Šta znači sanjati stolicu?

Ako ste u snu videli stolicu, to je znak da vam je potrebno dodatno vreme kako biste seli i na miru razmislili o okolnostima u kojima se trenutno nalazite pre nego što budete spremni da krenete dalje.

Advertisements

Još jedno tumačenje govori da se osećate kao da se vaše emocije ili ideje guraju u stranu i da im se ne posvećuje dovoljna pažnja.

Drvena stolica u snu može da simbolizuje materijalnu dobit. Plastična stolica je znak uspeha na emotivnom i ličnom planu. Metalna stolica ukazuje na to da vas očekuju uspesi i na duhovnom i na materijalnom polju.

Stolice spadaju u predmete kojima smo svakodnevno okruženi pa nije neobično da se pojave u snovima. Zbog toga one mogu biti puki odraz događaja sa kojima smo suočeni na javi, ali mogu imati i važna značenja i predstavljati interesantne simbole.

Kao i kod ostalih simbola koji se pojavljuju u snovima, i ovde je važno analizirati sve detalje sna da bi se došlo do pravog tumačenja. Ponekad snovi o stolici govore o određenom položaju koji zauzimamo u životu.

San u kome se pojavi stolica nekada govori o našoj pasivnosti i ukazuje na situacije u kojima propuštamo da nešto preduzmemo i biramo da samo “sedimo sa strane”. Ponekad su ovakvi snovi pokazatelj da odbijamo da sa nekim stupimo u kontakt i ostvarimo saradnju.

Advertisements

Ako stolica u vašem snu zauzima značajno mesto, to može ukazivati da ne uspevate da ispunite dužnosti koje vam se nameću. Možda vas okolnosti sprečavaju da ispunite data obećanja.

Sanjati slomljenu stolicu

Kada u snu vidite slomljenu stolicu ili je sami polomite, to može biti znak da ćete se distancirati od nekoga ko vam se ne dopada. Takođe, ovo može nagoveštavati kraj vaših nevolja u nekoj životnoj sferi. Ponekad je ovakav san znak da ćete stati na svoje noge u pogledu finansija, a nekad, suprotno tome, predviđa kratkotrajne poteškoće i gubitak osećaja stabilnosti.

Ako ste sanjali slomljenu stolicu, postoji mogućnost da ćete se sa nekim posvađati, možda sa članom porodice kojem ćete nešto zameriti. Pokušajte da razgovorom poboljšate situaciju i pronađete zajednički jezik. Još jedno tumačenje sna o slomljenoj stolici govori da ćete doći do nečega što dugo priželjkujete.

Nešto u šta ste uložili veliki napor i mnogo truda, izazvalo je divljenje mnogih, zbog čega osećate veliko zadovoljstvo. Ako se stolica u snu slomila pod vašom težinom, nedostaje vam posvećenosti i pažnje. Bavite se sporednim stvarima dok vam ono što je bitno promiče. Posvetite više pažnje svojim obavezama.

Sanjati mnogo stolica

Ako se u vašem snu pojavi mnogo stolica, to može da ukazuje na činjenicu da ne uspevate da pronađete svoje mesto. Nije vam jasno kako bi trebalo da se postavite u određenoj situaciji, koja uloga vam je namenjena i šta su vaše odgovornosti i zadaci koje se očekuje da ispunite.

Advertisements

Sanjati da sedite na stolici

San u kojem sedite na stolici može da se tumači kao podsvesno upozorenje da bi trebalo da čuvate svoje mesto i pažljivo motrite na okolinu. Moguće je da neko pokušava da vam nanese štetu ili ugrozi vaš položaj. Ovaj san takođe mođe da nagoveštava vaš uspeh i ostvarenje ciljeva, ali ne zaboravite da uspeh ima svoju cenu. Možda vam je potrebno opuštanje i predah od brojnih obaveza.

Ako pred sebe postavljate previše izazova, pre ili kasnije ćete se osetiti preplavljeno i poželećete da se osamite i odmorite. Ravnoteža između obaveza i zadovoljstva je veoma važna. Priuštite sebi neka svakodnevna uživanja kako biste povratili raspoloženje i energiju.

Ako ste sanjali da sedite na stolci to takođe može biti upozorenje da povedete računa o svom zdravlju. Usporite tempo, uvedite fizičku aktivnost i obratite pažnju na potrebe svog tela.

Veruje se da kada trudnica sanja da sedi na stolici, to znači da će roditi sina. Ako u vašem snu sedite na stolici otmeno obučeni, očekuju vas počasti zbog znanja i veština kojima raspolažete. Ovo bi vam moglo doneti bolji društveni položaj ili čak i materijalni dobitak.

Sanjati klimavu stolicu

Kada sanjate klimavu stolicu, to ukazuje na nesiguran položaj u kojem se nalazite. Možda ste se u snu osećali udobno u rasklimanoj stolici, ali to je i dalje znak da određena sfera vašeg života zahteva „popravke“. Svima nam je u životu neophodna stabilnost da bismo mogli da se posvetimo svakodnevnim obavezama i ciljevima.

Advertisements

Sanjati neurednu stolicu

Kada u snu vidite stolicu koja izgleda prljavo, neuredno ili zapušteno, to je poziv na promene i organizovanje novog poretka u sopstvenom životu. Ako ste osoba kojoj promene prijaju, izvucite maksimum iz toga i popravite sve čime niste zadovoljni.

Sanjati da radite na stolici

Ako u snu radite na stolici, očekujte uspeh. Kada u snu sedite na tuđoj stolici, to znači da imate problema sa samopouzdanjem.

Sanjati visoku stolicu

Ako ste u snu videli visoku stolicu, možda ste skloni da ljude posmatrate sa visine, tražite im mane i verujete da ste bolji od njih. Imate vrlo visoke ambicije i verujete da vam pripada superiorna pozicija. Razmislite da li svojim stavom povređujete i omalovažavate ljude oko sebe.

Sa druge strane, san o visokoj stolici ponekad je znak da pokušavate stvari da sagledate sa distance, tražeći perspektivu koja vam omogućava da vidite problem u celosti.

Sanjati da popravljate stolicu

San u kojem popravljate stolicu nagoveštava da će vam neko kome ste učinili uslugu uzvratiti dobrim delom. Dobro se uvek dobrim vraća.

Advertisements

Sanjati da vam neko nudi stolicu

Kada vam u snu neko ponudi stolicu da sednete, to je znak da bi trebalo da se otvorite za tuđa mišljenja. Razmislite da li postoji neko ko dugo pokušava da vam da savet i pokušajte da ga saslušate jer bi vam mogao pomoći da rešite problem sa kojim ste već neko vreme suočeni.

Sanjati kancelarijsku stolicu

Snovi o kancelarijskoj stolici vezani su za vaš profesionalni život. Verovatno se nalazite u momentu kada procenjujete svoje šanse za dalji napredak i razmišljate hoće li vaša karijera krenuti uzlaznom putanjom.

Takođe je moguće da se san u kojem se pojavljuje kancelarijska stolica odnosi na promenljivu situaciju u vašem profesionalnom životu i vašu sposobnost da se prilagodite izmenjenim okolnostima.

Sanjati praznu stolicu

Videti praznu stolicu u snu, u poslovnom okruženu, predstavlja znak da postoje mogućnosti koje još uvek niste istražili. Ako se u snu nalazite u kući ili nekom drugom privatnom okruženju, a pojavi se prazna stolica, to može biti znak osećaja neispunjenosti i emotivne praznine. Prazna stolica u snu je i znak novih prilika. Razmišljajte pozitivno i otvoriće se nove opcije koje će vam proširiti vidike.

Sanjati da ste prodali stolicu

Ako ste sanjali da ste nekome prodali stolicu, emocionalni problem sa kojim se suočavate uskoro će se rešiti i to baš na onakav način kakav ste i priželjkivali.

Advertisements

Sanjati da ležite ispod stolice

San u kojem ležite ispod stolice simbolizuje stid. Verovatno vas očekuje velika sramota, a zlonamerne osobe će ovo iskoristiti da vas ogovaraju i ponize. Ne možemo uvek kontrolisati sve što nam se u životu dešava, zato je važno da naučimo da reagujemo adekvatno u situacijama koje nam ne idu u prilog. Naoružajte se strpljenjem i uložite sve svoje napore da umanjite štetu koja je nastala. Koliko god bili povređeni zbog osećaja sramote, ne zaboravite da će vremenom izbledeti.

Sanjati električnu stolicu

San o električnoj stolici nagoveštava iznenadni kraj. Preseći ćete neke veze koje ste dugo negovali ili ćete napraviti nagli zaokret na nekom polju. Ovaj san takođe može da se odnosi na grižu savesti i osećaj krivice koji vas prati zbog nekog postupka.

Bojite se da bi vam nešto što ste uradili moglo doneti veliku sramotu. Plašite se poniženja, ismevanja i odbacivanja koje bi moglo da usledi ako bi se otkrila vaša tajna. Ako ste sanjali da neko sedi na električnoj stolici, taj san može da simbolizuje poniženje i propast koje je neko ili vi sami doživeli zbog svoje greške.

Sanjati da premeštate stolicu u drugu sobu

San u kojem premeštate stolicu u drugu sobu simbolizuje promene koje vam predstoje. Dinamični ste i ne volite kolotečinu, tako da se uvek trudite da napredujete i doživljavate nova iskustva. Možda su pred vama manje promene kao što su putovanja, nova poznanstva ili novi hobiji, a možda je i reč o nečem krupnijem, poput selidbe ili novog posla.

Sanjati plastičnu stolicu

Plastična stolica u vašem snu najavljuje napredak i blagostanje.

Advertisements

Sanjati da ste kupili stolicu

Veruje se da kada sanjate da kupujete stolicu to predviđa da ćete u nekom ljubavnom odnosu svog rođaka iskoristiti kao posrednika. Možda će vas ta osoba upoznati sa nekim sa kim ćete ostvariti emotivnu vezu ili će vam pomoći da ostvarite kontakt sa nekim do koga vam je stalo.

Sanjati da ste doneli stolicu da neko sedne

Kada u snu nekome donesete stolicu kako bi seo, to je znak vašeg lepog vaspitanja zbog kojeg vas ljudi vole i poštuju. Vi ste izuzetno kulturni, prema svima se odnosite sa poštovanjem i vodite računa da nikoga ne uvredite. Iako se ponekad nađete u situaciji kada poželite da zaboravite na lepe manire, vaša priroda je suviše suptilna da biste sebi dozvolili tako nešto.

Sanjati da perete, čistite ili farbate stolicu

Ako ste sanjali da perete, čistite ili farbate stolicu, san vam sugeriše da će neko tražiti i uvažiti vaš savet. Ljudima je stalo do vašeg mišljenja i uspevate da im pomognete da prevaziđu različite probleme.

Još jedno tumačenje odnosi se na vašu potrebu da imate kontrolu nad svim sferama svog života. Nervira vas nered i ne funkcionišete dobro u haosu, pa se zato trudite da uvek stvari postavite na svoje mesto, i u bukvalnom i u figurativnom smislu.

Ne volite iznenađenja i svako iskakanje iz rutine za vas predstavlja napor, tako da svaku akciju detaljno planirate i uživate u tom procesu. Dajte priliku slučajnostima, dozvolite da vas život ponekad iznenadi. Spontanost može uneti svežinu u vašu svakodnevicu.

Advertisements

Sanjati prostor bez stolica

Ako ste se u snu našli u nekom prostoru gde biste očekivali da vidite stolice, ali njih nije bilo, podsvest vam poručuje da ste suočeni sa okolnostima sa kojima ne uspevate da se izborite. Osećate se nesigurno i uzdrmano i možda vam je potrebna tuđa pomoć da biste povratili stabilnost.

Nije retkost sanjati ovakav san kada ste pod velikim stresom ili ste suočeni sa strahovima i osećajem anksioznosti. Uvrstite odmor na svoju listu prioriteta, pronađite vreme za sebe i potrudite se da se opustite i povratite unutrašnji mir i harmoniju.

Sanjati metalnu stolicu

Kada sanjate stolicu napravljenu od metala, očekujte poklon koji će se ispostaviti vrlo korisnim.

Sanjati da ste ispod stolice

San u kom se nađete ispod stolice ukazuje na sramotu koju biste mogli osetiti. Ne nasedajte na izazivanja i pokušajte da izbegnete konflikte pa ćete možda izbeći i poniženje na koje vas ovaj san upozorava.

Sanjati crvenu stolicu

Crvena stolica koja se pojavi u vašem snu nagoveštava opasnost. Možda je reč o neprijatnosti na koju ne možete da utičete, a možda se radi o okolnostima koje ste sami izazvali, možda nesvesni posledica u potpunosti. Ponekad vam ovakav san govori da sebe stavljate u nezgodan položaj jer ne želite da se odreknete nekih problematičnih stavova ili ideja.

Advertisements

Sanjati udobnu stolicu

Ako ste u snu sedeli na udobnoj stolici, čekaju vas lepe vesti. Nešto će vas veoma obradovati.

Sanjati belu stolicu

San o beloj stolici povezan je sa definisanim težnjama, prioritetima i mislima. Ako ste sanjali belu stolicu, ulazite u stabilan period u kom ćete postići sve što želite zahvaljujući tome što ste konačno uspeli da jasno odredite svoje ciljeve. U ovoj fazi bićete mirni i samouvereni, osećaćete se opušteno i stabilno, a stvari će vam dolaziti naizgled same od sebe.

Sanjati skupu stolicu

San o skupoj, ekstravagantnoj stolici, ukazuje na osećaj zavisti koji vas muči. Ovaj san se obično odnosi na profesionalni život. Verovatno vas izjeda ljubomora jer vam se čini da neko na poslu preuzima zasluge koje pripadaju vama ili da drugi napreduju dok vi ostajete na istom mestu iako se trudite. Pokušajte da budete strpljivi i pravi trenutak za vaš napredak će se ukazati.

Sanjati da ste zaglavili na stolici

San u kome ste zaglavljeni na stolici ili ne uspevate da ustanete, govori da ste pod velikim stresom. Možda na sebe preuzimate previše odgovornosti i zatrpavate se obavezama. Podsvest vam poručuje da oslobodite sebe suvišnih očekivanja i naučite da prepustite deo odgovornosti drugim ljudima. Vaše sposobnosti imaju granicu, kao i energija kojom raspolažete, a ako ne dozvolite sebi da predahnete, posle nekog vremena ćete se zaista osetiti „zaglavljeno“.

Sanjati da sedite na stolici za trpezarijskim stolom

San u kome sedite na stolici za trpezarijskim stolom, sugeriše da vam je potreban predah. Pod stresom ste i pritiskaju vas svakodnevne obaveze i brige. Nedostaje vam opuštanje u mirnoj i toploj kućnoj atmosferi.

Advertisements

Sanjati stolicu za ljuljanje

Ako ste sanjali da sedite na stolici za ljuljanje ili vidite nekoga ko sedi u takvoj stolici, ovaj san ukazuje da ste u periodu u kom ste oslobođeni briga i stresa. Opušteni ste i uživate u svojoj udobnosti. Sa druge strane, prazna stolica za ljuljanje viđena u snu ukazuje na setu, melanholiju i depresiju.

Stolica za ljuljanje takođe je simbol bistrog uma. Možda ste sa lakoćom doneli odluke koje su vam donele mnogo dobra i sada uživate u svojim izborima, svesni da nema mesta predomišljanju. Potpuno ste smireni i zadovoljni svojim životom u svim aspektima.

Ponekad san u kome sedite u stolici za ljuljanje može sugerisati vašu želju i nastojanje da pronađete svoj mir. Možda čeznete za sopstvenim domom ili nekim drugim mestom u kom biste se osećali spokojno i srećno.

Sanjati starinsku stolicu

Ako se u vašem snu pojavi starinska stolica, ona ukazuje na mudrost i uvaženost. Porodica vas ceni i u tom okruženju vaša pozicija je veoma visoka i značajna.

Sanjati drvenu stolicu

Kada se u vašem snu pojavi stolica od drveta, tumačenja mogu biti različita. Obično se drvena stolica povezuje sa materijalnim blagostanjem i finansijskim uspehom. Sa druge strane, drvena stolica u snu ponekad nagoveštava i neprijatnosti iz kojih ćete se teško izvući.

Advertisements

Ako vam je neko nešto obećao, a vi ste nakon toga sanjali drvenu stolicu, nema razloga da sumnjate u datu reč. Obećanje će biti ispunjeno. Ponekad drvena stolica predskazuje lepe vesti na emotivnom planu. Moguće je da vas očekuje romansa i interesantno prijateljstvo.

Sanjati da letite na stolici

San u kome letite na stolici odnosi se na polet i radost. Doživljavate uspehe na poslu, ono čime se bavite vas čini srećnim i imate osećaj kao da letite.

Sanjati da pravite stolicu

Sanjati da pravite stolicu govori da ste vrlo sposobni i puni samopouzdanja. Vi najbolje znate šta vam je potrebno u životu i kako da do toga dođete i svojim stavom i veštinama sve postižete.

Sanjati naslagane stolice

Ako ste sanjali mnogo naslaganih stolica, očekuje vas priznanje za vaš trud i zalaganje koje ste uložili. Ovaj san govori i o osećaju udobnosti i lakoće, pa vas očekuje ležeran i komforan period. Bićete okruženi različitim ljudima u čijem ćete se društvu osećati prijatno i opušteno.

Ponekad su naslagane stolice u snu simbol visokog položaja koji će vam pripasti, a takođe mogu da ukazuju i na priliku koja će vam se ukazati da nešto stvorite i uložite svoju kreativnost u neki projekat.

Advertisements

Sanjati da vam je neko izvukao stolicu i da ste pali

Ako vam se desilo da sanjate da ste pokušali da sednete na stolicu ali vam ju je neko izmakao pa ste pali, shvatite ovaj san kao upozorenje. Neko ili nešto će vas veoma razočarati. Možda neko ko vam je vrlo blizak namerno radi neke stvari ne bi li u vama izazvao bes i nervozu.

Sanjati stolicu na travnjaku

Sanjati stolicu na travnjaku znači da trebate tražiti novi ugao iz kojeg biste sagledali problematičnu situaciju u kojoj ste se našli. Takođe, ovaj san govori da vam je potrebna relaksacija i predah, malo odmora od svakodnevnih napora.

Sanjati stolicu ispred kuće

Ako ste sanjali stolicu koja se nalazi ispred kuće, vaše ili tuđe, obaveze i zadaci su vas preplavili i sada je neophodno da se opustite i relaksirate da biste povratili snagu. Kada se stolica u vašem snu pojavi ispred kuće, ona vas podseća da se posvetite porodičnim pitanjima i brizi o domaćinstvu. Možda se u kući dešava nešto što vam se čini kao sporedan i prolazni problem, ali pozabavite se time kako ne bi preraslo u ozbiljniju situaciju.

Sanjati da dete sedi na stolici

San u kom vidite dete ili decu kako sede na stolicama treba doživeti kao upozorenje da povedete računa o sopstvenom zdravlju.

Sanjati prelepu stolicu

San o neobično lepoj stolici nosi pozitivne konotacije jer ukazuje na to da se kvalitet vašeg života menja na bolje. Sve zasluge za to pripadaju vama. Naporno ste radili kako biste sebi obezbedili život kakav želite i sada je vreme da uživate u plodovima svog truda.

Advertisements

Sanjati stolicu – ostala značenja

Sanjanje stolice često je povezano sa količinom obaveza koje imate na svakodnevnom planu. Moguće je da niste ni svesni koliko vam je zapravo potreban predah i relaksacija.

Ljudi koji se nalaze na visokim funkcijama, stolice podsvesno povezuju sa poslom, uspehom, napretkom, slavom i statusnim simbolima poput skupih vozila ili brendirane garderobe.

Tumačenja sna u kojem se pojavi stolica mogu biti različita i zavisno od vrste same stolice. Čvrsta, stabilna stolica sa visokim naslonom predstavlja nespokoj i nezadovoljstvo nekom situacijom, dok udobna stolica simbolizuje izobilje, komfor i užitak.

Ako ste sanjali da podižete dete kako bi selo u visoku stolicu, san vam sugeriše da nekoga pokušavate da dovedete u položaj ravnopravnosti. Ako vi sedite u dečijoj stolici, to znači da se osećate inferiorno i mislite da niste dorasli zadatku pred kojim se nalazite.

Ako se u snu polomi stolica na kojoj sedite, budite na oprezu jer je vaš položaj možda manje stabilan nego što verujete ili vam neko priprema izdaju.

Advertisements

Stolica u snu može biti i simbol pasivnosti i nespremnosti na saradnju, ali može i ukazivati na to da vam je potrebno određeno vreme da biste se pripremili za dalje izazove. Promislite da li samo “kupujete vreme” ili ignorišete problem i nadate se da će sam od sebe nestati.

Ako se u snu nađete u situaciji da želite da sednete ali nemate stolicu, verovatno je reč o tome da sumnjate u sopstvene sposobnosti.

Mislite da ste sami krivi za svoju nestabilnu situaciju i nemate ideju kako biste je rešili. Niste se pomirili sa odlukama koje ste bili primorani da donesete i sada se osećate nespokojno i uznemireno.

Advertisements
Advertisements