Šta znači sanjati tunel?

Ako sanjate tunel, takav san je znak da ste Vi usmereni na rešavanje problema, poteškoća i izazova sa kojim se suočavate u stvarnom životu. Tuneli u snu mogu biti zastrašujući. Tako i u stvarnosti mogu biti simbol loših i teških iskustva.

Advertisements

Tunel u snu ukazuje na Vašu borbu sa problemima u svakodnevnom životu. Predstavlja i Vašu opsesiju prema problemima, jer ne možete biti mirni dok Vam se problemi gomilaju, pa želite da ih što pre rešite.

Uistinu Vi ste osoba koja ne ostavlja nerešene problem za sobom. Rešavate prepreke koje se nađu pred Vama.

Tunel u snu može imati pozitivno i negativno značenje. Pozitivno je da predstavlja veru i nadu. Istrajnost, upornost i strpljivost. Čak i kada mislite da su Vam ciljevi daleko i kada dođe do poteškoća, Vi ne gubite nadu.

Sa negativne strane tunel ukazuje na teške situacije sa kojima se susrećete. Takođe, ukazuje da zapostavljate druge stvari dok ste okupirani problemom. Ukazuje na nestrpljivost kada je u pitanju okončanje nečega.

Nervira Vas čekanje i neizvesnost. Kada je u pitanju dugo čekanje da biste rešili neki problem ili došli do svog cilja postajete jako nestrpljivi.

Advertisements

Takođe, tunel može da simbolizuje i Vašu uznemirenost i Vas kao nesigurnu osobu. Osobu koja stalno preispituje odluke koje donese i stalno razmišlja da li je donela pravu odluku, čime sebi stvara napetost.

Ukoliko ste sanjali svetlost na kraju tunela, to je dobar znak. Radujte se srećnom kraju i konačnom rešavanju svih problema. San u kom padate u tunelu simbolizuje da osećate strah od gubitka kontrole. Plašite se da ne izgubite kontrolu nad nekom situacijom.

Sanjati da vidite tunel

Ovakav san ukazuje da ne morate više biti zabrinuti za prošlost. Gledajte napred, pred Vama je novi početak i puno lepih dešavanja. I sami ste svesni da ne možete da vratite vreme koje je prošlo, niti da nešto izmenite, ali možete gledati napred fokusirani na budućnost, što Vam ovaj san upravo i poručuje.

Sanjati uzak tunel

Sanjati uzak tunel je simbol tužnog događaja. Pred Vama je ni malo lak izazov. Možda još uvek niste spremni za to. Ako se ipak upustite u to, možete biti izloženi ogovaranju i tračevima. Ako ste sanjali uzak tunel, to je znak da se nalazite u nekoj teškoj situaciji, koju ne znate kako da rešite.

Imate osećaj kao da ste izgubljeni. Ovakav san simbolizuje poteškoće, tugu i strah. Osećate se bezizlazno jer trenutno nemate rešenje za svoje probleme. Ukoliko ste videli kraj tunela u snu, to simbolizuje da će Vašim problemima doći kraj. Rešićete svoje problem i nećete brinuti u budućnosti.

Advertisements

Ali ukoliko niste videli kraj tunela, to može da simbolizuje da Vi zapravo ne znate kako da se izborite sa problemom. Probajte da promenite način razmišljanja, da proširite svoje vidike i doći ćete do rešenja.

Sanjati mračan tunel

Ukoliko ste sanjali mračan tunel, takav san ukazuje da mnoge stvari koje Vam se dešavaju ne razumete. Sanjate da ulazite u tunel koji je mračan najavljuje traumatičan događaj.

Ukoliko ste u snu osetili strah ili ste se osetili uznemireno, to znači da niste sigurni kako će se neke stvari dalje odvijati. Morate imati poverenja u sebe. Tačnije morate verovati u sebe i biti svesni svojih mogućnosti.

Ako ste sanjali mračan tunel kome ne vidite kraj, takav san je znak teškog perioda u kom se sada nalazite. Potrebna Vam je podrška da to što pre prebrodite. Moguće je da sada mislite da nema izlaza iz mraka. Zbog toga se osećate ranjivo i usamljeno. Mračni tunel je upravo i znak usamljenosti.

Podrška će Vam značiti, stoga morate se obratiti ljudima za pomoć, kako bi mogli da budu tu za Vas. Teška situacija u kojoj se nalazite Vas sputava da vidite lepe stvari u životu. Zato je potrebno da pronađete rešenje problema koji imate.

Advertisements

Sanjati srušen tunel

Srušen tunel sam po sebi deluje kao strašan san i uglavnom je loš znak. Predstavlja propuštenu priliku da nešto učinite. Možda ćete odustati od nečega što bi za Vas bilo jako važno. San ukazuje da nećete uspeti da realizujete neke ideje i planove. Zbog toga je moguća materijalna šteta. Ali ono što je srušeno se može obnoviti, tako da ne odustajte odmah.

Nećete doživeti trajnu štetu i loši dani neće trajati zauvek. Potrebno je da ne odustajete posle prvog pada i da nastavite da se trudite kako biste dosegli željene rezultate. Možda Vam sada ne ide od ruke, ali to nije razlog da odustanete od svojih snova.

Sanjati tunel pod vodom

Ukoliko sanjate tunel koji je pod vodom, to znači da osećate strah od okoline. Bilo bi dobro kada bi Vaši potezi bili isplanirani unapred. Ostanite pribrani i dostojanstveni. Pokušajte da budete prilagodljiviji, da se lakše prilagodite određenoj situaciji. Takođe tunel pod vodom u snu može biti znak da ste nesigurni kada donosite neke odluke.

Tunel pod vodom takođe simbolizuje emocije koje krijete u sebi. Ako ste sanjali tunel napunjen vodom, to je upozorenje da ste izabrali neki pogrešan put kojim ćete ići. Taj put nije dobar za Vas i treba da se predomislite i razmislite ponovo šta da učinite.

Sanjati gužvu u tunelu

Ako sanjate gužvu u tunelu, to najavljuje neke loše događaje koji će ući u Vaš život. Budite spremni za nedaće koje će se dogoditi. Ne bi bilo loše da potražite nečiju pomoć.

Advertisements

Sanjati da ste u tunelu i voz ide prema vama

Negativan znak je ako ste sanjali da voz ide prema Vama dok stojite u tunelu. Veruje se da takav san ukazuje na zdravstvene probleme koje imate. Takođe, postoji mogućnost da baš ovakav san sanjate jer ćete uskoro dobiti ponudu za novi posao.

Sanjati osvetljeni tunel

Ako sanjate osvetljen tunel, to je znak da je pred Vama nešto novo. Možda ćete upoznati novu osobu, pronaći posao ili će doći do promene sadašnjeg posla. Takođe, ovakav san simbolizuje početak. Bliži Vam se upoznavanje sa nekim ko će oplemeniti Vaš život i učiniti ga lepšim.

Upoznaćete novog partnera, ili prijatelja. Biće to važna osoba za Vaš život. Ovakav san je povezan i sa Vašim budućim životom i onim što Vam tek predstoji. Dobar period je pred Vama.

Sanjati da ste prošli kroz tunel

Ukoliko ste imali ovakav san, to je znak da ste otvoreni za nove mogućnosti u životu i da želite da probate nešto novo. Probajte da izađete iz svog okvira i istražite različite mogućnosti.

Sanjati zagušen tunel

Ovakav san je pokazatelj da se osećate zaglavljeno u životu. Stali ste na nekoj prepreci i nikako da krenete dalje. Nemoćni ste pred problemom jer osećate da Vas nešto sprečava da ga rešite odmah.

Advertisements

Kakva god da je prepreka, pokušajte da je je prevaziđete i nastavite dalje. Zakrčen i zatrpan tunel simbolizuje pritiske koje trpite. Kao što smo već naveli, problemi su Vam se isprečli na Vašem životnom putu.

Sanjati da se vozite kroz tunel

Ako ste vozili kroz tunel u snu, takav san predstavlja Vaše trenutno raspoloženje, odnosno nezadovoljstvo i ogorčenje. Ovakav san će često sanjati neko ko nije rešio svoje probleme, ko možda ne zna kako da ih reši i zato oseća nezadovoljstvo.

Sanjati veliki tunel

Veliki tunel u snu je simbol pozitivnih promena. Simbolizuje neku šansu koja će se uskoro pojaviti. Nove stvari će se otvoriti za Vas. Moguće je da ćete promeniti posao, a to će uticati da se Vaša materijalna situacija poboljša.

Veliki tunel takođe simbolizuje preseljenje. Možda ćete se preseliti u neki drugi grad i tamo započeti život, a možda ćete samo promeniti stan ili kuću.

Sanjati tunel bez kraja

Ovakav san znači da imate osećaj da ste negde zapeli u životu, da ne mrdate sa “mrtve tačke“. Kao da stojite u mestu i zaglavljeni ste tu. Vi imate osećaj da treba da izađete iz svoje zone komfora, ali nekako na kraju to ne uradite, nego nastavite sa uobičajenim stvarima koje radite, a koje Vas ne ispunjavaju dovoljno.

Advertisements

Tunel bez kraja u snu, znak je Vaše nesigurnosti. Simbolizuje Vaše premišljanje oko odluke koju treba da donesete. Bilo bi dobro da se prepustite i uživate u životu. Da izađete iz monotonije koja Vam očigledno smeta i živite život punim plućima.

Ako sanjate tunel bez izlaza, to je znak Vaših trenutnih emocija. Osećate se razočarano i ozlojeđeno zbog neke situacije kroz koju prolazite.

Sanjati tajni tunel

Tajni tunel u snu simbolizuje izuzetnu šansu da se neki zadatak privede uskoro kraju. Ako sada imate poteškoća na svom radnom mestu, ne briniti se, sve će se rešiti. Moguće je da ćete dobiti nečiju pomoć ili ćete sami uz pomoć svog intelekta rešiti to što Vas muči.

Ovakav san takođe simbolizuje drugu šansu koja će Vam biti data. Takođe je moguće da će Vam zakočiti neki poslovni projekat, i tu ćete morati da uz pomoć svog intelekta rešite situaciju.

Sanjati da hodate u tunelu

Ako ste sanjali da hodate ili trčite kroz tunel, takav san ukazuje da se polako otvarate za nove mogućnosti. Ako ste kroz ceo san hodali ili trčali kroz tunel, to nije dobar znak. To može da ukazuje na smetnje i teškoće koje će Vam se naći na putu u stvarnom životu.

Advertisements

Sanjati da hodate u tunelu je znak da ćete se suočiti sa izazovima i da ćete morati da savladate određene prepreke koje će biti prilično teške za Vas. Ako ste žensko, a sanjali ste ovakav san, on najavljuje raspravu sa partnerom u bliskoj budućnosti.

Sanjati da kopate tunel

Ako ste sanjali da kopate tunel, to ukazuje na Vašu borbu da izađete iz sadašnje krize. Vi se borite da savladate prepreku. Svakako je najbolje ne oslanjati se ni na koga, izlaz potražite sami.

Probajte da izmenite shvatanja, da se malo preispitate oko Vaših shvatanja. Da li Vas ona koče u rešavanju problema? Kopanje tunela u snu, može da znači i da usmeravate pogrešno energiju. Pokušajte da promenite svoja shvatanja, možda ćete lakše doći do rešenja problema koji Vas muči.

Sanjati da se nešto gradi u tunelu

San upućuje na sitne problemčiće, koji svakako ne mogu mnogo da Vam naškode. Vi ćete to prevazići. Ovakav san simbolizuje Vašu želju da uspete u životu. Iako ste ponekad umorni i bezvoljni Vi ipak uspete da dođete do vrha.

Na kraju, san govori o sitnim problemima koji mogu da Vas zadese, koje svakako treba da rešite i u tome ćete uspeti bez previše napora i stresa.

Advertisements

Sanjati da provirujete u tunel

Ako ste sanjali ovakav san, podsvest Vam poručuje da izmenite Vašu filozofiju. Odnosno, da izmenite način na koji razmišljate. Moguće je da ste se susreli sa problemom, naišli ste na neku tešku situaciju, koja za Vas nije ni malo laka. Ali vi to dobro podnosite, niste frustrirani i niste obeshrabreni, i to podiže Vaš entuzijazam.

Ovakav san može imati još jedno značenje. Moguće je da ćete u skorijoj budućnosti otići na putovanje koje će za Vas biti traumatično i platićete ga više nego što ste očekivali. Umesto da Vam bude odmor i uživanje kao što ste očekivali, desiće se upravo suprotno.

Sanjati da ste pronašli tunel

Ako ste sanjali da ste pronašli tunel, to je znak da bežite od svojih problema. Preporučljivo je da to promenite. Počnite da se suočavate sa određenim stvarima, a ne da ih zanemarujete. Ukoliko ste sanjali kako idete kroz šumu i nailazite na tunel, takav san simbolizuje izazovne i zabavne događaje koji su pred Vama.

Ako ste naišli na tunel, to je znak za nove šanse, nov početak i pozitivne promene. Takođe, ukazuje na tajnu koju neko pokušava da sakrije od Vas, ali Vi ćete otkriti o čemu se tu radi.

Neće Vam odmah biti jasno zašto je ta osoba to krila od Vas. Trebaće Vam malo vremena da to shvatite. Postoji još jedno tumačenje ovog sna, a to je da ćete uskoro upoznati jednu posebnu osobu. Zbog te osobe osećaćete se srećno jer će Vam ona pružiti ljubav koju zaslužujete.

Advertisements

Sanjati tunel za voz

Ako ste sanjali tunel za voz, takav san je poruka da možda trebate više da se usavršavate i radite na sebi kako biste ostvarili određene ideje i ciljeve. Možda da upišete neke kurseve za usavršavanje nekih veština. Ovakav san možete sanjati jer podsvet pokušava da Vam pošalje neku poruku. Možda treba da pokušate da promenite način razmišljanja.

Tunel za voz obično ukazuje da ćete čuti neke vesti. Ukoliko ste sanjali voz koji prolazi kroz tunel, takav san govori da ćete morati da sledite odgovarajući obrazovni put kako biste ostvarili svoje ciljeve. U slučaju da ne budete sledili put, može doći do određenih komplikacija na Vašem putu do uspeha. Možete se razočarati i doživeti poraz.

Sanjati da ste zaglavili u tunelu

Ovakav san može biti jako neprijatan i stresan i nema pozitivno značenje. To znači da se osećate zaglavljeno u nekom delu svog života. Ako ste skoro menjali posao ili ste promenili školu ili fakultet, verovatno ćete sanjati ovakav san. Takođe, san ukazuje na osećaj nepripadnosti. Kao da ne možete nigde da pronađete svoje mesto.

Ukoliko ste u snu zaglavili u tunelu, takav san simbolizuje Vaš odnos sa emotivnim partnerom. Da li Vas taj odnos guši? Da li Vas partner kontroliše ili u nečemu ograničava?

Ako je tako, san Vam šalje poruku da to ne dopuštate. Ne dajte nikom da upravlja Vama ili Vašim životom. San Vam takođe šalje poruku da se udaljite od ljudi koji Vas ne prihvataju takve kakvi jeste i koji stalno žele da Vas menjaju. Takvi ljudi Vam ne trebaju u životu.

Advertisements

Sanjati dugačak i mračan tunel

Ukoliko ste sanjali ovakav san, on simbolizuje čekanje. Dugo čekanje i neku situaciju koja će se razvući duže nego što ste Vi mislili. Ne dozvolite da Vas to poremeti i nastavite dalje ka svojim ciljevima.

Ako ste sanjali dugačak mračni tunel, to je znak iscpljujućeg perioda koji Vam sledi. Nagomilavaće se problemi zbog čega ćete osetiti očajanje. Ali morate imati energije kako biste prevazišli sve to. Skupite hrabrost da se ciljano suočite sa svojim problemima.

Ukoliko ste pronašli izlaz iz mračnog tunela, to ukazuje da ćete uspeti da se rešite poteškoća i da izbegnete krizu. Štaviše, kako bi to izveli i kako bi sve bilo u redu, moraćete da imate definisan plan kojim ćete se voditi.

Sanjati da izlazite iz poplavljenog tunela

Ovaj san simbolizuje Vašu radoznalost. Želite da saznate što više o svom poreklu. Iako Vas ovakve stvari nisu uvek zanimale, sada ste se zainteresovali za to. Takođe, ovakav san znači da osećate nostalgiju za nekim prošlim vremenima. Ovakav san može imati još jedno značenje – simbolizuje Vašu seksualnu energiju.

Sanjati tunel za pešački prelaz

Ako ste sanjali tunel koji je ustvari pešački prelaz, tačnije podzemni prolaz, takav san simbolizuje poteškoće na ljubavnom planu. Moguće je da ste počeli da sumnjate u svog partnera. Zbog toga se osećate depresivno i nesigurno.

Advertisements

Sanjati tunel od peska

Ukoliko ste sanjali ovakav san, on ukazuje na probleme u porodici. Članovi Vaše porodice se takmiče između sebe. Takođe, tunel od peska u snu može biti znak da Vam partner nije potpuno predan, da ne dobijate njegovu punu pažnju.

Sanjati da ste ušli u tunel i da se on srušio

Ako se tunel u kom ste bili u snu srušio, takav san je loš znak. Ukazuje na izdaju i prevaru. To će Vam jako teško pasti jer ćete se razočarati u neku blisku osobu u koju ste imali poverenja.

Sanjati svetlost na kraju tunela

Svetlo na kraju tunela je pozitivan znak. San ukazuje da ćete se rešiti svih muka i problema i to vrlo uskoro. Ne gubite strpljenje jer ste blizu rešenja. Na kraju tunela ste videli svetlost, a tako i u stvarnosti ćete uspeti da ispunite svoje ciljeve.

Sanjati da ste zatrpani u tunelu

Ovaj san simbolizuje Vaš manjak samopouzdanja i strahove koje imate. Zbog toga niste u stanju da završite nešto započeto ili radite na sebi.

Recimo da ste želeli da radite na Vašem fizičkom izgledu, da se hranite zdravije i budete u formi, a Vaši problemi Vas koče da odete na trčanje, imate zdrave obroke ili krenete sa treninzima. Prvo trebate da se pozabavite tim problemima i vidite šta Vas zapravo ometa i skreće paznju u određenim aktivnostima, pa da onda nastavite dalje ka svojim ciljevima.

Advertisements

Sanjati tunel – ostala značenja

Ako sanjate da se nalazite u tunelu, to je znak da ste blizu rešenja nekog problema koji imate, ili Vam predstoji nova životna etapa. Možda diskutujete sa Vašim partnerom o proširenju porodice.

Moguće je i da se trenutno osećate kao da niste dovoljni bliski sa porodicom. Neke okolnosti su uticale na to da se malo udaljite. Možda trebate da se fokusirate na njih i provodite sa njima više vremena.

Ako Vam nedostaje osećaj sigurnosti ili Vam fali nežnost, da neko brine o Vama, to je verovatno zato što je neka osoba prestala da vodi brigu o Vama kao što je to ranije radila. To može biti dobro za Vas. Pokušajte da se manje oslanjate na druge ljude, a da se više brinete sami o sebi.

Tunel u snu može da simbolizuje i Vašu želju da iskopate i svoje najdublje emocije i da ih pustite da izađu na površinu. Takođe, taj san može značiti da se osećate stegnuto u svakodnevnici. Pokušajte da prevaziđete to i da se opustite, ne dozvolite da Vaša osećanja preovladaju.

Postoji svetlost na kraju tunela, kako biste je videli, nastavite dalje. Osetićete se dobro kada stignete do kraja. Ne predajte se i neodustajte. Snovi o tunelima mogu upućivati i na tajne. Moguće je da se određene stvari događaju pod velom tajne.

Advertisements

Sanjati uzak tunel, u kom nema dovoljno prostora, a Vi se osećate zaglavljeno, znak je Vaše zabrinutosti za budućnost. Ukoliko imate životni problem, nemojte gubiti nadu, ovakav san je znak da ćete pronaći rešenje za Vaš problem.

Ukoliko znate kuda tunel vodi, taj san može da simbolizuje bezbednost i stabilnost. Ali ako ne znate kuda tunel vodi, to simbolizuje neizvesnost, kašnjenje, odugovlačenje nečega.

Advertisements
Advertisements