Šta znači sanjati travu?

Uopšte nije neuobičajeno sanjati travu, zapravo, iznenađujuće je koliko je ovaj san čest. Bitno je da se obrati pažnja na ovu stavku – ako je trava glavna stvar i centar zbivanja u Vašem snu, neophodno je da se otkrije značenje istog.

Advertisements

Odmah da znate, sanjati travu je dobar znak, i ne naslućuje ništa loše. Trebalo bi da ste sada mnogo rasterećeniji procitavši ovo. Sve se odvija svojim tokom, odnosno onako kako ste Vi zamislili i teško je da će Vas trenutno išta poremetiti.

Sam san o travi, koja je simbol prijateljstva, druženja i raznovrsnosti, govori nam o jedinstvu svih stvorenja na planeti. Kako biste došli do suštine samog sna, bitno je da se fokusirate na boju i stanje u kom se trava nalazila, mesto dešavanja i preostale detalje i elemente Vašeg sna.

Neretko zanemarujemo i zaboravljamo travu u snovima, ali jedno je sigurno, njeno prisustvo sigurno donosi povoljan ishod jer nam upućuje na nešto novo, duševno i intelektualno sazrijevanje.

Analitičari kazuju da ako se nađete u snu sa živopisnom zelenom travom, da cete imati dobar epilog i da ćete se poboljšati kao osoba. Uspeh je direktno vezan za travu.

Suva trava u snu simbolizuje poraz i nezadovoljstvo u određenoj situaciji. Možda ste previse oklevali. Neko dublje značenje trave vezano je za stanje i razvoj Vaše ličnosti i intelekta.

Ako sanjate travu, znači da težite ka usavršavanju, nečim novim ili možda čak promeni rutine. Važno je napomenuti i da trava u snu predstavlja štit od nečistih i mračnih sila.

Sanjati da jedete travu

Poznato je da su određene trave dobre za zdravlje ljudi – šparoge, maslačak, bor, detelina. Ukoliko ste sanjali kako konzumirate kao hranu neku od ovih ili drugih biljaka, onda taj san ukazuje na veoma nepogodna dešavanja na emotivnom polju koja će Vam se desiti u narednom periodu.

Moguće je da ste upoznali nekoga ko je na Vas ostavio dubok trag, međutim, zbog svoje brzopletosti, oteraćete tu osobu od sebe. Takođe, ovaj san može da najavljuje i konflikt koji ćete imati sa nekim ko radi na istoj poziciji kao i Vi.

Upravo zbog toga, moguće je da ćete ostaviti negativan utisak na nadređene, i da ćete zbog toga mnogim kolegama pasti u očima, čak iako niste Vi ti koji su doveli do rasprave.

Sanjati da kosite travu

Kosidba svakako predstavlja jednu od radnji koju mnogi izbegavaju i odgađaju, međutim, njena simbolika u snu je dosta pozitivna. Simbolika koja se nalazi iza ove radnje ukazuje na period života koji ćete provesti u opuštenoj atmosferi.

Advertisements

Nakon što ste dosta vremena potrošili uzaludno se brinući i stresirajući, u narednom periodu ćete imati svu slobodu na zaslužen odmor.

Sanjati zelenu travu

Ukoliko sanjate da vidite, šetate ili trčite po jarko zelenoj, zdravoj travi, taj san ukazuje na veoma lepe trenutke koji Vas očekuju u budućnosti – očekuje Vas uspeh na poslovnom planu, uplovićete u emotivnu vezu ili ukoliko već imate partnera, očekuje Vas podizanje veze na viši nivo.

Takođe, san o zelenoj travi može da ukazuje i na unapređenje koje će neko iz Vašeg neposrednog okruženja dobiti. Očekuje Vas veoma udoban period života, prepun zanimljivih avantura, putovanja i pustolovina.

Sanjati travu u plamenu

Sanjanje trave koja je u plamenu predstavlja nezadovoljstvo, samokritiku i razočaranje. Ako se u snu pojavljuje izgorela trava, to ukazuje na otpočinjanje nečeg novog. Nemojte da žalite za prošlošću, fokusirajte se na budućnost i na donošenje ispravnih odluka. Ovakav san govori i o društvu u kom se inače krećete.

Sanjati mokru travu

Ukoliko u snu gazite po vlažnoj travi, onda taj san ukazuje da ste okruženi zlim i ljubomornim osobama. Upravo te osobe, koje Vi nazivate prijateljima, koriste svaku priliku da Vas ponize pred drugima i da učine da Vaša reputacija bude narušena.

Ovaj san je znak koji Vam Vaša podsvest ukazuje – nije Vam se učinilo da pripadate društvu u kojem ste se našli. Udaljite se od tih ljudi, koji su energetski vampiri, zarad Vaše istinske sreće.

Ukoliko ste u snu plivali i na dnu naišli na morku travu, takav san se obično tumači kao postojanje jedne osobe koja želi da Vam naruši mir i ugled.

Sanjati da ležite ili sedite na travi

San u kome sedite ili ležite na travi ukazuje na to da vas čeka ogroman dobitak u budućnosti, bilo da je materijalna dobit ili užitak. Svim Vašim problemima, pogotovo finansijskim, će doći kraj. Doživećete konačno olakšanje i rasterećenje, i za to bi trebalo da se zahvalite ljudima u Vašem okruženju.

Sanjati suvu travu

Sanjati suvu, pokošenu travu sa sobom nosi negativnu konotaciju. Naime, ovaj san ukazuje da ćete biti iznevereni od strane Vaših bliskih ljudi. Moguće je da će oni imati dobru nameru, ali da će rezultat njihovog delovanja biti veoma negativan po Vas.

Advertisements

Takođe, ovaj san se može interpretirati kao mišljenje koje Vi imate o sebi. Izvesno je da ste svesni svojih mana i nedostataka, ali Vi u tome preterujete. Vi ne znate sebe da pohvalite i da se potapšete po ramenu – sve što činite jeste da sami sebe kritikujete.

To svakako u nekim situacijama može doneti i dobro, kao na primer onda kada gurate sebe da postignete više, jer ste svesni da posedujete afinitete za to. Međutim, to uglavnom može negativno da se odnosi na Vašu psihu.

Ukoliko ste sanjali isušenu travu u jesen, onda taj san ukazuje na odmor koji ćete zaslužno dobiti. U prethodnom periodu ste se mnogo forsirali i bili na ivici da ostanete bez snage, međutim, sada, nakon što se sve uspešno završilo, vreme je da pauzirate sa obavezama i odmorite svoj mozak i nahranite dušu.

Sanjati da trčite ili hodate po travi

Ako sanjate da hodate ili trčite po travi, i ako ste uz to jos i bosi, to znači da stvarate konekciju direktno sa prirodom. Taj san Vas ujedno predstavlja slobodnim i bujnim a te osobe su često nepredvidljive i nikad se ne zna njihov sledeći potez.

Međutim to je povoljan znak, ističe u Vama kompetitivni i avanturistički duh, ako u snu trčite zbog sportske aktivnosti.

Advertisements

Sanjati da palite travu

Ukoliko u snu palite osušenu travu, onda je taj san znak da će Vam se uskoro desiti velike nezgode. To ne mora da bude usko vezano za Vaše zdravlje, ono se može odnositi i na gubitak pozicije koju imate na poslu, gubitak autoriteta ili razočarenje koje će neko doživeti vezano za Vas.

Takođe, očekuje Vas period u kom ćete se morati zalagati i takmičiti sa drugim ljudima, sa ciljem da se istaknete kod veoma važne osobe na Vašem poslu.

Sanjati travnjak

San u kome se ističe travnjak znači da će Vam se pozitivne stvari desiti. Bićete rasterećeni i zadovoljni u narednom periodu i to će Vam doći kao neki vid nagrade. Sav trud koji ste uložili će doći na naplatu. Divno uređen travnjak ukazuje na to da ćete uskoro dobiti to što tražite. Jedna od ključnih stvari za Vas će se desiti. Možete pronaći zaštitu od svih zlih sila.

Sanjati visoku travu

Ukoliko ste u snu hodali visokom, divljom travom, taj san ima pozitivnu simboliku. Očekuje Vas period prosperiteta i duhovnog nadahnuća.

Moguće je da ste u prethodnom periodu proveli dosta vremena brinući se za tuđa mišljenja, i šta će ko da kaže kada ste Vi u pitanju, međutim, neko koga ste upoznali nedavno uspeo je da Vam objasni i ubedi da to razmišljanje nije ni zdravo, ni prirodno.

Ovaj san za simboliku može imati i nade koje Vi ulažete u nekoga iz Vaše porodice. Takođe, visoka trava u snu simbolizuje misterije i zagonetnost koju izazivate svojom pojavom. Osim toga, moguće je i da Vi krijete svoja osećanja od ostalih jer smatrate da su emocije ljudska slabost. Obratite pažnju kome verujete i kome govorite svoje težnje i nade.

Sanjati travu u ustima

San u kojem se trava našla u Vašim ustima, ukazuje na pogoršanje Vaših odnosa sa porodicom. Izvesno je da ni u prethodnom periodu Vaš odnos i komunikacija nisu bili na zavidnom nivou, ali tek od sada uslediće pravi problemi.

Postoje određene stvari i postupci koje Vi jedni drugima međusobno zamerite, ali o tome ćutite. Da biste pronašli zajednički jezik, neophodna je iskrenost i komunikacija. Potražite razlog zbog kojeg izbegavate da razgovarate sa svojim roditeljima i članovima šire porodice.

Sanjati da trava brzo raste

San u kome trava brzo raste ukazuje na to da nemate stvar u svojim rukama, što se Vašeg života i Vaše rutine tiče. Ovo ne govori da ste Vi u potpunosti izgubili kontrolu nad svojim životom, već da imate manjak volje i težnje ka promeni i uspehu. Postoji vise oblika u kojima se može pojaviti brzorastuća trava.

Advertisements

Možete je videti kako pred vama raste velikom brzinom ili da u jednom trenutku bude jedne dužine a nakon drugog pogleda, druge odnosno veće dužine. Takođe brzorastuća trava govori da se menjate odnosno da i Vi rastete kao ličnost.

Sanjati travu u zgradi u kojoj živite

Ukoliko sanjate da je u Vašoj zgradi bez ikakvog razloga i prethodnog zasađivanja, ponikla trava, taj san ukazuje da će Vam neko doći u posetu bez najave. Bez obzira što to nije bilo u Vašem planu, ipak ćete se dobro zabaviti i naučiti mnogo toga od osobe čija poseta Vam se približava.

Sanjati da sejete travu

Sejanje veštačke trave je zastupljena praksa u našoj kulturi, upravo zbog geografskog položaja na kome se nalazimo. Trava ne raste na područjima koja su spaljivana ili planinska, stoga mnogi u svojim dvorištima seju travu da bi ona izgledala što prirodnije i lepše.

Ukoliko ste Vi u svom snu sejali travu, taj san ukazuje da će Vaša zalaganja biti primećena i nagrađena. Simbolika sna može da zavisi i od površine na kojoj ste sadili travu.

Dakle, ukoliko je oblast planinska i kršna, a Vi pokušavate da to područje bude travnato, onda taj san ukazuje da ste Vi osoba koja se poput Don Kihota bori sa vetrenjačama, odnosno sa situacijama koje nemaju izlaz.

Advertisements

Vi čak iako znate da ne postoji pozitivno rešenje za određeni problem, nastavljate da pokušavate da na što blaži način rešite tu situaciju. Takođe, sejanje trave može da ukazuje i na otpočinjanje novog poglavlja u Vašem životu.

Sanjati da uništavate travu

Ako sanjate da uništavate travu hemikalijama, to znači da ćete u izvesnom vremenu “uništiti” jedan sloj sebe, pomoću kog ste se razvili kao ličnost, i zbog toga ćete biti dosta odvažniji i intelektualno sposobniji.

Sanjati travu u Vašoj kući

Ukoliko ste sanjali da je u Vašoj kući ponikla trava, onda Vam Vaša podsvest ukazuje da je sada pravo vreme da napustite stambeni prostor u kome živite trenutno. Nebitno da li to bila porodična kuća Vaših roditelja ili prostor u kome ste samostalno živeli, i sami ste svesni da postoji pregršt razloga za iseljenje.

Takođe, ovaj san ukazuje na mnogobrojne zanimljive situacije koje će Vam se desiti u skorijoj budućnosti. Zapamtite, potrebna je snaga da se pokrenete – čim krenete nešto dobro da radite, dobra dešavanja se nizaju jedna za drugim.

Ukoliko ste Vi zasadili tu travu u svojoj kući, onda taj san znači da se osećate previše izmoreno i da Vaše telo bespogovorno treba odmor.

Advertisements

Sanjati životinje u travi

Ukoliko ste u snu pronašli neku životinju u travi, taj san može da se interpretira na dosta potpuno drugačijih načina. Pre svega, simbolika sna zavisi od toga da li je životinja koju ste pronašli povređena ili ne.

Ukoliko ona ima određenu povredu, taj san ukazuje da će Vam u narednom periodu biti neophodna podrška bliskih ljudi. Takođe, neophodno je da se prisetite da li je trava stanište toj životinji.

Ukoliko ste videli zmiju, onda taj san ukazuje da ćete naići na nerazumevanje od strane kolega na poslu. Da biste rešili tu situaciju, neophodno je da se postavite kao autoritet, jer ćete na taj način postići efekat da Vas upravo ljudi sa kojim ste se sukobili u mišljenjima, počnu više poštovati.

Ukoliko je životinja koju ste sanjali u travi skakavac, gušter ili mrav, onda taj san ukazuje da će Vas Vaš emotivni partner izdati.

Ako je atmosfera u kojoj ste sanjali visoku travu močvara, prirodno je da na takvom mestu postoje žabe. Žabe u snovima koje se pre svega nalaze u travi, simbolišu pronalazak istinske sreće i povezivanje sa Vašim duhovnim bićem.

Advertisements

Sanjati travu – simbolika

Trava ima mnoštvo benefita za ljudska bića – oslobađa kiseonik, baš kao što to čine i sve ostale biljke, ali ono po čemu je ona najvažnija jesu njena lekovita svojstva. Mnoge trave, poput maslačka pomažu čovekovom zdravlju bolje od bilo kog leka.

Upravo zbog toga mi sanjamo travu – naša podsvest nam ukazuje na neophodnost da se ponovo povežemo sa prirodom. Takođe, ovaj san se tumači gotovo uvek kao pozitivan, samo u zavisnosti od dodatnih elemenata i drugih detalja iz sna, može da ima negativnu simboliku.

Ovaj san uglavnom ukazuje na lični razvoj i prilike koje ćete dobiti u narednom perodu. Simbolika koja se krije iza ovog sna je višebrojna, ali ona koja je česta i neizostavna jeste ta da će Vas u narednom periodu sačekati konflikt i nerazumevanje od strane Vašeg partnera ili porodice.

Trava u snovima može da predstavlja jasnu poruku koju Vam šalje Vaša podsvest, a to je da se nezadovoljstvo na Vašem radnom mestu neće promeniti sve dok ne promenite radno mesto.

Advertisements

Upravo ovaj san znači da je sada najbolje vreme da potražite neki novi posao ili da se oprobate u nekoj novoj profesiji. Ukoliko ste dugo maštali o nečemu, sada je pravo vreme da to sprovedete u delo.

Ovaj san može značiti i da je sada pravo vreme da osnujete svoju firmu i pokrenete svoj biznis. Shvatite ovo kao znak, i pokrenite se.

Još jedna simbolika koja se krije iza sna o travi jeste neočekivana poseta. Naime, veoma je izvesno da će kao nenajvljeni posetilac u Vaš dom ući neko koga dugo vremena niste videli.

Međutim, iako ta poseta Vama nije bila planirana, ona će svakako značiti jedan veoma lep period, gde ćete probati nove stvari i upoznati neku drugu stranu svoje ličnosti. Ovim dolaskom ćete biti veoma zadovoljni i Vi i Vaša porodica.

Treća simbolika koja se krije iza ovog sna jeste odbijanje poslovne ponude. Neizvesno je da li ćete Vi biti osoba koja će tu ponudu odbiti ili neko iz Vaše okoline, međutim, ono što je sigurno jeste da će doći do kajanja zbog toga.

Advertisements

Jedna od mnogobrojnih simbolika koja se krije iza ovog sna odnosi se na odnos Vas i Vaše porodice. Vi imate jako prijatan i blizak odnos, međutim, izvesno je da Vi mnogo zavisite od njihovog mišljenja. Niste skloni da samostalno uređujete svoj život – pre svake donesene odluke, konsultujete se sa njima.

Koliko god bilo lepo i koliko god biste trebali biti zahvalni na takvoj bliskosti, morate da naučite da živite samostalno. Ovaj san Vam upravo na to ukazuje. Peta simbolika koja se nalazi iza ovog sna jeste poboljšanje Vaše finansijske situacije.

U budućnosti Vas očekuje zaključenje ugovora sa jednom firmom, u kojoj ćete postići velike rezultate i zaraditi veliku količinu novca. Takođe, zbog sreće koja Vas u poslednje vreme prati, ne bi bilo loše da uplatite loto listić, bez obzira koliko ovo Vama smešno zvučalo.

Ovaj san može da ukazuje i na zatvaranje jednog poglavlja u Vašem životu i otpočinjanje novog. Dešavanja koja su se odigrala u prethodnom periodu, svakako su uslovila donošenje ove odluke.

Koliko god se Vi osećali loše jer ste neke ljude i situacije ostavili u prošlosti, ipak treba da budete svesni da ništa nije vredno Vašeg mira, i da apsolutno ne trebate ljude koji Vam ne žele dobro u Vašoj okolini.

Advertisements

Vi ste veoma pedantna i uredna osoba, i to može potvrditi svaka osoba koja Vas je bar jednom videla. Vi prosto odišete elegancijom i čistoćom. Pored toga, moguće je da ste se preforsirali u prethodnom periodu, i da Vam Vaše telo govori da usporite i uzmete mali predah.

Postoji mnogo koristi koje dobijamo od biljaka, a generalno ponajviše od trave – trava oslobađa kiseonik baš kao i svaka druga biljka, u njoj stanuju mnoga bića, gledanje u zelenilo poboljšava vid, ali i mnogobrojne trave leče pri mnogim bolestima.

Snovi o travi su usko vezani za njene benefite – san može da ukazuje da naše telo treba odmor, da se ponovo povežemo sa prirodom, da se pazimo ljudi koji nam evidentno ne žele dobro, itd. Trava u suštini predstavlja dobar znak. Ona nam ukazuje da moramo biti više zahvalni i ponosni na sebe zbog svih rezultata koje smo postigli.

Sanjati travu – ostala značenja

San o travama ukazuje na to da će Vam naredni period života donositi samo lepe stvari. Ovaj san ukazuje na uspeh i blagostanje. Upravo zbog toga što najčešće sanjamo pojave i predmete sa kojima se najčešće susrećemo, trava se prirodno nalazi u najćešće sanjanim predmetima.

Advertisements

Ukoliko ste u snu čupali određeno bilje, taj san ukazuje na nezgode koje Vas očekuju u budućnosti i povezivanje sa prirodom. Upravo u prirodi ćete pronaći rešenje za svoje probleme.

Snovi u kojima je trava glavni nosilac tematike, može da se nađe u različitim scenarijima – kao brdska trava, kao suva trava, kao nepoželjna trava, itd. Trava ukazuje na neodustajaje, snagu i hrabrost.

Bršljen u Vašim snovima ukazuje na nezainteresovanost koju osećate prema nekim ljudima iz Vašeg okruženja. Ti ljudi u Vama ne bude nikakv interes – totalno su Vam dosadni. Oni to osete i zbog toga još više žele da se povežu sa Vama.

Ukoliko sanjate da ste videli nekog gmizavca u travi, onda se taj san interpretira kao znak da pripazite koga puštate u svoj krug prijatelja i koga pozivate svojoj kući.

Uredno dvorište sa kratkom travom ukazuje na probleme koji će nastati zbog Vaše brzopletosti. Suva trava ukazuje na Vašu potrebu da se iskažete pred novim ljudima.

Advertisements

Ukoliko sanjate da je nekadašnje zelenilo pod snegom, onda taj san ukazuje da će Vam predstojeći period doneti novo poznanstvo.

Ukoliko ste sanjali kako spavate pod vedrim nebom, na hladnj travi, taj san ukazuje da Vas očekuje iznenadno odsustvo sa posla.

Nepokošena trava ukazuje na ideale koje nećete uspeti da ispunite. Ukoliko ste sanjali kako berete lekovite biljke, taj san ukazuje da ćete se povezati sa prirodom, i možda čak preseliti na selo.

Advertisements