Šta znači sanjati prosidbu?

Ako sanjate prosidbu, onda je ovaj san simbol bitnih promena u vašem životu, koje su tek pred vama. Ovaj san ne mora nužno biti povezan sa brakom, on može ukazati na promene.

Advertisements

San o prosidbi može često navesti ljude da misle o venčanju, ali to ne mora uvek biti tako. San može biti simbol vaših planova i ciljeva za vašu budućnost. Promena je tu, te vam je i perspektiva promenjena. Navešće vas da krenete novim putem.

Možda ste zapravo i hteli da promenite sve u vama i oko vas. Ukoliko dobro razumete, život vam daje priliku da vežbate put promene. Potrebno je da se oslobodite nebitnih stvari i ljudi koji vas sputavaju.

San o prosidbi može biti i znak vaše spremnosti da vašu romantičnu vezu podignete na viši nivo. To može biti brak, veridba, ili neka druga vrsta znaka veće posvećenosti partneru, možda imate u planu da počnete zajednički život.

Možda vas brine to da vaš partner ne misli ili ne oseća isto što i vi. U tom slučaju, da li je potrebno da razgovarate sa vašim partnerom o pravcu vaše veze? Ili se možda vi nespremno osećate. Možda smatrate da stvari idu prebrzo, i da je potrebno da malo usporite.

U slučaju da smatrate da bi vam najbolje bilo da napravite pauzu u vezi, nadmeće vam se pitanje, da li bi trebali da kažete kako se osećate vašem partneru? Možda ipak imate osećaj da sudbina nije na vašoj strani.

Advertisements

Ukoliko vas je u snu zaprosio neko sa kim niste povezani u romantičnom smislu, prijatelj ili poznanik, da li bi trebalo da im kažete šta zapravo osećate?

Ovaj san može značiti da je potrebno da posvetite svoje misli i pažnju nečemu što je važno. Vi pokušavate da pronađete pravo mesto ili vreme za to. Da li vam je neko predložio neki plan? Bilo u poslovnom ili privatnom životu. Ako jeste, onda je ovaj san rezultat vašeg razmišljanja o tom planu, stavovima i razlozima.

Da li vam je potrebno i previše vremena da dođete do zaključka, i date odgovor toj osobi? Ili ipak imate dovoljno vremena da trošite na razmišljanje. San vam govori da je potrebno da ubrzate stvari i da malo ozbiljnije sagledate sve, u zavisnosti od toga kako stojite sa vašim trenutnim životom.

Postoji mogućnost da se trenutno oslanjate na nekog ili nešto, a to možda i nije najbolja stvar za vas, kada pričamo o dugoročnom planu.

Snovi o prosidbi imaju dosta načina za tumačenje, ali može da se generališe da su simboli naglih i neočekivanih promena, ali to ne mora značiti da je uvek pozitivna promena.

Advertisements

Kako bi protumačili san potrebno je da obratite pažnju na detalje, vaša osećanja tokom sna, gde se dešavao vaš san, šta je dovelo do prosidbe, gde ste zaprošeni…

Sanjati da je voljena osoba odbila prosidbu

San u kome prosite voljenu osobu i ona to odbije, znači da vi zapostavljate, i ignorišete sebe. Vi ste nestrpljiva osoba koja donosi nepromišljene odluke. Potrebno je da napravite pauzu kako bi razmislili. Nešto će se promeniti.

U većini vremena žalite zbog vaših brzih i nepromišljenih postupaka. Potrebno je da dobro analizirate situaciju pre nego što donesete bilo kakvu odluku. Ukoliko to ne uradite možete izgubiti mnogo toga zbog vašeg brzanja i nepromišljenosti.

Sanjati da vas je neko zaprosio

Sanjati da vas neko prosi je uobičajen znak dobrih vesti koje ćete uskoro čuti. Ne mora nužno biti povezano sa vašim osećanjima i romantičnim aspektom života. Ovaj san ne mora nužno značiti da je brak pred vama. Dobre vesti koje uskoro dolaze su obično vezane za druge aspekte vašeg života, poslovne vesti, finansijske ili vezane za zdravlje.

San pokazuje vaš naporan rad koji vam donosi dobre rezultate. Došlo je vreme da konačno uživate u plodovima koje vam je vaš naporan trud i rad doneo. Sanjati da vas neko zaprosi može ukazivati na vaša osećanja prema toj osobi. Vi ste ozbiljni po pitanju te osobe. Shodno tome, ovaj san može biti simbol vaše želje da se venčate sa tom osobom u budućnosti.

Advertisements

Ukoliko sa tom osobom niste u vezi, onda to znači da je ta osoba u vašim mislima zauzela posebno mesto, i da je smatrate idealnom osobom sa kojom bi mogli da se venčate. Prosidba koja nema nikakve veze sa romansom može značiti da ste na putu da otkrijete neku istinu o sebi.

Ako ste sanjali da vam neko daje predlog za brak, onda je ovaj san dobar znak i nije nužno povezan sa emocionalnim aspektom vašeg života. San nagoveštava dobre vesti, te vesti mogu biti o vašem poslu, zdravlju ili/i finansijama.

Ovaj san takođe može otkriti da su te vesti o dostignućima koje vi dugo očekujete. Ali, nemojte zaboraviti da uvek morate uraditi sve što možete kako bi dobili dobre vesti i ishode. Ovaj san se može smatrati nekom vrstom upozorenja, iako to ne mora biti nešto loše.

Sanjati da vas bivši zaprosi

San u kome vas bivši ili bivša prosi je znak vaših ljubavnih osećanja. Vi i dalje ta osećanja gajite prema toj osobi. Čak i kada se probudite, vi i dalje sanjate o susretu sa tom osobom, i želite da ponovo uspostavite vezu. Ako imate nove mogućnosti, moguće je da počnete sve ispočetka, samo što ćete u ovom slučaju biti zreliji.

Ovaj san je simbol vašeg preispitivanja oko rastanka. San vam može dati nadu da se jednog dana vaš san zapravo i ostvari. Pored toga, ovaj san ima potencijala da vam donese mnogo radosti. Dolazi vam nešto što dugo čekate.

Advertisements

Strpljenje bi vam bilo od koristi u ovom slučaju. San u kome sanjate bivšu ili bivšeg može izazvati osećaj neprijatnosti. Koliko tek onda može biti san o prosidbi neprijatan. Značenje vaših snova može biti povezano sa događajem iz stvarnog života, sa vašim emocijama ili strahovima koje ste osetili.

Sanjati da ste nekoga zaprosili

Sanjati da nekoga prosite je obično simbol upozorenja. Previše se prepuštate emocijama u nekim situacijama u kojima vas emocije sputavaju. Vi ste impulsivna osoba koja sluša ono što joj „srce“ kaže. Možda bi vam pomoglo da poslušate nekad razum i objektivno gledate na stvari.

Pokušajte da se pridržite ovog upozorenja, niste bez razloga upozoreni. Setite se značenja vašeg sna kada situacija od vas zahteva smirenu glavu i strpljenje. Pa čak i ako uspe da vas dotakne, ostanite objektivni. Treba da vam pređe u naviku da pričate i radite samo kada na vas dođe red za to.

Ako ste sanjali da prosite nekog sa kim ste bili u vezi pa raskinuli, onda ovaj san znači da ste želeli da tu osobu u realnosti zaprosite, tačnije da sa njom provedete ostatak života, ali je na kraju ishod bio raskid.

Smatrajte ovaj san znakom da je vreme da napredujete, življenje u prošlosti može samo da vas sputava, vreme je da se fokusirate na budućnost. Razmišljajte o onome što vam se trenutno dešava, koncentrišite se na trenutne probleme. Primera radi, ukoliko studirate, fokusirajte se na studije.

Advertisements

Ako sanjate da Vas neko prosi, pokušajte da se fokusirate na to kako ste se osećali tokom sna, može vam pomoći da bolje protumačite vaš san. Ukoliko ste zadovoljni prosidbom, možete ozbiljno da razmislite o braku, i dugoročnoj vezi. Ali ukoliko niste srećni, mogli bi doći do sukoba sa tom osobom.

San u kome nekoga prosite može biti i upozorenje na vaše ponašanje. Previše ste emotivni te se impulsivno ponašate u situacijama gde vam to samo otežava. Potrebno je da koristite razum i racionalno ponašanje, vaše impulse ostavite u stranu, pogotovo kada je reč o poslovnim ili finansijskim problemima.

Plemenita je stvar biti emocionalna osoba, imati način da izražavate osećanja, ali to što je nešto plemenito ne znači da je i korisno. U komplikovanim situacijama vaša osećajnost vam može odmoći. Dakle, potrebno je da objektivno gledate na situacije, da se racionalno ponašate i pristupite problemu.

Sanjati da prisustvujete prosidbi

Ukoliko ste sanjali da prisustvujete nečijoj prosidbi, onda ovaj san ukazuje na vaše želje koje su nepovezane i odnose se na različite stvari. Imate jaku želju za promenama, a ta želja vam daje mogućnosti da ispunite svoje planove.

Pouzdano čekate kraj dana. U vaš život morate da uvedete strpljenje. Nemojte da se prepuštate osećaju anksioznosti i radite stvari koje nisu po planu.

Advertisements

Takođe, ovaj san može biti znak vašeg nezadovoljstva po pitanju vašeg ljubavnog života. Ukoliko imate partnera potrebno je da prvo preispitate sebe i svoja osećanja pre nego što uprete prst u vašeg partnera. Najbolje bi bilo da iskreno popričate sa vašom voljenom osobom. Bitno je da poštujete sebe, a i druge.

Ovaj san može ukazati na sreću koja vam sledi u ljubavnom aspektu vašeg života. Oni koji već imaju partnera će doživeti jako prijatne i emotivne trenutke sa partnerom koji su ispunjeni ljubavlju. Ukoliko nemate partnera onda ovaj san ukazuje na uzbuđenje, u vaš život dolaze novi i zanimljivi ljudi.

U slučaju da ste sanjali da osoba koja je prošena odbije prosidbu, onda ovaj san može ukazivati na predstojeće probleme u vašoj vezi. Sukobi mogu biti emocionalni, a i ne moraju. Primera radi, poslovni, porodični, ili sa prijateljima. Na vama je da održite ravnotežu ukoliko se to dogodi.

To ne mora da znači da morate da promenite svoje mišljenje, već samo način na koji to iskazujete. Potrebno je da ostanete hladne glave. Ukoliko postoji način da u miru rešite sukobe, onda je neophodno da taj način i izaberete.

Ali, ukoliko nema odgovora, najbolje bi bilo da se udaljite. Nekad je prosto bolje da stvari ostavite onakve kakve jesu, nego da se upuštate u dalje sukobe koji mogu biti znatno gori.

Advertisements

Sanjati da je voljena osoba prihvatila prosidbu

Ukoliko ste sanjali da prosite voljenu osobu, i ona to prihvati, onda je ovaj san simbol sreće koja vam predstoji na ljubavnom aspektu vašeg života. San vam donosi novu nadu i snagu koja vam je neophodna kako bi se vaš san ostvario u što kraćem roku.

Prihvatanjem prosidbe vi se spremate za sve predstojeće promene i vesti koje su naravno dobre i povoljne po vas. Shvatate da svako novo iskustvo i doživljaj može uticati na vas i vaše razmišljanje, te shodno tome uvodite nove promene u vaš život.

Sanjati da ste odbili prosidbu

Odbijanje prosidbe je simbol vašeg straha da vas društvo odbaci, i da imate osećaj da se negde ne uklapate. Ako sanjate da vas neko prosi, onda ovaj san može biti povezan sa onim što vi zapravo želite. Ovaj san ukazuje na vaše frustracije koje imate prema drugima, kako oni uspevaju, a vi ne?

Sanjati da prosite nepoznatu osobu

U slučaju da je muškarac sanjao kako prosi nepoznatu osobu, onda je ovaj san znak nezadovoljstva nad svojim životom. Niste zadovoljni poslom, niti vašom ljubavnom vezom. Moguće je da će vas iznervirati pitanja koja su povezana sa vašom zajednicom i domom.

Sanjati da prosite svoju ženu

Sanjati da prosite svoju ženu je znak loše komunikacije među vama. Loša komunikacija će imati uticaja na vaš posao, takođe i na odnose u kući. Niste u stanju da obuzdate uvrede i svađu, te ovo može biti znak da ćete se razvesti.

Advertisements

Sanjati da ste zaprosili dečka

Ukoliko žena sanja kako ona predlaže muškarcu da stvore porodicu, tačnije sanja kako ga ona prosi, onda je san simbol vaše želje da budete ozbiljniji u vezi u kojoj se trenutno nalazite. Međutim, ovaj san može da bude i znak da taj muškarac i dalje nije spreman za takav korak, možda bi trebalo da mu dajete indirektne znakove koji bi ga naveli na promenu mišljenja.

San u kome je muškarac rekao „Da“ na vašu prosidbu se tumači kao dobar znak. Njegova osećanja su iskrena, i on je spreman da sa vama osnuje porodicu.

Ukoliko je muškarac odbio prosidbu, neophodno je da obratite pažnju na to kako se on ponaša. Velika je verovatnoća da ima druge planove i ciljeve, i da samo površinski deluje emocionalno zainteresovano za vas.

Sanjati prosidbu – simbolika

Snovi o prosidbi mogu imati dobra i loša značenja. Najčešće je značenje sna povezano sa ljubavnim životom osobe koja sanja. Tumačenje je različito, zavisno od toga da li je osoba u vezi, braku ili sama.

Ukoliko ste sanjali da vas neko prosi, onda san može značiti promene koje dolaze u vaš život. U pitanju može biti neka velika promena koja će doći kroz par dana. Bitno je da detaljnije analizirate ono što ste sanjali kako bi znali kakva će promena doći, da li će ta promena biti pozitivna ili negativna.

Advertisements

Često je ovakav san znak napredovanja. U vašoj vezi je sve bolje i bolje, prosto osećate da vam ta osoba prija i da vas usrećuje. Bitno je da obratite pažnju na vašu prvu reakciju tokom sna, ukoliko ste se uplašili ili zaprepastili, onda je ovaj san prvi znak sumnje o budućnosti vaše trenutne veze.

Trebalo bi da dobro razmislite o svemu, i da na miru donosite odluke. Odbijena prosidba u snu se tumači kao znak raspadanja vaše veze. Ukoliko ste sanjali da vas prosi neka nepoznata osoba, onda ovaj san ukazuje na vašu želju da bolje upoznate sebe.

Ovaj san može ukazivati i na neizbežne promene. Promene će biti povezane sa vašim osećanjima, i sa vezama koje imate u stvarnom životu. Kako ste se osećali tokom sna, može pomoći prilikom tumačenja sna. Kako ste se osećali tokom ovog sna?

Ukoliko ste rođeni u jesen, ova vrsta sna vam može uneti ljubav u život. Neko će konačno skupiti dovoljno hrabrosti da vam prizna svoja osećanja. Ta osoba je možda bila ravnodušna prema vama, ali to je samo maska kojom prekriva svoju stidljivost.

Ukoliko ste rođeni tokom zime, ovaj san može biti simbol nevolje. Pred vama je period nesuglasica i svađa sa vašim partnerom, pretežno oko sitnica. Bitno je da nađete kompromis, i da svoje emocije i misli zadržite pod kontrolom. Neophodno je da tako uradite kako bi održali odnos i poštovanje u vezi.

Advertisements

Za one koji su rođeni tokom proleća i leta, ovaj san je simbol novih pogleda na život, i načina razmišljanja o životu. Ovo će vam dati energiju koja vam je potrebna prilikom ispunjavanja ciljeva.

Ovaj san se može tumačiti kao upozorenje na promene koje dolaze u vaš život. Ukoliko ste u snu pristali na prosidbu, onda su pred vama pozitivne emocije. Suprotno tome je, ako ste odbili prosidbu, pred vama je period tuge.

Ukoliko muškarac sanja kako prosi voljenu ženu, onda je ovaj san znak da mu budućnost donosi finansijsku stabilnost i dobar položaj na poslu.

Ukoliko slobodna devojka sanja da je prosi stranac, onda je ovo znak predstojećeg susreta sa čovekom iz njenih snova. Trebalo bi da budete svesni da će se sve brzo odvijati, od trenutka upoznavanja i prave prosidbe neće proći mnogo vremena, te ćete odluke donositi u hodu.

Advertisements
Advertisements