Šta znači sanjati silovanje?

Sanjati silovanje je povezano sa vašim emocionalnim stanjem. U slučaju da su ovakvi snovi česta pojava za vas, to može značiti da trenutno prolazite kroz emocionalnu krizu.

Advertisements

Ovaj san takođe može ukazati na vašu zabrinutost za vaše sek*ualno zdravlje. Ukoliko često sanjate o silovanju, možda bi bilo poželjno da sagledate vašu vezu i bolje procenite da li se nalazite u zdravoj i funkcionalnoj vezi.

Ljudi koji često sanjaju ovakve snove imaju osećaj da moraju da urade nešto više u svom životu. Vuče ih to da budu otvoreniji i agresivniji.

Ukoliko ste ostali bez kontrole u svom životu, a želite da je povratite, to može biti uzrok vaših snova o silovanju. Vaša podsvest želi da vas podstakne da radite na vašem autoritetu i imate više kontrole nad situacijama u kojima se nalazite.

Kako biste bolje protumačili vaš san, bitno je da obratite pažnju da detalje i kontekst sna.

Silovanje je uvek tabu tema, i pogađa svakog, nevezano za pol. Tumačenje vašeg sna će varirati zavisno od konteksta i onoga kako ste se osećali tokom sna.

Sanjati silovanje može biti simbol dešavanja u vašem životu. Veliki broj ovakvih snova, nema nikakve veze sa fizičkim činom.

Umesto toga, ova vrsta sna uglavnom ukazuje na situacije u vašem životu koje mogu zahtevati vašu punu pažnju. Silovanje je kažnjiv zločin, i kao takav, samo sanjati o tome može biti neprijatno iskustvo.

Zapravo, to nije san, više je noćna mora, košmar. Kao takav može imati razna tumačenja koja ne bi trebali tek olako shvatiti.

Sanjati o silovanju može biti zabrinjavajuće. Nekad ovaj san može biti povezan sa ličnim iskustvom.

Ako niste bili žrtva silovanja, a ipak sanjate o tome, san može biti prouzrokovan nekom situacijom u kojoj ste se osećali nemoćno.

Advertisements

Iako se žrtve silovanja mogu osećati usamljeno i izolovano od društva, te emocije su sasvim normalne ljudske emocije koje se mogu javiti iz više razloga, i drugih doživljenih trauma.

Silovanje se može razlikovati od drugih vrsta fizičkog napada zbog toga što može imati razne posledice, od psihičkih trauma do fizičkih, kao što su trudnoća i bolesti koje su polno prenosive. Tragovi i traume mogu biti doživotne.

Silovanje nosi stigmu koja je povezana sa sramotom zbog sek*ualnih odnosa. Neretka pojava u primitivnim društvima i zatucanoj okolini je okrivljavanje žrtve.

Zbog toga žrtve silovanja izbegavaju da iznose svoje traumatično iskustvo u javnost, izbegavaju da prijave nadležnim organima jer se boje osuda i etiketiranja.

Sanjati da bežite da vas ne siluju

Ukoliko ste sanjali da neko pokušava da vas siluje, a vi ste uspeli da pobegnete, onda san predviđa na moguće probleme i sukobe koji mogu nastati u vašem svakodnevnom životu.

Ali pozitivna stvar je da imate snagu i sposobnost da uzvratite udarac i rešite ove novonastale probleme. Snovi o silovanju i preživljavanju služe kao upozorenje da budete uvek oprezni.

Sanjati da vas je šef silovao

Sanjati da vas šef siluje, označava da se prema vama ophodi sa posebnim poštovanjem. Ukoliko sanjate da vas siluje stranac, onda je san znak da niko nije poljuljao vaš položaj ili autoritet.

Sanjati da ste žrtva silovanja

U slučaju da ste bili žrtva silovanja, san bi mogao obrađivati ono što ste doživeli. Ako niste bili žrtva silovanja, onda ovaj san može sugerisati na situaciju gde se osećate kao žrtva.

Posledica silovanja može biti neželjena trudnoća. Te zbog toga, sanjati silovanje može biti simbol vaše strepnje od uopšteno neplanirane trudnoće.

Još jedna posledica silovanja može biti prenos polnih bolesti, te zbog toga, sanjati silovanje može biti simbol vaše strepnje zbog mogućnosti da se zarazite nekom polno prenosivom bolešću.

Advertisements

Čak i kada ste u vezi sa parterom zbog koga se osećate prijatno, i sa kojim osećate kontrolu i imate mogućnost da racionalno planirate vašu budućnost, nekad prosto nije moguće da imate potpunu kontrolu da zatrudnite ili da se zarazite nekom polnom bolešću.

Možda vam je pak vaša intima i previše udobna i planirana. U nekim slučajevima ovaj san može biti simbol vaše želje za nečim novim i nepredvidljivim. Želite da unesete više strasti u vaše intimne odnose sa partnerom.

Sanjati da nekoga siluju

Kod ovog sna bitno je da obratite pažnju šta ste uradili kada ste sanjali da nekog siluju. Da li ste samo stajali pored i posmatrali ili ste pokušali da sprečite to?

Ukoliko ste pokušali da sprečite silovanje, ili spasite osobu koju siluju, onda je ovaj san simbol vašeg osećaja uključenja u potrazi za pravdom.

Ako ste bili samo nevini posmatrač, onda je ovaj san simbol vašeg osećaja krivice jer ste i na javi bili posmatrač neke vrste nepravde.

Advertisements

Kada smo svedoci silovanja nekog drugog u snu, nebitno od pola te osobe, san može biti simbol unutrašnjih borba.

Imate posla sa ljudima koji imaju punu kontrolu nad vama, takođe i drugima koji su vam u neposrednoj blizini, osećate se nemoćno da bilo šta pokušate, ili se ne usuđujete da se suprotstavite osobi koja ima kontrolu.

Ta osoba može biti vaš šef, možda čak i majka, ili nasilnici u školi. Osećate se ranjivo i nemoćno povodom ove situacije u kojoj niste sami, želite da promenite to, želite da im stanete na put. I ovaj san je obično poziv na akciju.

Vaša podsvest vam govori da je dosta. Dosta ste bili samo posmatrač ili žrtva, spremni ste da im stanete na put i zauzmete se za vaša uverenja.

Možda je to neka neprijatna ili teška situacija, ali imajte u vidu da promene mogu biti dugoročne, a svima će biti bolje da žive zdravije i srećnije.

Ukoliko je osoba koja je silovana vaš prijatelj ili član porodice, onda san može predstavljati vaše unutrašnje strepnje.

Možda vodite borbu sa svakodnevnicom ili obavezama, možda čak imate napade panike. Bez obzira na razlog, vaša podsvest vam šalje jasnu poruku.

Takođe, ovaj san može biti znak vaših nerešenih pitanja sa vašom voljenom osobom. Moguće je da ste se zbog neke stare svađe udaljili od roditelja, braće i sestara, ili svog partnera.

To je znak da vi želite da popravite te odnose. Ta osoba vam nedostaje, a vi se osećate nemoćno jer ste previše ponosna osoba, a takođe i besna.

Na vama je da pustite prošlost da ostane u prošlosti, treba da prebacite fokus na vašu sadašnjost i budućnost.

Advertisements

Sanjati da vas rođak siluje

Ukoliko ste sanjali da vas rođak siluje, san najavljuje porodične svađe ili nesporazume sa muževljevim roditeljima.

Sanjati da pokušavate pobeći i da vas siluju

Ako ste sanjali da bežite od silovanja, ali niste uspeli da pobegnete, san označava napetost i stres koji osećate kroz vaš svakodnevni život.

No, ako ste sanjali da ste uspeli da pobegnete od silovatelja, onda san znači da ćete uspešno prevazići sve poteškoće u vašem životu.

Sanjati da su vas oteli i silovali

Sanjati da vas neko otme pa onda i siluje, može sugerisati da neko pokušava da vas iskorišćava. Opkruženi ste ljudima koji su energetski vampiri te se hrane i crpe vašu energiju.

Advertisements

Ovakva vrsta sna se može tumačiti i kao početak neke nove faze u vašem životu, tokom koje možete izgubiti kontrolu nad vašom svakodnevnicom.

Sanjati da vas je silovala osoba istog pola

Primera radi, muškarac koji siluje muškarca, ili obrnuto, žena koja siluje ženu. San znači da treba da preuzmete stvari u svoje ruke. Treba da preuzmete kontrolu nad situacijama kako bi mogli lakše da ih rešite.

Sanjati da vas siluje osoba istog pola može biti simbol vaših najdubljih želja. Neretko ovi snovi mogu biti znaci snažnog osećaja za ženstvenost ili muškost. Međutim, ovi snovi mogu biti simbol vaših briga i nesigurnosti.

Sanjati da vas je neko seksualno zlostavljao

Ukoliko vas je neko zapravo napastvovao, onda obrada toga u vašim snovima se smatrala potpuno normalnom.

U slučaju da niste imali zapravo fizičko iskustvo zlostavljanja, onda san može da simbolizuje da se osećate iznevereno od strane nekih drugih vlasti ili autoriteta, ne neki drugi način.

Advertisements

Sanjati da vas zlostavlja neka vrsta autoriteta u vašem životu, može imati simbolično značenje.

Možda se ta osoba, ili pa institucija za koju ta osoba radi, ophodila loše prema vama u nekom emotivnom smislu. Nema veze sa snom ako nisu na javi učinili ništa neprikladno u fizičkom kontekstu.

Moguće je da je njihovo ponašanje delovalo na vas kao da ste vi odgovorni za njihovo blagostanje. Iako znate da vi niste imali moć da to osigurate.

Sanjati da su vas optužili za silovanje

Ukoliko ste sanjali da vas optuže za silovanje, tumačenje ovog sna bi zavisilo od toga, da li ste mislili da postoji istine ili ne u toj optužbi.

Ukoliko u kontekstu sna znate da ste krivi, onda ovaj san simbolizuje vašu brigu da možete biti kažnjeni za neko učinjeno delo.

Advertisements

Ali, ako u snu znate da niste krivi, san bi mogao biti simbol vašeg osećaja da ste neshvaćeni. Moguće je da ste uradili nešto imajući dobre namere, ali da vaše delo ipak nije bilo shvaćeno na način kojim ste se vi nadali.

Sanjati da neko siluje vašu prijateljicu ili prijatelja

Sanjati kako neko siluje vašu prijateljicu, ili vašeg prijatelja, može ukazivati na snažnu konkurenciju kojom ste opkruženi. Ova konkurencija će vam doći glave.

Njima je namera da pobede, ne zanima ih kako ćete se vi osećati nakon što sabotiraju vaše planove. Budite spremni na sve kako vam ne bi oteli pobedu u budućoj bici. Ovaj san takođe može ukazati na pogoršanje vašeg prijateljstva.

Možda bi ovo bio pravi trenutak da izdvojite vremena za vaše prijatelje i posvetite im više pažnje, kako bi mogli da negujete i obnovite prijateljstvo.

Međutim, neretko ovaj san može biti odraz vašeg straha da će nekoga koga poznajete i volite biti silovan, ili biti žrtva nekog drugog oblika nasilja.

Advertisements

Sanjati da vas je silovao prijatelj od muža

Ako ste sanjali ovakav san, on simbolizuje da tu osobu privlačite na sek*ualni način.

Sanjati da imate želju da vas siluju

Sanjati da želite da vas siluju ne mora značiti da zapravo želite da vas se to desi u budnom životu. Ovaj san može označiti vašu želju da vam neko pomogne pri rešavanju problema, ili uopšteno pomogne u borbama koje vodite u svakodnevnom životu.

Želite da neko drugi preduzme kontrolu nad vašim životom, potrebno vam je da imate na koga da svalite krivicu kada vaše odluke ne dođu do dobrog ishoda.

Sanjati da želite da vas siluju, može značiti da želite da neko drugi preduzme kontrolu nad situacijom koja vas trenutno muči.

Trebalo bi da posetite stručno lice koje vam može pomoći da se izborite sa traumama, treba da preuzmete stvari u svoje ruke, i kontrolišete situaciju u kojoj se trenutno nalazite. Neretko, ovaj san može ukazati na nezadovoljstvo partnera i na to da se vaše samopoštovanje dovodi u pitanje.

Advertisements

Sanjati da uživate u silovanju

Silovanje je težak oblik fizičkog napada, ali nekada se može desiti da dok sanjate o tome imate prijatan osećaj, olakšanje nekad čak i zadovoljstvo, iako to zvuči ludo.

Silovanje je najgore i najteže iskustvo kroz koje neka osoba može da prođe, mada u snu može biti potpuno suprotno i biti viđeno kao želja za intimnim odnosima.

Iako ovo deluje čudno, to je samo još jedan zaokret kada su u pitanju ovakvi snovi. Ako vam se u snu sviđa to što vas neko siluje, onda je moguće da vam nedostaje potreba za naklonošću.

Ovo utiče na vaše zdrave emocije. Možda žudite za tim da vas neko poštuje, voli i ceni. Pa je to moguć razlog vašeg uživanja tokom ovog sna.

Advertisements

Sanjati da vas siluje neko od porodice

Ovakvi snovi mogu u nekim slučajevima, nažalost, odražavati neke stvarne fizičke događaje. U slučaju da se nikada nije dogodila neka vrsta neprikladnog fizičkog kontakta, ovakav san može ukazati na nefunkcionalne odnose u krugu vaše porodice.

Sanjati da vas prisile na oralni seks

Ovaj san može biti povezan sa sek*ualnom frustracijom u realnosti. Teško će vam pasti da izrazite svoje želje sa partnerom.

Sanjati da vas je silovao demon

Sanjati da vas siluje demon ili đavo, može značiti pokušaj vaše duše da nađe način da kontroliše nečije ponašanje, koje nije nimalo primerno, a nalazi se u vašem životu. Zabrinuti ste da će neko moći da preuzme kontrolu nad vama i vašim odlukama.

Sanjati da neko siluje vašeg muža ili suprugu

Ukoliko ste sanjali da je neko silovao vašeg muža ili ženu, onda vas ovaj san govori da su promene pred vama. Ove promene će biti loše i dobre, pa je bitno da pripremite na njih kako bi mogli da se nosite sa onim što vam donose.

Sanjati da je neko silovao vašu voljenu osobu

Ovaj san je pokazatelj vašeg neprijatnog osećaja u vašoj vezi. Možda se osećate ugroženo jer je vaš partner uspešniji od vas, te se bojite da vas ne ostavi zbog nekog drugog. Ovaj san vam ukazuje na to da je potrebno da se izborite sa preprekama u vašoj vezi.

Advertisements

Sanjati da vaš muž ili dečko siluje nekoga

Ovaj san se tumači kao loš znak. San može značiti da je osoba koja je žrtva tog silovanja, u nekoj negativnoj situaciji. Pred tom osobom se nalazi neki katastrofalni događaj, potrebna joj je pomoć, a na Vama je da joj ukažete tu pomoć.

San u kome je Vaš muž ili dečko silovatelj, ne mora nužno značiti da je Vaš partner uzrok patnje te osobe, međutim, podsvesno možete dovoditi u pitanje ponašanje Vašeg partnera ili umešanost sa nekim ljudima za koje vi smatrate da su loše društvo, ili nepouzdani.

Ovaj san može biti i simbol promene dinamike u Vašem braku ili vezi, postoje neslaganje i sumnje koje utiču na stabilnost vaše konekcije.

Sanjati da vas je neko seksualno dodirivao

Ukoliko sanjate da vas neko sek*ualno dodiruje, primera radi, dodiruje vam rukom genitalije, što uglavnom nije povezano sa fizičkim rizicima silovanja, kao što su trudnoća i polno prenosive bolesti.

Međutim, taj dodir može biti zabrinjavajuće iskustvo ukoliko je neželjen, bilo to u realnosti, ili samo u snovima. Ovakav san može biti uznemirujući, pogotovo ako osoba koja vas dodiruje je neko za koga ne želite da vas na takav način posmatra, poput vašeg poslodavca ili člana porodice.

Advertisements

Ovaj san može biti simbol na moguće probleme sa tom osobom u vašem odnosu. Ali ovakav san ne mora da znači da vas ta osoba privlači na sek*ualan način.

Međutim, moguće je da su oni bliski sa vama na neprikladan način. San o bilo kakvoj vrsti neprikladnog sek*ualnog dodira može biti veoma uznemirujući.

Ovaj san može biti simbol vašeg osećaja da neko u vašem životu testira vas i vaše granice. Možda situacija još uvek nije eskalirala do opasnog nivoa, ali je moguće da treba da preduzmete mere i sprečite da se to i dogodi.

Sanjati da vas grupno siluju

Sanjati o grupnom silovanju može biti simbol vaših negativnih osećanja koje pokušavate da sakrijete, ali ste u nemogućnosti da ih kontrolišete. Vaša sklonost ka nepromišljenom ponašanju uzrokuje uništavanje drugih ljudi.

Advertisements

Ukoliko sanjate da ste vi žrtva grupnog silovanja, onda san pokazuje vašu mentalnu i emocionalnu slabost. Ovaj san takođe može biti pokazatelj da se neko vrlo agresivno ponaša prema vama, ili ljudima do kojih vam je stalo.

Sanjati da vas nekoliko ljudi istovremeno ili pojedinačno siluje, može značiti da u vašem životu postoji osoba koja je dominantnija u odnosu na vas.

To može biti osoba koja koristi svoj karakter kako bi uticala na vas. Ali ovaj san može ukazati i na vašu slabu volju. Možda potajno želite da budete agresivniji tip osobe.

Sanjati da vam siluju ćerku ili sina

Plašite se da pustite voljenu osobu u svet, a ovaj san vam govori da treba da je pustite. Ukoliko imate dece koja još uvek rastu, onda vas ovaj san govori da je potrebno da ih naučite kako da budu nezavisni.

Nemojte dozvoliti da vaši strahovi i nesigurnost stanu na put njihovim željama i ciljevima. Pustite ih da se sami izbore sa svojim preprekama i da budu svoji ljudi i svoje ličnosti koje neće zavisiti ni od koga.

Sanjati da ste vi nekoga silovali

Kada sanjate da nekoga silujete, treba da obratite pažnju na to kako ste se osećali tokom tog dela vašeg sna. Ukoliko ste se osećali krivi tokom sna, onda bi ovaj san mogao da znači da osećate krivicu zbog toga što imate relativno čest nivo sek*ualne želje.

Moguće je da je vaša krivica izazvana zbog vaših želja koje su vezane za vaše intimne odnose, postoji verovatnoća da ćete eksplodirati na način koji može dovesti do toga da povredite nekoga.

Pokušajte da prihvatite želje koje imate, ne mora nužno da znači da ako prihvatite vaše želje da po njima i delujete, ali to prihvatanje će vam pomoći da umanjite štetu.

Ukoliko ste se osećali ponosno tokom sna, onda je ovaj san razlog za brigu. Ovaj san bi mogao biti simbol neke situacije u kojoj ste postigli vaše ciljeve bez ikakvog obzira na uticaj koji je to moglo imati na druge.

Advertisements

Ukoliko ste sanjali da silujete nekoga, a ta situacija je bila dvosmislena, primera radi, niste bili sigurni na pristanak te osobe, te se ispostavilo da ta osoba ipak nije dala svoj pristanak, onda bi ovaj san mogao biti simbol vaše situacije u nekog vezi gde su vam granice nejasne.

U takvoj vezi možete dobijati mešovite poruke od druge osobe, ali možete sebi pomoći time što ćete postavljati konkretna pitanja umesto da koristite pretpostavku i nagađanje kao metodu komunikacije među vama.

Sanjati da vas je muž silovao

Bračno silovanje može biti odraz loše situacije za koju nemate rešenje, takve situacije su možda deo vaše svakodnevnice.

Ukoliko žena sanja da je muž siluje, san je znak njegovog agresivnog i dominantnog ponašanja nad vašim životom, odlukama, postupcima.

Ne dozvoljava vam da imate svoje misli, svoju volju, guši vas njegovom agresijom. Moguće je da potpuno gubite kontrolu nad vašom svakodnevnicom.

Sanjati da spasite nekoga od silovanja

Sanjati da ste nekog spasili od silovanja je pozitivan znak. Pred vama je sreća, mir i spokoj, a u stvarnosti će vas sve krenuti. Ovaj san takođe može biti pokazatelj vaše zrelosti. Međutim, vaš fokus je nekad i previše na druge osobe.

Sanjati da vas siluje osoba sa maskom

Ukoliko u vašem snu silovatelj nosi masku ili pokušava da prekrije svoje lice, onda psihološko značenje ovog sna ukazuje na vaš osećaj nedostatka kontrole u različitim sferama vašeg života.

Sanjati da vas neko pokuša silovati

Pokušaj silovanja se sanja ukoliko sanjar padne u bilo kakvu vrstu zavisnosti od zla. Ovaj san može i nekad ukazivati na nerešene sukobe sa voljenima.

Ukoliko je udata žena sanjala da je neko pokušao da je siluje, onda je san znak moralne nelagode u odnosima sa njenim supružnikom. Moguće je da njen muž pokazuje neke agresivne osobine svog karaktera.

Po nekim stručnjacima, san u kome ste sanjali da neko pokušava da vas siluje, a vi uspešno pobegnete, upozorava na neki ozbiljan sukob iz koga nećete moći tek tako pobeći. Međutim, ovaj sukob će se završiti baš onako kako ste vi isplanirali.

Advertisements

U slučaju da ste sanjali da osoba koja pokušava da vas siluje, je zapravo vaš šef, onda san znači da vas neko sa posla ogovara.

Sanjati silovanje – simbolika

Ukoliko ste žrtva silovanja, ili nekog drugog vida sek*ualnog zlostavljanja, onda bi vaš san mogao biti način na koji vaša podsvest prerađuje to iskustvo. Možete biti žrtva silovanja bez obzira na vaš pol.

Bez obzira na okolnosti vaše situacije, bitno je da zapamtite da žrtva nije kriva i nije izazvala to iskustvo.

To što vi niste bili krivi je zapravo veliki deo toga zbog čega vas silovanje uznemirava – da je to bila vaša krivica smatrate da bi ste mogli da učinite nešto po tom pitanju.

Međutim, kada neko upotrebi silu da prevaziđe vaše granice i siluje vas, ne možete ništa da uradite povodom toga.

Razne situacije mogu dovesti do osećaja nemoći, te ako sanjate silovanje ne mora nužno značiti da ste bili žrtva silovanja.

Takav san često može biti simbol bilo čega drugog, zbog čega bi se osećali kao da vas tretiraju sa potpunim nedostatkom empatije.

Silovatelj uglavnom misli samo o sebi, na svoje potrebe i želje. Oni nemaju empatije za žrtvu, jer žrtvu ne vide uopšte kao osobu. Osobu sa svojim željama i potrebama.

Ukoliko sanjate da vas siluju, san bi mogao biti simbol vašeg osećaja da se neko ophodi prema vama bez imalo empatije, ne mora nužno da znači da vas ta osoba fizički dodiruje.

Advertisements

Silovatelj daje sebi za pravo da upotrebi silu kako bi dobio ono što želi.

Zbog toga, san o silovanju, može biti simbol neke situacije u kojoj neko pokušava da zaobiđe sva prava i norme kako bi dobio ono što želi.

Takođe, san o silovanju bi mogao da simbolizuje da ste baš vi ta osoba koja ste u iskušenju da dobijete nešto na silu.

Ovo može biti reakcija na vaše frustracije koje su izazvane time da vama deluje kao da nešto ne možete da ispunite na normalan i razuman način.

Kada neko pokušava da vas siluje, obično „Ne“ nije dovoljno da tu osobu spreči u tome. Nasilnik zna da je vaš odgovor „Ne“, pa se iz toga razloga ne obazire na to.

San u kome sanjate o silovanju bi mogao biti simbol neke situacije u kojoj neko prelazi preko vaših granica, ili ne poštuje zakone šireg društva. Ovaj san bi se takođe mogao tumačiti na način u kome ste vi ta osoba.

Većina ljudi se oslanja na granice i zakone kako bi održali red u svom životu.

Kada neko koristi silu kako bi pomerao granice, kao što to biva u slučaju silovanja, osećaćete se nemoćno, jer ono na šta se oslanjate nije dovoljno da ih zaustavi. Empatija ne pomaže.

Dakle, sanjati silovanje može biti simbol neke situacije u kojoj se osećate nemoćno. U toj situaciji vam ništa od vaših uobičajenih metoda ne pomaže.

Silovanje može biti ponižavajuće za žrtvu, delimično iz razloga što to uključuje intimne regije vašeg tela koja su izložene nasilniku bez vašeg pristanka.

Advertisements

Zbog toga sanjati o silovanju može biti simbol neke vaše razotkrivene tajne, ili nečega što niste hteli da neko drugi zna, na način koji vama nije odgovarao, ili niste imali mogućnosti da kontrolišete kako će ta tajna isplivati u javnost.

U zastarelim kulturama gde se širi mišljenje da ne treba gubiti nevinost pre braka, i da vam bračni partner bude jedini sek*ualni partner tokom života, se žrtva silovanja može smatrati nečistom zbog odnosa koji su se desili pre ili izvan braka.

Zbog toga, san o silovanju može biti simbol situacije u kojoj mislite da je vaša reputacija ukaljana, čak i ako to što je dovelo do ukaljanja vaše reputacije nije vaša krivica.

Sanjati o silovanju ili nekoj drugoj vrsti sek*ualnog nasilja može biti simbol sramote, krivice, i teskobe koju ljudi mogu imati zbog sek*ualnih problema.

Takođe, moguće je da ljudi koji zapravo žrtve silovanja imaju snove o tim traumatičnim iskustvima, njihova podsvest pokušava da se izbori sa traumom.

Snovi o silovanju se još mogu pojavljivati ukoliko se vi osećate nemoćno u nekoj situaciji. Ne mora da znači da je ta situacija sek*ualnog čina, može biti da neko prelazi ili testira vaše granice i strpljenje, ili se prema ophodi kao prema krpi, bez imalo empatije.

Advertisements