Šta znači sanjati vranu?

Sanjanje vrane može imati razna značenja. Može označavati nešto negativno što može uticati na vaše ciljeve i planove ali isto tako san o vrani može označavati napredak. Taj napredak može vas upozoriti da je vreme da preduzmete nešto u životu pod parolom: ‘’sve ili ništa’’.

Advertisements

Simbol vrane je rasprostranjen po kulturama. I u snovima i na javi. Uporište u kulturama nalazi zahvaljujući svojoj snazi tela, kreketu ali i zahvaljujući tome što se hrani životinjskim leševima.

Njezinom izgledu koji izaziva nespokoj počevši od očiju, oštrog kljuna te iznimno crnog perja koje samo po sebi izaziva antipatičnost.

Od davnina je ponašanje vrane kod primitivnih naroda stvaralo mišljenje pohlepne ptice zbog svoje halapljivosti prema njihovim usevima.

Nekoć davno Mahabharta (Indija) je okarakterisao vranu glasom smrti dok je Talmud san o vrani označavao kao negativan znak (svađa, prevara, siromaštvo, krađa). Tradicija zapada je vranu smatrala za mračne sile, predznak smrti, nezgode, pogrebe i bolest.

Nasuprot tome, neke kulture su vranu okarakterisala kao znak moći, uticaja te dostignuća. Drevnim narodima Grčke vrana je bila usmerena ka Bogu Apolonu dok je narod Japana na vranu gledao kao na nebeski glas i kao na sliku ljubavi prema detetu.

San o vrani može imati pozitivno i negativno značenje. Snovi o vrani nisu česta pojava, ali kada se dese, trebaju se uzeti u obzir svi detalji sna zbog njihovog bitnog određenja.

Najčešće nisu rado viđeni gosti u snovima zbog njihovog predskazanja nečega lošeg. Vrana u snu takođe može predskazati nešto dobro koje vam se može desiti ili kao indikator mudrosti, što je jedna od simolika vrane.

Vrana takođe nosi simboliku skore smrti nekog vama bliskog, životne promene, nesreće, bolesti, stresa, brige i inteligencije.

Sanjati vranu moglo bi simbolizovati i vaš odnos sa drugom osobom. Taj odnos može se zasnivati i na fizičkoj povezanosti kojoj je nedostatak emotivna povezanost. Ili obratno.

Uzmimo primer, ako u snu vidite vranu koja jede meso ili samo fotografiju vrane sa nekog slikarskog ili umetničkog dela, to može da simbolizuje prisutnost nekog problema u odnosu sa nekim.

Advertisements

Može ukazivati na to da vaš partner ili vi niste sigurni da li ste uspostavili čvrstu vezu za dugoročniji odnos i predanost.

Verovatno niste ni sami sigurni šta vas je povezalo jedno sa drugim. Naročito onda kada imate malo toga zajedničkog. Mada bi fizička senzibilnost uz malu dozu emocionalnosti mogla da bude pun pogodak za izvesne kategorije ljudi.

Sanjati vrane na nebu

Ako u snu vidite jato vrana koje lete ne predstavlja dobar znak. Obično označava smrt nekog od članova porodice. Kada neko od vama bliskih ljudi premine (otac, majka, baka, sestra..) obično ta smrt izazove bol i tugu u gazdinstvu kojem pripadate.

Ako u snu vidite kako vrane kruže nad kućom, a u stvarnosti je to kuća vašeg komšije ili nekog koga vi znate, takav san može simbolizovati da će se upravo u tom gazdinstvu dogoditi rana i iznenadna smrt ili neka teška nesreća.

Nagoveštaj da ćete biti pozvani na sahranu može predskazati jato vrana koje lete slobodno nebom.

Ako se u snu nađete u situaciji u kojoj neko ubija vrane koje lete u zraku i primetite ih dok ste na izletu i posmatrate prirodu, takav san može upućivati na mogućnost prirodne nepogode ili neke nesreće većeg obima koja bi mogla zadesiti mesto u kome boravite.

Sanjati vranu pored vas

Kada na javi niste u prilici da sami donositi presude o nekoj stvari, san o vrani koja stoji pored vas će vam na to ukazati.

Neko drugi, umesto vas, može kontrolisati ono što vi radite iako možda to ne primećujete jer vas ta osoba uverava u suprotno. Nameće vam svoja razmišljanja i nameće vam svoje ciljeve.

Trebate da sa oprezom posmatrate i uključite mogućnost da možda nije istina to što vam se nameće. Setite se da posedujete mogućnost izglasavanja vlastitih presuda i odluka sa svoje tačke gledišta.

Advertisements

Sanjati da ubijete vranu

Ubiti vranu u snu znači da ćete na javi pobediti svoje protivnike. Iako je moguće da oni planiraju i rade na tome kako bi videli vaš pad. Posedujete sposobnost da ih nadmudrite i osramotite tako što ćete postići veliki uspeh i ne podleći njihovoj provokaciji.

Sanjati da ste uništavali vranino gnezdo

San u kojem uništavate gnezda od vrana može biti simbol neuspešnosti koji će vas podstaknuti na razmišljanje o udaljavanju od plana kojeg ste počeli slediti.

Verovatno da ste napravili neke poslovne, ekonomske ili investicijske greške ili eventualno usmerili novac u neadekvatan poduhvat. Trebate da razmislite o odbacivanju tog poduhvata te novac usmerite na nešto drugo ili usmerite svoje vreme za promišljanje o novim poduhvatima.

Sanjati da terate vrane

Ako u snu terate vrane, bilo to bacanjem kamena ili pravljenjem galame kako bi ih preplašili označava da biste trebali i na javi da preplašite svoje neprijatelje.

Oni pokušavaju sniziti vaše samopoštovanje i ukrasti ono što cenite. Oni će nastojati da zavedu vaše bližnje ili da dobiju unapređenje koje je vaša zasluga i koje samo vi zaslužujete.

Advertisements

Ma kakvi da su njihovi planovi, podsvest vas nastoji upozoriti i podsetiti na njihove planove kako biste mogli uzvraćati, odbraniti ili se barem osvetiti.

Sanjati vranu koja govori

Ako ste imali ovakav san, on simbolizuje veliki novčani prihod u skorijoj budućnosti. Možda bi nešto zarađeno iz prošlosti već sada moglo doći na naplatu.

Kao primer moglo bi poslužiti porodično nasledstvo, uposlenici iz stare firme koji žele da vam se iskupe za stare usluge i još mnogo toga. Samim time će se vaš ekonomski položaj dignuti za stepen više.

Sanjati da jedete vranu

Ako ste sanjali da ste u snu jeli meso od vrana takav san se tumači kao nešto pozitivno. Takav san ukazuje na zaokret u finansijskom smislu ukoliko se nalazite u lošoj ekonomskoj krizi.

Svojim napornim radom i trudom možete zaraditi neočekivano bogatstvo. Jesti meso vrana dok ste za stolom ili u divljini simbolizuje pobedu, naročito kada je u pitanju novac i materijalna dobra.

Jedenje mesa od vrane i uživanje u njemu simbolizuje zadovoljstvo koje možete dobiti od finansijskog uspeha. Do toga može doći vašim napornim radom ili čak čistom srećom. Šta god da se desi, na kraju ćete uživati ​​u životu kakavom ste težili.

Sanjati da vas vrana progoni

Kada u snu vidite vranu koja vas progoni taj san simbolizuje neko loše delo koje ste uradili i da imate strah od naplaćivanja istog.

Sanjati da vrani leti

Ako sanjate da vrana leti, taj san vam govori da budete pažljivi pri izboru životnog saputnika ili osobe za neobavezno druženje ili onu koja vam to može postati.

Ta osoba može imati ružne i neiskrene namere sa vama s ciljem kako bi vas zadivela. Može otkriti drugima vaše privatne razgovore ili snimke te vas kroz to ucenivati da radite nešto protiv svoje volje.

Onda kada vi budete želeli da prekinete odnos sa tom osobom, nećete baš olako moći to postići. Nastojte biti pažljivi i potrudite se da sprečite to tako što nećete ulaziti u takve odnose.

Advertisements

Sanjati da ste udarili vranu

Ako u snu udarite vranu takav san vam nastoji ukazati na vaše investicije i ulaganja ne idu u pravom smeru. Poradite na tome kako ne biste trpili značajne gubitke.

Sanjati da vam je vrana nešto ukrala

Ukoliko u snu vidite da vam vrana nešto krade, to baš i nema najlepše značenje. Takav san može značiti da se osećate uzrujano zbog neke nevolje u kojoj ste se našli te njenih posledica koje će uslediti kasnije.

Takav san predstavlja alarm vama da budete obazriviju u periodu koji sledi te da se više brinete za sebe.

Kada sanjate vranu koja krade vaše lične stvari kao što je novac, odeća ili nakit najavljuje vam se nemili događaj koji vas može preobraziti u obazrivu i opreznu osobu. Može takođe ukazivati i na kukavičluk.

Videti u snu da vrana krade vaše lične stvari kod vas može izazvati osećaj straha jer se obično to javlja nenadano te iz toga možete razviti frustraciju.

Advertisements

To bi tada za vas predstavljalo znak vaše psihe koja vas želi osposobiti za teže izazove koje vam život sprema te se očekuje od vas da budete osposobljeni.

Sanjati da ste uhvatili vranu

Kada u snu uhvatite vranu, iako vam može izgledati strašno zbog njezinog tela, očiju i crnog perja, to je pozitivan znak.Takav san ukazuje na vaše mogućnosti da se izdignete iz problema u kojim ste se našli i da se trebate osloniti na vaš unutarnji instikt.

Sanjati jednu vranu

Ako u snu vidite samo jednu vranu to bi moglo označavati vašu egoističku stranu. Trebali biste promeniti ugao gledanja na neku sferu života. Nekada ne vidimo drugu stranu samo zato što ne želimo a kasnije može da nam se svidi to što vidimo.

Trebate misliti van potreba koje vi očekujete i van ciljeva koje želite postići da biste sebi pomogli a ujedno sprečili da otežavate drugima.

Advertisements

Sanjati da ste spasili vranu

Zavisno od mesta i situacije iz koje spasavate vranu (voda, požar) simobolizuje se vaša moć i snaga koju možete i morate iskoristiti radi postizanja vlastitih ciljeva. Morate se suočiti sa svim izazovima, brigama i strahovima kako biste ostvarili svoj cilj.

Sanjati vranu u gnezdu ili gnezdo od vrane

Kada sanjate gnezdo od vrane ili vranu koja je u gnezdu to može da simbolizuje vašeg partnera i njegova osećanja. On ili ona je možda potajno zaljubljena u drugu osobu što vama ni u ludilu ne bi palo na pamet.

Može vam se javiti osećaj da vam ta osoba nije celosti predana i kako ne znate izlaz iz takve situacije. Najkorisnije što možete preduzeti je da obavite razgovor sa partnerom te da priznate šta osećate i kažete iskreno šta mislite o njemu.

Vaše skrivene namere koje želite da preduzmete takođe se mogu ogledati kroz ovakav san. Isto tako i vaše skrivene emocije prema drugoj osobi a da ta osoba nije vaš partner.

Sanjati da ste hranili vranu

Hraniti vranu u snu znači da ste osoba avanturističkog duha koja voli istraživati nepoznato. Pokušajte se suočiti i uvažiti unutarnju dimenziju verovanja i rešite misteriju života.

Advertisements

Sanjati vrane na drveću

Sanjati vrane na drveću je indikator problema koji se može pojaviti u skorije vreme. Taj problem može izravno uticati na vaš život ali dobra stvar je to što ćete uspeti da otklonite i izbegnete loše posledice.

Ukoliko na drvetu ima puno vrana, takav san često simoblizuje porodični događaj u vidu druženja koji se može desiti u skorije vreme i na kojem bi vladala harmonična i prijatna atmosfera na kojima bi se vodili razgovori o lepim proteklim događajima.

Ovakav san takođe je znak da će u dogledno vreme dogoditi velike životne promene poput venčanja, preseljenje u novi stan kao i promene u životima bliskih članova porodice.

Sanjati da vas vrana napada

Kada sanjate da vranu koja vas napada to ukazuje na konflikt. Može označavati razvod braka, raskidanje rodbinskih ili emotivnih veza pa čak i smrt bliske osobe.

Sanjati da vas vrane jure

Ako vas u snu jure vrane, takav san vas podseća na neko zlo koje ste napravili ili neku jako lošu stvar pa vas to proganja. Može označavati vaš strah koji osećate te da zbog toga možete biti sankcionisani.

Advertisements

Ako postoji mogućnost za to, odlična solucija je ispravljanje zla kojeg ste počinili. Ako je to nemoguće, trebate osmisliti mehanizam kojim ćete imati kontrolu nad tim.

Sanjati da vrana uđe u kuću

Ako ste sanjali da vrana ulazi u kuću, taj san vam govori da pratite svoje interese u odnosu sa porodicom. U odnosu na to u koju prostoriju ulazi vrana može vam se otkriti odakle možete dobiti neke vesti.

Sanjati da vrana pravi gnezdo

Ako u snu vidite kako vrana pravi gnezdo bilo to na krovu vaše kuće ili u vašem dvorištu to može da simbolizuje virusnu ili smrtonosnu bolest usled koje pustoš može zadesiti među vaše domaće životinje.

Ukoliko se bavite proizvodnjom i uzgojem domaćih životinja, vi možete biti meta ovakvih bolesti. Trebate povesti računa o kvalitetu mesnih i mlečnih proizvoda životinjskog porekla.

Advertisements

Sanjati da ste lovili vranu

Kada u snu lovite vranu, takav san nema lep nagoveštaj. Obično se ovim snom ukazuje na vaše pogrešne poteze koje činite svojevoljno.

Sanjati zemlju u potpunosti prekrivenu vranama

Ako u snu vidite polje ili zemlju koja je u potpunosti prekrivena vranama to simbolizuje grozan znak. Ne samo za vas kao pojedinca već i za celokupno građanstvo u vašem okruženju.

Polje prekriveno vranama je znak neuspele i loše berbe kao posledica prirodne katastrofe, širenjem raznih zaraznih i virusnih bolesti ili usled žege.

Ovakav san označava i mogućnost da na vašem području može doći i do nestašice osnovih sredstava za život (pitka voda, hrana) što bi u velikoj meri negativno uticalo na život.

Sanjati da vrane lete oko kuće

Ukoliko u snu vidite da vrane lete oko nečije kuće, takav san nije dobar pokazatelj. On često sugeriše na tragediju koja je pogodila članove te porodice. Takođe može biti znak iznenadne smrti člana porodice ili teške bolesti.

Advertisements

Sanjati da vrana grakće

Ako u snu čujete grakćanje vrana to simbolizije dolazak loših vesti do vas. Te vesti mogu biti smrt ili nešto što uključuje vašu karijeru ili posao. Budite spremni na te grozne vesti i organizujte sebi način da se nosite sa novonastalom situacijom.

Ako ste sanjali da vrana grakće kao upozorenje izdaleka ili da je vidite na drvetu, to ukazuje na dugotrajnu patnju ili posebno tešku borbu.

Jedan od tumača snova navode da grakćanje vrane u snu ukazuje na verovatnost od razvijanja zaraznih bolesti.

Sanjati ranjenu vranu

Videti ranjenu vranu u snu obično je znak narušenih porodičnih odnosa ili trzavica u odnosu sa bližnjima. U snu se obično viđenje ranjene vrane manifestuje kao nailazak na nju u bašti ili pored puta.

Nezavisno o mestu, ranjena vrana je simbol iznenadnih sukoba između vas i drugog člana porodice, prijatelja ili partnera. Trebate da poradite na emocijama osobe sa kojom niste u dobrim odnosima ako vam nije cilj da vam taj odnos prsne.

Advertisements

Sanjati nekoliko vrana

Videti nekoliko vrana u grupi u snu može simbolizovati vašu čistoću i to da lako padate pod utjecajem drugih ljudi.

Verovatno se osećate kao da nemate samopouzdanja i imate sumnju u svoje mogućnosti i veštine. Ujedno ste i skloni negiranju sopstvenih potreba, naročito intelektualnih.

Sanjati mnogo vrana oko vas

Ako ste u snu videli puno vrana oko sebe dok ste šetali šumom ili prolazili putem, to znači da ćete se suočiti sa mnogo neželjene pažnje u svom društvenom krugu i bićete predmet ogovaranja.

Moguć razlog ovome su gresi ili male greške koje ste napravili i šire se društvenim medijima zbog poluinformacija.

Sanjati mnogo vraninih gnezda

Ako ste videli mnogo vraninih gnezda na drvetu, ovaj san može biti simbol vaše pomoći osobi koja verovatno to ne zaslužuje. Možda ćete morati pomoći nekome ko je u prošlosti zloupotrebio vašu dobrotu i dobru volju.

Advertisements

San o gnezdima vrana je i indikacija koja vam ukazuje na konflikt ili trzavice u odnosu sa partnerom, kao i nedostatak intimnosti ili posvećenosti vas ili vašeg partnera.

Sanjati da pokušavate da uhvatite vranu

Ako u snu pokušavate da uhvatite vranu, bilo to u cilju spasavanja vaših useva ili povrće iz vaše bašte bacanjem kamenčića ili pravljenjem buke, najčešće to predstavlja pozitivnu simboliku.

Koz ovaj san možete sebi nagovestiti finansijsku ili neku drugu korist koja bi vama i članovima vaše porodice obezbedila lagodniji život. Stočarima, zemljoradnicima i vrtlarima se ovim snom najavljuje izobilje u njihovim usevima.

Sanjati vrane u bojama

Advertisements

Vrana bele boje u snu označava probleme koje postoje u vašoj prodici. Smeđa vrana označava rivalstvo sa vašim neprijateljima.

Zlatna vrana u snu sugeriše na nesreće koje vam se mogu dogoditi na poslovnom polju a koje možete okrenuti u svoju korist i iz njih izaći kao pobednik.

Ako u snu vidite ružičastu vranu to može biti znak tuge koji vam sledi u bližoj budućnosti. Crvena vrana ukazuje na konflikte koje imate sa drugima. Pripremite se na to da ubrzo imate diskusiju o sukobima u mišljenjima.

Kada u snu vidite sivu vranu, ona predstavlja inteligenciju i unutarnje čulo i trebate ih slediti. Zelena vrana odnosi se na konflikte u vezi vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja.

Sanjati da imate vranu kao kućnog ljubimca

Ukoliko u snu imate vranu kao ljubimca to predstavlja simbol koji vam nastoji ukazati pobedu ako prethodno naučite iz grešaka.

Sanjati da se muž ili žena pretvorila u vranu

Videti da se vaš muž ili žena u snu pretvaraju u vranu znači da nezavisno od toga da li je ova promena spora ili iznenadna, kao primer uzećemo situaciju da vaš muž ili žena nestaju u oblaku dima i kada se dim razveja, vrana zauzme njihovo mesto.

To bi značilo da ćete vi ubrzo iskusiti depresivno razdoblje usled sopstvenog ogorčenja trenutnim životom. Ne mora nužno da se odražava na vaš odnos sa partnerom ali se možete osećati depresivno zbog života o kojem niste maštali.

Sanjati jaja od vrane

Jaja vrane u snu mogu ukazivati na nove pogodnosti koje ćete prihvatiti ukoliko budete sledli svoju unutrašnju stranu. To takođe može značiti da biste mogli ostvariti profit na štetu druge osobe.

Sanjati vranu – simbolika

Postoje različiti motivi i razlozi za sanjanje vrana, posebno ako se takvi snovi ponavljaju. Videti vranu u snu može biti znak da bi vaša bliska budućnost mogla biti ispunjena malim i velikim izazovima.

To ukazuje da ćete osećati veliku tugu i stres zbog onoga što ćete doživeti. Ako je to rezultat nečega što trenutno radite, razmislite kako ćete to zaustaviti. Ako je nešto otišlo predaleko, razmislite o najboljem načinu da kontrolišete štetu i poboljšate stvari.

Advertisements

U snu se mogu pojaviti i vrane jer ćete dobiti loše vesti da neko umire ili je umro. U nekim slučajevima mogu biti simbol vaše smrti ili početak nečega novog u vašem životu.

Ovaj san možete doživeti i kao simbol velike promene u vašem životu. To može biti dobra ili loša promena. Ako možete pozitivno uticati na ovu promenu, tim bolje.

Vrane su takođe veoma inteligentne ptice i mogu biti znak vaše velike inteligencije, posebno ako sanjate da jedna ili više njih slobodno lete.

San može biti vaš podsvesni način da vam kaže da verujete svojoj intuiciji za donošenje najboljih odluka u životu. Treba da počnete više verovati u sebe i iznenadit ćete se koliko ćete se pametno odlučiti.

Videti vranu u snu, posebno ako u snu vidite grupu vrana zajedno, može biti znak da ste previše lako pod uticajem drugih te da se često skrivate iza grupe.

Takođe, možete zanemariti svoje lične potrebe, posebno svoje intelektualne potrebe. Ako je to slučaj, počnite posmatrati stvari pojedinačno te iznaći najbolji način kako bi one mogle pozitivno uticati na vaš život.

Nema potrebe za panikom kada sanjate vrane, obično nije tako loše kao što zvuči, ali u nekim slučajevima može biti zaista loš znak.

Ako ste sanjali vrane, najbolje ste spremni za najgori scenario koji se može pojaviti. Pre svega, zapamtite što je moguće više detalja svog sna radi preciznog tumačenja.

Advertisements