Šta znači sanjati ribu?

Snovi u kojima ste videli ribu mogu imati raznoliko značenje. Da biste jasno shvatili značenje ovakvih snova potrebno je da zapamtite neke detalje, poput toga šta je riba radila, kako je plivala, koje je boje bila, itd.

Advertisements

Riba koja pliva u snu predstavlja Vašu podsvest, a ako uspete da je uhvatite, znači da ćete uspeti i lakše da razumete sebe i svoja osećanja. Takođe, obratite pažnju na to da li riba pliva na površini ili po dnu vode.

Ribe koje plivaju na površini najavljuju finansijsku dobit i bogatstvo, dok one na dnu predstavljaju nadolazeće probleme.

Jato riba u snu se odnosi na probleme u vezi i moguće nesuglasice sa partnerom. Moguće je da ste nezadovoljni Vašom vezom i da nešto potiskujete ili prećutkujete.

Ako se ribe pojave u snovima mlade žene mogu simbolizovati početak nove veze ili predlog za brak, dok kod starijih žena ribe u snu simbolizuju mir i blagostanje u bračnom životu.

Ribe u snovima su nekad predznak velikog novčanog dobitka, bilo kroz igre na sreću, bilo zahvaljujući vrednom radu i konstantnom trudu.

Sanjati ribe znači i da ćete biti nagrađeni na poslu. Ribe su simbol Vašeg strpljenja i upornosti kojim ćete najlakše doći do željene pozicije. Ako ste u snu posmatrali plivanje riba moguća je trudnoća.

Osim toga, riba ima jaku simboliku u hrišćanstvu pa se ovakvi snovi mogu odnositi i na Vaš religiozni deo života. Moguće je da kroz ovakve snove dobijate “putokaze” i naznake šta treba da radite i kako najbolje da prebrodite problematičan period.

Sanjati da ste upecali ribu

Ako ste u snu upecali ribu, Vaša podsvest Vam govori da ste spremni da iskažete svoje emocije i da je vreme da prestanete da sve što osećate krijete u sebi. Osim toga, ako je, dok ste pecali, vreme bilo tmurno i hladno, moguće je da ćete nekim svojim nepromišljenim ponašanjem navući probleme.

Moguće je i da Vas očekuje neka iznenadna i negativna situacija, ali na sreću, neće trajati dugo.

Obratite pažnju na boju ribe koju ste upecali. Ukoliko je u pitanju zlatna ribica ili neka jako šarena i neobična riba, očekujte novčani dobitak, ali i veliki poslovni uspeh. Pored toga, moguće je da ćete naići i na neku jako zanimljivu osobu koja će Vam se dopasti na prvi pogled i sa kojom se savršeno uklapate.

Advertisements

Ova osoba bi mogla biti ostvarenje Vaših snova i može imati sve one karakteristike koje cenite kod suprotnog pola. Nasuprot tome, riba tamne boje govori da ćete sami sebe uvući u neku nevolju, jureći za nečim što Vam je nedostižno.

Obratite pažnju na Vaše osećanje prilikom ovog sna. Ukoliko ste se osećali srećno, ovakav san je pozitivan i znači da ćete uspeti da dobijete ono što želite. Izgled vode u kojoj lovite ribu takođe Vam može reći puno toga o značenju ovog sna.

Tako se mutna voda uglavnom odnosi na Vašu nespremnost i nesnalažljivost na poslu ili u partnerskim odnosima. Nasuprot tome, bistra voda znači da će Vam sve ići od ruke i da će Vam se sva vrata otvarati, a time i ostvarenje snova biti dostižno.

Sanjati da jedete ribu

Ako ste u snu jeli ribu to je dobar znak. Dobićete neke dobre vesti koje će obradovati celu porodicu. Pored toga, pred Vama je period pun uspeha i blagostanja. Ostvarićete veliko bogatstvo, najverovatnije sasvim iznenada i neočekivano.

Zbog toga ne bi bilo loše da se narednih dana okušate u igrama na sreću. Ako ste sanjali da jedete više različitih vrsta riba, možete očekivati nekoliko novih poslovnih ponuda i sve su dobre, pa će Vam biti teško da izaberete.

Ne brinite, za šta god da se odlučite dobro ćete proći. Ukoliko ste u snu jeli ribu koju ste sami ulovili znači da će Vam se isplatiti trud koji godinama ulažete u neki posao ili će nešto što radite trenutno imati mnogo koristi za Vašu porodicu u budućnosti.

Sanjati da ste kupili ribu

San u kome ste kupili ribu ima loše značenje. Moguće je da ćete imati neki zdravstveni problem ili ćete doživeti neku manju nezgodu. Možda je vreme da obavite preventivne preglede.

Sanjati da posmatrate ribu koja pliva

Ako ste posmatrali ribu koja pliva, pokušajte se setiti detalja. Generalno, ovakav san znači da će se u Vašem ljubavnom životu neke stvari iskristalisati i postati jasnije, kao i to da ćete se lakše snalaziti u vezi.

Moguće je i da ćete upoznati neku osobu koja će Vam na prvi pogled delovati potpuno drugačije od onoga za čime tragate, ali će uspeti i da sruši Vaše predrasude. Sa ovom osobom možete ostvariti jako duboku i interesantnu vezu.

Ako riba pliva po površini vode očekujte novčani dobitak i poboljšanje finansijske situacije, a ukoliko pliva po dnu, moguće je da ćete naići na neke poteškoće na poslu.

Advertisements

Ukoliko je voda u kojoj je riba plivala bila bistra, moguća je trudnoća. Sreća i uspeh su ispred Vas. Međutim, ako je voda bila mutna, upašćete u neku situaciju u kojoj nećete moći dovoljno dobro da se snađete, pa će Vam biti potrebna pomoć prijatelja ili bliskih osoba.

Sanjati da plivate pored ribe

Ukoliko ste sanjali da plivate uporedo sa ribom, vreme je da preispitate neke svoje postupke, ali i da se posvetite sebi. Ovaj put ne radi odmora, već radi upoznavanja sebe. Izađite iz svoje zone komfora, isprobajte nove stvari i posmatrajte svoju reakciju na njih.

Najbolje bi bilo, ukoliko ste u mogućnosti, da otputujete u neku neobičnu državu koja ima potpuno drugačiju kulturu od one na koju ste navikli.

Sanjati da čistite ribu

Ako ste sanjali da čistite ribu, znači da Vas očekuje period promene u kome ćete se osloboditi nekih starih navika koje su Vam smetale i koje su Vas kočile. Moguće je i da ćete se prekinuti veze sa nekim po Vas toksičnim ljudima i tek onda shvatiti koliko su Vas kočili.

Međutim, ovaj san može imati još jedno značenje, a to je da budete pažljivi prilikom poveravanja drugima. Nemojte pričati baš sve osobama sa kojima se tek od nedavno družite, ma koliko Vam se činilo da možete potpuno da im verujete.

Advertisements

Sanjati da Vas je riba napala

Ukoliko Vas je u snu napala riba, očekujte neki događaj koji će pokrenuti lavinu osećanja kod Vas. Moguće je i da ćete naići na neke krupne emocionalne probleme sa kojima niste spremni da se nosite. Obratite pažnju kako ste se ponašali u snu prilikom napada.

Ako ste bežali od ribe, znači da niste spremni da prihvatite svoja osećanja, a ako ste se izborili sa ribom verovatno ćete biti u mogućnosti i da priznate sebi i drugima šta osećate.

Sanjati ribu izvan vode

Riba van vode u snu simboliše neprijatnu i opasnu situaciju u kojoj se možete naći ukoliko svakome budete otvoreno pričali kako se osećate. Ostavite potpuna priznanja samo za najbliže prijatelje i porodicu.

Osim toga, moguće je da ćete se osetiti usamljeno zbog nekoga. Ako se u snu pojavljuje i mutna ili prljava voda, moguće je da će Vas neko razočarati. Ovakav san Vam govori i da treba da promenite nešto u svom životu, možda neku naviku, ili neki stav koga se grčevito držite, a ni sami ne znate zbog čega.

Sanjati da ste ubili ribu

San u kome ste ubili ribu znači da ćete morati da potisnete neka svoja osećanja zarad dobiti, svoje ili nekoga koga jako volite. Osim toga, očekuje Vas uspeh na poslovnom planu. Pokušajte da zanemarite tračeve i spletke u koje neko pokušava da Vas uvuče. Ostanite fokusirani samo na sebe i svoje najbliže.

Sanjati da riba govori

Riba koja priča u snu simbolizuje problematičnu komunikaciju sa nekim Vama bliskim ljudima. Rezultat toga će biti neki veliki nesporazumi i neslaganja. Pokušajte što detaljnije da ispričate ono što želite, da ne biste bili pogrešno shvaćeni. Takođe, ne reagujte u afektu i pokušajte da razumete sagovornika.

Sanjati da ste pripremali ribu

San u kome pripremate ribu je znak nadolazećih problema. Očekujte puno stresa. Ne bi bilo loše da se malo više družite i uz pomoć prijatelja pokušate da prebrodite naredni period. Drugo značenje ovog sna je malo pozitivnije. Ako ste u snu jedva čekali da završite sa pripremom ribe, znači da ste spremni za neke promene.

Ovo se može odnositi na promene u ljubavnom životu, promene na poslu, ali najviše na promene u Vašim navikama i stavovima. Moguće je da ćete doživeti nešto što će potpuno promeniti Vaš pogled na svet i na neki način Vam „otvoriti oči“.

Sanjati da riba smrdi

Ako ste sanjali ribu koja smrdi, moguće je da Vas očekuje veći novčani dobitak u narednom periodu.

Sanjati da spustite ribu na zemlju

San u kome ste spustili ribu na zemlju znači da Vam je dosta svega, da ste emocionalno iscrpljeni i da Vam je preko potreban odmor. Osećate da ste stalno u nekoj žurbi i da stalno imate neke rokove koje morate da ispoštujete. Ovaj san Vam govori da je vreme da malo usporite i da se opustite.

Advertisements

Sanjati riblji kostur

Ukoliko ste sanjali riblji kostur, znači da ćete upoznati osobu kojoj ćete moći da kažete apsolutno sve. To će biti Vaša osoba od poverenja, a i Vi ćete sa zadovoljstvom slušati i čuvati i njene tajne. Osim toga, ukoliko se budete maksimalno potrudili i budete marljiviji nego ikad, očekuje Vas unapređenje i postizanje visokog društvenog statusa.

Sanjati da ribe padaju sa neba

Ribe koje padaju sa neba u snu nagoveštavaju navalu emocija, poteškoća, nestabilnosti i uopšteno jedan jako turbulentan period pun uspona i padova.

Sanjati ribnjak

Ukoliko ste sanjali ribnjak pun ribe, ovakav san siboolizuje blagostanje i bogatstvo. Moguća je povišica na poslu, a naredni period biće miran i bezbrižan što se finansija tiče. Moći ćete da priuštite sve što poželite.

Međutim, ukoliko je ribnjak koji ste sanjali bio prazan, neko iz Vašeg okruženja motri na svaki Vaš korak i pažljivo prati da li ćete napraviti neku grešku koja bi njemu omogućila da napreduje preko Vaših leđa.

Sanjati veliku ribu

Velika riba u snovima simboliše velike odluke koje su pred Vama. Očekuju Vas promene i izbori. Morate dobro da razmislite pre nego donesete odluku. Ako je riba koju ste sanjali bila mirna i nije Vam izazivala nikakva negativna osećanja, prihvatite priliku koja Vam se trenutno pruža ili na koju ćete naići narednih dana.

Advertisements

Međutim, ako je riba u Vama izazvala neprijatnost ili strah, moguće je da ćete naići na neki veći problem. Biće Vam potrebna podrška porodice ili prijatelja. Osim toga, ovakav san govori i o tome da se osećate ugroženo od strane nekih kolega na poslu.

Neko Vam izaziva osećaj nesigurnosti i utiče negativno na Vaše samopouzdanje. Povremeno osećate da ste ograničavani i da Vam drugi nameću granice i pravila. Moguće je i da neko ko je na višem položaju od Vas pokušava da manipuliše Vama ili Vas kontroliše.

Sanjati malu ribu

Mala riba u snu simbolizuje malo samopouzdanje. Često uhvatite sebe kako mislite o tome da ste nevažni, da se lepe stvari događaju samo drugima itd. Previše dopuštate drugima da Vas kontrolišu i govore Vam šta da radite. To je možda i zato što ste jako neodlučni i plašite se odgovornosti.

Pored toga, ako je riba koju ste sanjali bila vedrih boja, Vi ste osoba koja ceni male stvari u životu. Pronalazite sreću u sitnicama koje Vas okružuju i uvek nađete razlog za osmeh.

Upravo ovakav san Vas i podseća koliko je to važno u životu. Sitnice čine život, a Vi ih primećujete i radujete im se. Takođe, ovakav san znači i da vas očekuju neke vesele vesti koje će izmamiti osmeh na Vaše lice. Moguća je i neka manja zarada ili dobitak u igrama na sreću.

Advertisements

Sanjati neobičnu ribu

Riba neobičnog izgleda govori da ćete upoznati neku jako interesantnu osobu koja će u Vama pobuditi interesovanje za neke aktivnosti na koje do sada niste obraćali pažnju.

Sanjati ribu (za vreme trudnoće)

Snovi o ribama tokom trudnoće uglavnom imaju pozitivno značenje. Smatra se da mogu da nagoveste trudnoću kod nekoga, odnosno da imaju proročki karakter.

Ako ste trudni, san u kome ste videli ribu predviđa rađanje zdrave i lepe bebe. Ukoliko ste sanjali ribolov dok ste trudni, očekujte lagan i bezbolan porođaj. Ako ste u snu uhvatili ribu to simbolizuje veoma uspešno dete.

Sanjati ribara

Ribar u snu znači da Vam je preko potreban odmor i opuštanje. Pokušajte da se naredni period posvetite nečemu što Vas usrećuje. Ako ste videli kako je ribar uhvatio ribu, znači da ćete napokon uspeti da razumete neka svoja osećanja, ali i postupke drugih ljudi.

Sanjati da niste uspeli da upecate ribu

San u kome ste pecali ribu ili pokušavali da je uhvatite, a nije Vam išlo od ruke, znači da silno želite nešto, ali da trenutno nije pravo vreme za ostvarenje te Vaše želje. Moguće je i da ćete propustiti neke prilike i da ćete se kajati zbog toga. Ne očajavajte, “vrata koja se ne otvaraju jednostavno nisu Vaša vrata”.

Advertisements

Sanjati zlatnu ribicu

Zlatna ribica u snu je veoma dobar znak. Ona simbolizuje ostvarenje želja ili bogatstvo. Ali, budite pažljivi, bogatstvo neće pasti s neba, sada je pravo vreme da pružite svoj maksimum i radite baš ono što volite.

Sanjati da pečete ili kuvate ribu

Sanjati da kuvate ili pečete ribu znači da ćete u bliskoj budućnosti imati nekih problema. Pored toga, moguće je i da želite da promenite nešto u svom životu, poput nekih svojih navika za koje smatrate da Vam donose štetu, ali niste sigurni na koji način to da izvedete. Možda je najbolje da prvo pokušate da upoznate sebe potpuno i shvatite zašto želite ono što želite.

Sanjati da Vas riba jede

San u kome Vas jede velika riba znači da ste suočeni sa izrazito jakim emocijama, bilo svojim bilo tuđim. Moguće je da je neko jako zaljubljen i na neki način opsednut Vama i to Vas guši, a može Vam doneti i probleme. Osim toga, moguće je da će neko od Vaših kolega pokušati da Vam umanji ugled.

Sanjati da ste upecali ribu i doneli je kući

Ako ste sanjali da ste ulovili ribu i doneli je kući, moguće je da Vas očekuje stresan period zbog mnogih obaveza koje ćete imati na poslu. Ne brinite, više obaveza znači i veću šansu da se pokažete i da napredujete. Ovaj san govori i o tome da će Vam se odnosi sa porodicom stabilizovati i biti mnogo lepši.

Sanjati mrtvu ribu

Mrtva riba u snu je loš znak i najavljuje težak period. Osećaćete se kao da ste izgubili kontrolu nad svim aspektima svog života. Neko će Vas jako razočarati i bićete iznenađeni i povređeni ponašanjem nekih prijatelja.

Advertisements

Moguće je i da ćete prestati imate lepa osećanja prema nekome. Ukoliko ste u snu videli više mrtvih riba, osećaćete se usamljeno, kao da nikome nije stalo do Vas.

Nemojte se predavati ovakvim osećanjima jer ima mnogo ljudi koji Vas vole, iako Vam se trenutno čini da je suprotno. Osim toga, moguće je i da ćete se naći u nekoj neočekivanoj situaciji i nećete znati kako da reagujete. Poslušajte svoj instinkt i pustite srce da Vas vodi.

Sanjati da riba leti

Ukoliko ste u snu videli ribu kako leti, osećaćete se jako srećno u narednom periodu i uspećete da prevaziđete sve probleme i prepreke koji Vas trenutno koče.

Sanjati akvarijum pun ribe

Ukoliko ste u snu videli akvarijum pun ribe, pokušajte u narednom periodu da se ne uplićete u tuđe odnose i probleme. Za Vas je bolje da ostanete neutralni i da se držite po strani.

Ako ste u snu čistili akvarijum, moguće je da trenutno želite ili pokušavate da impresionirate neke ljude na poslu, ali to radite na potpuno pogrešan način. Nemojte forsirati stvari, već jednostavno budite ono što jeste.

Advertisements

Originalnost i autentičnost su ono što se ceni. Shvatite da Vam nisu potrebna odobrenja drugih ljudi. Jedino ako se ponašate baš onako kako se osećate moći ćete da privučete nekoga sličnog sebi. Ako glumite, uvalićete i sebe i druge osobe u probleme.

Osim toga, ovakav san nekada može nagovestiti i sreću u ljubavnom životu, odnosno raščišćavanje odnosa i stabilnu vezu bez ikakvih tajni i skrivanja.

Sanjati da vas riba ugrize

Ovaj san može imati više značenja. Obratite pažnju na izgled ribe i na Vaša osećanja. Ukoliko je u pitanju manja riba, veselih boja, moguće je da će Vam se desiti neki prijatan događaj ili susret sa nekom dragom osobom. Ukoliko je riba bila tamne boje i opasnog izgleda, pripazite se da neko ne pokuša da Vas prevari narednih dana.

Sanjati da ste rodili ribu

Ako ste sanjali da rađate ribu, Vi ste jako osećajna osoba. U Vama će se “roditi” neka nova i lepa osećanja prema nekome. Jako ste empatični, tolerantni i imate razumevanja za ljude oko Vas.

Ako ste trudni i sanjali ste ovakav san, ne brinite, to znači da ćete odmah razviti jako snažnu vezu sa svojim detetom. Osećanja koja Već sada osećate su neopisivo jaka i lepa. Uživajte u trudnoći i roditeljstvu.

Advertisements

Sanjati ribu u krevetu

Riba u krevetu nije dobar znak i predstavlja moguće nezgode. Budite jako pažljivi narednih dana, posebno ukoliko krećete na put.

Sanjati ribu sa nogama

Ukoliko ste u snu videli ribu koja ima noge, pravo je vreme da naučite nešto novo. Slušajte svoja osećanja i svoj instinkt. Radite ono što Vas usrećuje. Možda bi Vam prijale neke promene ili neko putovanje.

Sanjati crnu ribu

San u kome se javlja crna riba znači da ćete morati da prođete kroz težak period pre nego pronađete nešto što Vas čini srećnim. Ovaj san uglavnom odražava Vaša trenutna osećanja i teskobu i stres kroz koji prolazite.

Što se ljubavnog života tiče, ako ste u vezi crna riba simbolizuje dubok i iskren odnos sa partnerom. Ako ste trenutno slobodni, moguće je da ćete upoznati nekoga sa kim ćete razviti veoma poseban odnos.

Advertisements