Šta znači sanjati ruke?

Snovi u kojima vidite ruke često simbolizuju Vaše sposobnosti. Ovakav san obično predstavlja svojevrstan podstrek i znak da imate veru u sebe i svoje veštine. Takođe, ovo je znak da imate izbora.

Advertisements

Ako ste u snu prali ruke, ovo može biti podsvesno buđenje griže savesti i osećanja krivice zbog nečega. S druge strane, ovo može da znači da želite da se distancirate od nekoga ili nečega.

Da li postoji neki problem koji Vas muči? Da li postoji neko koga želite da izbacite iz svog života?

Ako ste sanjali ruke koje se drže, ovo se često odnosi na ljubavnu vezu. Ovo je simbol partnerstva. Možda osećate da na Vašoj vezi treba raditi. Trebalo bi da posvetite više pažnje partneru i da više cenite ono što radi za Vas.

S druge strane, samo spajanje ruku u snu simbolizuje sve one stvari kojima težite i koje želite da dostignete. To se može odnositi na intimnost, bliskost u vezi, možda čak i Vaše samo držanje. Da li postoje aktivnosti i interesovanja koja bi želeli da dublje istražite?

Neredak je i san u kom izgubite ruku. Ovo može biti simbol nečega za šta osećate da vam je nepravedno oduzeto. To može biti neka nagrada, unapređenje ili jednostavno zahvalnost.

Advertisements

Ako se trenutno osećate kao da gubite ili ste već nešto izgubili, onda možete sanjati da vam fali ruka. Odsečena ruka u snu predstavlja Vaš bol jer ne možete da radite ono sto želite.

Ovo može biti znak da u Vašem životu postoji neko ili nešto što Vas sputava, guši Vaše talente i kreativnost. Trebalo bi da sagledate svoj život iz drugog ugla.

Promena perspektive može da vam pomogne u otkrivanju toga što Vas koči. Razmislite i o strategijama koje bi mogli preuzeti tako da ponovo počnete da napredujete i da se razvijate.

Ruke u snovima obično simbolizuju snagu, pravdu i autoritet. One takođe predstavljaju način na koji se vi povezujete sa svetom. Tumaćenje ovakvih snova će vam biti znatno lakše ako upamtite što više detalja, šta su ruke radile, kako su izgledale i slično.

Sanjati prljave ruke

Snovi u kojima vidite prljave ruke simbolizuju veliki trud i naporan rad. Ako ste vi vredna osoba onda je sasvim uobičajeno da sanjate ovakav san.

Advertisements

S druge strane, ovakav san je znak da ćete morati da date sve od sebe ako istinski želite da se Vaš cilj ostvari. Moraćete da uložite ogromnu količinu vremena, strpljenja i novca da bi bili uspešni. Ovaj san je znak vrednosti i pravde, poštenja i dobre ličnosti.

Sanjati da nemate ruke

Snovi u kojima nemate ruke, a niste ih prethodno izgubili, znače da nemate snage ili sposobnosti da uradite bilo šta. Osećate se bespomoćno ili beznadežno. Ovaj san takođe predstavlja buduće neprijatne situacije. Nećete odmah znati šta da radite, ali bi trebalo da ostanete pribrani.

Sanjati da se držite za ruke sa nekim

Držanje za ruke sa nekim u snu predstavlja naklonost, ljubav i romantičnu vezu sa tom osobom. Ako se, s druge strane, za ruke držite sa bivšim partnerom to je onda znak da vam ta osoba nedostaje i da se podsvesno bojite da ćete zauvek izgubiti kontakt sa tom osobom.

Međutim, ovaj san ne mora uvek da bude simbol romantike već može predstavljati uopšteno naklonost i ljubav koju osećate prema osobi sa kojom se držite za ruke.

Sanjati da perete ruke

Kod ovakvih snova značajno je da se setite kakvu ste prljavštinu imali na rukama. Ona će vam pomoći da protumačite san. Ovakvi snovi mogu biti zabrinjavajući i važno je da znate o čemu se radi.

Advertisements

Ovaj san može da predstavlja mentalno stanje i Vašu potrebu da se “očistite” od neke brige ili negativnosti. Isto tako, u svakodnevnom jeziku izraz “prati ruke” znači da od nečega odustajete. To može da bude i značenje sna.

Sanjati deformisane ruke

Ovaj san nosi jako loše značenje. Deformisane ruke u snu najavljuju bolest ili da ćete se osećati bolesno. Naići ćete na zdravstvene komplikacije, pa bi bilo pametno da povedete računa o svom zdravlju, dok još imate vremena.

Drugo značenje ovog sna jeste neuspeh. Deformisane ruke simbolizuju poteškoće u ispunjavanju Vaših ciljeva. Zbog ovoga ćete se osećati jako loše i Vaše mentalno stanje će se pogoršati.

Osećaćete se nesposobnim za nešto što jako želite da ostvarite. Dakle, deformisane i ružne ruke u snovima treba da vam budu znak upozorenja jer Vas čeka period stagniranja, bolesti i uopšteno loših vremena.

Advertisements

Sanjati da su vam ruke stare

Ako ste pod velikim pritiskom zbog poslovnih obaveza i to počinje da vam postaje ozbiljan teret onda možete imati ovakav san. Ovo treba da vam bude ozbiljan znak da je vreme da sebi date malo oduška i da obezbedite sebi vreme za odmor.

Previše rada ne dovodi samo do negativnih emocija već može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Uz to, ovaj san može biti znak da ćete uskoro dobiti poslovni zadatak koji će biti previše zahtevan za Vas.

Sanjati da su vam ruke krvave

Kada sanjate krvave ruke, ovo treba da vam bude znak da preispitate svoje postupke. Ovo je najčešće znak koji Vas opominje da ste nekome uradili nešto loše, pa Vas sada grize savest. Osećaj odgovornosti Vas sustiže, pa se oslikava u Vašim snovima.

Krv kao simbol u snovima predstavlja životnu energiju, strast ali i bes. Ako u snu imate krvave ruke onda znajte da Vas progone Vaše nepoštenje, loše osobine i nepravda koju ste nekome učinili.

Podsvesno Vas stiže krivica jer ste nekoga povredili. Vreme je da nađete načine da promenite svoje ponašanje. Ako ste u stanju da ispravite neke od svojih grešaka onda bi trebalo da se potrudite da to i uradite.

Advertisements

Ovaj san može da bude i znak da ste u prošlosti doneli neke odluke koje su imale loše posledice, ako ne na druge, onda na Vas same. Obično biva slučaj da povredite i sebe dok povređujete druge.

Kada sanjate da su vam ruke uprljane tuđom krvlju onda treba da se pripremite na predstojeće sukobe. U okolini će se širiti tračevi koji će vam ukaljati ugled i kredibilitet.

Sanjati da imate dlakave ruke

San u kojem vidite svoje ruke, ali mnogo dlakavije nego inače, je znak da imate previše stvari koje krijete. Možda je to neka velika tajna koju krijete od drugih i to niko ne zna. S druge strane, ovaj san može biti znak da ste nesigurni, zbog čega se ne otkrivate potpuno pred drugim ljudima.

Ako sanjate da su vam ruke dlakave ili na neki način grube ovo može biti jasan znak da bi trebalo da promenite način na koji se ophodite prema drugim ljudima. Ovakva promena bi prijala i vama, isto kao i ljudima koji su u bliskim odnosima sa vama.

Kada sanjate veoma dlakave ruke onda ovo znači da ćete uskoro biti prisiljeni da se suočite sa velikom konkurencijom kada je posao u pitanju. Ovo može biti dobra stvar jer ćete biti primorani da unapredite svoje veštine.

Advertisements

Sanjati da se divite svojim rukama

Ako ste sanjali svoje ruke i u tom snu se divili njihovoj lepoti, onda je ovo znak da u vašem životu postoji mnogo osoba koje pokušavaju da ugrabe vašu romantičnu pažnju. Vi ste samouverena osoba, svesni svoje harizme i lepote i znate da ste gotovo uvek u centru pažnje.

S druge strane, ovaj san je znak da ćete uskoro ući u vezu sa osobom koja je izrazito ljubomorna. Budite oprezni. Ljubomorna osoba može da vam nanese puno štete.

Sanjati slomljene ruke

San u kojem vidite svoje slomljene ruke je znak da je duhovna veza koju ste imali sa nekim prekinuta ili će uskoro biti prekinuta.

Sanjati lepe ruke

Kada sanjate lepe i mekane ruke ovo je znak da možete da predahnete jer se sve u Vašem životu odvija baš onako kako treba. Zdravlje će vam biti jako dobro. Na ljubavnom i ekonomskom planu ćete takođe svetati.

Ovaj san uopšte nosi dobre vesti na svim poljima. Sposobni ste za ispunjenje svih svojih ciljeva, Vaše veštine vam omogućavaju da radite sjajne stvari. Mekoća ruku u snu se odnosi na Vaše emotivno stanje. Dolazi vam period blagostanja i verovatno neka nova veza.

Advertisements

Sanjati da ste povredili ruke

Kada sanjate da vam nešto ili neko povredi ruke onda je ovo znak da treba da se pripremite na neki neuspeh. Vaši pokušaji da ostvarite neki projekat ili da komunicirate sa nekim neće biti uspešni.

Ako vam je u snu ruka već povređena onda ovo može biti znak da se neka greška dogodila ili da će se dogoditi.

Sanjati vezane ruke

Ovaj san ima prilično jednostavno značenje, a to je da su vam na neki način i u stvarnosti ruke svezane. Nešto Vas sputava, a na vama je da shvatite šta je to i da nađete način da rešite svoje probleme.

Taj san je neretko i simbol lošeg samopouzdanja, emocionalne nestabilnosti i straha od ulaska u nove veze. Ovaj san je takođe znak da niste u mogućnosti da pružite ruku drugima.

Advertisements

Kako se i sami osećate zarobljeno niste u stanju nikome da pomognete. Osećate se bespomoćno u situaciji u kojoj vidite voljenu osobu koja je povređena a vi ne možete da joj pomognete.

Sanjati da vam neko pruži ruku pomoći

Ovaj san je jednostavno protumačiti. Snovi u kojima vam neko pruža ruku pomoći znače upravo to, da vam je u stvarnosti potrebna pomoć. Treba da znate da je sasvim u redu povremeno tražiti pomoć i podršku od drugih ljudi.

Sanjati da Vas ruke svrbe

Snovi u kojima Vas svrbe ruke vezani su za novac. Ako Vas svrbi levi dlan ovo je znak da ćete dobiti novac. Ako ste sanjali, s druge strane, da Vas svrbe oba ili samo desni dlan, to je onda znak da ćete potrošiti ili izgubiti novac.

Sanjati da vam neko ljubi ruku

Kada sanjate ovakav san shvatite ga ozbiljno. U Vašem okruženju postoji osoba koja želi od Vas mnogo više nego što želite da joj pružite. Ova osoba želi vezu sa vama iako ste zauzeti. Pažnju treba povesti u interakciji sa njom jer će drugi lako pogrešno da protumače Vaš odnos pa će početi da šire tračeve.

Sanjati da se rukujete

San u kome se sa nekim rukujete znači da ćete sa nekim postići neki dogovor ili već jeste. Ovo je simbol časti, ispoštovane reči i lične povezanosti sa ljudima iz Vašeg okruženja. Ovo može da bude znak da treba da obratite pažnju na to koji se događaji u Vašem životu povezuju.

Advertisements

Sanjati da ne možete pomeriti ruke

Kada sanjate da ne možete da pomerate ruke ovo je jasan znak rascepa koji se u vama pojavio. U situaciji ste da morate da birate između onoga što želite i onoga što je ispravno. Ovo vam izaziva veliku anksioznost pa ovakav san nije neobičan.

Sanjati ožiljak na ruci

Ožiljci su tragovi na koži koji mogu puno da kažu o našem životu. Tako je i u snovima. Ako ste sanjali da imate ožiljak na ruci to znači da ćete nositi nepovratne posledice zbog nečega što ste uradili.

Ovo je i svojevrstan znak upozorenja i poziv na mudro biranje budućih koraka. Možda trenutno radite nešto što će ostaviti dugoročne posledice na Vas. Takođe treba da budete oprezni i da ne žurite jer možete doći u jako opasnu situaciju.

Kada su međuljudski odnosi u pitanju može se desiti da će Vas neko blizak povrediti ili izdati, što će ostaviti veliki trag na Vas. Ova osoba može biti prijatelj ili partner. U drugom tumačenju ovaj san predstavlja Vašu emocionalnu nestabilnost i nespremnost da uđete u novu vezu.

Sanjati da su vam ruke otekle

Ovakav san, iako možda neprijatan sam po sebi, nosi jako dobro značenje. On nagoveštava značajne finansijske dobitke i nova poznanstva koja će vam se isplatiti. Što su ruke u snu bile više otekle to će Vaše bogatstvo biti veće.

Advertisements

Sanjati da imate veće ruke

Ako sanjate da su vam ruke mnogo veće nego što stvarno jesu, ovo je znak da često zagrizete više nego što možete da pojedete. Imate naviku da precenite svoje sposobnosti, što nije idealno. Pokušajte da se skoncentrišete na manje zadataka i planirano uložite svoju energiju.

Sanjati amputiranu ruku

Ovaj san je obično simbol rasprave ili svađe sa partnerom. Amputirana ruka u snu simbolizuje događaj koji će poljuljati Vaš odnos sa partnerom. S druge strane, moguće je da kod Vašeg partnera postoje neke stvari koje se vama ne dopadaju, na primer način razmišljanja ili neke odluke koje vi ne odobravate.

Ako sanjate da vam je neko amputirao ruku ili je na neki način odgovoran za Vaš gubitak ruke, onda ovo može da znači da ćete izgubiti mogućnost da doprete do te osobe. Možda će se Vaš odnos prekinuti na neki neprijatan način.

Sanjati bebine ruke

Bebine ruke u snovima simbolizuju nevinost i ranjivost. Ovo su Vaše osobine, pa je zbog toga važno da budete pažljivi kada su u pitanju ljudi kojima verujete. Ne povređujete druge i volite ih.

Advertisements

Zbog ovoga možete postati laka meta zlih ljudi u Vašoj okolini. Vaš blag temperament Vas čini metom ljudi koji žele da Vas iskoriste. Bebine ruke takođe simbolizuju dobrotu i velikodušnost, zato ne dozvolite nikome da Vas iskorišćava.

Dakle, treba da nađete balans u kome ćete uspeti da zadržite svoju prirodu. Sa druge strane, balans ćete održati tako što ćete naučiti kome, kada i kako treba da pomognete, a kome ne.

Sanjati da Vas nečije ruke hvataju

Kada sanjate da Vas nečije ruke hvataju, ovo je znak koji Vas upozorava da u Vašoj okolini postoje ljudi ili stvari koje Vas sputavaju i sprečavaju Vas da napredujete. Iako vi svim silama želite da idete napred to nije moguće. Ovaj san takođe može da bude česta pojava kad je paraliza sna u pitanju.

Sanjati paralizovane ruke

Ovakav san je prilično jednostavan za tumačenje. Kada sanjate da su vam ruke paralizovane ovo je svojevrsno preslikavanje Vašeg mentalnog stanja. Imate blokadu i ne uspevate da uradite neke stvari koje želite da obavite ili da postignete neke ciljeve.

Sanjati ruke u plamenu

Ako ste skloni lošim navikama i tome da sebi nanosite štetu impulsivnim postupcima onda ćete verovatno sanjati svoje ruke u plamenu. Morate pažljivo da procenjujete rizike zadataka koji se nalaze pred vama.

Advertisements

Sanjati da imate manje ruke

Sanjati da imate ruke mnogo manje nego što stvarno jesu znači da ste osoba sa čvrstim stavovima i uverenjima. Konzervativni ste i patrijarhalno orijentisani, što nije nužno ništa loše.

Međutim, trebalo bi da makar pokušate da promenite perspektivu i sagledate svet iz drugog ugla. Ovo će biti jedini način da promenite i poboljšate svoj život.

Sanjati da vam fali prst

Ako sanjate da vam fali palac ovo je znak da ćete pretrpeti neprijatnu situaciju zbog koje ćete se osećati glupo i posramljeno.

Kada sanjate da vam fali kažiprst, onda je ovo znak da je vreme da prestanete da upirete prstom u druge i da im govorite šta treba da rade. Posvetite pažnju sebi, jer i vi imate mane na kojima vredi raditi.

Kada sanjate da vam nedostaje srednji prst, shvatite ovo kao znak da bi trebalo da budete manje tvrdoglavi. Vaš ego i cinizam Vas sprečavaju da uživate u svim lepim stvarima koje stoje pred vama.

Advertisements

Dakle, gubitak prsta u snu je negativan znak. Ovo je znak da treba da poradite na sebi i svojim karakteristikama kako bi na kraju popravili svoj kvalitet života.

Sanjati ruke – ostala značenja

Ruke u snovima imaju raznoliku simboliku. Ono što je zanimljivo jeste da se ta značenja mogu svesti na dve jednostavne opcije.

U prvoj se ovi snovi odnose na Vaše mogućnosti i prilike koje će vam se predstaviti, dok u drugom oni mogu da simbolizuju Vašu potrebu da tražite pomoć. Sve ovo, naravno zavisi od detalja iz snova.

Ako ste u snu videli zdrave i lepe ruke onda ovo obično znači da će se Vaš doprinos na poslu konačno prepoznati i postaćete jako važan deo tima. Sigurni ste u svoje sposobnosti i imate potpuno poverenje u svoje veštine.

Advertisements

U suprotnom, ako ste sanjali bolesne i ružne ruke ovo obično biva znak nadolazećih problema na poslovnom planu. Može se desiti da Vas neko lažno optuži za nešto. Trebaće vam vremena i energije da popravite svoj status.

Povređene ruke u snovima mogu da simbolizuju igre moći, ali i novčane gubitke u narednim mesecima. Posebno povedite pažnju na ovaj san ako se u njemu osećate neprijatno.

Ako ste sanjali da su vam ruke povređene, onda ovo može da bude znak da ćete biti uspešni u ispunjavanju svojih ciljeva. Ovaj put će biti dug i naporan, ali ćete na kraju biti uspešni. Svojim radom ćete postići sve što želite.

Snovi u kojima ste videli svoje ruke prekrivene krvlju znače da ćete u budućnosti biti izolovani od voljenih ljudi. Ono što je dobro jeste da ova izolacija neće trajati dugo. Razlog ove odvojenosti će verovatno biti neko neočekivano putovanje.

Ako ste sanjali dečiju ruku ili ruke, ovo može biti znak da će voljenoj osobi biti potrebna pomoć. Takođe, ako sanjate da neko sklapa ruke, kao da se moli, ovo znači da će voljenoj osobi očajnički trebati Vaša pomoć. Budite tu za osobe kojima treba Vaša pomoć. Pružite im pomoć i sigurno će vam višestruko vratiti.

Advertisements

Snovi u kojima nešto pokušavate da zgrabite rukama ili da istrgnete nešto iz ruku druge osobe obično predstavljaju Vaše strahove. Ovi strahovi i uznemirenost dolaze od Vaše želje da nešto promenite ili zadržite u svom životu, ali se plašite da će vam promaći kroz prste.

Snovi u kojima vidite mušku ruku znače da ćete imati dobrog saputnika i partnera na kog ćete moći da se oslonite. Isto tako, ovaj san može da znači da ćete imati podršku od nekoga ko vam je nadređen, ili na nekom višem položaju od Vas.

Ako ste sanjali da Vas muškarac kog volite drži za ruku onda ovo znači da će se Vaše želje ispuniti. Ove želje i ciljevi će zahtevati od Vas da radite zajedno i da budete oslonac jedno drugom.

Ako sanjate da hodate i da se držite za ruke sa nekim, onda je ovo simbol bezgraničnog poverenja u tu osobu. Važno je, ipak, da ne zaboravimo da svako partnerstvo zahteva obostrane napore i trud.

Ako ste sanjali ruku bez tela onda je ovo najčešće znak iscrpljenosti i umora na ivici bolesti. Prihološki pritisak koji trpite ne dozvoljava vam da napredujete, pa je jako važno da pronađete načine da se oslobodite ovog stresa.

Advertisements

Kada sanjate samo prste, bez ostatka ruke, onda je ovo znak da neki ciljevi koje imate nisu realni i da ih ne možete ostvariti. Nemojte trošiti energiju i vreme na želje koje je gotovo pa ne moguće ispuniti. Pokušajte da budete realni kada su Vaše mogućnosti u pitanju.

Ako sanjate duge ruke onda je ovo jasan znak da ne vodite svoj život na način na koji bi trebali i mogli. Lenjost i strah Vas sprečavaju da postignete Vaš pun potencijal.

Čiste ruke u snovima simbol su dugog i srećnog života. Uprljane ruke, sa druge strane, simbolizuju zlonamerne tračeve i moguću izdaju od strane ljudi koji su vam dragi.

Ako sanjate da brinete o svojim noktima i rukama onda je ovo znak da ćete rešiti neka sporna pitanja, te da je važno da pokažete svoj šarm.

Advertisements
Advertisements