Šta znači sanjati da se molite?

Molitva vas može asocirati na iskrenost i veru. Neretko poniznost. Moguće je da se u ovom periodu života osećate izgubljeno, potrebne su vam smernice, pa je moguće da ih nalazite u molitvi.

Advertisements

Moguće je da se u ovom trenutku vašeg života osećate usamljeno i bespomoćno, te ste u potrazi za nadom. Bitno je da obratite pažnju na to za šta se molite, gde se molite, šta osećate dok se molite, kako biste mogli da ovaj san protumačite što je tačnije moguće.

Ako sanjate da se molite, to može biti odraz vaše želje da pobegnete iz neke nelagodne situacije u kojoj se nalazite. Nemate poverenja u sebe, ni okolnosti koje su dovele do te situacije. Nadate se da će se pojaviti neko ko će sve to rešiti umesto vas.

U potrazi ste za spasom. Želite da se oslonite na veru ili Boga, možda neki drugi autoritet u vašem životu, ili samo drugu osobu, nadate se da će vam neko pomoći u vašem očaju.

Ukoliko sanjate da se molite Bogu, san je nagoveštaj da će se vaša želja ispuniti. Dugo i naporno radite na nečemu, ali nikako da to i završite.

Pred vama će se ukazati prilika da jednim potezom rešite ili završite nekoliko stvari odjednom. Otkrićete da je najbolje da stvari radite polako i temeljno. Ako ste sanjali da se molite, moguće je da težite ka napuštanju neke situacije koja vama ne odgovara.

Advertisements

Uvek se nadate najboljem ishodu. Možda smatrate da vam je pomoć potrebna? Smatrate da ne možete sve sami da postignete. Možda se osećate bespomoćno u nekoj situaciji?

Manjak samopouzdanja može uticati na sve. Da li vam je zaista potrebna pomoć ili sami sebe sputavate time što se potcenjujete? Vama je potrebno da povratite samopouzdanje, da ponovo verujete u sebe.

Možda zadajete previše nade veri i sudbini. Jedno je želeti, a nešto sasvim drugo je uraditi. Vama, ili nekom vašem prijatelju je potrebna pomoć. Nije dovoljno da se samo nadate. Budite vi ono čemu se drugi nadaju.

Nije dovoljno da samo želite da se nešto desi, potrebno je da preduzmete nešto povodom toga, u suprotnom je to samo gubljenje vremena. Da li očekujete od drugih pomoć kada je vama teško?

Ukoliko je ovo u pitanju, iskoristite priliku koja je pred vama i uradite sami ono što očekujete da drugi urade za vas. Promena je samo deo života, čovek koji se ne menja ne napreduje. Na vama je da prihvatite ovu priliku umesto što je odbijate.

Advertisements

Želite da se vaš glas čuje. Moguće je da trebate nekome da se obratite za pomoć. Ali vaš zahtev biva odbijen od onih za koje ste misli da će vam uskočiti. Možda je vreme da pustite nešto ili nekog?

Ukoliko vučete neke ideale, ideje, ili mišljenja koje vam nikako ne idu u koristi, možda je krajnje vreme da se otarasite toga. Ovaj san se može tumačiti na drugi način, a to je da vi želite da se uzdignete ili prerastete iz određene situacije koja vas je zaplela tačno u sredini.

San o molitvi može simbolisati nadu ili vašu želju da se odstranite iz neke situacije. Imate osećaj nemoći u toj situacija, te smatrate da vam je pomoć potrebna. Često prepuštate da stvari idu svojim tokom, misleći da sudbina ima bolje rešenje od vas. Nadate se da će sve imati pozitivan ishod.

Sanjati molitvu može ukazati na vaš osećaj nemoći, gubite se u problemima koje ne znate kako da sami rešite. Nemate dovoljno vere u sebe pa se samo nadate da će ishod ispasti u vašu korist. Nadate se uspehu, a ipak niste dovoljno sigurni u celokupnu situaciju.

San o molitvi se može i negativno tumačiti, previše se oslanjate na veru pa zbog toga ne preduzimate ništa, mislite da je vera dovoljna da uspete umesto da stvar uzmete u svoje ruke.

Advertisements

Ukoliko sanjate molitvu, a ne možete da se setite detalja, ovaj san se može smatrati nekim dobrim predznakom. Ovaj san vam ukazuje na to da će vaši planovi biti uspešni, i da ne morate da se brinete za ono što vam budućnost nosi. Takođe, sanjati molitvu ukazuje na vaše želje.

San se neretko može tumačiti i kao odraz vaše krivice, zbog nekog vašeg postupka kojeg se kajete. Sanjati o molitvi ukazuje na to da ste okruženi dobronamernim ljudima, i najavljuje vaš budući uspeh na koji ćete biti jako ponosni jer ste do njega došli na pošten i vredan način.

Takođe može značiti da držite do svojim uverenja i vrednosti, ne dozvoljavate da vas okolnosti iskvare, već ostajete verni sebi i vašoj dobroti. Vi niste osoba koja će gaziti preko drugih u cilju da uzdigne sebe.

Sanjati da se molite u javnosti

Ovaj san može ukazivati na vaše prikupljanje podrške za neki viši cilj. Imate prijatelje sa kojima možete deliti svoja uverenja i mišljenja.

Sanjati da se molite zajedno sa nekim

Ovaj san predstavlja dobar znak. Blagosloveni ste jer imate podršku i ljubav od vaše porodice i prijatelja. Velika je verovatnoća da su oko vas odani ljudi. Nemojte nikad da uzimate njihovu pomoć zdravo za gotovo, uvek im pokažite koliko ih cenite i koliko vam znače oni, njihovi saveti i njihova pomoć.

Advertisements

Sanjati da se molite sa nekim predstavlja odano i čvrsto prijateljstvo. Imate iskrene i odane prijatelje koji vam nikad neće zabiti nož u leđa. Budite srećni zbog toga. Ovaj san može ukazivati i na vaše blagostanje i sreću jer ste okruženi pravim ljudima, koji vas cene i vole.

Sanjati da se molite za nekoga

Ovaj san ukazuje na vašu dobrotu i saosećajnost prema drugima. Imate neku važnu osobu do koje vam je stalo, i želite da joj pomognete, zaštitite ili samo obezbedite za put na koji se ona usmerila, ali ne znate kako da sve to uradite.

Vaš osećaj nemogućnosti da pomognete toj osobi se može odraziti na vaš san. Niste napadni pri pokušaju da pomognete toj osobi, smatrate da je dovoljno da ta osoba zna da ste uz nju.

Sanjati da se molite za nekog može ukazati na to da ćete biti poniženi u nekoj situaciji. Situacija će od vas zahtevati da uradite nešto sa čim se vaši morali ne podudaraju. Ovakvu vrsta sna se često javlja dobrim i humanim ljudima. On je simbol vaše brige i ljubavi prema osobi za koju se molite.

Sanjati da se neko moli za vas

Ovaj san može ukazati na to da je vama molitva potrebna. Značenje ovog sna će zavisiti od toga koga ste sanjali da se moli za vas, za šta se molila, zbog čega se ta osoba moli za vas, i kako ste se vi osećali dok ste sanjali da se neko moli za vas.

Advertisements

Da li poznajete osobu koja se molila za vas? Da li znate šta se tačno ta osoba molila? Da li se nešto desilo dok se ta osoba molila? Kako ste se vi osećali za vreme te molitve?

Sanjati da slušate molitvu

Ovaj san se može odnositi na nečiji poziv u pomoć. Možda se neko oseća nemoćno i beznadežno. Ako imate mogućnosti da im pomognete, na vama je da taj poziv i prihvatite. Pomozite im da prevaziđu svoje probleme, ulijte im novu snagu.

Ako sanjate da čujete molitvu, kao kada čujete osobu da se moli nakon ispoveda sa sveštenikom, san bi mogao biti upozorenje na nesreću koja vam se približava. Treba da uložite ogromne napore kako bi uspešno izbegli tu nesreću.

Ukoliko ste zatvorena osoba, koja svoje probleme zadržava za sebe, možda je vreme da potražite pomoć vaših prijatelja ili članova porodice. Neće vam škoditi ako zatražite pomoć, možda tim postupkom možete pomoći i vašim najbližima da vam konačno pokažu koliko im je stalo do vas i koliko vas podržavaju.

Sanjati da se molite iz straha

Ukoliko sanjate da se molite iz strah, san ukazuje na to da ste daleko od ispunjenja vaših želja. Niste na dobrom putu. Ovaj san može biti i pokazatelj vašeg neuspeha, vaši snovi i želje se neće ostvariti sve dok ne budete našli na nekog ko će biti u mogućnosti da vam pomogne. Ovaj san vam ukazuje na to da vam je potrebna pomoć. Neka sila koja će vas dovesti na pravi put.

Advertisements

Sanjati da ste učili nekoga da se moli

Ukoliko ste sanjali da učite nekoga da se moli, ovaj san može ukazivati na vašu želju za deljenjem vaše vere sa pojedincima ili pripadnicima neke druge vere.

Sanjati da se sveštenik moli

Ukoliko ste sanjali sveštenika kako se moli, san ukazuje da će vam nečije neprikladno ponašanje napraviti nove probleme.

Sanjati da se molite u sebi

Ovaj san može ukazivati na vašu želju za isticanjem vaše vere. Možda osećate pritisak vaših poznanika ili porodice koji su i previše otvoreni oko svojih uverenja. Možda su oni razlog vašeg truda da budete jednaki sa njima. Trebalo bi da pokušate da se ne ističete previše povodom tih stvari.

Vaši prijatelji će uvek biti tu za vas, pa čak i ako ste tek na početku vašeg puta otkrivanja svoje vere. Potrebno je vremena i strpljenja za velike i bitne stvari.

Sanjati da se molite za oproštaj grehova

Ukoliko sanjate da se molite za oproštaj vaših grehova, san je odraz vašeg mišljenja da su vaši gresi previše veliki kako bi ih podelili sa nekim. Ovaj san vam dođe kao neka vrsta iskupljenja.

Advertisements

Vaš um i podsvest pate, te žele da se reše vaše nevolje. Vaše pokajanje i iskupljenje se može desiti samo ako radite na tome. Ispravite štetu koju ste naneli dok još uvek imate vremena da to uradite.

Sanjati da se molite za bolesnu osobu

Sanjati da se molite za bolesnu osobu, može ukazati na to da osoba za koju se molite ima ponašanje ili razmišljanje koje vama ne odgovara, te žudite da to promenite. Nije vam cilj da osramotite tu osobu time što želite da ispravite njene postupke, već želite da je poboljšate, ukažete na greške i načine da ih popravi.

Prosto želite da pomognete toj osobi da bude bolja verzija sebe, da unapredi svoje razmišljanje, postupke i iskoreni negativnost. Ovaj san ukazuje na vašu brigu o vašoj okolini i ljudima oko vas, bilo to vaši prijatelji, porodica, kolege ili samo stranci u prolazu. Volite da pomažete drugima.

Sanjati da se molite u crkvi

Ovaj san ukazuje na vaš osećaj malodušnosti. Niste zadovoljni sobom, te se osećate nesrećno. No, ovaj san ima i dobro značenje. To vam govori da ste na dobrom putu, vaš očaj zameniće vaša nova motivisanost. Zato, nemojte da razmišljate o predaji, idite do kraja kako biste se rešili negativnosti u vašem životu.

Ako sanjate da ste u crkvi, i da se tamo molite, san ukazuje na raspravu koju vodite sami sa sobom. Ispitujete svoje postupke i ciljeve. U potrazi ste za putokazima i inspiracijom od ljudi koji imaju isto razmišljanje i veru kao vi.

Advertisements

Moguće je da ste nesigurni pri donošenju oduka, niste sigurni više u vaše ciljeve i želje, te se nadate znakovima koji će vas uputiti tamo gde treba da idete. Ovaj san vam govori da ćete naći snage da se ponovo nadate.

Na kraju, moguće je da ćete primetiti neke promene koje su na bolje. Možda će se poboljšati odnosi u vašoj vezi ili braku. Neko poboljšanje na poslu, ili ćete biti boljeg zdravlja. Ove stvari će vam dati potrebnu motivaciju da nastavite sa vašom borbom. Sitnica, neka mala pohvala ili podrška, moći će da promeni vaš pogled na situaciju kroz koju trenutno prolazite.

Sanjati da se molite i plačete

Ovaj san može biti jako neprijatan, međutim ima simboliku koja je pozitivna. Ukazaće vam se prilika da rešite probleme koje dugo zapostavljate, na vama je da pokažete odlučnost i jačinu, koje će vam biti neophodne.

Ukoliko ste sanjali da plačete dok se molite, san ukazuje na olakšanje koje ćete osetiti povodom problema koji ćete konačno rešiti. Deluje vam kao da izlaz ne postoji, ali nemojte padati u očaj, uskoro ćete naći rešenje.

Strpljenje i istrajnost su ključni faktori, nemojte gubiti volju, jer ćete se uskoro osećati rasterećeno. Takođe, ovaj san može ukazivati na gubitak nekoga, ili tugu koju osećate zbog nekog ko nije više u vašem životu.

Advertisements

Ovaj san može biti i odraz vaše tvrdoglavosti i ponosa. Previše ste ponosni da bi zatražili nečiju pomoć. Ne želite da razmislite o toj opciji, a kamoli da to zapravo uradite. Međutim, ukoliko je ovaj san česta pojava za vas, može ukazivati na to da ste jako zavisna osoba. U svemu vam je potrebna podrška ili pomoć ljudi koji su vam bliski.

Sanjati da se molite u posebnoj prilici

Ukoliko sanjate da se molite u posebnim prilikama, bitno je da obratite pažnju na okolnosti ili događaje u kojima ste sanjali da se molite. Primera radi, ukoliko sanjate da se molite na sahrani, san ukazuje na promene, jedan period u vašem životu se privodi kraju.

Ako ste sanjali da se molite na venčanju, san se odnosi na vaša nadanja kada je u pitanju neka veza ili brak. Generalno, u potrazi ste za načinima kako biste unapredili vaš život.

Sanjati da se molite pre umiranja

Ovakav san može ukazivati na vaš osećaj krivice koji još uvek osećate. Možda se tako osećate zbog nekih prošlih postupaka na koje niste nimalo ponosni.

Ako je ovo slučaj, možete naći olakšanje u ispovedu vašeg greha. Ispovedanje vam može doneti olakšanje. Podelite ono što vas muči, pašće vam kamen sa srca i osećaćete se rasterećeno i lakše.

Advertisements

Sanjati da se mnogo osoba moli

Ovaj san vam govori da trebate dobro da pogledate i obratite pažnju na ljude oko vas, i sebe. Moguće je da vas neko iskorišćava, vas ili vašu poziciju koju imate u društvu. Ovi ljudi vam rade o glavi, i iza vaših leđa. Preispitajte sebe i vaša uverenja, a zatim i one oko vas.

Sanjati da vam se molitve ostvare

Nekad u vašim snovima, možete videti Gospoda kako vašu molitvu blagoslovljava. Ovo može biti svašta, od duhovnog do materijalnog. Namena ovakvog sna je da vam ulije nadu i sigurnost. Donese veru. Ovaj san takođe može doneti uvid na vašu molitvu, i odgovor na istu.

Treba da sebi postavite sledeća pitanja: Da li je u snu vaša molitva spomenuta ili zapravo izgovorena. Na koji način je vaša molitva uslišena? Da li se još nešto dogodilo u vašem snu? Kako ste se osećali tokom ovog sna?

Sanjati da se glasno molite

Ovaj san ukazuje na vaš osećaj usamljenosti i odbačenosti. Osećate se jako nemoćno, i pesimistični ste, te vam takve misli ne pomažu nikako u poboljšanju već donose nove brige. Sanjati da se glasno molite može biti odraz vašeg očaja koji trenutno osećate. Želite da neko čuje vaš poziv upomoć, i pomogne vam.

U trenutku nemate nikog ko bi mogao da vam pruži potrebnu pomoć, te se zbog toga osećate usamljeno i zapostavljeno. Ovaj san je znak očaja. U nekim tumačenjima ovaj san može ukazivati na vašu želju da budete primećeni, da pronađete svoj glas, da neko sasluša ono što želite da kažete.

Advertisements

Moguće je da ste u potrazi za nekim ko vam može pomoći, ali to ne nalazite. San se može tumačiti i kao odraz vaših osećanja. Osećate se usamljeno, zapostavljeno i nemoćno.

Sanjati da se molite pre večere

Sanjati da se molite pre večere, slično onome kao kada iskazujete vašu zahvalnost za blagoslov vašeg obroka, može ukazivati na vaš mir i spokoj koji osećate. Imate neki napredak u materijalnom smislu, koji utiče na vaš mir, što se ukazuje u snu.

San može ukazivati na vaše zadovoljstvo onim što ste stekli u vašoj stvarnosti. Ukoliko sanjate da uz vas i drugi članovi porodice izgovaraju molitvu, san ukazuje na vernost i naklonost koju imate od ljudi koji su u vašoj svakodnevnici. Imate iskrene prijatelje, i porodicu koja vas voli i podržava.

Sanjati da se molite ispred ikone

Ukoliko ste sanjali da se molite ispred ikone, san upozorava na izbor koji će se naći pred vama. Kako bi mogli da donesete pravu odluku, morate da pokažete vašu jačinu i istrajnost, oslonite se na vašu intuiciju.

Sanjati da se molite đavolu

Ovaj san je odraz vaše trenutno teške životne situacije. Imate poslovne i privatne probleme, i osećate se zapostavljeno i odbačeno. Kao da niko ne može da vas shvati. Ovaj san ukazuje na vašu želju da vas neko podrži. U ovom trenutku se jako loše osećate, i potrebna vam je podrška vaših najbližih.

Advertisements

Gubite kontrolu nad vašim životom, barem se tako osećate. Deluje vam kao da je sve krenulo nizbrdo, od vašeg finansijskog stanja pa sve do privatnog aspekta života. Takođe, ovaj san može ukazivati na neizbežnu štetu koja vam se može dogoditi u neposrednoj budućnosti.

Sanjati da ste izgubili glas dok ste se molili

San u kome se molite i ostanete bez glasa, može ukazivati na situaciju nad kojom gubite kontrolu. Svesni ste da imate problem, ali nedostaje vam rešenje kako biste ga prevazišli, te se on konstantno uvlači u vašu podsvest.

Ovaj san vam govori da ste dosta lenčarili i da je vreme da preuzmete stvari u svoje ruke. Morate da se suočite sa svojim strahovima, kako se ne biste više bojali.

Sanjari da se molite – simbolika

Samopouzdanje, smernice, nadahnuća i nada, se još od davnina povezuju sa molitvom. Stavljanje nade i vere u neki entitet koji nije viđen može održavati čoveka prizemnim, i dati mu zdravlje i prisebnost koji su potrebni da se preživi ovaj svet koji je prepun nepravde.

San o molitvi može imati i dobra i loša tumačenja. S’ jedne strane, snovi o molitvi mogu odražavati vaše želje, dok s’ druge strane, ovakvi snovi mogu odražavati vaša žaljenja i krivicu. Možda se kajete i imate potrebu da vam neko oprosti.

Advertisements

Ovaj san može ukazati na vaš gubitak vere. Gubite konekciju sa vašom religijom, ne možete naći duhovni mir ili emocionalni. Imate osećaj kao da vaše molitve neće biti uslišene. Razočarani ste u vaše Božansko Biće, zbog toga što nikako da dobijete odgovor ili znak da su vaše želje uslišene.

Obeshrabreno se osećate jer nikako da vidite neko poboljšanje u vašem životu. Rezultat toga je vaš osećaj frustracije. Osećate se pogubljeno, jer ne možete da nađete odgovore i rešenja za situacije u kojima se trenutno nalazite. Nekad, san o molitvi može ukazati na vaše strpljenje. Istrajni ste u svojim željama i stvarima za koje se molite.

Vaša nada i vera u poboljšanje vaše situacije je istrajna. Doći ćete do poboljšanja za kojim žudite, samo je potrebno da verujete sebi i onome čemu se molite.

Snovi o molitvi mogu odraziti vaš optimizam. Vi vidite samo ono najbolje. Vi ste neko ko uvek vidi ono najbolje u drugima i situacijama, čak iako ste vi u najmračnijem periodu svog života. Uvek imate pozitivan stav prema svemu u vašem životu, nadate se da će se sve dobro završiti. Za negativnost i pesimizam nema mesta u vašem životu.

Vaša nepokolebljiva vera u Boga je razlog vaših snova o molitvi. Vi verujete da nikad niste sami prepušteni nevoljama, verujete da je neko uvek uz vas, neko ko vas čuva i pazi. Neko ko vas može zaštiti od najgoreg.

Advertisements

Vaše emocionalno stanje se često odražava u vašim snovima, konkretno time što sanjate o molitvi. Zaglavljeni ste u nekom problemu te se osećate nemoćno. Frustrirani ste zbog vaše nemogućnosti u nalaženju rešenja. Usled nedostatka rešenja za vaš problem vi ste jako uznemireni.

U potrazi ste za nekim ko vam može pomoći pri rešenju vaše situacije. Osećate se izgubljeno dok tragate za nekim ko bi vam ukazao pomoć.

San o molitvi može biti pokazatelj vaše potrage za savetom, ili pomoći. Želite da vam neko pomogne. Tražite od Boga znak koji će vam ukazati na pravi put koji vodi ka rešenju vaših problema, koji vodi do izlaza iz vaše loše životne situacije.

San o molitvi može ukazivati i na vaš nedostatak samopouzdanja. Ne možete da verujete sebi da donesete pravu odluku. Imate jaku želju za uspehom, želite da se istaknete i ostavite tag, ali niste dovoljno samouvereni.

Vašu nesigurnost pokrivate time što se oslanjate na molitve koje imaju mogućnost da vam pomognu u ostvarenju vaših želja. Vi ste vredna osoba, ali vaša vera u Boga vam daje potrebnu snagu da uradite nešto što vas može dovesti do uspeha.

Advertisements

Verujete da vam Bog čuva leđa i da je uvek tu da vam pruži ruku i pomogne. Verujete da je tu da vas zaštiti od zla i neuspeha. Vaše uverenje je ono što vas štiti od negativnosti i očaja. Ono vam daje snagu i motivaciju koja vam je potrebna da biste se pokrenuli.

Sanjati o molitvi se može tumačiti i na negativan način. Ako često sanjate o molitvi, to može značiti da se previše oslanjate na vašu veru i religiju. Nije dovoljno da se samo molite pa da se sve magično reši, potrebno je da preduzmete nešto povodom toga.

Lenji ste, i imate ravnodušan stav. Smatrate da je dovoljno da samo želite, i da će se to desiti. Ne želite ni da pokušate da zapravo uradite nešto povodom toga. Čekate da se nešto desi, a to je gubljenje vremena. Treba da sami zakoračate svojim putem koji će vas dovesti do onoga što čekate. Rezultat vašeg čekanja je očaj. Dobijate samo neuspeh, te ste zbog toga pesimistični.

Ovaj san je upozorenje da se pokrenete. Uz molitvu da vam Bog bude u pomoći i vašeg marljivog truda i rada, možete postignuti vaše ciljeve, i ostvariti želje. Ne oslanjajte se previše na Božansku pomoć a da pritom vi sami ništa ne preduzimate. Ova kombinacija će se završiti uzaludnošću.

San o molitvi može ukazivati na to da je vama potrebna duhovna pomoć. Tražite da vas božansko biće sasluša i usliši ono za šta se molite.

Advertisements

Žudite da budete primećeni, saslušani, želite da dobijete odgovor. Ovaj san može ukazati i na vašu situaciju. Bojite se javne osude i etiketiranja, pa smatrate da ne možete javno da delite ono što vam se dešava, ili ono što osećate.

Teško vam pada da se sami nosite sa teretom koji su vam vaše nevolje donele, te ste u potrazi za nekim ili nečim ko će vam olakšati i pomoći da smanjite bol koji nosite u sebi.

Advertisements
Advertisements