Šta znači sanjati ženu (žensku osobu)?

Žena u snu simbolizuje ženski princip u svima nama, pa kada muškarac sanja ženu, moguće je da treba da razmisli kako da unapredi svoju žensku stranu.

Advertisements

Žene u snu obično nagoveštavaju kvalitete kao što su pažnja, nega, emocije. Moguće je da žudite da ove osobine usvojite, odnosno razvijete što više.

Nepoznata žena u snu može značiti da je potrebno da istražite delove svoje ličnosti za koje dosad niste ni znali da postoje. Bitno je da zapamtite i kakva se ženska osoba pojavila u vašem snu.

Ako je to bila jaka i samosvesna ženska osoba, vrlo je moguće da gajite pozitivne emocije prema ženama u vašem životu. Žena koja je u snu tužna ili emotivno slaba, sa druge strane, može da reprezentuje generalno vaš stav prema svim ženama ili čak nešto što osećate prema sebi.

Ako ste sanjali stariju žensku osobu, moguće je da imate problema u vezi sa starenjem, pa je moguće čak da osećate neki strah. Žene u snovima uopšte mogu da se vežu za ženske principe ličnosti – pasivnost, osećajnost, kreativnost, briga, intuicija.

U negativnom kontekstu, ženska osoba u snu može da reprezentuje delove vaše ličnosti koji nisu korisni za vas. Zapitajte se da li se ponašate previše pasivno ili imate napade ljubomore. Moguće je i da žudite za stvarima za koje mislite da ih ne možete dobiti.

Razmislite o svojim osećanjima. Moguće je da ste sami sebi nametnuli osećanja koja vas sputavaju. Na primer, imate osećaj da vam stalno nešto nedostaje ili da vas stvari koje volite ne ispunjavaju. Možda osećate da niste dovoljno jaki kao osoba.

Takođe, moguće je da vaš san predstavlja odraz vašeg sagledavanja odnosa sa ženama u stvarnom životu. Nepoznate ženske osobe u snu uopšteno mogu da se odnose na delove vaše ličnosti koje još uvek niste istražili.

Ovakvi snovi mogu imati dobru konotaciju, jer se mogu tumačiti kao podrška odnosno pozitivan osećaj koji prati nova iskustva. U negativnom kontekstu, ovakav san može da ukaže na vašu submisivnost u nekom odnosu.

San u kojem vidite bolesnu ženu može da vas upozori na blisku smrt neke bliske osobe, koju će prouzrokovati neka bolest ili nesreća. Ako u snu razgovarate sa ženom, moguće je da ćete imati nekih nesporazuma sa članovima porodice.

Žene u snu vrlo često mogu da reprezentuju životne cikluse i iste mogu da najave, na primer rađanje, smrt i ponovljeno rođenje. Žene koje vidite u snu mogu da simbolizuju i druge aspekte, harizmatičnost, neistinu, prevaru i sukobe.

Advertisements

Sedokosa žena u vašem snu vrlo često će simbolizovati teskobu i smetnju. Možda žalite zbog nečega što vam se dogodilo u prošlosti, a sada vam ne da mira. Kako biste nastavili dalje, potrebno je da pronađete način kako da razrešite taj konflikt sa sobom. Možda biste mogli da prošlost ostavite u prošlosti.

Ako ste sanjali lepu ženu, vrlo je moguće da vas uskoro očekuje nova ljubav. Smeđokosa žena u snu će vam najaviti zaljubljenost. Žena plave kose koju ste videli u snu može da simbolizuje blagostanje koje možete očekivati u skorijoj budućnosti. Ako sanjate ženu bez kose, znajte da vas očekuje velika sreća u braku.

Ako sanjate žene koje igraju u vašem snu, očekuje vas srećan period u bliskoj budućnosti. Žena koja marljivo radi u vašem snu vrlo često simbolizuje promenu koja vas očekuje na poslu ili čak promenu karijere.

Nepoznata žena koju ste sanjali može da reprezentuje i neke skrivene misli i želje koje tajite od drugih, pa možda i od sebe. Veliko društvo žena različitih godina vrlo često može da najavi nesreću i poniženje.

Sanjati da ljubite stariju ženu nagoveštava da ćete uskoro imati veliki finansijski dobitak. Ako vidite lepu mladu ženu u snu, vaša podsvest vam simbolizuje da bi trebalo da porazmislite o svom ponašanju i da se uozbiljite, jer vas u suprotnom očekuju nevolje.

Sanjati da ste imali inspirativan razgovor sa nepoznatom ženom nagoveštava vam da ćete uskoro upoznati neku novu zanimljivu osobu. Ako ste sanjali ženu koja u naručju nosi dete, vrlo je verovatno da ćete imati ispunjen i stabilan porodični život.

Sanjati seks sa ženom

Sanjati seks sa ženom često se može odnositi na prijatna osećanja koja doživljavate u realnosti. Probajte da se prisetite šta ste tačno zapazili u snu i pokušajte da pronađete paralelu sa vašim životom na javi, te gde sve možete da poboljšate svoj svakodnevni život.

Sanjati ženu sa lepom kosom

Sanjati ženu koja ima lepu i negovanu dugu kosu imlicira da vam je zdravstveno stanje veoma dobro. Ako osoba koja ima zdravstvenih problema u snu vidi ovakvu ženu, može da očekuje da će se brzo oporaviti.

Sanjati ljubljenje sa nepoznatom ženom

Ljubiti nepoznatu ženu u snu može vam nagovestiti da vas u relnosti očekuju nevolje sa kojima se morate suočiti. Dobro je da vi tačno znate kako da se sa njima izborite. San u kojem žena ljubi nepoznatu ženu može imati različita tumačenja.

Pa tako, ako žena ljubi drugu ženo u čelo, vrlo je verovatno da se oseća slabo i nezaštićemo. Moguće je da vam je potreba podrška neke ženske osobe, na koju se često oslanjate. Moguće je da vam nedostaje društvo majke ili najbolje prijateljice.

Advertisements

Sanjati golu ženu

Ako ste sanjali ženu bez odeće vrlo je verovatno da ćete saznati neku istinu. Moguće je da ste okruženi neiskrenim osobama, koje od vas kriju pravu sliku onoga što se događa. Tek ćete sada biti u stanju da prozrete dvoličnost i zaista ne tako dobre međuljudske odonose. Spremite se da se u bliskoj budućnosti razočarate.

Ako žena sanja da je gola u snu, to znači da taj san otkriva tajne o samoj ženi. Ovakav san može da vam pojasni kako se u stvari osećate u realnosti, jer se možda osećate slabo i nezaštićeno. Ovaj san može da prouzrokuje i neka situacija koja se nedavno odigrala, a zbog koje ste se osetili nesigurno.

San u kojem je žena gola često se javlja nakon što osoba shvati da ju je partner godinama varao. Drugim rečima, zbog toga što vas je neko u koga ste imali puno poverenja izdao, sada se osećate nepoverljivo i ogoljeno.

Sanjati visoku ženu

Sanjati visoku ženu reprezentuje vaša visoka stremljenja u realnosti, način na koji napredujete u poslovnom smislu, kao i ostvarenje ciljeva koje ste dugo ostvarivali. Nepoznata visoka žena u snu može da nagovesti da ćete ispuniti sve što ste za sebe poslovno zamislili.

Pokušajte da se prisetite kako je visoka žena u vašem snu bila raspoložena. Ako vam je ta osoba u snu slala pozitivne vibracije, moguće je da ćete uskoro upoznati svog novog ljubavnog partnera.

Advertisements

Ako je visoka žena u vašem snu bila neraspoložena ili tužna, u realnosti će neko pokušati da vam zagorča život svojim spletkarenjem.

Ako je visoka žena u snu bila lepa, vrlo je verovatno da su osobe oko vas iskrene, pa možete biti bezbrižni jer vas niko neće prevariti. Možete se osloniti i na svoju proodicu i sa njima podeliti sve što vas muči.

Sanjati visoku ženu koja plače može da vam nagovesti da se neki vaši ciljevi neće ostvariti, pa se nemojte zbog toga iznenaditi.

Sanjati bolesnu ženu

Ako ste sanjali bolesnu ženu, to ne znači nužno da ćete se vi u realnosti razboleti, već vas san pre svega opominje da se suočavate sa velikim pritiskom koji niste sigurni kako da prevaziđete. Ovaj san reprezentuje neki vaš strah. Moguće je da se plašite da ćete ostati samo ili da ćete ostati bez posla.

Sanjati debelu ženu

Dobar je znak sanjati debelu ženu, jer ovakav san nagoveštava izobilje. Ovakav san često nagoveštava boljitak u materijalnom smislu. Mlada žena koja sanja debelu ženu može se nadati da će uskoro upoznati finansijski situiranog partnera koji će joj odgovarati u svakom smislu.

Ako osoba sanja sebe u snu kako postaje debela, vrlo je verovatno da će joj se ispuniti sva  očekivanja u realnosti. Ako se nadate skorom proširenju porodice, ovaj san će samo potvrditi vaša nadanja.

San u kojem vidite golu debelu ženu ima negativnu konotaciju, pa može nagovestiti bolest ili neki rastanak. Ako ste trenutno zaljubljeni, ovakav san vam može najaviti da se nećete najbolje razumeti sa partnerom, pa biste mogli da komunikaciju podignete na viši nivo.

Ovaj san je moguće protumačiti i kao metaforu, koja upućuje na stres izazvan stalnom potragom za boljim životom. Kako ne biste izgubili ono što ste dosad stekli, možda bi bilo pametno da razmislite te pokušate da pronađete sklad u svom životu u svakom smislu, i sebe tako pripremite za dalje napredovanje.

Ako u snu vidite debelu ženu koja ne može da dođe do daha i izgleda loše, podsvest vam šalje opomenu da vam može nauditi sve što je u vašem životu suvišno.

Ako u snu patite zbog sopstvene prekomerne težine, budite sigurni da ste spremni za nova poglavlja koja vas u životu očekuju. Ovaj san ipak može da bude i odraz vašeg negativnog stava, jer niste zadovoljni kako trenutno izgledate.

Advertisements

Sanjati ženu sa bradom

Sanjati ženu s bradom, iako je prizor koji se ne viđa često, sa sobom nosi pozitivnu konotaciju. Možete se opustiti, jer vas očekuju pozitivne promene u svakodnevnom životu. Neki tumači snova, pak, ovakav san tumače kao negativan znak.

Tako, žena sa bradom u stvari može predstavljati neke brige ili nevolje koje će vas zadesiti u narednom periodu. Sanovnici takođe ukazuju da malje na licu žena često sanjaju inteligentne osobe koji ne mare za tuđe mišljenje.

Žena koja sebe sanja sa dlakavim lice vrlo verovatno u realnosti neće biti sama. Ipak, nakon ovakvog sna možete očekivati neprijatne susrete s nekim osobama koje vam nisu drage. Pazite se fizičkih povreda.

Žena sa bradom u snu može da nagovesti da vas u stvarnosti očekuje interesantna ljubavna afera. Sanjati poznanicu koja ima bradu implicira da ćete uskoro čuti glasine o njenom intimnom životu.

Tumačenje ovog sna može varirati čak i od boje brade koju ste u snu videli. Ako ste sanjali žena sa crnom bradom, možete očekivati da će vas nešto ozbiljno iznenaditi. Žena sa sivom ili belom bradom u vašem snu nagoveštava da treba da poslušate savet od neke starije osobe.

Advertisements

Sanjati ženu koja brije svoju bradu, znači da ste rešeni da ostvarite svoje ciljeve i da vas u tome malo šta može pokolebati. Muškarac koji u snu vidi svoju ženu kako brije bradu u stvarnosti može očekivati nevolje.

Sanjati ćelavu ženu

Ako neoženjeni muškarac sanja ćelavu ženu, vrlo verovatno je da će se oženiti ženom ne baš perfektnog morala. Ako oženjeni čovek sanja ovaj san, podsvest mu nagoveštava da će ga supruga prevariti.

Poslovni čovek koji u snu vidi ćelavu ženu trebalo bi da se u realnosti pričuva mutnih ponuda, jer je moguće da će neki posao osujetiti ispunjenje ciljeva. Ovaj san se može tumačiti i kao nagoveštaj nekih nedaća u realnosti.

Sanjati nepoznatu ženu

Ako u snu vidite nepoznatu ženu, vaša podsvest vas opominje da dobro razmislite o svemu što vas okružuje. Možda vam ovaj san simbolizuje koje biste osobine mogli da usvojite kao svoje, a koje bi vam bile od velike koristi. Moguće je da već imate te osobine, samo da ste ih, iz nekog razloga, potisnuli.

Ako muškarac sanja nepoznatu ženu, vrlo je verovatno da će u skorijoj budućnosti upoznati osobu koja će igrati veliku ulogu u njegovom emotivnom životu. Ako jedno od bračnih partnera sanja nepoznatu ženu, moguće je došlo do šumova u komunikaciji, te je dobro razmisliti kako da se komunikacija vrati na viši nivo. Vreme je da vratite emocije u život.

Advertisements

Sanjati mnogo žena

Ako se u vašem snu pojavilo mnogo žena, vrlo je verovatno da situacija u kojoj se nalazite ne zavisi isključivo od vas, nego od više osoba, te vam podsvest sugeriše da dobro porazmislite pre nego što donesete bilo kakvu odluku.

Sanjati razvedenu ženu

Ako ste sanjali raspuštenicu, moguće je da vas očekuje neki nesporazum sa članovima porodice ili prijateljima.

Sanjati da vas neka žena privlači

Ako ste sanjali da vas privlači neka ženska osoba, vrlo je verovatmo da ćete u realnosti imati neko prijatno iskustvo. Takođe, moguće je da vas ta osoba seksualno privlači. Ako je osećanje privlačnosti u snu veoma jako, moguće je da će vam se dogoditi nešto veoma lepo. Ovaj san vam govori i koliko se dobro osećate što živite život baš onako kako ste odabrali.

Sanjati ženu koja umire

Ako ste videli kako žena umire u vašem snu, moguće je da vas očekuje prekid nekog odnosa sa osobom koja vam je jako bliska i koju mnogo volite.

Sanjati ženske genitalije

San u kojima vidite intimne delove ženskog tela odnose se na emocije, intuiciju i rođenje. Vrlo je moguće da ćete ženske genitalije sanjati kada ispitujete granice sopstvene seksualnosti, jer podsvesno znate da postoji neki deo vaše ličnosti koji pokušavate da sakrijete u realnosti. Muškarac koji sanja intimne delove ženskog tela u realnosti teži za ljubavlju.

Advertisements

Sanjati da ste češljali žensku kosu

Ako ste u snu češljali žensku kosu, vrlo verovatno se plašite da niste dorasli nekom zadatku ili poslu koji ste započeli. Po sredi je verovatno neki novi projekat, pa vas je to dodatno učinilo nesigurnim. Bolja strategija je da verujete u sebe umesto što sumnjate.

Sanjati žene koje vredno rade

San u kojem vidite vredne žene koje nešto rade, može da vas upozori da se pripremite na eventualna neslaganja u krugu vaše porodice ili bliskih prijatelja.

Sanjati da žena plače

San u kojem se pojavi žena koja plače može imati više tumačenja. Ovakav san može da ukaže na to da ste vi osoba koja podržava druge, a niste u stanju da se založite za sebe i adekvatno izrazite svoje potrebe.

Moguće je da vas muči neki događaj iz prošlosti, u kojem ste bili nepravedni prema nekoj osobi. San u kojem majka plače možete tumačiti kao upozorenje na neki jak stres koji ćete preživeti u realnosti. Kako ste vi jaka osoba, ovaj stres ipak neće uspeti da vas izbaci iz koloseka.

Ako muškarac sanja suprugu kako plače, vrlo je verovatno da u realnosti između partnera postoje problemi u komunikaciji. Vaša nesvest vam na ovaj način poručuje da je potrebno da se smirite i pronađete adekvatno rešenje, te probajte da se previše ne uzrujavate.

Advertisements

Ako ste u snu videli trudnu ženu koja plače, moguće je da se nalazite u delikatnom emotivnom trenutku. Iako vam se čini da gubite kontrolu nad svojim životom, budite strpljivi, jer će ova faza brzo proći.

Mlada žena koja plače u vašem snu može biti vesnik dobrih vesti u realnosti, jer će se u vašem životu uskoro pojaviti novi prijatelj ili čak ljubav partner.

Sanjati ćerku koja plače može biti znak da se vaša podsvest u potpunosti ne slaže sa odlukama koje vaša ćerka donosi. Iako se trudite, ne možete naći adekvatno rešenje za ovaj problem. Ovaj san može da ukaže i na druge probleme u vezi sa porodičnim životom.

Ako sanjate bivšu partnerku koja plače, vrlo je verovatno da ćete uskoro upoznati nekog novog. Budite hrabri i prihvatite izazove koji vas čekaju.

Sanjati slepu ženu

Videti slepu ženu u snu ukazuje vam da se ne plašite da donositi odluke na osnovu svojih osećaja. Moguće je da u realnosti nećete dobiti dokaz da ste ispravno postupili, ali ćete svakako osetiti dobrobiti.

Advertisements

Sanjati staricu

Ako ste sanjali staricu, vrlo je verovatno da ćete čuti vesti o bolesti ili loše vesti o nekoj vama dragoj osobi. Budite oprezni ako putujete, jer ovaj san nagoveštava i nesreću na putovanju. Ovaj san može imati veze i sa podrškom koju dajete drugima.

Starica u snu može i da se poveže sa intuicijom, koja će vam pomoći da se izborite sa nekom teškom situacijom koju ste prvobitno loše procenili.

San sa ovom temom se može povezati i sa vašim iskustvom. Moguće je da je vaša misija da prenosite svoja saznanja drugim mladim ženama, kako one ne bi morale da ponavljaju greške koje ste vi proživeli.

Sanjati crvenokosu ženu

Muškarac koji je u snu video ženu crvene kose, u realnosti može da strahuje da će njegova ljubav postati ranjiva. Za žene ovaj san nosi potpuno drugačiju konotaciju. Čuvajte se da ne postanete meta ogovaranja, jer je moguće da će vam trebati dosta truda da se izvučete iz takve situacije.

Sanjati da se žene međusobno tuku

Ako ste sanjali žene koje se tuku, vrlo verovatno vam to predskazuje tešku finansijsku situaciju u kojoj ćete se naći. Ovaj san shvatite kao upozorenje, jer imate vremena da se pripremite. Možda bi bilo pametno da napravite plan prema kojem ćete trošiti novac.

Advertisements

Sanjati žensku osobu – ostala značenja

Ako u snu vidite ženu moguće je da vam podvest nagoveštava neke nevolje u realnosti, kao što su rasprave ili prevare. Žena sa belom kosom u snu može da ukazati na neku mudrost. Bolesna žena može da simbolizuje nečiju skoriju bolest ili smrt.

Ako vam se u snu ukazala žena tamne kose, očekujte da će se neko posavetovati sa vama. San u kome se žene tuku nagoveštava nedaće u vašem životu. Žena bez kose može da simbolizuje neku osobu koja ima poverenja u vas.

Sanjati elegantnu ženu može biti znak nečeg novog. Ako ste sanjali ženu koja igra, u realnosti ćete verovatno otići na lepu proslavu ili ćete imati dosta sreće. Jako lepa žena u vašem snu najavljuje prijatan događaj.

Ako ste sanjali trudnicu, spremite se da započnete novi život. Videti poslovnu ženu u snu može biti dobar znak u poslovnom smislu. Žene koje rade u vašem snu mogu da najave da ćete okrenuti novi list. Mrtva žena u snu vrlo verovatno nagoveštava preokret u vašem životu.

Ako ste sanjali nepoznatu ženu, moguće je da ne znate u kom smeru želite da krene vaš život. Ovaj san može biti znak ljubavi i tajnih želja. Ako sanjate ženu koja se češlja, moguće je da će se okolnosti u vašem životu izmeniti. Nasmejana žena u snu simbolizuje sreću koja vas očekuje u budućnosti.

Advertisements

Videti mnoštvo žena u snu može vas upozoriti da se čuvate ogovaranja i simbol je nesporazuma i prepirki. Samohrana žena može biti znak da ćete se suočiti sa nekom neizvesnošću.

Stara žena u snu može biti upozorenje da će se neko vama drag razboleti ili razočarati na nekom putovanju. Sanjati žene koje se tuku simbolizuje da vas očekuje neizvesna budućnost u finansijskom smislu. Doterana žena u snu može da bude znak smrti ili nekog drugog gubitka.

Sanjati žensku garderobu može se odnosi na vašu neorganizovanost u stvarnosti. Razvedena žena koju ste sanjali može da simbolizuje svađu koju ćete imati, a ako se u snu ljubite očekuje vas uspeh.

Plavokosa žena u snu može da simbolizuje bogatstvo, a smeđokosa ljubav. Žena koja umre u vašem snu može biti nagoveštaj da ćete se uskoro rastati od nekih dragih osoba. Ako ste videli ženu koja se porađa u vašem snu, očekuje vas neki predah. Sanjati prijatnu žensku osobu simbolizuje iznenadnu radost.

Advertisements