Šta znači sanjati šišmiša (slepog miša)?

Šišmiši u snovima mogu nositi različite simbole, pa se i snovi o njima mogu tumačiti na više načina.

Advertisements

Ponekad slepi miševi nose negativnu konotaciju i snovi u kojima se pojave služe kao upozorenje ili sugestija da obratimo više pažnje na one aspekte svog života koje smo do sada previđali i trudili se da ih potisnemo.

Ako ignorišemo emocije koje nas uznemiravaju ili spoljne faktore koji negativno utiču na naš život, oni će nam se podsvesno vraćati kroz snove o šišmišima. Suprotno tome, snovi o slepim miševima ponekad se odnose na radost, napredak, prosperitet, duhovni rast i promene koje vode u boljitak.

Sanjati da vas šišmiš ugrize

San u kojem vas slepi miš ugrize ukazuje na mogućnost povrede. Kada u snu imate osećaj da slepi miš sisa vašu krv, to je znak da vam nešto ili neko crpi energiju. Tumačenje ovog sna u velikoj meri zavisi od toga za koji deo tela vas je ugrizao slepi miš.

Ako je ujed na vašoj ruci, san ima veze sa vašom karijerom ili atmosferom na poslu. Ako vas je šišmiš u snu ujeo za lice, verovatno se suočavate sa problemima na ličnom planu i prolazite kroz brojne konflikte sa bliskim osobama.

Ako ste sanjali da vas je slepi miš ugrizao za glavu, predstoji vam porodična svađa. Kada vas u snu slepi miš ujede za vrat, to znači da biste mogli postati žrtva kriminala – možda će vas neko opljačkati ili prevariti.

Sanjati da se bojite šišmiša

Ako vas u snu uplaše slepi miševi, to nije dobar znak i upozorava na nevolju. Ovakav san shvatite kao poziv na povećan oprez i promišljenost. Izbegavajte nepotrebne rizike i pokušajte da ne reagujete ishitreno. Ako i pored obazrivosti upadnete u nevolju, nemojte se suviše brinuti. Brzo ćete se oporaviti od neprijatnosti koja vas je zadesila.

Sanjati da šišmiši lete

Kada u snu vidite slepe miševe kako lete, oni su obično nagoveštaj negativnih emocija, poput depresije i dosade. Obično se radi o potisnutim osećanjima, bilo da su u pitanju vaše ili emocije nekoga iz vašeg bliskog okruženja.

Sanjati da ubijete šišmiša

Ako ste sanjali da ste ubili slepog miša, san može imati dvojako značenje. Sa jedne strane, on može biti znak grubosti i nedostatka pažnje prema nekome ko vam je drag.

Možda ste nehotice povredili nekog ko vam je blizak i sada zbog toga osećate kajanje, a možda ćete se tek poneti loše prema nekome iz svoje okoline i kasnije se zbog toga suočiti sa krivicom. U alternativnom tumačenju, ovaj san bi mogao da bude nagoveštaj vašeg uspeha u kom ćete poraziti protivnike.

Sanjati da vas šišmiši napadaju

Ako su vas u snu napali slepi miševi, podsvest vam poručuje da se naoružate hrabrošću jer vas očekuju izazovi. Upotrebite svu svoju staloženost da se spremno suočite sa poteškoćama i preokrenete situaciju u svoju korist.

Advertisements

Ovaj san može biti i nagoveštaj izneverenog poverenja. Neko u koga ste mislili da nemate razloga da sumnjate, pokazaće da ima loše namere.

Iako ovakvi snovi predviđaju negativne događaje, ishod tih događaja u velikoj meri zavisi od stava koji vi sami zauzmete. Ako budete odlučni i suočite se sa svojim slabostima, iz ovih situacija ćete izaći kao pobednik.

Sanjati mrtvog šišmiša

Ako ste sanjali mrtvog šišmiša, to je simbol nečije nezahvalnosti prema vama. U vašem životu postoji neko kome ste veoma posvećeni, a ta osoba vam to ne uzvraća na pravi način.

Sanjati da vas šišmiši progone

Baš kao što je pomisao na san u kojem vas proganjaju slepi miševi neprijatna, na javi se suočavate sa dilemama koje kod vas izazivaju sličan nespokoj. Možda vas uznemirava pomisao na neku važnu odluku koja je pred vama ili u vašem životu postoji osoba koja vas zbunjuje i o kojoj niste sigurni šta bi trebalo da mislite.

Kao i uvek kada se osećate nesigurno, dajte sebi dovoljno vremena da na miru razmislite o svemu i nakon toga odgovor će se sam iskristalisati.

Sanjati džinovskog šišmiša

Kada se u vašem snu pojavi džinovski slepi miš, to je sugestija da se okrenete svemu onome što ste se trudili da ignorišete. Umesto da se pretvarate da problem ne postoji, odvažno se suočite sa njim i preuzmite odgovornost kako biste ga rešili.

Sanjati mnogo šišmiša

Pripremite se na promene ako ste sanjali mnogo slepih miševa. Ako su životinje u vašem snu letele, sa promenama možete očekivati i probleme. Sa druge strane, ako su mirovale, promena koja je nagoveštavala nevolju, proći će bezbolno za vas.

Sanjati da šišmiši lete po danu

Slepi miševi važe za noćne životinje, zato ako sanjate da ste ih videli kako lete usred dana, to znači da se nalazite u vanrednoj situaciji. Suočeni ste sa nekim problemima koji neće nestati sami od sebe, već zahtevaju da se aktivirate i postupite drugačije nego obično.

Moraćete da žrtvujete malo svoje udobnosti i promenite neke rutine kako biste razrešili situaciju u kojoj ste se našli. Iako vam neće biti lako da promenite ustaljene navike, koraci koje budete preuzeli doneće vam veliki boljitak.

Sanjati da ulovite šišmiša

Ako ste sanjali da ste ulovili slepog miša, to je odličan znak. Uskoro će se završiti negativna faza koja trenutno postoji u vašem životu. Ako je izvor vaše negativnosti neka osoba, udaljićete se, ako je u pitanju neki problem, neočekivano ćete doći do rešenja, a ako vas je mučio osećaj teskobe i zlovolje, otkrićete uzrok ovih emocija i popravićete okolnosti koje su do njih dovele.

Advertisements

Sanjati da šišmiši lete ili kruže iznad vas

Ako u vašem životu ne postoji niko sa kim ste bliski i živite distancirano od drugih ljudi, moguće je da ćete sanjati da iznad vas kruže slepi miševi. Ovakav san se može javiti i onda kada su vaši odnosi sa drugim ljudima vrlo uzdrmani.

U svakom slučaju, simbolika slepih miševa koji lete iznad vas se uvek odnosi na vaše odnose sa ljudima. Mi smo socijalna bića i međuljudski odnosi su izuzetno značajan faktor u našim životima. Zato se potrudite da unapredite svoj društveni život što pre.

Sanjati da vam šišmiš sedi na glavi

Ako ste sanjali da vam šišmiš sedi na glavi, suviše ste opterećeni. Mučite sebe prekomernom analizom svake situacije, strahovima i uznemirujućim mislima. Opustite se i mislite pozitivno!

Sanjati da šišmiš govori

Ako ste sanjali slepog miša koji priča, dogodiće vam se nešto bitno. Ipak, za tumačenje ovog sna od presudne je važnosti šta vam je šišmiš rekao.

Sanjati da šišmiši ulete u vaš dom

Ako u snu vidite slepe miševe koji vam uleću u kuću, nalazite se pred rešenjem problema koji vas je dugo opterećivao. Uskoro ćete ponovo biti bezbrižni.

Advertisements

Sanjati da vidite šišmiša izbliza

Ako ste se u snu našli licem u lice sa slepim mišem, upravo ćete se tako sučeliti i sa nekim novim istinama o sebi i svom životu.

Sanjati jednog šišmiša

San u kojem se pojavljuje samo jedan slepi miš, može se dvojako tumačiti, ali u oba slučaja je poziv da se okrenete radu na sebi. U prvom slučaju, ovaj san se odnosi na loše navike kojih bi trebalo da se oslobodite, dok je u drugom slučaju san nagoveštaj neostvarenih talenata i potencijala koji se kriju u vama.

Sanjati da šišmiši vise na drveću

Drveće koje se pojavljuje u snovima simbolički predstavlja ukorenjenost, čvrstinu i sigurnost, pa ako ste sanjali da slepi miševi vise na drveću, to verovatno sugeriše vašu unutrašnju potrebu za stabilnošću.

Vi čeznete za mirnim i sigurnim životom, a razlog što trenutno ne vodite takav život ste vi sami. Priznajte sebi koje su vaše želje i počnite da radite na njihovom ostvarivanju. Oslobodite se svega onoga što vam ne prija i usmerite se na svoje ciljeve.

Sanjati da imate šišmiša kao kućnog ljubimca

Ako ste u snu imali šišmiša kao kućnog ljubimca, očekuju vas promene, ali do njih će doći tek kada prevaziđete svoje strahove i odlučno preuzmete inicijativu. Ovaj san nagoveštava vašu spremnost da se suočite sa izazovima i situacijama koje vam nisu poznate. Budite samouvereni i spremni na trud.

Sanjati šišmiše (tumačenje za trudnice)

Kako se snovi o slepim miševima često povezuju sa zdravstvenim tegobama ili negativnom energijom, trudnice koje sanjaju ove snove treba da ih shvate kao blagovremeno upozorenje da povedu dodatnu brigu o svom zdravlju i da odstrane iz svog života sve osobe i situacije koje na njih utiču negativno.

Ako u trudnoći sanjate slepe miševe, razmislite da li u vašem okruženju postoji neko ko vam kvari raspoloženje i utiče negativno na vas. Ako je to slučaj, što pre se udaljite od ove osobe, jer je spokoj u trudnoći izuzetno važan. Ne dozvolite da vam ovaj divan period pokvare ljudi koji nose negativnu energiju.

Takođe, ako se stalno iznova nalazite u nekoj situaciji koja vas uznemirava i remeti, bez odlaganja se distancirajte. Briga o sebi i budućem detetu u trudnoći je najvažnija, pa se nemojte ustručavati da svoj unutrašnji mir nametnete kao prioritet.

Sanjati da šišmiš napada nekoga

Ako ste sanjali da slepi miš nekoga napada, tu osobu bi na javi mogli zadesiti problemi. Pokušajte da je zaštitite onoliko koliko je u vašoj moći.

Sanjati da vam se šišmiš približava sa neba

Kada vam se desi da u snu vidite slepog miša koji vam se približava sa neba, možete to protumačiti kao izuzetno dobar predznak, gotovo kao blagoslov. Očekuju vas samo lepe stvari na svim poljima. Bićete zdravi, ostvareni u poslu i zadovoljni svojim ličnim odnosima.

Advertisements

Sanjati da se šišmiš zapetljao u vašu kosu

Slepi miš koji se upleo u vašu kosu, simbolički se odnosi na osećaj da ste se zapleli u nekoj situaciji. Izlaz iz ove zbrke je u vašim rukama, ali morate delovati promišljeno.

Sanjati da vam šišmiš sedi na ramenu

Svesno ili nesvesno, vi sami sebi stvarate nevolje. Slepi miš koji sedi na vašem ramenu kroz san vam poručuje da budete obazriviji u svojim izborima.

Sanjati mnogo šišmiša u mraku

Ako ste se u snu susreli sa mnoštvom slepih miševa u mraku, verovatno je vaša podsvest trenutno pomalo preopterećena i iscrpljena. Možda prolazite kroz buran period, mnogo toga vam se svakodnevno dešava i nemate dovoljno vremena za opuštanje i sumiranje utisaka.

Sa druge strane, ako su slepi miševi u vašem snu bili suviše glasni i činili da se osećate uznemireno i uplašeno, moguće je da vam nešto ugrožava ugled. Ako situacija eskalira i izgubite reputaciju koju ste imali u ličnom ili profesionalnom okruženju, biće potrebno mnogo truda da je povratite.

Ovaj san može imati i jedno sasvim drugačije tumačenje, pa je tako ponekad jato slepih miševa u vašem snu simbol erotskih ili romantičnih želja.

Advertisements

Sanjati da čujete ili osetite šišmiše

Ako ste u snu čuli ili osetili slepe miševe, ali ih niste videli, budite vrlo oprezni. Postoji nešto što ne primećujete, a što može da ugrozi neke vaše interese.

Sanjati velike šišmiše u vašoj kući

Ako u vašoj porodici trenutno vlada nesklad i često ulazite u međusobne konflikte, vrlo je moguće da ćete sanjati da su vam se u kući nastanili veliki slepi miševi. Ovakav san se takođe može javiti i kada se vi lično nalazite u negativnoj fazi, imate mnogo mračnih misli i loših emocija.

Još jedno tumačenje koje se vezuje za san o velikim slepim miševima u kući, govori da će vas posetiti neko koga apsolutno ne očekujete da vidite u svom domu. Biće to baš veliko iznenađenje.

Sanjati da šišmiši vise sa zida ili plafona

Ako u snu primetite slepe miševe na zidovima ili plafonu, moguće je da će se neko sa kim ste bliski suočiti sa nevoljama. Ovaj san može biti znak vaše zabrinutosti za ljude koji su vam važni.

Sanjati jato šišmiša

San u kom se pojavljuje jato šišmiša, govori da imate osećaj da ste se u nečemu “zaglavili”. Možda ste predugo na poslu koji vam se zapravo i ne sviđa ili održavate komplikovan odnos sa osobom koja vam ne prija?

Advertisements

Možda se stalno iznova vraćate nekom iskustvu koje vas je povredilo? U svakom slučaju, ako ste sanjali takav san, idealan je trenutak da se otvorite za nova iskustva. Odbacite bojazan, izađite iz zone komfora i očekujte nove mogućnosti uz koje ćete doživeti rast i napredak.

Sanjati da držite šišmiša

Ako ste u snu držali slepog miša, ispunićete nešto što ste sebi zacrtali. Kao nagrada, očekuje vas dugoročan pozitivni efekat.

Sanjati da šišmiši spavaju

Kada u snu vidite slepe miševe koji spavaju, oni zapravo predstavljaju vas i govore vam da ste suviše opušteni i da vam promiču neke važne informacije. Ovakav san treba shvatiti kao poziv da se „probudite“ i preispitate okolnosti u kojima se nalazite. Nešto u vašoj okolini zahteva vašu reakciju.

Sanjati prijateljski raspoloženog šišmiša

Ukoliko ste sanjali mirnog ili dobroćudnog i razigranog slepog miša, to je pokazatelj vašeg pozitivnog stava i lepog raspoloženja. Iako ste suočeni sa nekim ljudima koji se pomalo otrovno ponašaju ili u vašem životu trenutno ne ide baš sve po planu, ne napušta vas optimizam i vedro raspoloženje.

Ovo je pokazatelj vaše duhovne ravnoteže i unutrašnjeg mira koji su izuzetno značajni. Vi uvek izvlačite najbolje iz onoga što vas okružuje i ne dozvoljavate da vas stvari lako izbace iz koloseka.

Advertisements

Sanjati gnezdo šišmiša

San u kojem se pojavljuje gnezdo slepih miševa ukazuje na snažne negativne emocije uzrokovane situacijom u kojoj ste zatečeni. Neke okolnosti na koje trenutno ne možete da utičete bude u vama frustraciju i bes.

Sanjati da šišmiš plače

Ako trenutno proživljavate emocionalnu buru, a ne dozvoljavate sebi da ispoljite svoja osećanja, već ih uporno potiskujete, vrlo je moguće da ćete u snu videti uplakanog slepog miša. Ovaj slepi miš simbolizuje upravo vas i vašu tugu i razočaranje koje uporno nastojite da sakrijete.

Sanjati krila šišmiša

Krila slepih miševa viđena u snu, poziv su na hrabre i odlučne korake. Odluku koja vas očekuje donesite odvažno. Oslonite se na svoju intuiciju i nećete pogrešiti.

Sanjati da šišmiši odlete u pećinu

Odličan je znak sanjati slepe miševe koji su odleteli u pećinu. To pokazuje da će problemi koji su aktuelni u vašem životu uskoro nestati. Ponovo ćete se osećati udobno u sopstvenom životu.

Sanjati da šišmiš jede komarce

Ako ste sanjali slepog miša koji jede komarce, desiće vam se nešto dobro. Neko ili nešto će vam pomoći da prevaziđete izazove sa kojima ste suočeni.

Advertisements

Sanjati da šišmiš gleda u vaš prozor

Ako ste sanjali da šišmiš posmatra vaš prozor, to može biti znak da neko budno motri na vas. Ovo ne mora imati negativnu konotaciju, možda je reč o nekome kome je stalo do vas i zato vas pažljivo posmatra.

Takođe, ovakav san može ukazivati na to da u blizini imate osobu koja je dosta različita od vas, nekog sa kim nemate mnogo dodirnih tačaka i ko živi dosta drugačiji život od vas.

Sanjati šišmiše u spavaćoj sobi

Ako ste sanjali da se u vašoj spavaćoj sobi nalaze slepi miševi, prestanite da ignorišete svoja osećanja, prihvatite ih i priznajte ih sebi i drugima. Moguće je da će to prihvatanje sopstvenih emocija uticati da se distancirate od nečega što u vašu svakodnevicu unosi nemir i nezadovoljstvo.

Sanjati da vam šišmiš pređe put

Kada sanjate da vam je šišmiš prešao put, radi se o nagoveštaju pretnje, i to obično neke koja vas vreba već na sledećem koraku. Ljudska podsvest je veoma snažna i često percipira stvari koje našem racionalnom delu izmiču.

Upravo tako podsvest može primetiti neku prikrivenu opasnost i potruditi se da vam pošalje signal upozorenja u vidu ovakvog sna. Ova opasnost može se odnositi na neku osobu u čije namere ne sumnjate ili na neku situaciju koju smatrate bezopasnom.

Advertisements

Možda je u pitanju upozorenje da se pretnja krije iza izbora koji planirate da napravite. U svakom slučaju, ako ste sanjali da vam slepi miš prelazi put, otvorite četvore očiju i budite veoma oprezni.

Sanjati da se venčate sa šišmišom

Iako zvuči veoma neobično sanjati da se venčavate sa šišmišom, ako ste sanjali takav san očekuje vas poznanstvo sa krajnje nesvakidašnjom osobom. Alternativno tumačenje ovakvog sna nagoveštava brak sa partnerom koji vam idealno odgovara.

Zato ovaj san možete shvatiti kao podsticaj da uozbiljite svoju vezu ako ste trenutno sa nekim ko vam se zaista dopada, ili da prestanete da brinete ako ste trenutno sami ili u vezi kojom niste zadovoljni. Čekaju vas mnogo bolji dani na ljubavnom planu.

Sanjati vampirske šišmiše

Vampirski slepi miševi u vašem snu, odnosno slepi miševi koji sisaju krv, predstavljaju ljude koji iz vas “isisavaju” pozitivnu energiju i radost. Ako ste sanjali ovakav san, to je siguran znak da neko u vašem okruženju čini da se osećate iscrpljeno, potišteno, negativno, frustrirano ili depresivno.

Ovo nije nimalo naivna situacija jer ako ste često izloženi nečijoj negativnosti, ove emocije će brzo početi da preovlađuju u vašem svakodnevnom raspoloženju. Razmislite ko su ljudi koji su izvor stresa i frustracije u vašem životu i pokušajte da se distancirate od njih koliko god vam to situacija dozvoljava.

Advertisements

Sanjati da imate krila šišmiša

Ako ste u snu imali krila šišmiša, to je znak da bi trebalo da izmenite neke važne stvari u svom životu i da je u vašem interesu da to uradite što pre.

Ovakav san se često pojavljuje i kada se susrećete sa snažnim izazovima ili se suočavate sa nekim unutrašnjim ili spoljnim konfliktima. U tom slučaju, ovaj san treba shvatiti kao poziv da se okrenete sopstvenoj intuiciji kako biste razrešili svoje probleme.

Sanjati mladunčad šišmiša

Ako ste sanjali bebe šišmiša, to je odličan znak! Vi ste na putu duhovnog rasta i ličnog napretka. Kada sanjate mladunčad slepih miševa to znači da se u vama krije talenat koji ste na putu da otkrijete ili osobina koja je potrebna za lični razvoj.

Potrudite se da prepoznate o čemu se radi i usmerite se na razvoj svojih potencijala. Ako budete negovali svoje sposobnosti, trud će vam se brzo isplatiti.

Sanjati izmet šišmiša

Ovakvi snovi često se povezuju sa negatvnim emocijama, kajanjem i pogrešnim odlukama. Ovaj san bi mogao da bude upozorenje da korak koji se spremate da napravite nije dobar izbor i da biste zbog njega mogli da zažalite jednog dana.

Advertisements

Takođe, ako se nalazite u nekoj moralnoj nedoumici i pokušavate da odlučite da li je u redu ili nije postupiti na određen način, ovaj san bi mogao da predstavlja poruku iz vaše podsvesti. Vi već znate odgovor na pitanje koje vas opseda, treba samo da ga priznate sebi i da postupite po savesti.

Sanjati belog šišmiša

Šišmiš bele boje smatra se simbolom smrti ili kraja. Ako ste u snu pokušavali da uhvatite belog slepog miša, to pokazuje vašu prikrivenu želju da se istaknete i izdvojite iz gomile. Posvetite se svojim zamislima kako biste ostvarili ciljeve kojima stremite.

Sanjati smeđeg šišmiša

Ako ste sanjali smeđeg slepog miša, vratite se na svoje nedavne izbore i postupke i razmislite još jednom da li ste odlučili ispravno. Smeđi šišmiš u vašem snu ukazuje na to da često o krupnim stvarima odlučujete ishitreno i bez promišljanja.

Ovo može biti posledica straha ili plahovite prirode. Šta god da je uzrok ovakvom ponašanju, u vašem je interesu da to što pre promenite. Važne odluke ne biste smeli da donosite preko noći, zato uvek dobro sagledajte svaku situaciju iz svih uglova pre krupnih koraka i bitnih životnih izmena.

Sanjati zelenog šišmiša

Slepi miševi zelene boje odnose se na vaše sposobnosti komunikacije i izražavanja sopstvenih stavova, misli i emocija. Ako ste sanjali zelenog slepog miša, vrlo je verovatno da vam taj san poručuje da bi trebalo da poradite na ovim sposobnostima i naučite kako da bolje prezentujete i zastupate sebe.

Advertisements

Moguće je, takođe, da ste skloni da pogrešno tumačite ono što vam drugi ljudi govore ili pokazuju i da zbog toga često doživljavate nesporazume.

Sanjati sivog šišmiša

Kada se u vašim snovima pojave sivi slepi miševi, to je znak da vas proganjaju loša iskustva i uznemirujuća sećanja. Često mislimo da smo prevazišli neke traume, ali nam se one neočekivano vrate u vidu podsvesnih signala kroz snove. Potrudite se da identifikujete problematično iskustvo koje vas uznemirava i raščistite sa tim sećanjem, ostavljajući ga u prošlosti, gde i pripada.

Sanjati crvenog šišmiša

Ako se u vašem snu pojavi slepi miš crvene boje, trebalo bi da ga posmatrate kao simbol sopstvene mračne strane. Crveni slepi miš odnosi se na sva ona negativna osećanja koja se trudite da sakrijete, ali i na kajanje zbog greški koje pravite i nepravdi koje ste nekome naneli.

Unutrašnji mir je od neprocenjive važnosti za srećan život, a sve negativne emocije sklone su da ga naruše. Zato se potrudite da otkrijete šta je to na šta vas podsvest upozorava i pronađite način da se pomirite sa svojim negativnim osećanjima ili da ih se oslobodite.

Sanjati crnog šišmiša

Advertisements

San o crnom slepom mišu može da se odnosi na vašu uznemirenost, negativne misli koje vas opterećuju, ali i na najavu nevolje. Ne bi trebalo da suviše brinete, jer čak i ako je u pitanju predznak loših događaja, oni neće trajati dugo i neće ostaviti nikakve posledice po vas.

Advertisements