Šta znači sanjati veliku visinu?

Strah od visine naziva se akrofobija. Ali san o visini mogu sanjati i osobe koje nemaju tu vrstu straha. Svi smo barem jednom u životu sanjali veliku visinu i snovi kao takvi imaju posebno značenje.

Advertisements

Ukoliko sanjate o visini, obično su to padovi sa visokih stepenica, mosta, drveta ili samo stojanje na velikoj visini. Ovakvi snovi se javljaju i ukoliko je nešto odloženo na visini (na primer ormar) a trebamo to dohvatiti.

Sve u svemu, ako sanjate san o visini to može biti nagoveštaj avanture koja Vam sledi, prepreka na koje možete naići na tom putu kao i problema u koje možete upasti.

Veće prepreke u snu nagoveštavaju više i teže visine sa kojima se možete susresti dok budete išli prema cilju. Obično su ti snovi povezani sa poslom i reputacijom pa nemojte se čuditi ako nakon ovog sna budete imali problema na poslovnom polju.

San o velikoj visini obično simbolizuje Vaš životni cilj, bilo da je to uspeh u poslu, ljubavi ili nečemu za što smatrate da je Vama bitno. Ovaj san može da simbolizuje i Vaš ugled, snagu, moć, odvažnost i autoritet.

Nekada ovakvi snovi mogu značiti da se ne osećate bezbedno i ugodno u životu. Možda će Vam se desiti da dajete od sebe maksimum kako biste osvarili ono što želite a niste sigurni da li je to uzalud. Ovakav san može simbolizovati Vaš strah od gubitka nečega što Vam je bitno na putu do cilja.

Advertisements

Kako bi se precizno ustanovilo tumačenje ovakvog sna, neophodno je odrediti da li imate strah od visine ili ne. Ukoliko je odgovor pozitivan, taj san za vas simbolizuje upravo ono od čega strahujete.

Osoba koja nema strah od visine, ovaj san veže za mogućnost savladavanja prepreka na putu do cilja i samouverenosti da to postigne.

Sanjati da se penjete na veliku visinu

Ukoliko sanjate kako se penjete na veliku visinu, takav san ima pozitivno značenje. Uskoro ćete ostvariti napredak na svakom projektu koji nameravate početi. Sreća će biti Vaše drugo ime. Ukoliko ste u snu, na putu do velike visine došli uz određene izazove, to simbolizuje trijumf i pobedu.

Kako biste ostvarili cilj koji ste zacrtali, na tom putu se morate susresti sa izazovima i preprekama ali ne brinite, svaki Vaš napor na tom putu će Vam se isplatiti.

Sanjati da ste na velikoj visini

San u kojem ste se našli na velikoj visini ima pozitivno značenje. Takav san obično simbolizuje nešto novo u životu, nove životne puteve, postizanje ciljeva koje ste zacrtali, nove pobede i nova dostignuća. To je znak da ste trenutno tamo gde i pripadate. Na pravom mestu i u pravo vreme.

Advertisements

Oduševljeni ste trudom i radom koji ste uložili da biste sada mogli uživati u tome. Volite svoj život i oduševljeni ste plodovima svog rada. Delujete srećno i bogato. San u kojem se nalazite na velikoj visini simbolizuje Vaš uspeh zbog toga što ste prešli sve izazove i prepreke i sada ste uzbuđeni, zadovoljni i osećate se ponosno.

Ovaj san ponekad može biti plod Vaše prepotentnosti. Mišljenja ste da ste Vi kvalitetniji i uspešniji od drugih. Ovakav san ima još jednu negativnu stranu a to je da ćete se verovatno brzo susresti sa problemima. U vašem okruženju ima osoba koje su zlobne i želeće Vas uvući u nezgode i probleme sa ciljem da Vas obrukaju i ponize.

Sanjati strah od visine

Ukoliko u snu osetite strah od visine, to znači da ćete sve učiniti da biste postigli svoj cilj. Ali znate da je to nemoguće. San u kome osetite strah pokušava Vam ukazati da počnete misliti objektivno i da ne morate uvek postići ono što želite odmah.

Drugo tumačenje ovog sna kazuje da Vam se ubrzo sprema nešto što će pozitivno uticati na Vaš život. Ako sanjate da osećate nelagodnost zbog velike visine, možda će Vam se ubrzo desiti nešto što će Vas obradovati kao što je trudnoća, promena stana, posla i sl.

Takva promena će Vam dobro doći jer već duže vreme razmišljate i voleli biste da Vam se desi nešto novo u životu. Opustite se, to je već na putu do Vas. Ova promena možda u početku neće zvučati sjajno i nećete je prihvatiti raširenih ruku ali budite sigurni da ona donosi najbolje za vas.

Advertisements

Pronaći ćete metodu koju ćete usmeriti ka tome da izvučete najbolje iz situacije u kojoj se nalazite. Važno je da vidite prednosti onoga što Vam se dešava i mnoge koristi koje iz toga mogu izaći.

Ako ste se u snu uplašili dok ste stajali na velikoj visini, to je svakako znak iznenađenja. Ovaj san je znak promene koju ne očekujete a za kojom već duže vreme žudite. Drugim rečima, ovakav san znak je nečeg novog što će uslediti.

Ta promena će se desiti kada se budete najmanje nadali i tako će još više uticati na Vas, mada na prvu neće delovati na taj način. S oprezom preispitajte sve prilike koje Vam se mogu pružiti da biste situaciju okrenuli u svoju korist. Ovo će Vam u potpunosti izokrenuti život.

Sanjati da ste sa nekim na velikoj visini

San u kojem se nalazite sa nekim na velikoj visini predstavlja jasan pokazatelj šta je ta osoba Vama. To je plod ljubavi koju imate prema toj osobi. Ta osoba može biti vaš partner, prijatelj ili član porodice.

Veoma ste povezani sa tom osobom i predani ste joj u potpunosti. Ovakav san je najlepši pokazatelj šta ta osoba Vama znači i da kada ste sa njom ništa Vam nije osim nje bitno i osećate se kao da ste na vrhu.

Advertisements

Sanjati da ste pali sa velike visine

Ukoliko sanjate ovakav san to je često loš nagoveštaj. Ovaj san simbolizuje nevolje sa kojima ćete se uskoro suočiti. Takođe je moguće da ćete Vi ili član Vaše porodice ubrzo imati zdravstvenih problema. Kada je reč o vama, moguće je da u zadnje vreme pokazujete neke simptome, ali niste obraćali pažnju ili niste ni pomislili da je nešto ozbiljno.

U danima koje slede simptomi bolesti će postati jasniji i moraćete da obratite pažnju na svoje zdravstveno stanje i potražite pomoć doktora. Ignorisanje problema ne znači da se oni povlače. Sada se pripremite da se suočite sa bolešću čije ste znakove ignorisali.

Ovaj san može da simbolizuje bolest nekoga ko Vam je blizak. Ovo će biti teško vreme za oboje. Pokušajte da budete sa tom osobom u tim trenucima i pomozite joj koliko ste u mogućnosti. Takvo stanje će potrajati. Ipak, budite uporni i dostupni toj osobi kada joj bude potrebno i dokažite da je volite i da ste tu za nju.

Sigurno će vam se isplatiti ako se za nekoliko godina nađete u istoj situaciji. Nekada ovaj san predviđa neuspeh u danima koje slede. Možda niste sigurni u sebe ili Vam fali samopouzdanja.

Osećate da vam je život preterano zahtevan i složen te da ste preplavljeni problemima sa kojima ne možete da se nosite i preokrenete situaciju. Ako ste sanjali da ste pali sa velike visine, vrlo brzo ćete naleteti na izvesne prepreke.

Advertisements

Dobra stvar je, međutim, to što će te prepreke biti neozbiljne i sa njima se lako možete nositi. Mučno vreme će biti kratko. Ukoliko ste u snu pali sa jako velike visine, to je znak nereće. Uskoro možete dobiti ružne vesti koje će na Vas uticati veoma loše.

Sanjati da ste zarobljeni na velikoj visini

Ukoliko ste se u snu zaglavili ili bili zarobljeni na velikoj visini, taj san znači da treba da stojite iza svojih shvatanja i da se borite za njih. Smatrate da bi to trebalo da se uradi, uprkos činjenici da ćete ovom prilikom možda morati da budete agresivni i da postoji mogućnost da se zbog toga posvađate sa nekim ljudima.

Premda je važno boriti se za ono u šta verujete, takođe je važno pronaći odgovarajući način da to učinite. Pokušajte da izbegnete nasilje i izbegavajte konflikte. Ima adekvatniji način da iskažete svoje mišljenje a da ne ugrozite niti sebe niti druge osobe.

Ukoliko sanjate da ste se zaglavili na velikoj visini to može da simbolizuje Vašu želju za beg iz veze koju imate jer nije onakva kakvu želite. Možda osećate i da niste zadovoljni sobom i radite na tome da to promenite. Još uvek se susrećete sa preprekama koje zahtevaju Vašu koncentraciju i objektivnost.

Sanjati da ste zarobljeni na velikoj visini simbolizuje Vaš osećaj da ste zarobljeni u situaciji ili u vezi u kojoj više ne možete da izdržite te tražite put da je napustite. Trebate da mnogo više vremena ulažete u sebe da biste poboljšali svoj život. Uspećete u onome što želite postići.

Advertisements

Sanjati da neko padne sa velike visine

Ukoliko sanjate da je neko pao sa velike visine, onda se takav san može protumačiti pozitivno. To može da simbolizuje da ćete moći da savladate prepreke koje vam trenutno stoje na putu. Ovaj san takođe može imati negativnu stranu. Može ukazivati na bolest ili nesreću sa kojom će se suočiti Vama bliska osoba ili član porodice.

Pored toga, značenje ovog sna je važno i za Vaš poslovni život. Projekat ili zadatak koji inače radite perfektno može poći po zlu zbog nedostatka sigurnosti u vlastite snage. Niste sigurni u način na koji trebate da postupite u određenim stvarima. Čini vam se kako je Vaš život u neredu i zbog toga ste uznemireni.

Sanjati da ste iznenada pali sa velike visine

Ukoliko ste sanjali da ste iznenada pali sa velike visine i u toku tog pada se probudite, takav san predstavlja Vaš strah koji imate a vezan je za neuspeh. Niste sigurni u sebe. Sumnjate u svoje sposobnosti i sve Vam se čini nedostižnim. Bitno je da ne dižete ruke od svega.

Probajte da svoje misli usmerite na neke druge, lepše stvari i ono što Vas može zadesiti ako ne budete imali takve strahove. Postoji mogućnost da ono što ste zacrtali postignete. Potrudite se i na kraju ćete se iznenaditi kako ste uspeli i kako Vam je pošlo za rukom.

Sanjati da se družite sa nekim na velikoj visini

San u kojem se družite sa nekim na velikoj visini može da simbolizuje da je ta osoba sa kojom se družite Vaša simpatija. Nije reč samo o zaljubljenosti nego o dubokim emocijama. Poštujete tu osobu i lojalni ste u odnosu sa njom. Nije Vam problem bilo šta uraditi za tu osobu.

Advertisements

Uživate u druženju sa njom i imate osećaj da ste se vremenom veoma povezali i uspostavili jako lep odnos zasnovan na lepim stvarima. Trebate da nastavite tu vezu jer će Vam ta osoba biti zauvek vredna.

Sanjati da pokojni roditelji padaju sa velike visine

Ukoliko ste sanjali da vaši pokojni roditelji padaju sa velike visine, to je znak da se još uvek nosite sa stresnom situacijom koja Vam se davno desila ali vas još uvek uhodi i muči. Nemate snage da to gurnete od sebe i da se nosite sa svojim emocijama zbog te frustracije ili iznenadnog gubitka.

Verovatno ćete na kraju razumeti da nešto što ste uradili u prošlosti može imati negativne efekte po Vašu budućnost. Takav san simbolizuje mnoštvo neugodnih i bolnih dešavanja iz Vašeg života ili one koji će tek uslediti.

Sanjati da se neko boji velike visine

Ako ste sanjali da neko drugi ima strah od visine, to znači da upravo ta osoba vodi ogromne životne bitke u koje ste Vi već upućeni. Takvoj osobi je neophodna Vaša pomoć da iz tih bitki izađe kao pobednik. Trebali biste joj, ukoliko ona to već nije tražila, pružiti pomoć i podršku.

Osoba koju sanjate je ona koja Vam je lojalna i draga pa ćete se suosećati sa njom u problemima u kojima se nalazi. Trebate toj osobi dokazati da nije sama, te da ste tu za nju, u svakom momentu, uliti joj poverenje i sigurnost da ste tu bez obzira na ono šta se dešava.

Advertisements

Sanjati da letite na velikoj visini

San u kojem letite na velikoj visini pokazatelj je Vaših želja i namera koje nastojite prevesti u dela. Imate odlično uređen život, samokritični ste i imate precizno određene zadatke. Veoma ste sigurni u sebe i nemate problem da se prilagodite svakoj situaciji.

Vaše želje i prioriteti će pozitivno iznenaditi Vama bliske osobe ali one veruju u Vas i Vaše veštine da ih realizujete. Ipak, Vi ste objektivna osoba. Kako ste svesni svojih vrlina i veština tako i svojih mana.

Vi kao takvi, sigurni ste u sebe i znate put da postignete ono što ste zacrtali. Ulažete ogromne nade u svoje planove i sigurni ste da Vas neće izneveriti. Pojedine osobe Vaše planove i ambicije ka njihovom ostvarivanju smatraju nemogućim ali najvažnije je da ne dopustite da to utiče na Vas.

Vešti ste da sagledate šanse koje Vam se ukazuju i to iskoristite u pravo vreme. San u kojem ste leteli visoko a zatim pali sa te visine, simbolizuje Vaš pad. Ovaj san je znak vaše anksioznosti za svoju budućnost. Imate strah od poraza.

Taj san može da simbolizuje i Vaše prikrivene sumnje u sebe i veštine koje posedujtete kao i sposobnosti da se predate zadatku na kojem radite.

Advertisements

Sanjati da letite i krenete padati sa velike visine

Kada sanjate da letite i da odjednom počinjete da padate, takav san je nagoveštaj nečeg lošeg. To može prvo da predstavlja strah od neuspeha, poraza i promašaja.

Plašite se za budućnost i to kakav ćete život imati zbog nesigurnosti u sebe. U strahu ste da nećete moći postići ono za šta radite i da će Vaši napori biti badava.

Sanjati da sa nekim padate sa velike visine

Ukoliko sanjate da sa nekom osobom zajedno padate sa velike visine takav san simbolizuje Vaš strah od smrti voljene osobe. Stalno se plašite da bi se nešto moglo dogoditi što će Vas udaljiti. Niste pronašli način i metodu šta da radite kad Vas ta situacija zadesi.

Osećate se zabrinuto. Potrudite se da pronađete adekvatan metod da napravite granicu između strahova i stvarnosti. Pokušajte da nađete vreme za druženje sa ovom osobom i da se lepo osećate u tom društvu. Treba da prestanete misliti na ružne stvari.

Sanjati da dete pada sa velike visine

Videti kako vaša beba ili dete, pada sa velike visine u snu, verovatno je dobar znak, nasuprot stresnom i neprijatnom osećaju koji ste imali u toku sna. Ako je dete preživelo pad, ovaj san nagoveštava lepe vesti u bliskoj budućnosti koje će doći do Vas.

Advertisements

Nasuprot tome, ako je u snu padalo dete koje nije Vaše, to ukazuje da ćete lepe vesti koje će doći do Vas podeliti sa partnerom, prijateljima i porodicom ili Vama bliskim ljudima.

Sanjati veliku visinu – simbolika

Iako u snu izgleda traumatično ovakvi snovi se ne tumače uvek negativno. Veoma često se manifestuju kao visoka pozicija na kojoj se nalazite i imate vrlo visoke postavljene ciljeve i želje i namere. Itekako dobro znate da rukovodite svojim veštinama kako biste postgili sve ono što želite.

Na tom putu se možete susresti sa osobama koje nemaju veru u Vas i pokušaće da Vas obeshrabre ali to neće uspeti jer ste svesni svojih sposobnosti i granica u tome.

Razlog zbog kojeg Vam se ovakvi strahovi javljaju u snovima mogu biti Vaše namere i visoko postavljeni ciljevi za koje možda niste svesni da posedujete kvalitete kako biste ih ostvarili. Koliko god da se trudite, taj trud može biti džaba zbog nemogućih postavljenih ciljeva.

Snovi o velikim visinama su često dobar simbol koji Vam se javlja jer ste prethodno postigli nešto veliko. Ispunili želju koju ste dugo želeli i napokon ste zadovoljni životom. Osećate se ponosno na to što ste postigli.

Advertisements

Ovakvi snovi takođe su znak da imate moć da savladate nesreće na koje možete naići. S druge strane, ovakav san može biti loš znak jer može upozoravati da se neko Vama blizak može razboleti i imati zdravstvenih problema.

Ovaj san može da ukazuje i na Vaš nedostatak samopouzdanja i verovanja u vlastite snage. Možete naleteti na probleme tokom rada na zadatku gde sav Vaš utrošeni trud može pasti u vodu zbog veština koje ne posedujete a neophodne su da bi se zadatak obavio ispravno.

Ovakav san može oslikavati i probleme u privatnom životu ili nadolazak loših i negativnih vesti. Na svu sreću, ovakav period neće dugo potrajati. Ali ovakvi snovi mogu biti i znak uspeha koji ćete uskoro postići i da će doći neka bolja vremena za Vas.

Sanjati veliku visinu znak je Vaših visokih ambicija i dobrog planiranja ka ostvarenju ciljeva. Jako ste samouvereni i svesni sebe. Možda će pojedine osobe imati sumnje prema Vama i smatrati Vaše ciljeve nemogućim ali nemojte dozvoliti da to utiče na Vas i Vaše odluke.

San o velikoj visini može biti i simbol straha za Vašu budućnost. Plašite se neuspeha i imate sumnju u cilj koji nameravate postići.

Advertisements
Advertisements
Advertisements