnosi na racionalno raspolaganje novcem zbog bolje budućnosti Vaše porodice.

Snovi o hranjenju praseta imaju dobro i pozitivno značenje i znak su dobre materijalne situacije i dolaska izobilja u Vaš život.

Kada sanjate da prasići jedu iz Vaše ruke, to je simbol uspeha do koga ćete doći zahvaljujući samo vlastitim sposobnostima, a kada odbijaju hranu, to je znak sukoba i konflikata.

Sanjati da vas je prase ugrizlo

Ukoliko Vas u snu ugrize prase, to znači da ste u periodu kada vodite unutrašnju borbu sa svojim najskrivenijim porivima i neobuzdanim zahtevima zbog kojih biste se mogli naći u rizičnim i štetnim situacijama.

Advertisements

U tom kontekstu, ovaj san Vam prenosi poruku da je nužno da preduzmete sve mere opreza i svoje želje i postupke uskladite sa realnim očekivanjima, pre nego se nađete u potencijalno opasnim situacijama i izgubite konce iz svojih ruku.

Ovakav san može biti i simbol da ste izigrani i zloupotrebljeni od onih kojima ste slepo verovali i kojima ste nesebično pomagali u teškim situacijama.

Isto tako, ovaj san može označavati i dolazak problema na porodičnom nivou zbog kojih ćete propustiti mnoge stvari, jer ćete biti preokupirani ličnim nevoljama i poteškoćama.

Ovakvi snovi uglavnom se odnose na one osobe iz Vašeg okruženja koje bi rado da Vas povređuju, uprkos činjenici da ste do sada mnogo za njih uradili, pa otuda i često korišćena poslovica “grize ruku koja ga hrani.“

Kada sanjate da Vas je prase ugrizlo, to je simbol iskorišćavanja od strane neke osobe.

Advertisements

Sanjati da pričate sa prasetom

San u kome razgovarate sa prasetom je poruka o skorom venčanju na koje ćete biti pozvani, pa biste već mogli otpočeti pripreme za put i tu svečanost.

Sanjati da ste bili okruženi prasadima

Kada sanjate da ste okruženi velikim brojem prasadi, to je simbol koji najavljuje susrete koje bi najradije izbegli.

Moguće je da ćete biti u situaciji da budete prisiljeni da provodite vreme sa ljudima koji nisu po Vašoj meri, ali ova situacija bi ipak mogla biti od velikog značaja za ostvarenje nekih Vaših biznis planova i želja i doneti Vam korist.

Sanjati malo prase

Kroz san u kome sanjate malo prase govori Vam se da obratite pažnju na osobe kojima ste nesebično pružali pomoć u teškim vremenima, jer imaju namerru da Vas zloupotrebe.

Sanjati da ste jahali prase

Sanjati da jašete prase, simbol je mogućnosti da budete sudionih nekih vrlo neuobičajenih radnji i ekscentričnog ponašanja.

Advertisements

Sanjati blatnjavo prase

Snovi u kojima vidite prase kome je telo potuno prekriveno blatom, predstavljaju tračeve koji se šire o Vama. Trebali biste biti obazrivi i obratiti pažnju na ono šta drugi pričaju o Vama.

Moguće je da ćete biti glavni akter u glasinama zbog Vašeg ponašanja, a to bi moglo uticati na Vašu reputaciju i ugled.

Sanjati da ste milovali prase

Sanjati da milujete prase označava Vaše nastojanje da u što kraćem roku dođete do značajnog novčanog iznosa.

Ovo neće dati očekivane rezultate, jer da biste nešto ostvarili potrebno je da uložite napor i energiju, a ništa ne dolazi bez truda.

Sanjati krvavo prase

Sanjati krvavo prase, govori o Vašoj spremnosti na borbu sa bilo kojom neuspešnom situacijom vezanom za Vaš posao, o spremnosti na neuspeh i razočaranja koja možete doživeti na tom polju.

Advertisements

Zbog ovakvog stava ostaćete nepokolebljivi u borbi za cilj, sve dok ne ostvarite zacrtano.

Sanjati da ste lovili prase

Kada sanjate da u snu lovite prase, pripremite se na gubitak bliske osobe ili nekoga iz porodičnog kruga, jer ćete biti zatečeni događajem.

Sanjati da ste kupali prase

Kada sanjate da kupate prase, to je poruka o velikim novčanim sredstvima koja Vas očekuju u bliskoj budućnosti.

Ovo je dobitak na koji niste računali, pa ćete biti vrlo iznenađeni, jer će nagrada doći kao posledica srećnih događaja, a ne Vašeg rada.

Zahvaljujući faktoru sreće obezbedićete novčana sredstva i kapital.

Advertisements

Sanjati prljavo prase

Sanjati prljavo prase ima negativno tumačenje, koje se odnosi na loš odnos sa emotivnim partnerom, jer Vam on ne iskazuje onoliko poštovanja koliko smatrate da ste zaslužili.

Prljavo prase u snovima poručuje da Vi zaista zaslužujete više uvažavanja od strane partnera, ali da postoje i oni ljudi koji na Vas ne gledaju dobronamerno.

Sanjati crno prase

Posmatrati u snu crno prase je simbol dolazećih problema sa zdravljem.

Ovo se može odnositi na Vas lično ili na nekoga Vama bliskog čije bi zdravstveno stanje u nadolazećem periodu moglo biti ozbiljno ugroženo.

Advertisements

Sanjati da vas je prase napalo

Kada sanjate da ste napadnuti od strane praseta, to je poruka da ste umorni i napeti, te da je krajnje vreme da uzmete odmor.

Isto tako, ovaj san Vam šalje poruku da je neophodno da deo vremena posvetite sebi i svojim najbližima i da menjate obrasce svakodnevnice.

Osim toga, odnosi se i na Vašu želju da izbegnete odgovornost.

Verovatno ste preopterećeni i umorni od svakodnevnih stresnih situacija, zato bi bilo dobro da se bez razmišljanja povučete na neko vreme.

Ako Vas je u snu napalo prase, to se odnosi na ljude iz Vašeg realnog života koji imaju ovakve namere, a postoji mogućnost da ste ih Vi sami izazvali na ovakve postupke.

Kada imate san u kome prase ulazi u Vašu kuću i napada Vas, to je poruka da biste u skorije vreme mogli biti u problemima i prisiljeni da se preselite.

Nema potrebe da paničite, jer će se situacija ubrzo povoljno rešiti.

Sanjati svinju sa prasićima

Kada sanjate svinju sa njenim prasićima, takav san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na sreću koja Vam predstoji.

Postoji velika šansa za početak novih poslovnih poduhvata koji će Vam omogućiti rast kapitala i finansija.

Advertisements

Sanjati belo prase

Ako ste usanjali belo prase, to je izuzetno loš znak i predstavlja smrt. Velika je verovatnoća da će neko iz kruga Vaše najbliže porodice ili uskog kruga prijatelja preminuti.

Sanjati povređeno prase

Ako se u Vašim snovima pojavi prase koje je povređeno, to se tumači kao Vaš avanturistički duh koji Vas tera da upoznajete nove predele, a Vaša želja će se ubrzo i ostvariti.

Sanjati prase u vašoj kući ili stanu

Ukoliko ste sanjali da Vam je prase u kući, nemate razloga za brigu, jer to znači da ćete u skorije vreme ostvariti svoje poslovne planove i za to biti nagrađeni značajnim novčanim sredstvima.

Usanjati ovaj san znači i da ubrzo dolazi do poboljšanja zdravstvenog stanja nakon bolesti koja Vam je dugo ometala svakodnevni život, kao i materijalnog statusa.

Još jedna poruka ovog sna jeste da postoji mogućnost da doživite uvredu i omalovažavanje od Vašeg emotivnog partnera ili neke druge osobe iz najbližeg okruženja.

Sanjati da prase jede iz vašeg tanjira

Ukoliko Vam se u snu pojavilo prase koje jede iz vašeg tanjira, to je poruka i znak koji ukazuje na Vašu proždrljivost, jer Vi zapravo i u stvarom životu imate običaj da jedete više nego što Vam je potrebno.

Postoji mogućnost da ne posedujete prehrambenu kulturu i da nikada niste ni bili uobročeni, pa vrlo sirovo i pohlepno nastupate kada je hrana u pitanju.

Ovakav nastup mogao bi imati uticaja i u nekim drugim segmentima života.

Sanjati da prase plače

Kada Vam se u snu pojavi prase koje plače, to je upozorenje na dolazak loših vesti koje će doneti suze, nesreću i tugovanje.

Sanjati da prase cvili ili rokće

San u kome sanjate da prase rokće ili cvili, nema pozitivno značenje, jer Vam predstoji dobijanje nepovoljnih informacija, najverovatnije vezanih za prijatelja sa kojim niste bili dugo u kontaktu, a koji je spreman da Vas povredi.

Advertisements

Ako u snu čujete da prasad cvili, očekujte dobijanje loših vesti zbog kojih ćete se osećati neprijatno i iznevereno.

Ovakva vest će stići od ljudi koje poznajete ili sa kojima ste u bliskoj vezi, a ti ljudi su od Vas prilično udaljeni i ne živite u istom mestu.

Sanjati da kuvate živo prase

Kada sanjate da kuvate živo prase, to je simbol promene i metamorfoze koja Vam se desila.

Ta promena je olakšavajuća, jer ste konačno shvatili da je nužno oslobađanje od ružnih i nepotrebnih stvari iz Vašeg života.

Sanjati da iznenada naletite na prase

Kada sanjate da iznenada naletite na prase, to nije dobar simbol. San govori da ćete u najskorije vreme biti izloženi teškim danima i osećaju razočaranja i izneverenosti.

Uopšteno, sanjati da ste naleteli na prase ili iznenadno pojavljivanje praseta, uglavnom je znak lošeg ishoda.

Postoji velika mogućnost za događaje koji će Vas duboko uznemiriti i doneti mnogo problema i nesanice.

Sanjati da imate lik praseta

Ako ste u snu videli da se Vaše lice transformisalo i ima lik praseta, to je znak da ćete se naći u situaciji koja će biti test iskušenja, jer prasad i svinje simbolišu sebičnost, egoizam i gramzivost.

Naći ćete se na ispitu Vaših vrednosti o kojima će ovisiti bogatstvo i status, ali će Vam proraditi savest i sputati Vas uradite neke nemoralne stvari.

Ovo se može odnositi na pojedine ponude u vidu novca, putovanja na daleke i egzotične predele ili neke druge pogodnosti u zamenu za usluge koje su povezane sa prodajom tela i uživanjem u nagonima i strastima.

Advertisements

Zamensko objašnjenje jeste da je ovo borba na individualnom nivou, jer postoji mogućnost dileme i opravdanosti u dotadašnja davna uverenja, što Vam može izazvati unutrašnje konflikte i frustracije.

Sanjati praseću glavu na tanjiru

Ako Vam se desi da sanjate glavu od praseta na tanjiru, nema mesta za zabrinutost, jer Vas ovaj san samo usmerava na Vašu podsvest i na sve ono što ste u poslednje vreme potisnuli zbog Vaše nespremnosti da se sa tim suočite.

Ovaj san može biti dobar simbol koji Vam govori da postoji velika šansa za realizaciju  neostvarenih i nezavršenih poslova.

Ponekad, sanjanje ovakvog sna poručuje da možete odahnuti, jer ćete dobiti materijalnu pomoć uticajnih ljudi i osigurati se u finansijskom smislu.

Uglavnom, ni jedan segment ovakvih snova nema negativno značenje, već je samo opomena da je potrebno da budete prisutni i koncentrisani na dešavanja oko Vas.

Ovakav odnos prema stvarima je izuzetno važan kako biste završili započete poslove i obaveze i mogli se potpuno posvetiti onome što dolazi.

Sanjati da ste vi prase

Kada sanjate da ste prase, to je znak da biste se uskoro mogli naći u emotivnom rasulu kroz koje ćete prolaziti određeno vreme.

Bićete prisiljeni da se suočavate sa velikim brojem destruktivnih emocija kao što su anksioznost, depresija, tuga i ljutnja.

Sanjati da se prase pretvorilo u čoveka

Ukoliko ste sanjali da se prase pretvorilo u čoveka, to govori da ćete se u skorije vreme naći u situaciji za čije rešavanje će Vam biti porebna pomoć drugih ljudi.

Advertisements

Možda ćete biti prisiljeni da se obratite državnim organima, zvaničnim institucijama, agencijama ili službama kako biste dobili neophodnu pomoć.

Sanjati prasad (za slobodne žene)

Ukoliko prase sanja žena koja nije u bračnoj zajednici, to bi mogla biti poruka o nadolazećem venčanju i stupanju u brak.

Još jedna stvar koja ide u prilog ovome tumačenju jeste značajan detalj, odnosno muški pol praseta.

Sanjati prase – simbolika i ostala značenja

Činjenica je da su svinje inteligentne životinje i predmet obožavanja mnogih ljudi, a s obzirom na njihovu plodnost, čak se u nekim kulturama smatraju božanstvom.

U zavisnosti od pojedinačnog verovanja, snovi o prasićima i svinjama mogu biti istovremeno i pozitivnog i negativnog značenja.

Između ostalog, pojavljivanje prasadi u snovima može se tumačiti i kao prenošenje važne i značajne poruke koja će Vam biti u životu od ključnog značaja.

Sanjati prase kao simbol radosti i bogatstva

Poznata je činjenica da u pojedinim kulturama koje izdižu značaj ove životinje, neretko se ističu njeni simboli ili figure, jer se smatra da prasci privlače radost i materijalno bogatstvo.

Oni takođe simbolizuju pozitivna dešavanja, ogromna novčana sredstva i napredak, kako u finansijskom, tako i na ličnom nivou.

Sanjati prase kao simbol harmonije i emotivnih odnosa

Zbog činjenice da su prasci vesele i razdragane životinje, ljudi im rado iskazuju ljubav.

Vezano sa ovim, kada se pojave u snovima predstavljaju elementarna osećanja koja imate prema nekome ili su odraz Vaše želje za ostvarenjem uspešnog emocionalnog kontakta.

Advertisements

Prase u snovima takođe može simbolizovati harmoničan brak ili novi emotivni odnos koji je na pomolu.

Prasad mogu biti i oličenje čednosti, naivnosti i istine u životu, pa ćete se možda i zapitati da li Vas neko ili nešto mami i privlači.

Sanjati prase kao simbol novog životnog ciklusa

Veliki broj književnih dela i filmskih ostvarenja vežu prasad sa nežnošću i umiljatošću bebe.

Zbog toga, postoji mogućnost da se ovaj san vezuje za potencijalni novi početak Vašeg bitisanja i otpočinjanje novog životnog ciklusa čijem ostvarenju može doprineti rođenje bebe ili neka nova šansa.

Snovi ove vrste najčešće imaju dobru konotaciju i vezuju se za pozitivne stvari u Vašem životu. U nekim slučajevima, mogu predstavljati i Vaše težnje da krenete ispočetka ili započnete nove stvari.

S obzirom da za prase Važi da je jedno od inteligentnijih životinja, snovi u kojima se ono pojavljuje mogu govoriti da ćete naučiti neke nove stvari ili da imate želju da dođete do novih saznanja sa kojima ćete uspešno početi nešto.

Sanjati prase kao simbol umanjenja sopstvenih kvaliteta

Pojava prasadi u snovima nekada može i imati negativnu konotaciju. Iako prase uglavnom govori o lepim osećanjima, nekada može biti oličenje posramljenosti ili umanjenja sopstvenih kvaliteta.

Stoga, ovakvi snovi predstavljaju lične interese, gramzivost, sebičnost i beskrupuloznost. Veliki broj ljudi na prasad gleda kao na aljkava stvorenja.

Moguće je da Vas ovi snovi pozivaju da se trgnete i postanete svesni da ste previše egoistični. Možda ste mrzovoljni i često negativni, pa su ovi snovi pokazatelj toga.

Nekada prase u snovima može biti i oličenje Vaše svojeglavosti.

Advertisements

Činjenica je da drugačije kulture mogu imati tumačenja o ovim snovima koja se razlikuju, ali mi smo Vam dali par osnovnih poruka za koje se veruje da snovi o prasadi nose.

Advertisements