Šta znači sanjati prijatelja ili prijateljicu?

Prema persijskom verovanju prijatelji u snu predskazuju težak period pun problema, tuge i patnje. Na zapadu se smatra da ovakav san znači sukob sa osobom koju ste sanjali.

Advertisements

Međutim, nije sve tako crno ili belo, i prijatelj u snovima može biti i jako dobar znak. Zato je jako važno, kao i prilikom tumačenja drugih snova, da zapamtite sitnice i kako ste se osećali tokom sna.

Ukoliko u snu primite prijatelja u kuću, moguće je poboljšanje nekih narušenih odnosa, ali i unapređenje na poslu. Takođe, prijatelj u snu je na neki način i pokazatelj Vaše prošlosti i uz pomoć ovog sna možete uočiti da li ste nešto pogrešili.

Preispitajte svoje odnose sa bliskim ljudima, a posebno sa osobom koju ste sanjali. Moguće je da Vam je odnos zapao u neku vrstu krize. Ovaj san Vam može pomoći da tu krizu i prebrodite.

Osim toga, prijatelji u snu ukazuju na posetu osoba koje niste odavno videli. Moguće je da ćete obnoviti neko staro prijateljstvo iz detinjstva.

Zagrljaj sa prijateljem u snu simbolizuje dobre vesti i dobitak u bliskoj budućnosti. Ukoliko ste ponosni na svog prijatelja, znači da se nadate nečemu što će se uskoro ostvariti. Prijatelj u snu Vam može ukazati i na neke greške koje treba da uočite i ispravite.

Ako ste ceo san proveli u društvu prijatelja možete da očekujete novčani dobitak i poboljšanje zdravlja, kako fizičkog tako i psihičkog. Osećaćete se poletno i veselo i spremno da pomerite planine.

Ukoliko ste sanjali da je neko od Vaših prijatelja bolestan, naći ćete se u opasnosti, ali će Vam neko pomoći da izbegnete najgori scenario. Ako je prijatelj u snu smiren i nasmejan, očekujte lepe vesti od te osobe.

Postoji i loše tumačenje snova sa prijateljima. Ukoliko u snu vidite uznemirenog prijatelja, moguća je neka bolest.

Videti prijatelja na velikoj nadmorskoj visini znači da Vam prijatelj verovatno radi iza leđa, a ako ste videli prijatelja na maloj nadmorskoj visini, to znači da Vi zapostavljate bitne ljude u svom životu zbog osećanja superiornosti.

Ako se u Vašem snu prijatelj prikazuje u obliku životinje, neki Vaši neprijatelji rade na tome da Vam naruše odnose sa porodicom i prijateljima.

Advertisements

Obratite pažnju i na odeću koju Vaš prijatelj nosi. Ako je u pitanju odeća svetlih boja očekujte lepe vesti, a ako je odeća tamna, vaši prijatelji nešto kriju od Vas.

Zaljubiti se u prijatelja u snu simbolizuje novu ljubav koja će vam veoma prijati i koja će biti mirna i lepa. Ako ste sanjali prijatelja koji je trenutno negde daleko, znači da mu je potrebna Vaša pomoć. Stupite u kontakt sa njim.

Sanjati svađu sa prijateljem ili prijateljicom

Ukoliko ste sanjali da se svađate sa nekim od prijatelja to nije dobar znak i moguće je da ćete zanemariti neke prijatelje zbog poslovnih i ličnih obaveza. Oni se mogu osećati jako povređeno zbog toga.

Ovo može doprineti narušavanje odnosa u čitavom Vašem društvu ili porodici i stvoriti lošu atmosferu. Osim toga, moguće je i da je vaše prijateljstvo lažno i da Vas neko od prijatelja iskorišćava. Zbog toga se možete naći u neprijatnoj situaciji ili čak i opasnoj situaciji.

Sanjati da pričate sa prijateljem

Setite se detalja sna u kome ste razgovarali sa prijateljem. Pokušajte da zapamtite osećanja koja su Vam se javila. Ako je razgovor bio brz i pun smeha, znači da ste takvi prema ljudima u stvarnosti i da Vas oni doživljavaju kao veselu osobu.

Međutim, ako ste u snu tokom razgovora osetili neka negativna osećanja, ili ste bili ljuti, vreme je da poradite na svojem strpljenju. Moguće je da se nešto što iščekujete ne dešava. To ne znači da treba da dignete ruke već da vežbate da budete strpljivi.

Sanjati bolesnog prijatelja

Prijatelj koji je u snu bolestan može ukazivati na stvarne zdravstvene probleme koje on ima na javi. Budite spremni da pomognete ukoliko je potrebno. Osim toga, sanjati bolesnog prijatelja može simbolizovati i Vaše zdravstvene probleme u narednom periodu.

Pored toga, razmislite o svom temperamentu. Možda previše burno reagujete na ponašanje drugih osoba. To Vas često dovodi do sukoba sa drugim ljudima, a da zapravo kasnije shvatite da nemate baš razloga za takve burne reakcije.

Sanjati srećnog prijatelja

San u kome ste videli srećnog prijatelja, znači da Vas očekuje susret sa nekim dragim osobama, a najverovatnije sa nekim prijateljem iz detinjstva koji Vam je nekada mnogo značio.

Sanjati da ste spavali sa prijateljem ili prijateljicom

Sanjati seks sa prijateljem verovatno znači da Vas ta osoba privlači i u stvarnom životu. Moguće je da još niste ni svesni te privlačnosti, ali i te kako znate da se jako dobro slažete i da biste bili odličan par.

Advertisements

Osim toga, moguće je i da ste saznali nešto jako lično o Vašem prijatelju, ili Vam je on sam to rekao, ili ste, pak, Vi ti koji žele da podele neku tajnu ili nešto intimno o sebi.

Uzajamnim deljenjem tajni jačate vaše prijateljstvo. Na taj način postajete još bliži jedno drugom i vaša veza će dostići neki viši nivo. Simbol ojačanog prijateljstva i produbljene veze može biti upravo seksualni odnos koji ste sanjali. Takođe, verovatno se na neki način divite osobi koju ste sanjali ili se ugledate na nju.

Sanjati tužnog i razočaranog prijatelja

Tužan, razočaran i snužden prijatelj u snu simbolizuje neku iznenadnu bolest u bliskoj budućnosti. Ako ste se u tom snu i rukovali, očekujte prekid kontakta sa nekom osobom čiju ćete vrednost i značaj uvideti tek nakon što je izgubite.

Moguće je i da je prijatelj kojeg ste sanjali trenutno u veoma teškom životnom razdoblju i da mu je potrebna podrška više nego ikad. Pozovite ga ili prošetajte zajedno negde u prirodu.

Ovakvi snovi se javljaju uglavnom kada imate jako blizak odnos sa nekim od prijatelja i kada zajedno proživljavate i prolazite kroz neke novine u Vašem životu. Održavajte tu bliskost, to je pravo bogatstvo.

Advertisements

Sanjati da prijatelj plače

Ako ste u snu videli svog prijatelja da plače to je loš znak i moguće je da će i Vas i Vašeg prijatelja uskoro zadesiti neki problemi zbog nepromišljenih poteza u prošlosti. Ove probleme samo zajedno možete da rešite.

Sanjati da Vas prijatelj izda

Ako ste sanjali da Vas je neki prijatelj izdao, stvarnost je potpuno suprotna i ovaj san je dobar znak. Znači da imate veoma čvrsto prijateljstvo koje godinama odoleva raznim izazovima, a narednih godina će još više ojačati.

Sanjati da prijatelj umire

Ukoliko ste imali san u kome je Vaš prijatelj ili prijateljica preminuo, ne brinite, ovo može značiti samo završetak jedne etape njihovog života i početak nekog novog i srećnijeg perioda života.

Moguće je da će neko od Vaših prijatelja uskoro ući u ozbiljniju vezu ili brak. Ovaj san je i znak da ste jako povezani sa svojim prijateljima i da se jako volite i brinete jedno za drugo.

Sanjati prijatelja koji živi daleko

Ukoliko ste sanjali nekog prijatelja koji ne živi blizu Vas i kojeg niste dugo videli, moguće da je on u nekoj nevolji ili da mu treba neki savet. Pokušajte da stupite u kontakt sa njim da biste se uverili da je sve u redu.

Sanjati da očekujete posetu prijatelja

Ako ste u snu očekivali da Vas poseti prijatelj, moguće je da će neki Vaši prijatelji stupiti u brak i da će svi biti iznenađeni tim potezom. Osim toga, moguće je i da dobijete neku poruku ili pismo koje će Vas mnogo obradvati.

Sanjati da Vam prijatelj ne dođe u posetu

Ako ste sanjali da očekujete prijatelja, a on ne dolazi, nećete dobiti priznanja koja zaslužujete i Vaš trud neće biti prepoznat. Nemojte da Vas ovo obeshrabri i ne dižite ruke od onoga što volite da radite.

Sanjati uznemirenog prijatelja

Ukoliko ste u snu videli svog prijatelja koji je uznemiren ili napet, uskoro možete očekivati probleme i veliku količinu stresa zbog toga.

Sanjati da ste lagali prijatelja ili prijateljicu

Ako ste u snu lagali nekog od Vaših prijatelja, znači da u stvarnosti imate neprijatelje i nekoga od koga treba da skrivate neke stvari koje Vam se dešavaju.

Sanjati da ste bežali od prijatelja ili prijateljice

San u kome ste bežali od Vaših prijatelja znači da ste željni novih iskustava i novih ljudi. Verovatno ste prezasićeni sadašnjim načinom života i potrebne su Vam nove avanture. Probajte da otputujete negde na neku egzotičnu i skroz nepoznatu destinaciju.

Advertisements

Može Vam doneti korisna iskustva, a možda tamo upoznate i životnog saputnika. Vodite računa da ne povredite stare prijatelje. Oni nisu krivi za to što ste se zasitili dosadašnjeg načina života. Negujte stara prijateljstva čak i kada naiđete na monotoniju. Ona nemaju cenu.

Sanjati da ste na putu sa prijateljem

San u kome putujete sa prijateljem nagoveštava mogući prekid prijateljstva. Budite jako tolerantni u narednom periodu ukoliko Vam je stalo da održite dobar odnos.

Sanjati zabavu sa prijateljima

Ako ste sanjali da se lepo zabavljate sa prijateljima, da ste na nekoj žurci ili proslavi, to je dobar san koji najavljuje jedan duži srećan period pred Vama. Uživajte u svakom danu, očekuje Vas puno putovanja, zabave i dobrog društva. Videćete neka nova mesta i zaljubiti se u njih.

Sanjati da gledate prijatelja sa visine

Ukoliko ste sanjali da gledate svog prijatelja sa visine, pazite da ne povredite nekog od bliskih ljudi pokušavajući da ostvarite svoje ciljeve. Moguće je da ćete zbog napretka u karijeri zanemariti svoje prijatelje. Na taj način rizikujete da prekinete veoma lepo prijateljstvo.

Sanjati prijatelja kojeg dugo niste videli

San u kome ste videli nekog starog prijatelja sa kojim više nemate kontakt znači da mu je potrebna Vaša pomoć, pokušajte da ga pronađete.

Advertisements

Sanjati prijatelja u beloj odeći

San u kome ste videli prijatelja u svetloj ili beloj odeći je dobar san i nagoveštava napredak i uspeh u bliskoj budućnosti. Osim toga, moguće je i da će neko od Vaših prijatelja uskoro postati roditelj.

Sanjati da vam je prijatelj neko koga ne poznajete

Ako ste u snu bili prijatelj sa nekim koga ne poznajte, moguće je da ćete uskoro upoznati ljubav svog života. Verovatno ste se skoro mimoišli, a da toga niste ni bili sveni. Verovatno i on/ona imaju iste snove. Drugo značenje ovog sna je da možete da očekujete neko iznenadno bogatstvo.

Sanjati da ste razgovarali sa pokojnim prijateljem

Ako ste u snu razgovarali sa prijateljem koji je preminuo, dobro zapamtite šta Vam je rekao jer Vam verovatno može biti od velike koristi. Moguće je da ćete uočiti neke svoje greške.

Sanjati da ste se rukovali sa prijateljem koga ne volite

Ako ste se u snu rukovali sa nekom osobom sa kojom se družite, ali prema kojoj ne gajite baš lepa osećanja, možete očekivati prekid odnosa sa nekom voljenom osobom. Moguće je da će doći do nekog nesporazuma i da će neko od Vama bliskih ljudi misliti da ste ga izdali.

Sanjati prijatelja iz detinjstva

Prijatelj iz detinjstva u snu znači da treba da se podsetite da ste odrasla osoba i da imate mnogo više odgovorosti nego pre. Budite ozbiljniji i privatite važne zadatke koji su pred Vama.

Advertisements

Sanjati da ste se ljubili sa prijateljem

Ako ste se u snu ljubili sa prijateljem, to jednostavno može da znači da Vam se taj prijatelj podsvesno dopada i da želite da prijateljski odnos pretvorite u ljubavni.

Ukoliko ste sigurni da su osećanja obostrana, samo napred. Međutim, vodite računa da ne uništite prijateljstvo jer je i Vama i njemu jako velika želja da uvek budete tu jedno za drugo.

Sanjati tuču sa prijateljem ili prijateljicom

Ako ste se u snu potukli sa nekim od prijatelja, ili je došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna, očekujte razmirice i na javi. Nešto Vas tišti i ne znate kako to da kažete svom prijatelju. Takođe, moguće je i da Vaš prijatelj želi nešto da Vam kaže, ali nije siguran koji je najbolji način da to uradi.

Osim toga, ovakvi snovi najavljuju i finansijske gubitke. Pored toga, trenutno ste verovatno mnogo zaokupirani sobom pa zanemarujete svoje prijatelje, što ih povređuje. Nemojte biti sebičini.

Sanjati da ste pomagali prijatelju ili prijateljici

San u kome ste pomagali svom prijatelju ili prijateljici je veoma dobar san. Uskoro možete da očekujete pomoć u ispunjenju nekih starih želja.

Advertisements

Osim toga, možete da računate na to da će Vam se bliski ljudi uvek naći u nevolji i pomoći Vam najviše što mogu. Moguće je i da ćete započeti neki novi posao ili dobiti unapređenje ili neku nagradu.

Sanjati starog prijatelja ili prijateljicu

Ukoliko trenutno prolazite kroz težak period, a sanjali ste nekog starog prijatelja, moguće je da je taj prijatelj osoba koja Vam može pomoći u rešavanju nekih problema. Smatrate da je neki Vaš stari prijatelj iskustveno bogatiji i da Vas može jako dobro posavetovati oko nekog izbora koji morate da napravite.

Mišljenje te osobe oduvek Vam je bilo jako važno. Zbog svega toga pokušajte da obnovite kontakt sa tim prijateljem. Osim toga, možda i on misli na Vas i možda ste i Vi njemu potrebni koliko i on Vama. Sve osobe koje nam dolaze u snove, dolaze sa nekim razlogom.

Sanjati da neko ubije Vašeg prijatelja

Sanjati da je neko ubio Vašeg prijatelja znači da trenutno prolazite kroz stresni period života i da Vas nešto jako brine. Lakše ćete prebroditi sve probleme ukoliko unesete u razmišljanje malo više objektivnosti i prestanete sve da shvatate previše lično. Opustite se i ne gubite kontrolu.

Sanjati da ste išli u posetu prijatelju ili prijateljici

Ukoliko ste u snu išli u posetu nekom od svojih prijatelja, pripremite se da budete jako strpljivi u svom poslu. Postepeno radite i ne očekujte nagli razvoj karijere ili unapređenje. Idite korak po korak.

Advertisements

Sanjati da vas je prijatelj posetio

Sanjati da Vas je posetio prijatelj sa kojim ste u jako dobrim odnosima, znači da će u Vašu porodicu uskoro doći vesti koje će obradovati sve.

Sanjati raspoloženog prijatelja

Prijatelj koji je dobro raspoložen je znak nove ljubavi koja će uskoro doći u Vaš život. Ukoliko ste već u vezi, verovatno ćete podići vezu na neki ozbiljniji nivo.

Sanjati da prijatelj stoji iznad Vas

San u kome je Vaš prijatelj na nekoj visini, stoji visoko iznad Vas, znači da će Vam on pomoći oko realizacije nekih poslovnih zadataka. Obratite pažnju na to kako ste se osećali u snu.

Ako ste osećali da manje vredite i da Vas prijatelj posmatra sa visine, znači da će on dostići neki položaj i zbog toga promeniti mišljenje, što se može negativno odraziti na Vaše prijateljstvo.

Sanjati venčanje Vašeg prijatelja ili prijateljice

Ukoliko ste sanjali venčanje Vašeg prijatelja ili prijateljice, očekujte ozbiljniji razgovor u vezi Vašeg odnosa. Moguće je da prijatelj kojeg ste sanjali gaji neka romantična osećanja prema Vama i da želi to da Vam saopšti.

Advertisements

Sanjati da ste bili ponosni na svog prijatelja

Ako ste u snu bili ponosni na svog prijatelja, znači da će Vam se ostvariti neke stare želje. Moguće je da ćete se naći na početku ostvarenja Vašeg najvećeg sna. Ako je Vaš prijatelj bio tužan, iako ste ponosni na njega, ostvarenje te želje će Vam doneti razočarenje i neće ispasti onako kako ste zamišljali.

Sanjati da Vaš prijatelj napreduje na poslu

Ako ste sanjali da Vaš prijatelj napreduje na poslu, da je unapređen ili je dobio povišicu, možete isto to očekivati u svom životu. Trud koji ste ulagali prethodnih godina napokon će se isplatiti i moći ćete da uživate u plodovima svog rada. Takođe, očekuje Vas i lepo poslovno putovanje.

Sanjati da se prijatelj osramotio

Ako ste sanjali da se neko od Vaših prijatelja osramotio ili je bio omalovažavan, moguće su nesuglasice sa nekim Vama bitnim ljudima. Neko ko Vas je nekada poštovao i divio Vam se je promenio svoje mišljenje i to pod uticajem drugih ljudi. Moguće je da Vam neko priča iza leđa.

Sanjati prijatelja sa neobično tamnim licem

Ako ste u snu videli svog prijatelja sa neobično tamnim licem, moguće je da će ta osoba proći kroz neke zdravstvene probleme u narednom periodu ili da neko pokušava da joj napakosti.

Sanjati prijatelja u tamnoj odeći

Prijatelj u tamnoj odeći u snu nagoveštava turbulentan period. Odnos sa tom osobom koju ste sanjali je jako dubok i misteriozan. Oboje osećate povezanost koju ne umete da objasnite. Moguće je da ta osoba ima negativan uticaj na Vas ili da je to obostrano, ali da ne možete jedno bez drugog.

Advertisements

Ovo može da simbolizuje i neke nerazjašnjene karmičke odnose. Probajte da pružite jedno drugome što više razumevanja i ljubavi, to je jedini način da oboje budete srećni.

Sanjati da prijatelj sakriva svoje lice

San u kome Vaš prijatelj ili prijateljica sakrivaju svoje lice rukama ili na bilo koji drugi način, znak je prevare koja Vas očekuje. Izgubićete poverenje u neku osobu koju mnogo volite i do koje Vam je jako stalo jer će Vas na neki način izdati. Budite jako oprezni u narednom periodu.

Sanjati prijatelja u nevolji

Ako ste sanjali da je neki Vaš prijatelj u nevolji, to je verovatno tako i u stvarnosti, ili će biti tako. I on verovatno razmišlja o Vama i želi da stupi u kontakt samo se boji da Vas ne uznemiri svojim problemima, pa zbog toga pozovite Vi njega.

Sanjati da Vas prijatelj nije prepoznao

Ako Vas u snu prijatelj nije prepoznao, moguće je da ćete se naći u situaciji da morate brzo da donesete neku veliku odluku. Pazite da prilikom donošenja tih odluka ne izgubite sebe i svoju ličnost.

Sanjati prijatelja – simbolika

Prijatelji su jako važne osobe u našim životima. To je neko na koga uvek možemo da računamo i na koga možemo da se oslonimo kada je to potrebno. Tako je i u snovima. Ovakvi snovi uglavnom prikazuju najdublje odnose koje razvijamo sa drugima i način na koji izražavamo svoju naklonost prema nekome.

Advertisements

Uvek obratite pažnju na detalje sna i osećanja koja su se javila u Vama. Snovi o prijateljstvu su uglavnom dobri, ali mogu imati i upozoravajući karakter. Ako često sanjate svoje prijatelje znači da negujete Vaše odnose i da želite da oni potraju. Znate da pored sebe imate osobu koja će biti tu za Vas bez obzira na okolnosti.

Moguće je da Vas ovakvi snovi navedu da obnovite neka stara prijateljstva. Možda nedostajete nekom prijatelju iz detinjstva ili neko želi da sklopi prijateljstvo sa Vama. Uvek budite otvoreni za nova poznanstva.

Advertisements